کد مطلب: 346680
بررسی گزارش برجام در گفتگوی الف با احدیان؛
گزارش وزارت امورخارجه باید حاوی دغدغه و نگرانی باشد/ چه پاسخی به تحریمهای آمریکا داده شده است؟
بخش خارجی الف، 31 فررودین 95
مدیر مسئول روزنامه خراسان گزارش وزارت خارجه را گزارشی دارای نقاط ضعف و قوت دانست که نیاز به بررسی دارد.
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۰
محمدسعید احدیان مدیر مسئول روزنامه خراسان در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد متن گزارش وزارت خارجه به مجلس درباره برجام اظهار داشت: گزارش وزارت امورخارجه در مورد برجام به مجلس گزارشی است که هم دارای نقاط قوت و هم دارای نقاط ضعف است. برآیند کلی از این گزارش برآیندی قابل دفاع است که هم نقاط قوت، میزان تعهدات ما و تعهدات طرف مقابل را تا حدودی بررسی کرده است.

وی به قسمت موانع و مشکلات مطرح شده در این گزارش اشاره کرد و گفت: در گزارش برجام وزارت امورخارجه به مجلس، موانع و مشکلاتی به صراحت بیان میشود که این موانع و مشکلات هم دارای نقاط قوت و هم دارای نقاط ضعف است که در تقسیم بندی اجرای برجام و بندهای آن تا حدودی تصویر خوبی ارائه میکند.
احدیان به بندهای موانع و مشکلات این گزارش اشاره کرد و افزود: در بخش موانع و مشکلات این گزارش، بندهای نقاط قوتی نیز وجود دارد به طور مثال به صورت تدریجی به موضوعات و حوزه های غیر سیاسی پرداخته و حتی مشکلات بانکی و اقتصاد مقاومتی را نقاط ضعف سیستم داخلی و دولت را مد نظر قرار داده است که دولت نتوانسته در یک نظام بانکی درست و در حوزه اقتصاد مقاومتی زمینه کار برای پژوهش سرمایه گذاری را فراهم کند.
وی همچنین در مورد بند۴ گزارش برجام وزارت خارجه به مجلس تصریح کرد: در بند مشکلات و موانع بند۴
پاسخ مقامات کشورمان به تحریمهایی که علیه ما انجام دادند در گزارش وزارت خارجه نیز ذکر نشده است، ما چگونه باید پاسخ به این تحریم ها بدهیم و چه اقداماتی در مقابل غربیها تاکنون صورت گرفته است و چرا در مقابل تحریمهای آمریکا کاملا سکوت شده است.
مربوط به نظام بانکی به عدم مدیریت اشاره کرده که نتوانسته شرایط را برای سرمایه گذاری فراهم کند. در این بخش در اصل به اقتصاد مقاومتی که رهبری تعیین کرده است اشاره میکند و میگوید ما باید فضای کار و سرمایه گذاری را با توجه به اقتصاد مقاومتی فراهم کنیم، در اینجا یعنی خود دولت را مدنظر قرار داده است.
احدیان همچنین در گفتگو با الف به نقاط ضعف این قسمت اشاره کرد و ادامه داد: در واقع در این قسمت برخی از نگرانیها مطرح نشده است. وضعیت همکاری با پروژه آب سنگین اراک، طبق تعهدات برجام صورت نگرفته و نگرانی هایی در این خصوص وجود دارد که در این گزارش در مورد این اقدامات سکوت شده است، در واقع گزارش وزارت خارجه باید حاوی دغدغهها و نگرانیها باشد که در حال حاضر این طور نیست.
مدیرمسئول روزنامه خراسان تاکید کرد: در مورد وضعیت تحقیقات و پیشرفته توسعه در این گزارش سکوت شده و باید گفته شود که ما بالاخره پیشرفتهایی در این زمینه داشته ایم یا خیر، که به نظر من این موضوع نگران کننده ای است.
وی به تحریمهای آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: پاسخ مقامات کشورمان به تحریمهایی که علیه ما انجام دادند در گزارش وزارت خارجه نیز ذکر نشده است، ما چگونه باید پاسخ به این تحریم ها بدهیم و چه اقداماتی در مقابل غربیها تاکنون صورت گرفته است و چرا در مقابل تحریمهای آمریکا کاملا سکوت شده است.
احدیان تاکید کرد: در نحوه گزارش باید به شروط تعیین شده مقام معظم رهبری و مصوبه مجلس توجه میشد و این شروط باید یه صورت کامل ارئه شود، شاید اتفاق به قریب این نظر را داشته باشند که این موارد رعایت شده اما باید توصیه رهبر معظم انقلاب درمورد آییننامه ها و قطعنامه ها رعایت میشد، چراکه در این گزارش این شروط بیان نشده است.
این کارشناس هسته ای به برنامه بلند مدت هستهای اشاره کرد و گفت: یکی از دغدغه های برجام، بحث برنامه بلند مدت هستهای است که در مورد آن هیچ بحثی نشده و کاملا سکوت شده است که این از نقاط بسیار ضعف این گزارش است و آخرین موضوع در مورد هیات نظارت برجام است که بازهم بحثی در این خصوص به مجلس ارائه نشده است، ممکن است مسئولان وزارتخارجه بگویند که ما مسئولیت گزارشهای هیات را نداریم اما باید گزارشهایی که وزارت خارجه به آن ارجاع داده است، گزارش دهی شود.
احدیان خاطرنشان تاکید کرد: گزارش برجام وزارت امورخارجه به مجلس، دارای نقاط ضعف و مثبتی است که باید نقاط ضعف آن بررسی شود.
کلمات کلیدی : گزارش وزارت خارجه به مجلس درباره برجام+گزارش برجام+برجام+اجرای برجام+تحریم
گاهی میتوان اینگونه گفت که : مذاکرات بیشتر برای دادن باج به آمریکاست تا برای حل مشکلات موجود به صورت منطقی و عادلانه. (3655310) (alef-3)
حالا آمریکا میگه، ما به تمام تعهدات خود (۵۰ درصد نیمه پر لیوان به گفته شما) عمل کردیم، حالا فرض را بگیریم که آنها عمل نکردند، شما با چه ابزاری میخواهید این تعهدات را بگیرید،با لولههای پر شده از بتون اراک، تاسیسات تحقیقاتی فردو، و.... واقعاً با چه ابزاری... یا شاید با امضا ریاست جمهوری آمریکا که زیر این برجم هرگز نگذشته!!!!... کدام قرار داد در دنیا هست که بدون امضا بتوان به آن اعتماد کرد... بیهوده نیست که روسای جمهور آینده آمریکا به راحتی میگن ما این قرارداد را پاره میکنیم، مگر امضا ریاست جمهوری آمریکا یا مجلس آمریکا و کشورهای دیگر زیر آن است که مجبور باشند احترام بگذارند... دیپلیماسی شما اصلا پدیده است. (3655483) (alef-13)
چرا دولت تدبیر، با آن سرعت قلب رآکتور اراک را بتنریزی کرد؟ خدا میداند وقتی بدعهدیهای شیطان بزرگ را میبینم و دولتمردان را مشاهده میکنم که با همه دست و پا زدنها هیچکاری از دستشان برنمیآید اشکم در میآید. (3655785) (alef-13)
دولتهای غربی (آمریکا و اروپا) در مذاکرات هستهای نقش پلیس خوب و بد را اجرا میکردند. حالا هم که از اجرای برجام 3 ماه میگذرد و دستگاه پولی و مالی ما تازه متوجه شده که «تقریبا هیچ» دستاوردی در کار نیست موگرینی با اجرای نقش پلیس خوب به ایران سفر کرده تا با قول و قرارهایی دولت را در حالت مذاکره نگهدارد. (3655790) (alef-13)
اقدام و حرفهای نسنجیده دولت قبل باعث این باج دادنها شده است.
اقدامات دولتمردان و برخی نمایندگان حامی دولت قبل پاسخی برای دولت فعلی نگذاشته است.
3سال وقت و هزینه کشور صرف برگرداندن اعتماد از دست رفته جهان نسبت به ایران شده است
اعتمادی که در ان 8سال دولت قبل از دست رفته بود (3655834) (alef-13)
این گزارش چه حاوی نکات مثبت و چه حاوی نکات منفی باشد در یک نگاه کلی می توان نتیجه گرفت که طرف غربی انتظار تغییر کلی و ملموسی را در رابطه با سیاستهای منطقه ای و فرا منطقه ای از ایران دارد ، به عبارت دیگر آنچه نظر غرب را تامین می کند فرای از آنچه چیزی است که در برنامه جامع اقدام مشترک و تحت عنوان برجام به آن پرداخته شده است . برجام برای غرب به معنای نوعی بازدارندگی اورژانسی برام جلوگیری از پیشرفت سریع ایران در قضیه هسته ای به شمار میرود و اما نظر غرب در مورد سیاستهای ایران فرای از این است. غرب انتظار دارد ایران در مورد قضایای منطقه ای و به خصوص در مورد رژیم صهیونیستی مواضع متعادل تری را اتخاذ نماید و از آنچه آنان به عنوان حمایت ایران از تروریسم بیان می کنند دست بردارد و مادامیکه این سیاستهای ایران از نظر آنان افراطی باشد فضای پسابرجام هیچ گونه نفعی را برا ایران به دنبال نخواهد داشت . (3655378) (alef-13)
چرا اون موقع که تحریم ها پشت سرهم میومد کسی دغدغه و نگرانی نداشت؟ (3655602) (alef-3)
خیلی فهمیدیم....حرف تازه بزن....
چرا اون موقع که توافق سعداباد یا فتنه 88 را راه انداختند کسی نگرانی و دغدغه الان را نداشت؟ (3655738) (alef-13)
یکی از تحریمها مربوط به دوره آقای روحانی هست ( سال 83) ضمن اینکه اگه اون موقع تحریم بود دستاورد هم بود و با همون دستاورد ها این دولت توانست مذاکره کنه . ولی این سوال مطرحه که در قبال کاهش شدید قیمت نفت چه دستاورد بدست آمده ؟؟؟ (3655746) (alef-13)
مذاکرات مقدمه ای برای اعتماد سازی بود. و باید اجازه داد تا بتدریج آثارش پیدا شود. تحریم ها و قطعنامه های متعددی علیه ایران در طول 35 سال اخیر وضع شده است. همه ی آنها مربوط به مسئله هسته ای نیست. از سوی دیگر هنوز شرکت ها و بانکهای بین المللی از معامله با ایران می ترسند. زیرا ما همچنان کارهائی انجام می دهیم که به صلاح نیست مثل اشغال سفارت یک کشور و . . . (3655654) (alef-13)
چرا زمان آقای جلیلی گزارشی ارائه نمیشد؟ (3655762) (alef-3)
پژمان
۱۳۹۵-۰۱-۳۱ ۱۷:۴۶:۴۷
چون برجامی نبود که بابت اجرای آن گزارش تهیه شود (3655990) (alef-3)
مذاکره هسته ای که بود
باید گزارشی داده میشد..شاید کار به تحریم نمیکشید (3656577) (alef-13)
چون اون موقع مذاکرات نتیجه ای نداده بود که گزارشی بخواد داده بشه. اصولا زمانی گزارش می خواهید که پذیرفته بشود طرفین قدم هایی را بردارند و نتیجه ی اقدامات بیان شود اما شما وقتی تصمیم نگرفتید قدمی بردارید گزارش هم بی معنی خواهد بود. (3656578) (alef-13)
موقع تصويب قطع نامه ها كه همه ساكت بوديد و . حالا (3656266) (alef-3)
چرا در دولت قبل نگران تحریم بد بختی مردم نبودید ؟ (3656556) (alef-13)
آنها که سئوال میکنند و میگویند برجام برای ما چه کار کرده است، برجام یک افتخار سیاسی و حقوقی برای تاریخ ملت ایران ثبت کرده است. چه کسی فکر میکرد که ۶ قطعنامه شورای امنیت و ۱۲ قطع نامه شورای حکام یکی پس از دیگری لغو و مردود و مطرود شده و به زبالهدان تاریخ برای همیشه انداخته شود؟ (3656268) (alef-13)
با همین حرفا دل خوش باشید آقایان با بی تدبیر کلید پیشرفت و مقاومت و سربلندی این کشور واگزار کردن و شما هم با حلوا حلوا کامتان راشیرین کنید. (3657145) (alef-3)
بجای انرژی هسته ای که فقط نسل اولیه دستگاه هاش رو از پاکستان آوردیم و مهندسی معکوس کردیم وقت میذاشتیم رو تولید انرژی های پاک مثل انرژی خورشیدی هم 12 سال تحریم نبودیم هم پیشرفت بیشتری داشتیم. (3657662) (alef-3)
البته سامانه S300 رو بخاطر رفع تحریم ها ندادن. زمانه احمدی نژاد میگفتن روسیه همین ماه اس 300 رو میده.(همونطور که نیروگاه بوشهر رو تکمیل کردن) (3657666) (alef-3)