نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 364330
کلید واژه‌هایی که تحریمها را محکم می کند
بخش بین الملل الف، 31 خرداد 95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۲
چند ماه پس از انجام تعهدات ایران در موضوع هسته ای و اجرایی شده برجام، ظاهراٌ تحریم‌ها لغو شده است اما سرمایه گذاران هنوز حاضر به بازگشت به ایران نیستند و علت اصلی آن نیز این است که بانک‌ها به خصوص بانک‌های اروپایی از نقض قوانین تحریم‌های آمریکا در ارتباط با همکاری با ایران، واهمه دارند. مقامات آمریکایی با عبارتی همچون«مراقب معامله با ایران باشید»،« به ریسک فعالیت در این کشور توجه داشته باشید»، « ایران باید از اقدامات تحریک کننده منطقه ای دست بردارد» و ... تلاش دارند تا شرکای اروپایی خود را از نزدیک شدن به بازارهای ایران بازدارند. ایران هراسی همچنان در دستور کار آمریکا یی هاست. جالب اینکه هیچ پنهانکاری هم در این زمینه وجود ندارد.

آخرین اظهار نظر در این باره، صحبت های یکی از مقامات وزارت خزانه داری آمریکا است که هشدارهای دوباره دولتمردان آمریکایی درباره تجارت با ایران را تکرار کرده است.

جان ای اسمیت، سرپرست اداره کنترل دارایی های خارجی در وزارت خزانه داری آمریکا در سخنانی در نشست اندیشکده آتلانتیک گفت: شرکت های خارجی که می خواهند با ایران تعامل داشته باشند به ملاحظات مختلف توجه می کنند. تحریم های ایران یکی از این ملاحظات است.
 
 او در ادامه عنوان کرد: مسئولان شرکت های بزرگ یا بانک ها وقتی می خواهند در ایران فعالیت کنند باید به ریسک فعالیت در این کشور توجه داشته باشند. آنها باید ببینند که آیا در معرض تحریم های ایالات متحده یا اتحادیه اروپا یا کشورهای دیگر قرار می گیرند. درعین حال، آنها باید اطمینان خاطر حاصل کنند که با چه شرکت ایرانی تعامل دارند و این تعامل به چه صورت است. آنها باید این شرکت های ایرانی را بشناسند و باید شرکت های مادر این شرکت ها را بشناسند. آنها باید بررسی کنند که آیا این شرکت های ایرانی مطابق استانداردهای بین المللی درزمینه شفافیت و پاسخگویی جهانی عمل می کنند.

وی گفت:  آنها باید بدانند که وقتی می خواهند با شرکتی تعامل داشته باشند که در فهرست سیاه قرار دارد، این کارشان چه پیامدهایی دارد. بنابراین، مسئله تحریم ها فقط بخشی از کل ماجرای مربوط به فعالیت شرکت های خارجی در ایران است. ما هم کار خودمان را انجام می دهیم. ما به کشورهای مختلف جهان می رویم و توضیح می دهیم که قوانین تحریم ها به چه صورتی است. بی تردید تحریم ها عاملی مطرح در این زمینه هستند اما این عامل فقط یکی از عوامل درمیان انبوه عوامل متعدد دیگر است.

سرپرست اداره کنترل دارایی های خارجی در وزارت خزانه داری آمریکا ضمن هشدار به بانک ها افزود: بانک ها و شرکت های خارجی می توانند با ایران مبادلات تجاری داشته باشند اما باید به دو نکته توجه کنند اول اینکه با افراد و نهادهایی که در فهرست ممنوعه وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارد تعامل و تجارت نکنند و دوم اینکه نباید به هیچ وجه شخص یا شرکت آمریکایی و نظام مالی آمریکا را در این تجارت یا تعامل درگیر کنند.
 
اسمیت در ادامه عنوان می کند: ما نمی خواهیم فشارها بر حکومت ایران ضعیف شود برای اینکه تغییرات دیرهنگام و ضروری را ایجاد کند که باید در شبکه مالی اش بوجود بیاورد برای اینکه واقعا به اقتصاد جهانی ملحق شود.ایران باید همچنان این پیام را دریافت کند که باید اقتصادش را مدرنیزه کند و فناوری ها و استانداردهای تجاری اش را روزآمد کند و شفافیتش را افزایش بدهد و از اقدامات تحریک کننده ای خودداری کند که سبب تحلیل رفتن اعتماد سرمایه گذاران و تجار غربی می شود.

جان اسمیت اعتراف می کند که بسیاری از شرکت های خارجی به وزارت خزانه داری گفته اند که اداره کنترل دارایی های خارجی در وزارت خزانه داری بدنبال مچ گیری برای مجازات شرکت های طرف معامله با ایران است.

گفتنی است محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران سه شنبه هفته قبل در نشست اسلو فروم درباره برجام گفت: آمریکا روی کاغذ تحریم‌ها را برداشته است اما تاثیرات روانی ناشی از سال‌ها وضع این تحریم‌ها همچنان وجود دارد و من معتقدم که امریکا باید نقشی بسیار فعال‌تری در برداشتن جو روانی تحریم ها ایفا کند.

در حالی که مقامات ایران از بدقولی آمریکایی ها در برجام سخن می‌گویند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری برداشته شدن جو روانی حاصل از تحریم‌های آمریکا را به تغییر مواضع ایران مرتبط دانست.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «آنچه شاید به برداشته شدن برخی از این بقایای جو روانی کمک کند، توقف فعالیت‌های ثبات زدای ایران خواهد بود اقداماتی که آنها همچنان ادامه می‌دهند». این مقام آمریکایی افزود: آنچه تجارت را محتاط و ساکت می‌کند، فقدان تلاش آمریکا نیست بلکه وقتی آنها(تجار و بازرگانان) می‌بینند که به حزب‌الله موشک‌ داده می‌شود، موشکهایی که به ناوهای آمریکایی شلیک شده‌اند و حمایت از گروه‌های تروریستی ادامه می‌یابد، این تجارت و تاجران را نگران می‌کند.

این سخنان در حالی عنوان می شود که بن رودز، مشاور معاون امنیت ملی آمریکا نیز در سخنانی در نشست اندیشکده آتلانتیک با عنوان «آیا ایالات متحده می تواند با ایران تعامل داشته باشد: فرصت ها و چالش‌ها» با بیان این که می دانستیم که با اعمال تحریمهای شدیدتر نمی توانیم ایران را به تسلیم شدن وادار کنیم، گفت: ایران توافق هسته‌ای را به طور کامل اجرا کرده  است.

گفتنی است اخیراً آدام زوبین مسئول بخش اطلاعات مالی خزانه داری در مجلس نمایندگان نیز عنوان کرده بود: تحریم‌های غیرهسته‌ای علیه ایران کماکان پابرجا هستند. در پسابرجام هرگونه سرمایه گذاری، صادرات، صادرات مجدد، واردات کالا و خدمات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی از/به ایران ممنوع است و تحریمها در دوره پسابرجام تا تغییر محاسبات مسئولان ایرانی و تغییر رفتار ایران در منطقه و موضوعات امنیت ملی (برجامهای بعدی) ادامه می یابد.

به همین دلیل است که رابرت فیسک، تحلیلگر انگلیسی ۱۶ ژوئن طی یادداشتی در روزنامه ایندیپندنت به بررسی تعهداتی که ایران و آمریکا در قبال اجرای برجام قبول کرده‌اند و عدم اجرای تعهدات اساسی ایالات متحده پرداخت و تاکید کرد : تا زمانی که موانع دستیابی ایران به تجارت جهانی برداشته نشد، توافق هسته‌ای بی‌فایده خواهد بود. فیسک ضمن تاکید بر اینکه برداشته شدن تحریم‌های ایران، یک وعده‌ی عمل نشده است، نوشت: توافق هسته‌ای مطمئنا به سوی سراشیبی قرار دارد. به بیان دیگر، رویایی است که در حال تبدیل شدن به غبار است.
 
کلمات کلیدی : لغو تحریم ها+بدعهدی آمریکا+اجرای برجام+لغو برجام+برجام
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۹:۲۰:۳۹
امیدوارم تیم مذاکره کننده باتوجه به بد عهدی های آمریکا و پشتیبانی رهبر معظم انقلاب بتواند در مسیر اجرای برجام قدم بگذارد
تاکنون انجور که ما میخواستیم واقعا نبوده است
یک طرفدار برجام (3771345) (alef-13)
 
Japan
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۹:۲۸:۰۲
عزيزم بخش بين الملل آخه قربونت برم مگه قبل از قضاياى هسته اى خط توليد بوئينگ تو جاده ساوه داشته هواپيما توليد ميكرده؟ مگه شركت اپل تو ايران شعبه داشته؟ مگه بانك اچ اس بى سى تو چهار راه وليعصر شعبه داشته؟ مگه قبل از هسته اى توريستهاى خارجى تو اصفهان داشتن از سر و كول هم بالا مى رفتند؟ اى بابا برجام قرار بود فروش نفت رو ممكن كنه كه كرد ارتباط سوئيف هم برقرار شده ديگه قرار نيست كه ايران جاى ژاپن و آلمان رو بگيره كه.
حالا فكر ميكنن مثلا منتشر نميكنن ديگه مردم نميفهمن والا (3771357) (alef-13)
 
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۲:۱۴:۲۳
شما كه چنين ادعايي مي كني يه سري به متن برجام بزن و دقيق مطالعه كن. تعهداتي كه از سوي آمريكا و اتحاديه اروپا در قبال ايران بيان شده، بسيار بيشتر از فروش نفت است. قسمت كوچكي از تعهدات مربوط به فروش نفت بوده.
ضمن اينكه افزايش صادرات نفت خام نه تنها سودي به حال اقتصاد ايران نداره بلكه مجددا مشكلات ساختاري وابستگي به نفت رو به وجود مياره! (3771603) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۵:۳۰:۰۷
عزیزم

شما که خیلی خیلی خیلی از تیم مذاکره کننده عقب تری ....

بازم دمشون گرم اونا ادعاهای خیلی بیشتری در بیان دارن
هر چند در عمل هیچ اتفاقب نیفتاده

عزیزم سوئیفت شما یا خیلی باحاله یا مستقیم وصل به دفتر رئیس جمهوره یا وزیر امور خارجه است .
طرف شما آب و هوا خوبه ... خدا رو شکر
ولی طرفای ما با اینکه سوئیفت بازه ها ، ولی هیچ کاسب و تاجری نمیتونه مایه تیله انتقال بده .

طرفای ما سوئیفت عاجز از انتقاله ، البته بگما بازه ها . کور بشه چشمی که نتونه ببینه ....... (3771921) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۰۹:۳۹:۰۸
بتدریج این مشکلات حل میشه. مردم باید صبر داشته باشن!
جدای از شعارهای انتخاباتی ... اقتصاد امروز به گونه ای هست که نمیتوان این مشکلات رو یه شبه حل کرد. شاید بتونید یه روزه یک ساختار رو نابود کنید اما ترمیم و بازسازی آن نیازمند زمانه.
رسانه هایی هم اعم از داخلی و خارجی هستند که از این بازه زمانی به وجود اومده دارند نهایت استفاده رو میکنند تا مردم رو ناامید کنند. این وظیفه شما به عنوان یک رسانه مردمی هست که جدای از جناح های سیاسی این موضوعات رو به طور موشکافانه و علمی بررسی کنید. چرا که آگاهی مردم از چرایی سختی های مسیر و آگاهی نسبت به آینده مسیر، در نهایت منجر به اتحاد و همراهی مردم میشه. (3771376) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۰:۳۳
کل تحریمهای دنیا هم لغو شود، تا وقتی که مدیران و مسئولان دست در بیت المال دارند و حقوقهای نجومی میگیرند و فساد اقتصادی میکنند، ذره ای از مشکلات حل نخواهد شد، هیچ، بلکه هر روز هم بدتر از روز قبل خواهد شد و علاوه بر آن عذاب الهی که هیچکس را یارای برخورد با آن نیست،‌هم بر مشکلات اضافه خواهد شد. (3771464) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۴:۱۱
كجاست ان اقايي كه مدعي بود، تحريم ها در روز اجراي توافق لغو ميشود،! ايا شهامت عذرخواهي از مردم را دارد؟! (3771419) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۷:۳۹
ان چیزی که امریکا را وادار به لغو تحریم ها میکند, ترس از بر هم خوردن توافق است, لبخند زدن امریکا را به این نتیجه میرساند که اقایان به توافق نیاز دارند, پس میتوان تعهدات را انجام نداد و اتفاقی هم نیفتد, (3771424) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۰:۱۹:۱۱
چهره ان اقایی که از شدت خوشحالی, و ذوق، در بالكن هتل کوبورگ بالا و پایین می پرید, الان دیدنی است!!!! (3771426) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۰:۵۱:۱۸
البته کاسبان پسا برجام که حوقهای چند ده میلیونی میگیرند حق داشتند خوشحال باشند چون بیشتر کاسبی میکنند البته به صورت نامشروع !!!!!!!!!!!!!!!!!! (3771467) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۲:۲۱:۵۷
معلومه دیدنی هست چون کارشو درست انجام داده (3771610) (alef-13)
 
ایرانی معتدل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۳-۳۱ ۱۳:۲۳:۳۰
واقعا به حال افرادی که اینطور از بدعهدی آمریکا و برخی مشکلات در مسیر اجرای برجام ، ذوق زده می شوند و به خاطر مسائل جناحی حاظرند از این مشکلات در جهت مخالفت با دولت استفاده کنند ، باید گریست ...

کاش حد و مرز منافع ملی و منافع فردی و جناحی را می شناختیم !!! (3771697) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۱ ۲۳:۱۵:۱۹
دوستان علی رغم واضح بودن فایده ناچیز برجام در مقابل آنچه از دست داده ایم قصد توقف در امتیاز دهی به غرب و اتخاذ موضعی عزتمندانه را ندارند زیرا آگاهانه این راه را انتخاب کرده اند و قبلا می دانستند که قرار است مجری طرح عقب نشینی ایران مقابل کدخدا باشند. اگر شرایط سیاسی کشور اجازه دهد تحت عنوان تعامل با جهان و... ابزارهای قدرت کشور را یکی پس از دیگری تقدیم کدخدا می کنند (3775220) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.