نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 442015
ترامپ را جدی بگیریم
بخش تعاملی الف - علی امیری
تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۳۸


این روزها، با اتخاذ مواضع تند از سوی ترامپ و تیم‌ او، به نظر می‌رسد که کشور و ملت ایران و البته کارشناسان و مسئولان و تصمیم گیران و تصمیم سازان، در یک بزنگاه تاریخی قرار دارد. همانطور که در یادداشت "پوتین، نتانیاهو، ترامپ و امنیت ملی‌ ایران" آمده بود، این نهایت ساده انگاری از سوی کارشناسان ما خواهد بود که ترامپ را در حد یک پدیده در نظر بگیریم و اعتقاد داشته باشیم هیچ فکر و برنامه از پیش تعیین شده یی در پشت او قرار ندارد. ترامپ فقط نوک یک کوه یخ از یک برنامه بسیار بزرگ برای کشورهای خاورمیانه و به خصوص ایرنا است. بزرگترین اشتباه کشور این خواهد بود که او و تیم‌ او و برنامه تعیین شده برای او را دست کم بگیریم.

مثلأ خیلی‌ از دوستان می‌گویند که ترامپ یک شومن با عقل یک کودک است. این دوستان باید پاسخ دهند که به چه دلیل سه سیاستمدار بسیار کار کشته جمهوریخواه(نیوت گینگریج، رودی جولیانی و مایکل بولتون) که حتی زمانی‌ که خانواده و کارگزاران ترامپ از او انتقاد میکردند ولی‌ باز یار اصلی‌ و پشتیبان اصلی‌ او بودند، و همه دست اندرکارن در آمریکا، قطعی میدانستند که این سه نفر در کابینه ترامپ شغلهای بسیار حساس را خواهند گرفت، ولی‌ ترامپ حتی یک پست در حد سفیر نیز به آنها نداد ولی‌ در عوض، معاون ریاست جمهوری یا وزیر خارجه به افرادی داده شد که ترامپ حتی آنها را هرگز ملاقات نکرده بود. جالب است که مایک پنس(معاون اول ترامپ) توسط داماد یهودی ترامپ به او معرفی‌ شده است و تریلسون(وزیر خارج) توسط رابرت گیتس، رسی سابق سیا به او معرفی‌ شد و بسیاری موارد دیگر.

یا این دوستان و البته بسیاری از کارشناسان در آمریکا میفرمایند که سیاست ایجاد تنش ترامپ با چین، نشان از عدم پختگی ترامپ است. ولی‌ آیا واقعاً چنین است؟ مثلا فقط در مورد سیاست او در مورد چین توجه کنید.همه می‌گویند او دیوانه است که با چین در افتاده، ولی‌ با نهایت تعجب می بینیم که چین در برابر او سکوت مطلق کرده و فقط به موضع دیپلماتیک روی آورده و درخواست مذاکره با آمریکا برای حل مسائل داده است، اما چرا؟  ترامپ و تیم‌ او میدانند که اگر جنگ اقتصادی واقعی‌ بین چین و آمریکا در بگیرد، هر دو ضرر خواهند کرد، ولی‌ ترامپ این را هم میداند ، یا حداقل این جور فکر می‌کند، که چین هرگز حاضر به جنگ با آمریکا نمی‌شود، چرا؟ چون در صورت وقوع جنگ اقتصادی، شاید در کوتاه مدت مصرف کننده امریکی مجبور بشود ، تورم ناشی‌ از عدم ورود جنس ارزان چینی‌ را تحمل کند، ولی‌ چین مجبور خواهد بود سقوط وحشتناک اقتصادی و در نتیجه سیاسی و حتی امنیتی را تحمل کند و این برای اقتصاد و سیستم چین یعنی‌ ضربه مهلک! چطور؟

فرض بگیریم در این جنگ، ترامپ بر روی کالاهای چینی‌، تعرفه ۳۰ درصد ببندد، از همه کمپانی های آمریکایی‌ مانند اپل بخواهد که فعالیت خود را از چین خارج کنند، و از همه مهمتر به ژاپن و کره جنوبی و حتی ویتنام، که دشمنان تاریخی چین هستند، اجازه دهد مانند هند، به سلاح اتمی‌ دست یابند.این چین است که همه جوره ضرر می‌کند. صادرات چین به آمریکا بالای ۶۰۰ میلیارد دلار، و واردات چین از آمریکا زیر ۲۰۰ میلیارد دلار است. این یعنی‌ چین سالی‌ تا ۵۰۰ میلیارد دلار، فقط یک قلم، سود را از دست میدهد. ترامپ میداند چین هرگز حاضر به این جنگ نخواهد شد،و دلیل سکوت چین هم همین است. در سایر موارد مانند روسیه و اروپا و... ترامپ از همین ابزار برتری آمریکا که اعتقاد دارد، اوباما از آنها استفاده نکرد، ابایی نخواهد داشت که استفاده کند.مثلأ فقط کافیست که مانند ایران، شروع به کاهش خرید نفت از روسیه کند.همه شرکت‌های نفتی‌ آمریکا و شیل نفتی‌ سود خواهند برد، ولی‌ اقتصاد روسیه ورشکست خواهد شد. ترامپ به عنوان یک معامله گر قهار در قیاس با اوباما که یک استاد آکادمیک دانشگاه بود، آماده ریسک کردنهای بزرگ است.کمی‌ دنیا را آنجور که هست به پذیریم نه آن جور که دوست داریم و گمان نکنیم چند ده هزار تظاهر کننده که اکثرا توسط فعالین حزب دمکرات سازماندهی میشوند، میتواند این تفکر و این تیم‌ را متوقف کند. ضرر نخواهیم کرد، همانطور که مانند هسته‌ای با سیمان کردن اراک، از ناحیه همین نشناختن دنیا،هزینه کردیم!

حالا اجازه بدهید از همین دید (حالا برخی‌ دوستان بگویند مرعوبآنه) به تنش به وجود آمده بین ایران و آمریکا در مورد آزمایش موشکی نگاه کنیم. آنچه مسلم است، تا همین جا، اسرائیل و روسیه و اعراب در ایجاد و گسترش تنش بین ایران و آمریکا در دوره ترامپ بسیار موفق بوده اند. از طرفی‌ ایران بر حق دفاعی خود در استفاده و یا آزمایش موشک بالستیکی تاکید می‌کند، و از طرف دیگر، ترامپ و تیم‌ او با استناد به همان برجام و قطعنامه تایید شده توسط خود ایران، اعلام می کنند که ایران خود تعهد داده و امضا کرده که آزمایش موشک بالستیک را در ۸ سال آینده متوقف کند. متاسفانه آقای ظریف و تیم‌ مذاکره کننده، چه بخواهیم قبول کنیم و چه نخواهیم قبول کنیم، اشتباه بزرگی در برجام برای نهایی‌ کردن آن مرتکب شدند و خود، غیر مستقیم، این اشتباه را تأیید می کنند وقتی‌ می فرمایند، ما چون دیگر غنی‌ سازی را به صورت صنعتی متوقف کردیم، بنابر این خود به خود، باید نگرانی برای ساخت و توسعه موشک‌های بالستیک را از بین ببرد.

باید به آقای ظریف و آقای عراقچی گفت، این فرمایش شما برای زمانی‌ است که دو کشور دوست، که در موردی با هم اختلاف دارند، این چنین مساله و ابهام را حل کنند ولی‌ نه در مورد رابطه ایران و آمریکا، که بارها همین اساتید فرموده اند که اساس مذاکره ما در مورد برجام، عدم اعتماد به طرف مقابل بود. اگر واقعاً این چنین است، باید، و تکرار می‌کنیم، باید، تبصره یی در برجام یا قطعنامه شورای امنیت گنجانیده میشد که تصریح می کرد، اگر ایران فعالیت غنی‌ سازی خود را محدود کند، هیچ محدودیت و اشکالی بر برنامه موشکی ایران، وارد نخواهد بود! ولی‌ آیا ما چنین کاری را از تیم‌ مذاکره کننده در برجام میبینیم؟ همین دست اشتباهات و غفلت های بسیار اساسی‌ است که حالا شده دستاویز تیم‌ ترامپ. وقتی‌ قرار دادی نوشته میشد، نباید این تصور بود که همیشه تیم‌ اوباما و کری در مسند قدرت هستند. اینها از بدیهیات است که مورد غفلت واقع شده و حالا ایران باید هزینه بدهد.

اما آنچه حالا کشور در موقعیت حساسی قرار داده، این اشتباهات نیست، بلکه خطر اصلی‌ این است که چه از طرف ترامپ و متاسفانه چه از سو برخی‌ از کارشناسان داخلی، مساله ایران و آمریکا و مساله موشکی دارد تبدیل میشود به خطوط قرمز دو طرف. از طرفی‌ آمریکا با استناد به برجام، صریحاً ایران را مسول نقض محدودیت موشکی میداند، و از طرفی‌ بسیاری از کارشناسان در ایران، بدون توجه به این اشتباه استراتژیک تیم‌ مذاکره کننده، انجام آزمایش موشکی را حق طبیعی‌ ایران می‌دانند. اینجاست که تیم‌ مذاکره کننده و شخص آقای ظریف، مسئولیت بزرگ و تاریخی برای جلوگیری از این رویاروی بین ایران و آمریکا دارند. آقای ظریف باید صادقانه و شجاعانه مسئولیت این اشتباه را به عهده بگیرند و کشور و نظام را از یک رویاروی خطرناک، به خاطر اشتباه سهوی آن ها و میل به فرجام رساندن برجام بدون توجه به این موارد، بی‌ نیاز سازند.

البته قطعاً دوستان خواهند گفت، اینها همه بهانه تیم‌ ترامپ است و اگر ما این مورد را به دلیل اشتباه تیم‌ مذاکره کننده بپذیریم، آنها به سراغ بهانه دیگری خواهند رفت. بله، درست هم هست، ولی‌ حداقل در برابر افکار عمومی‌ دنیا و کشورهای ثالث، آمریکا دیگر حربه قانونی‌ برای تحت فشار قرار دادن ایران نخواهد داشت. اگر موارد دیگری هم باشد که آنها باز با اتکا‌ به اشتباهات ما، حربه قانونی‌ داشته باشند، باز چاره یی نیست که آن حربه‌ها را از دست آنها خارج کنیم. اطمینان داشته باشیم، آمریکا هرگز بدون حربه قانونی‌ بین المللی به دنبال تقابل با ایران نخواهد بود. ولی‌ این ما هستیم که باید این هوشیاری را به خرج دهیم و این حربه‌ها را از دست او خارج کنیم. چه در اسرائیل و چه در سایر کشورها، بسیار خوشحال خواهند شد که ما یک موشک دیگر (متاسفانه خلاف تعهد ناخواسته یی که تیم‌ مذاکره کننده در برجام داده اند) انجام دهیم، از این بهتر برای اعراب، روسیه و اسرائیل و حتی چین و اروپا نخواهد بود که ببینند تیم‌ ترامپ و ایران را درگیر یک تقابل عظیم کردند. هوشیار باشیم که در زمین آن ها بازی نکنیم و تیم‌ ترامپ را خلع سلاح کنیم. نبود آقای هاشمی‌ در این برهه بسیار تاسف انگیز است.

به هر حال باز باید یادآوری کرد، که حالا قدم بعدی ایران، میتواند بسیار سرنوشت ساز باشد. ترامپ و تیم‌ او، برای تقابل با ایران بالا آمده‌اند و چه در شرق و چه در آمریکا، گروه ها و کسانی‌ هستند که از این آتش گرم می شوند. آنها از همه ابزار خود، حتی افراد نفوذی خود در داخل ایران، برای پیش بردن این برنامه خباثت آمیز خود استفاده خواهند کرد. به یاد دارم، که رهبر انقلاب در مورد دیگری در دهه هشتاد و بعد از روی کار آمدن بوش که درست مانند امروز به دنبال بهانه بود، فرمایشی به این مضمون داشتند که حالا هیچ کس در کشور اجازه کوچکترین خطایی ندارد، همه باید هوشیار باشند و در زمین دشمن با اشتباهات خود بازی نکنند. باشد که چنین باشد.


 
 
کلمات کلیدی : علی امیری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۰۸:۵۲:۴۶
ترامپ احمق بزرگترین خطر ایران (4150102) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۳:۰۵:۳۴
مطلب مفید و از سر تدبیر است. (4152215) (alef-3)
 
سعید تمر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۰۸:۵۷:۳۵
چنین نوشته هایی برای جامعه ایرانی بسیار مفید خواهد بود حتی اگر چنین پیش بینی هایی رخ ندهد!
در آینده پژوهی به چنین هشدارهایی که اقدامی را برمی انگیزند و از وقوع بحران پیشگیری میکنند پیش بینی های خود نفی کننده می گویند. همچون هرمان کان که با هشدارهای جنگ هسته ای اش آمریکا و شوروی را وادار به اتخاذ سیاستهای کنترل آتش نمود.

تحسین دارد آقای امیری. (4150108) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۲۲:۰۹:۴۳
آقای تمر، با تشکر از نظر لطف شما و یادداشت‌های شما در مورد آینده پژوهی. به عنوان همکاری قدیمی‌، مایه افتخا‌ر است. به خصوص راهی‌ که رفته‌اید، بسیار آشنا است، به خصوص سازمان برنامه و بودجه و مرکز آمار، واقعاً چه روزهایی بود. چند ده سال می‌گذرد، ولی‌ دیگر سازمان برنامه به مانند گذشته نیست و مرکز آمار ایران ، هرگز به صورت امروزی نه تنها باز سازی نشد بلکه مانند هما، شرکتهای دولتی و...فاصله آنها با دنیا کم که نشد که هیچ، زیاد هم شده است....و نتیجه هم همین ضعف آمار در ایران امروز به مانند زمان جنگ ایران و عراق. چه امیدها داشتیم (4153054) (alef-11)
 
رادمهر
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۰۹:۰۶:۱۰
با تقديم احترام
درود بر شرف نويسنده محترم مقاله
هميشه بزرگترين آفت براي انسانها
تحليل اشتباه رفتار وكردار حريف بوده.
اميدوارم مسولين محترم تحليلي جامع
و درستي از دوره ترامپ داشته باشند
واين دوره هم بخير بگذره. با سپاس (4150121) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۰۹:۳۷:۵۷
قطعنامه دقیقا توصیه می کند و نه اعلام ممنوعیت و لذا صحبت های اقای ظریف کاملا درست است و استدلال نویسنده محترم اشتباه منتها استدلال اینست که با روح توافقنامه همخوانی ندارد حتی در زمان اقای اوباما برای ازمایش های موشکی تحریم در نظرگرفته بودند. گذشته از این صحبت ها دولت امریکا تحت فشار اسراییل و عربستان دنبال بهانه است موشک نبود یک بهانه دیگر نظیر مهار ایران در مسایل سوریه، لبنان، یمن و بحرین. در هر صورت چهار سال مشکلی پیش روی مملکت است و بایستی با درایت کار کرد و شعار و رجز خواندن های مواردی که واقعا قدرت دفاع از انرنداریم و یااصولا نیازی به انها نیست خوداری کنیم. خود امریکایی ها هم با توجه به نژاد پرست بودن اقایونی که در کاخ سفید هستند دچارمشکل فراوانی خواهند بودحتی هم پیمانان اروپایی انها ترامپ را دشمن دمکراسی وارزش های اروپایی می دانند و مطمینااگر ایران با درایت و حوصله برخورد کند اینها خودشان خودشان را از بین خواهند برد (4150149) (alef-11)
 
France
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۰۹:۴۱:۳۴
چرا اینقدر سریع جا میزنین! (4150157) (alef-3)
 
بهادری
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۰۹:۵۴:۵۹
با سلام
لازمه پیشرفت کشور در عرصه های مختلف اقتصادی سیاسی امنیتی , فاصله از اعمالیست که سبب فشار بر ایران میشود در یک جو آرام و کم تنش بهتر میتوان به مقاصد مطلوب کشور دست یافت نباید بهانه بدست دشمن داد تاریخ امریکا نشان دهنده جنگ طلب بودن حزب جمهوری خواه امریکاست (4150166) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۰:۴۵:۳۹
متن خوبی بود و مبتنی بر عقل
ممنون (4150257) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۱:۵۸:۳۴
نوشتار نسبتا معقولانه ای بود. در مورد اینکه آقای ظریف در مورد بند مربوط به فعالیت موشکی دچار اشتباه شده باید عرض کنم، بصراحت امده که ایران نباید تا 8 سال آزمایش موشک بالستیک با توانایی حمل کلاهک هسته ای انجام دهد، این در حالیست که ما اصلا کلاهک اتمی نداریم. بنظرم متن این قرارداد کاملا روشن و صریح است و این ترامپ بیشعور است که دارد بهانه جویی میکند، آنهم با تفسیر احمقانه اش از متن توافق و قطعنامه (4150406) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۲:۵۷:۳۸
با تشکر ،خوب دوست عزیز، اگر چنین است، پس چه لزومی داشته که اگر ایران با اجرا برجام دیگر هرگز نخواهد توانست در ۸ سال آینده کلاهک هست یی داشته باشد، آنها این بند را با این تصریح وارد قطعنامه کرده باشند و آقای ظریف از طرف ایران آن را تایید کرده باشد؟!... آیا غیر از این است که آنها همانطور که در یادداشت آماده، خواستند در قطعنامه محکم کاری کرده باشند و با ظرافت، عملاً صنعت موشکی ایران را هم محدود کرده باشند، و حالا ایران متوجه این غفلت شده و این جور تیم‌ مذاکره کننده در صدد توجیه است و البته آنها هرگز از این دست آورد بزرگ خود در مورد محدود کردن صنعت موشکی ایران، دست نخواهند کشید چون با سیمان کردن اراک ، تنها نگرانی اساسی‌ که باقی‌ مانده، گسترش توان موشک بالستیک ایران است. علاوه بر آمریکا ، انگلیس و فغانسه و آلمان هم آزمایش موشکی را صراحتاً نقض قطعنامه اعلام کردند و شما باید بدانید بر اساس همان مکانیزم برجام که ایران هم خود آن را تایید کرده، در صورت اعلام نقض برجام از سو هر یک از هفت کشور درگیر مذاکرات ، ان کشور میتواند از کمیته مربوط به نقض برجام در شورای امنیت استعلام کند و آن کمیته، بدون توجه به حق وتو، فقط با رای اکثریت در مورد نقض برجام تصمیم خواهد گرفت و همین حالا، حتی به فرض عدم همراهی چین و روسیه، باز آمریکا چهار رای لازم برای مثلأ تصویب قطعنامه جدید تحریمی شورای امنیت و حتی بالاتر از آن ، استفاده از زور در شورای امنیت، برای جلوگیری از نقض دارد. می‌بینید که چه اندازه در برجام غفلت شده و ساده انگاری، و با این برجام، حرکت در مسیر تقابل مانند قبل از برجام، عملا فاجعه خواهد بود چون روسیه و چین هم بدون حق وتو ، از هیچ قدرتی‌ برای جلوگیری از تصویب قطعنامه شورای امنیت علیه ایران برخوردار نیستند.این متاسفانه در ایران ما است که اغلب از کنار این مسائل و نوشته‌های حقوقی با تساهل ردّ می‌شویم چون به هار حال در ایران تا بوده این بوده، که همیشه همه چیز به خصوص در مورد عدم اجرا قوانین، راه دارد و توجیه میتوان کرد. ولی‌ در بحث حقوق بین الملل حتی یک واو مهم است و این انتقاد اصلی‌ است که از تیم‌ مذاکره کننده وجود دارد که چرا با وجود سالها زندگی‌ و کار حرفه یی در غرب و دنیا، این چنین با مسائل به این مهمی‌ ، ساده انگارانه برخورد شده است. (4152198) (alef-11)
 
ممدخان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۱:۱۳:۲۰
ترامپ عاشق پول هست جیب رعیت های خود را طوری خالی می کند که آنها تا دنیار آخر احساس رضایت بکنند ... (4151572) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۱۹:۰۲
بله، ممکن است ما فکر کنیم، این ترامپ شیرین عقل است، ولی‌ فقط دو نکته.. در مورد همین فرمان ترامپ که فعلا به خاطر استقلال واقعی‌ قوه عدالت و تفکیک قوا، متوقف شده، بنا برا نظر سنجیها، ۵۷ درصد مردم آمریکا ، از فرمان او حمایت کردند و یا در همین چند هفته از زمان انتخابت تا به امروز، شاخص بورس آمریکا با بیشترین رشد تاریخی در دو ماه، با شکستن همه رکوردها، به بالای ۲۰ هزار رسیده که ناشی‌ از اعتماد و اطمیان صاحبان صنعت آمریکا به ترامپ و تیم‌ او است و دلار هم در قویترین ارزش خود در چند سال گذشته است. جامعه آمریکا ۳۳۰ میلیون جمعیت دارد و بسیار معمولی‌ است که چند ده هزار یا حتی چند صد هزار نفر در سرتاسر آن، در خیابان‌ها از حق قانونی‌ خود برای اعتراض استفاده کنند ولی‌ این ما را نباید گول بزند. در همین دو هفته ، همه شرکتها و کشورهای خارجی‌ از اقتصاد ایران باز فاصله گرفتند و بورس ایران روزی ۵۰۰ واحد از ارزش خود را از دست میدهد. چین که همه می‌گفتند در برابر ترامپ خواهد ایستاد، سکوت متلق کرده و فقط به دنبال مذاکره برای حل مسائل است، روسیه در حال مزأکره پشت پرده است تا بتواند با ترامپ کار کند و ترامپ با فرستادن وزیر دفاع خود به ژاپن و کره، و وزیر خارج خود به اروپا و ملاقات با نخست وزیر انگلیس، آنها را از حمایت قاطعانه خود از آنها و ناتو مطمئن کرده. دنیا را آنجور که هست به پذیریم، نه آن جور که علاقه داریم باشد یا صدا و سیما ایران، به دنبال ساختن آن چیزی است که علاقه دارد. (4151773) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۹ ۱۹:۲۵:۱۱
مگه ایران آزمایش موشکی خود را رسانه ای کرد؟

اگرمنظور نویسنده این است که ما اصلاً آزمایش موشکی نکنیم که خیلی خیلی

حرف غلطی مطرح کرده است ولی اگر منظور ایشان رسانه ای نکردن آن است

تا حدودی قبول داریم. (4155947) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۰۳:۵۸:۵۱
ايران رسانه اي نكرد، ماهواره هاي آمريكايي رصد كردند. اونها اول اعلام كردند بعد ما تاييد كرديم! (4156326) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۲:۲۷:۵۰
صمیمانه از نویسنده بابت مطالب عاقلانه و مستدل تشکر می کنم باشد که روزی عقلانیت جایگزین توهمات و شعار در کشورمان شود (4179995) (alef-13)
 
ع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۴:۰۸:۵۱
فراموش کرده اید مطابق فتوای رهبر ما قصد ساخت و استفاده از کلاهک های هسته ای و سلاح کشتار جمعی نداریم.
در ضمن نویسنده یادداشت فراموش کرده اند در مدیریت بحران اولویت بندی شامل استفاده از قدرت برتر در استفاده از امکانات و اقدامات با سیاست پیشگیری از گسترش بحران میباشد و بحران در کشور ما متمرکز برمسایل داخلی و اقتصاد ناتوان از مدیریت توده های جامعه میباشد . مشکل اساسی تری در این میان وجود دارد که امنیت ملی را تهدید می کند و نادیده گرفتن ان هیچکمکی نخواهد کرد . استراتزی نویسنده یادداشت گویی با تکیه بر اقتصاد فرضی و تخیلی کشوری با حجم صادرات معادل و برابر با اقتصاد هزاران میلیاردی امریکا بنا شده !؟
گویی ایشان پیش فرض هایی را برای خود متصور شده اند که با واقعیات فاصله اساسی دارد و برای نوجوان های ذوق زده در کلاس های دانشگاه و مطالب تیوریک با اصل دانستن ادبیات حماسی و انقلابی کافی است نه عرصه عملگرایی و کشورداری . لذا بنده از این فرصت استفاده می کنم و با تکیه بر مشکلات امریکا با جهان غرب و کشور روسیه و درد سرهای روابط خارجی جدید در حوزه چین کره شمالی پیشنهاد حمله همه جانبه و یا تحریم اقتصادی امریکا و متحدانش شامل ممانعت از فروش نفت با قیمت های بشکه بالاتر از دویست دلار را اضافه می کنم در ضمن میتوانیم بخشی از نفت را در مقام تحقیر کشورهای عربی به اروپا و.. هدیه کنیم .
بازگرداندن احمدی نزاد نیز گزینه درخور توجهی است !! (4259552) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.