نظر منتشر شده
۳۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 462496
پایان کیم
بخش تعاملی الف - علی امیری
تاریخ انتشار : شنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۴۲


در چند روز گذشته، بحران کره شمالی به نقطه تعیین کننده یی رسیده، از طرفی‌ آمریکا ناوگان بزرگی از نیروهای ضربتی خود را به سوی کره جنوبی متّحد خود اعزام کرده و از طرف دیگر، چین تا ۲۰۰ هزار نیرو در مرز کره شمالی ، مستقر کرده و در آخرین خبر ضمن ممنوع کردن ورود ذغال سنگ کره شمالی، که بزرگترین ممر درآمد کره شمالی است، از دوشنبه  اعلام کرده که کلیه پرواز بینلمللی‌ از چین به کره شمالی را متوقف می‌کند.لازم به ذکر است که تقریبا تنها راه پرواز هوایی به کره شمالی از پکن است. اینها همه نشان از رویداد بزرگی در آینده نزدیک است. ولی‌ سٔوالی که پیش می اید این است که این رویداد و سیر حوادث در کره شمالی چگونه خواهد بود؟

در پاسخ باید به دیدار اخیر رئیس جمهور چین با ترامپ در اقامتگاه شخصی‌ ترامپ در فلوریدا اشاره کرد که رهبر چین سخن بسیار مهمی‌ گفت، او گفت: "برای ادامه روابط خوب بین چین و آمریکا ، میتوان هزار دلیل آورد ولی‌ برای عدم رابطه خوب، حتی یک دلیل هم نمیتوان آورد". در واقع این سخن از سوی رئیس جمهور چین، حاکی از چرخشی کامل در سیاست خارجی‌ چین در دوره ترامپ نسبت به دوره اوباما است. به نظر می‌رسد که مانورهای ترامپ و تیم او در زمینه اقتصادی و تهدید چین به ایجاد عوارض گمرکی ٔبر روی واردات کالای چینی‌، و احتمال استفاده از قدرت نظامی در کره شمالی  و تغییر سیاست آمریکا در مورد تایوان و احتمال تجهیز ژاپن و کره جنوبی به سلاح اتمی‌، تاثیر خود را ٔبر روی چین گذشته و حالا چین به صورت فعال به دنبال حل مساله کره شمالی به نفع خلع سلاح اتمی‌ کره شمالی و تغییرات و اصلاحات اقتصادی در کره شمالی است.

چین تنها در سال گذشته نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار صادرات بیشتر از واردات از آمریکا داشته که اگر با صادرات از طریق کشور ثالث مانند هنگ کنگ و سنگاپور در نظر گرفته شود، این میزان به راحتی‌ به بالای ۶۰۰ میلیارد دلار می‌رسد.به خطر افتادن این درآمد و مهمتر از آن به خطر افتادن کارخانه‌ها و بیکاری نیروی کار آنها در چین خط قرمز حیاتی چین در سیاستهای خارجی است . از طرفی‌ چین تنها ابر قدرت هست یی در آسیای شرقی‌ هست، و هرگز حاضر نخواهد شد که این جایگاه، با تجهیز ژاپن و کره جنوبی به سلاح اتمی‌ از بین برود و از طرفی‌ ، رهبر چین از سال ۲۰۱۲ تا کنون حاضر به ملاقات با کیم جوان نشده که در ۷۰ سال گذشته، هرگز سابقه نداشته و در پاسخ، کیم هم افرادی که در کره شمالی معروف به نزدیکی‌ بسیار به چین بودند به خونین‌ترین وجه تصفیه حساب کرد از جمله شوهر عمه خود را که در واقع دوست صمیمی‌ چین بود.

همه اینها نشان میدهد که از نظر رهبری چین، عمر استفاده سیاسی چین از کیم پایان یافته و سیاستهای جدید و موقعیت اقتصادی جدید چین، اولویتهای جدیدی برای ملت و کشور چین پدید آورده که یکی‌ از مهمترین آنها، ایجاد ثبات در مرز‌های مستقیم و کشور‌های همسایه است. همانطور که نخست وزیر چین در هفته گذشته گفت، هیچ کس دوست ندارد که جلوی خانه و در همسایگی او آتش سوزی به وجود آید. ۶۰ درصد جمعیت و ۷۰ درصد اقتصاد چین از جمله پکن و شانگهای ، در شعاع ۱۰۰۰ کیلومتری از کره شمالی قرار دارد و دود هر گونه جنگی، مستقیم و بسیار قبل از اینکه به چشم آمریکا یا حتی ژاپن برود، در پکن استنشاق خواهد شد. از طرف دیگر، حالا کره جنوبی، بزرگترین شریک بازرگانی چین است و تنها مانع برای گسترش و پیشرفت استانهای شمال شرقی چین که بیشتر از ۲۰۰ میلیون جمیعت دارند، همین وجود کره شمالی و شرائط جنگی ناشی‌ از آن است. پس از هر نظر که نگاه کنیم، برای چین هیچ چیزی حالا بهتر از تغییر در شرائط کره شمالی نیست، و این نه تنها به خاطر فشار آمریکا، بلکه بیشتر به خاطر سیاستهای خود چین است که حالا به جای کشورهای ضعیف و فقیر در همسایگی خود، ترجیح میدهد همه آنها به سوی اصلاحات اقتصادی و پیشرفت از نوع چینی‌ آن حرکت کنند وتغییرات مدیریت شده و سرما‌یه گذاری‌های کلان چین در برمه و لائوس و مغولستان، از همین سیاست ملی‌ چین نشأت می‌گیرد که تنها کیم حاضر به در پیش گرفتن این سیاست چین نشده و همین جا هست که چین حالا فعال شده.

از این منظر، اطمینان داشته باشید که تغییر در سیاستهای  کره شمالی در ظرف چند هفته یا چند ماه آینده قطعی خواهد بود و اگر کیم همچنان در برابر این تغییرات مقاومت کند، اصلا بعید ندانید که قبل از اینکه آمریکا بخواهد فعال شود، خود چین فعال خواهد شد و استقرار ۲۰۰ هزار نیروی چینی‌ در مرز کره شمالی ، آمادگی به این منظور است. چین حالا با درآمد سرانه یی بالای ۱۶ هزار دلار که به سرعت دارد افزایش می یابد و بازار صادرات و توان اقتصادی که حتی در آسیا، آفریقا،آمریکای جنوبی و خود آمریکا و اروپا، دارد آمریکا و اروپا را به چالش می‌کشد، دیگر نیازی به تهدید آمریکا از طریق کره شمالی ندارد، و همانگونه که خود تغییرات را در برمه ،  کامبوج و لائوس کلید زد، این تغییرات را با کیم یا بدون کیم، در مورد کره شمالی هم پیش خواهد برد.

شخصاً اصلا بعید نمی‌دانم که روزی بشنویم که در داخل کره شمالی نا ارمیهایی مانند شبه کودتا انجام شده و واحد‌هایی‌ از ارتش چین برای حفظ  نقاط حیاتی وامنیت تاسیسات هست یی کره شمالی، در کره شمالی مستقر شده باشند. و یا خود کره شمالی حاضر به خلع سلاح هست یی و ایجاد رفرم‌های اقتصادی شده باشد. این سیاست کاملا در جهت سیاست کره جنوبی و در نتیجه آمریکا و ژاپن هم هست. کره جنوبی تجربه آلمان شرقی و اتحاد بسیار پر هزینه آن با آلمان غربی را دارد و همچین تجربه پناهنده‌های کره شمالی در سئول که هرگز نتوانستند در سیستم زندگی‌ کره جنوبی  ادغام شوند. برای کره جنوبی، هم اتحاد در این مرحلهٔ هدف نیست، بلکه با نظر چین برای یک دوره ۲۰ تا ۳۰ ساله رفرم اقتصادی و تغییرات سیاسی در کره شمالی برای ادغام آن در اقتصاد چین و کره جنوبی بیشتر موافق است.

همه این واقعیت‌ها و سایر ملاحظات، ما را به اینجا میرساند که کیم به پایان خود نزدیک شده ولی‌ این هرگز به این معنی‌ نیست که کره شمالی به معنی‌ یک واحد سیاسی پایان بیابد و مثلا در کره جنوبی ادغام شود. تنها مساله یی که میتواند در این روند تداخل ایجاد کند عدم رضایت روسیه و پوتین از این جریان می‌باشد. به هر حال روسیه که خود را میراث دار امپراطوری شوروی و استالین میداند، کره شمالی را بخشی از این میراث برای روسیه میداند و حاضر به همکاری کامل در این پروسه نخواهد بود، ولی با توجه به فشار سنگینی‌ که آمریکا و اروپا در سایر مناطق ٔبر روی روسیه گذشته اند، روسیه هرگز در  موقعیتی نیست که بخواهد در برابر چین و برنامه سیاسی آن در مورد کره شمالی مقاومت کند.
 
کلمات کلیدی : علی امیری
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۰:۵۱:۳۱
ما می توانستیم جای کره شمالی باشیم ! (4257036) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۱:۴۰:۱۶
سلام
ما نمی توانستیم به این راحتی جای کره شمالی باشیم. لطفا کمی تحقیق و بررسی کنید.
چه از لحاظ منابع چه از لحاظ نیروی انسانی چه از لحاظ موقعیت جغرافیایی و چه از لحاظ مهمترین عامل یعنی ایدئولوژی ما شرایطی را داریم که اگر باور کنیم به هیچ عنوان مانند کره شما نمیشیم.
مشکل ما این هست که خودمون انقدر از تواناییهامون استفاده نکنیم که بخوایم اونطور بشیم. انقدر واردات کنیم و نیروها را هدر بدیم و استفاده نکنیم.
مثل شیری که از صدا و قدرت بازو و پنجه و تیزبینی و دندان های تیزش استفاده نکند. شاید یک مورچه هم این شیر را از پا در بیاورد.
موفق باشید. (4257174) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۴۹:۰۶
ما دارنده گاز و نفت در سه کشور اول دنیایم، خودمان رو با کره شمالی مقایسه کنیم؟ چی داره کره شمالی؟ (4257962) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۶:۴۴
با آنکه دشمن مشترکی داریم ولی شرایط کره شمالی چندان شباهتی به شرایط ما نداشته و ندارد (4257281) (alef-4)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۴۵:۴۷
کره شمالی الگوی خوبی نیست. اما همه قدرت های هسته ای باید خلع سلاح شوند. کدخدا نیز چنین. (4257371) (alef-4)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۴۶:۱۳
شما آره. ایران نه! (4257374) (alef-4)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۴۲:۱۲
ما ایرانیم. شما کره باش! (4257588) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۵:۱۳
شما اصلا منظور ایشون را نگرفتی
حناب ای کیو
منظورش برجامه که جلوی جنگ را کرفت
فهمیدی.... (4257870) (alef-11)
 
بوشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۹ ۱۴:۴۶:۱۸
شب ها خواب می بینی (4266332) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۳۶:۳۴
الان هم بهتر از اونها نیستیم. شما جیب حقوق بگیران نجومی یا املاک بگیران نجومی را نبین.
وضعیت معیشتی عموم مردم گویای خیلی چیزهای نگفته است (4257739) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۳:۵۸
قابل توجه کسانی که به دروغ میکفتند
امریکا جرات حمله نداره
ازکره شمالی که مجهز به هسته ای است هم ترسی نداره..... (4257860) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۴۹:۳۳
درسی که ما میتوانیم از کره شمالی بگیریم، این است که متوجه باشیم زمان تغییر می‌کند. تا ۲۰ سال پیش کره شمالی بسیار هم موفق بود، ولی‌ چیزی که تغییر کرد، سقوط اقتصادی کره شمالی نبود، بلکه عقب افتادن کره شمالی از همسایگان خود در تغییر و اقتصاد بود. کره شمالی در بین سه همسایه اصلی‌ و یک رقیب دور به زندگی‌ خود ادامه میداد. ژاپن، کره جنوبی، چین و امریکا. در ۶۰ سال اخیر و به خصوص ۲۰ سال اخیر، همه آن چهار کشوری که کره شمالی را احاطه کرده بودند، به رشد اقتصادی بالا با پیشرفت تکنولوژی، و رفاه اقتصادی بالا رسیدند. حالا درآمد سرانه امریکا بالای ۵۰ هزار دلار، ژاپن بالای ۴۵ هزار دلار، کره جنوبی، ۴۰ هزار دلار و حتی ایالتهای چینی‌ همسایه کره شمالی به درآمد‌های بالای ۲۰ هزار دلار رسیدند. ولی‌ سیستم کره شمالی در ارتقا درآمد سرانه مردم خود، شکست خورد و همان ۲ هزار دلار ۲۰ سال پیش است. حالا هر چه قدر کشوری مانند کره شمالی منزوی باشد و مردم آن را بتوان از اطّلاعات محروم کرد، باز مردم متوجه میشوند. شهر مرزی میان کره شمالی و چین هست که توسط رودخانه از هم جدا میشود. مردم کره شمالی که در کرانه این رودخانه زندگی‌ میکنند، در طول ۲۰ سال گذشته دید‌ند که کرانه چینی‌ این رودخانه، از یک فقیر و کوچک، به یک شهر عظیم با آسمان خراش‌های نورانی در کرانه رود تبدیل شده. مردم حتی مردم کره شمالی از خود سوال میکنند، که چرا. به علاوه، گسترش صنعت دیجیتال، دیگر دیوار سخت سانسور را در کره شمالی شکسته است، و قاچاق فیلم‌ها و اخبار کره جنوبی که حالا به وفور در چین همه گیر و پر طرفدار است، مردم کره شمالی را پیش از پیش متوجه تغییرت کرده و حکومت کیم چاره یی ندارد که دستاوردی به مردم خود نشان دهد، و مانند پوتین که به صنایع نظامی روسیه به عنوان دستاورد به ملت روسیه برای جبران عقب ماندگی اقتصادی روسیه متکی‌ شده، دولت کره شمالی هم صنعت هست یی و تسلیحات هست یی را برای جبران انتخاب کرده ولی‌ در هر دو مورد، در بلند مدت، باز جواب نخواهد داد. ملتها به تسلیحات نیاز ندارند، بلکه قبل از آن، به رفاه و عزت رشد اقتصادی و کار و درآمد نیاز دارند. (4258302) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۲۲:۰۴:۵۳
کره شمالی تغییر نمی کند. این ارزیابی های خیالی را چند دهه است که می خوانم و می شنوم (4259138) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۱:۳۴:۵۱
ما میتوانیم همانند چین باشیم و طبق منافع خودمان عمل کنیم (4257158) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۱:۳۷:۰۱
این متن کاملا تخیلی و به دور از واقعیت است. (4257168) (alef-4)
 
آریابان
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۱:۴۰:۲۵
اینکه چین در برمه ، کامبوج و لائوس براحتی کارگردانی صحنه را رقم زد یک واقعیت است ولی آیا در مورد کره شمالی "هسته ای" !!!!! هم از چنین توانائی و اقتداری برخورداراست ؟؟؟؟؟؟ (4257175) (alef-4)
 
United Kingdom
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۲:۱۲
مردم بیچاره کره شمالی که فدای منویان و خواسته های نفسانی یک خاندان شدند (4257256) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۴:۱۰
1- از ویژگی های ترامپ تاجر منشی اوست که توانست ابتدا پوتین و حالا چین را با اهرم های اقتصادی به سمت خود بکشاند.
2- چندین دهه است که کشورهای دنیا به سمت حذف دولت های کمونیستی به منزله دولت های ایدئولوژی زده همت کرده اند. روسیه و چین و بسیاری دیگری با این چرخش ها کنار آمده اند. حالا نوبت دولت کره شمالی است تا فضای سیاسی را بگشاید، اقتصاد خود را قربانی انزواسازی نکند و یا در پی کودتایی، حذف گردد.
3- همین تند روی زدایی نسبت به کشورهای اسلامی منطقه، مدت هاست شکل گرفته، بیش تر کشورها به بهانه و ترفند منجی گرایی آخرالزمانی پس از افغانستان، عراق و خیزش/بهار عربی، یکی یکی ساقط شدند و بقیه شان با خود سری های داعش درگیر. چند کشور اسلامی به جا مانده در منطقه هم یا باید اقتصاد را اولویت داده از جهان وطنی و تند روی ها دست بردارند و یا دچار سرنوشت کشورهای اسلامی شخم زده می شوند.
4- ترامپ آهنربایی است که اولویت های اقتصادی منطقه را فعال کرده، تند روی های مختلف ایدئولوژیک را به دردسر می اندازد. (4257271) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۲۲:۳۰
از چین سیاس بودن رو بیاموزید (4257298) (alef-4)
 
امیراسد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۳۵:۴۶
البته چین خیلی هم از لحاظ اقتصادی از طرف آمریکا تحت فشار واقعی قرار ندارد و بیشتر این حملات ترامپ جنبه تبلیغی و جنگ روانی دارد.

دو دلیل برای این موضوع دارم.

اول اینکه اگر می شد با چنین روشی پکن را وادار به عقب نشینی کرد، دولت های قبلی ایالات متحده در شرایط بد اقتصادی که داشتند ، حتما این کار را می کردند.

دوم اینکه چین توسعه اقتصادی خود را توسط سرمایه گذاران کشورهای بزرگ که تولیدات خود را به دلیل نیروی انسانی ارزان در چین تولید کرده و در کشورهای خود به فروش می رسانند ، انجام داده است. اشاره می کنم به مسئله ای که واردات منسوجات چینی در حدود 7-8 سال پیش در ایتالیا داشت و دولت ایتالیا می خواست یا محمولات را برگرداند و یا تعرفه سنگین ببندد، اما چین اصلا نگران نبود و دست آخر هم همان سرمایه داران ایتالیایی خودشان به دولت ایتالیا فشار آوردند و باعث عقب نشینی دولت ایتالیا شدند. (4257336) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۲:۴۶:۰۶
کره به جای اینکه آمریکا را هدف بگیرد باید منافع امریکا در کره جنوبی و ژاپن و... را هدف بگیرد تا هزینه اش کاهش یابد. (4257373) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۵:۲۶:۰۹
چشم
فقط شما خودتونا معرفی کنید تا به جناب کیم بگیم (4257879) (alef-11)
 
سعید تمر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۱۴:۰۳
از خواندن توصیفات نویسنده محترم لذت بردم. یک نوشته کاملا متفاوت بود. احسنت (4257483) (alef-4)
 
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۴۴:۴۶
طفلک مردم بیچاره کره شمالی که 50 سال تاوان دیکتاتوری را داده اند و حداقل 2 نسل آنها از بین رفته است. حالا باید دید اگه واقعا کیم به پایان برسد شاید چند میلیون نفر در کره خودکشی کنند بسکه تلویزیون نشون می ده مردم عاشق کیم هستند!!! (4257597) (alef-4)
 
عباس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۳:۵۴:۵۲
خدا لعنت کند این حکومتهایی که بجای اینکه به فکر نان شب مردم باشند دنبال تیر و تفنگ و موشک و سلاح هسته ای و... مردم بیچاره کشورش محتاج نون شب هستند (4257621) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۴:۰۱:۴۰
یکه به قاضی رفتی یا هنوز جنگی نشده پرچم سفید بدست گرفتی!!! کشوری که تا اینجا اینقدر مسمم هست خاطر جمع باش حساب همه چیزو کرده اونجا ایران نیست که برای غرب بال و پر بزنند و با عیان شدن نتیجه آن بازم برند توی رؤیا باشند و مغزهایشون بجای خدمت به کشورشان علاوه بر تهدید به فرار حتی برای فرزندانشان هم باج خواهی کنند . (4257640) (alef-4)
 
وحید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۷:۱۳:۳۹
کره شمالی رو با همسایه جنوبیش مقایسه کن که به قول شما برای غرب بال بال زده.کره جنوبی با کسورای دیگه سر شاخ نشده و مردمش مثل ما رجز خوانی نمیکنن .سرشون تو کار خودشونه و با کار و برنامه ریزی بازارای دنیا رو قبضه کردن. (4258191) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۲۸:۱۴
هرچند جنگ مشکلات رو بزرگتر میکنه و انسانهای بی گناه زیادی رو نابود. اما شاید برای این دیوانه جوان تنها راه نجات مردم کشورش حذف و نابودیش باشه (4258052) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۱۶:۴۷:۵۹
کیم جونگ اون قطعا برجام رو امضا می کند مگر اینکه مثل صدام دیوانه باشد . (4258123) (alef-11)
 
دانشجوی جامعه شناسی
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۶ ۲۳:۴۳:۴۳
به نظر من آمریکا با این حجم از لشگرکشی به کره+ حمله به سوریه + حمله سنگین به افغانستان در نهایت کره شمالی را بدون هیچ تعارفی بمباران حتی هسته ای میکنه و قال کیم را یکجا میکنه. در ضمن تمام این دادار دودورها برای چنگ و دندان نشان دادن به مسات و صد البته تحریکات عربستان و قطر با دلارهای نفتی را هم نباید از نظر دور داشت. من به عنوان یک کارشناس مسایل اجتماعی به مسئولان پیشنهاد می کنم با زیرکی و دهایت از کنار گزینه ترامپ در این چهار سال گذر کنند که پرمان به پرش گیر نکند. اگرچه در درگیری بین ایران و آمریکا ما هم می توانیم زخم های جدی وارد کنیم ولی یادمان نرود آمریکا در عرض سه روز عراقی را کاملاً تصرف کرد که ما در هشت سال تنها تا حدودی توانستیم از مرزهای خود بیرون کنیم و کنترل کنیم. (4259360) (alef-3)
 
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۳:۴۷:۴۰
برادر دانشجو...
اینجوریا هم نیست که قیاس کردید!
اون زمان ما تجربه،نیروی ماهر به تعداد کافی، تسلیحات، نظم و برنامه نداشتیم!
و در شرایط اول انقلاب بودیم. او از اون طرف هم عراق تنها نبود و همین کشور آمریکا یکی ار حامی هاش بود!! و وقتی که آمریکا به عراق حمله کرد دیگه کشوری نبود که از عراق حمایت عملی کنه!
خیلی خیلی فرق میکنه با جنگ عراق با ایران!!!!
این صحبت رو جای دیگه هم نکنید، نشان خوبی از سواد شما نیست (4259543) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۴:۱۹:۱۴
کاملا موافقم (4259554) (alef-3)
 
دانشجوی سیاست بین الملل
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۲۲:۲۵:۱۵
جناب سامان من هم با نظر این برادر یا خواهر دانشجوی جامعه شناسی کاملاً موافقم. عالم سیاست عالم پیچیده و در عین حال ساده ای است که باید در آن بدترین حالت ها را در نظر گرفت. عالم سیاست خارجی عالم سود و منفعت کشورهاست و نمی توان با خوشبینی راه پیمود. هرچند ما نسبت سبه اوایل جنگ پیشرفت های زیادی داشته ایم ولی نه در حجم پیشرفت های نظامی و جنگی آمریکایی ها. ضمناً خودِ مسئولین هم چندین بار به این نکته اذعان کرده اند که خطر بیخ گوشمان است (4262129) (alef-13)
 
سامان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۹ ۱۵:۰۵:۳۲
دانشجوی سیاست بین الملل! فکر کنم منظورتون روابط بین الملل باشه!!!
مسلما خوش بینی زیاد باعث توهم میشه! حرف شما درسته!
من فقط صحبتم این بود که اون مقایسه دوستمون صحیح نیست! هرچند الان هم به قدرت ابرقدرتهای جهان نباشیم!! ولی این که اون موقع با عراق برابر بودیم رو به الان سرایت بدیم صحیح نیست! (4266404) (alef-3)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۱-۳۰ ۱۳:۰۸:۲۳
خیر برادر سیاست بین الملل. این رشته در خارج از ایران با این نام شناخته می شود. روابط بین الملل رشته ای جداگانه است (4268724) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۷ ۰۰:۲۹:۳۰
تحلیل خوبی بود. ایکاش دولتمردان ما هم یاد بگیرند و منافع ملی را فدای کشور دیگری نکنند. (4259426) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.