نظر منتشر شده
۲۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 438021
آواربرداری برج های دوقلو نیویورک چقدر طول کشید؟
بخش تعاملی الف - علی امیری
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۸


فروپاشی پلاسکو، علاوه براینکه شوکی بود به بسیاری از ما، مردم، و بسیاری از دست اندر کاران، و جان حداقل ۲۰ آتش نشان فداکار و احتمالا افراد بیشتری از نگهبانان و صاحبان و کارکنان این واحد تجاری را گرفت، ولی‌ همچنین میتواند کارگاه آموزشی باشد برای همه مسئولان و دست اندر کاران و ما مردم اگر، هشیار باشیم. اگر بخواهیم این درس ها را از ابتدا به انتها ارزیابی کنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

۱- ابتدا در مورد فوری‌ترین مساله یعنی‌ آوار برداری وبرگشت سایت و منطقه به شرائط عادی

اصولا مشکلی‌ اساسی‌ که ما در کشور داریم، این است که خود را تافته جدا بافته می‌دانیم، و یک اعتماد به نفس بسیار بالائی داریم که می تواند خیلی‌ خوب باشد، ولی‌ اگر مطابق واقعیت نباشد، می شود غرور بیجا! مثلأ همین مورد آوار برداری پلاسکو، همه می‌گویند چند روزه مساله باید جمع شود. دوستان، مگر این یک ساختمان دو طبقه بوده که چند روز بشود جمع کرد؟! اصولا ما در ایران در تاریخ معاصر خود حتی در زلزله‌‌ها و جنگ تحمیلی سابقه نداریم که یک برج ۱۷ طبقه با انبوهی از مواد اشتعال زا چنین فرو بپاشد، و طبیعی‌ است که آتش نشانان و نیروهای امدادی ما تجربه چنین موردی را نداشته باشند. حتی در دنیا هم چنین تجربه یی بسیار معدود است. نزدیکترین مورد به این همان برج دو قلو بود که فقط ۲ سال طول کشید که اوار برداری شد، و دو ماه اول فقط میسوخت(آتش نهفته  با ایجاد ۶۰۰ درجه گرما). فوری برخی‌ از روی احساس خواهند گفت ما از آمریکایی‌ها قویتر هستیم و خواهید دید به هفته نمیرسه، همه چیز حل است! دوستان، این ساختمان مانند آن برج ۱۱۰ طبقه، تجاری بوده، و حداقل چند صد گاو صندوق در آن بوده و زندگی‌ بسیاری در زیر آن. در نیو یورک چه کردند؟! آنها کلیه آوار را به یک فضای مخصوص انتقال دادند و تا ۵ سال وسایل، اموال و بقایای قربانیان را با صبر و علمی‌، باز یافت کردند. به هر حال اگر در آمریکا برج  ۱۱۰ طبقه، ۲ سال طول کشید آوار برداری بشود، این برج پلاسکو ۱۷ طبقه، اگر در دو ماه آوار بردای بشود و شرائط منطقه به طبیعی‌ برگردد، کار بزرگی صورت گرفته.

۲- درس دیگری که ما از این فاجعه باید بگیریم، عدم توجه همه ما و مدیران کشور، به هشدار‌هایی‌ است که افراد با تجربه و عالم و اساتید فنّ در همه موارد می دهند، ولی‌ نوعا همیشه با بی‌ توجهی مواجه میشیم و به قول معروف تا به سرما نیاید حاضر به قبول واقعیت نیستیم.

چه اندازه گفته می شود، که وضعیت ایمنی و رعایت استاندارد‌های ایمنی ما از مسائل ایمنی ساختمان ها تا برج‌ها تا رانندگی‌ تا کارخانجات، تا ایمن کردن نیروی کار، خطرات زلزله، خطرات فرو نشست زمین در دشت های ایران، خطرات و فاجعه بسیار بزرگ آب، محیط زیست، آلودگی‌، صنایع قاضی غیر استاندارد، سونامی سرطان و... بحرانی است، ولی‌ به این خاطر که به قول خودمان به دشمن گرا ندهیم و یا بدبینی ایجاد نکنید و.... مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

همین بازار کویتی‌های در شمال پلاسکو به عنوان یک نمونه کوچک از خرواری از این موارد را در نظر بگیرید. یک مجتمع قدیمی‌  ۵ طبقه، که صاحبان آن در چند سال گذشته با گرفتن مجوز تراکم از شهرداری تا ۸ طبقه برا روی آن ساختند که آنهم اغلب تبدیل به تولیدی و در واقع کارخانه‌ شده است! آن شهرداری و سیاستمداری که در دهه ۷۰، پایه تخریب و غیر زیست کردن معماری تهران و بعدا شهرستان و حتی روستاها و شهرهای کوچک را با آزاد کردن فروش قوانین ملی‌ شهرسازی و تراکم، گذاشتند، مسئولند و متاسفانه برخی‌ از مردم و حتی کارشناسان، آنها را با امیرکبیر و قهرمان ملی‌ مقایسه می کنند.

تا بحث علمی‌ در مورد فاجعه تصمیم اشتباه فروش تراکم  و یا  برجام یا خرید هواپیما یا اشتباه استراتژیک دولت قبل در تحریک دنیا با گفتار غیر دیپلماتیک و... در می‌گیرد، طرفداران دو دولت و مسئولان و مدیران دو دولت، برا طرف مقابل آوار می شوند که ما بهتریم و شما بهتر نبودید! انگار شاخص مدیریت در دنیا فقط آقای جلیلی یا آقای ظریف هستند، و هر کس به یکی‌ از این عزیزان، انتقاد کند، طرف دیگر مانند آوار برا او وارد میشوند که مگر فلانی‌ بهتر بود و یا آن موقع کجا بودید؟! و یا شما بروید هوپیما کهنه شوار شوید و یا اینکه دیکته نانوشته غلط ندارد و یا مسائل ایجاب می کرد و اینجوری هر منتقدی را یا به استکبار یا به دولت قبل و کاسب تحریم ارتباط می دهیم. تا این هستیم، هیچ امیدی به بهبود نباید داشت.

مثلأ همین آقای ظریف، و تیم‌ سیاست خارجه ایران، باز دارند یک اشتباه استراتژیک دیگر می کنند. پشت سر هم و با تاکید فراوان و قاطعانه، می‌گویند برجام تمام شده و هرگز قابل مذاکره نیست! این یعنی اینکه عملا ایران را دارند در آینده خلع سلاح و در بن بست قرار می دهند. این یعنی آن ها به آن طرف خواهند رفت که جوری رفتار کنند که ایران نیاز پیدا کنه در مورد برجام مذاکره کند، و در آنزمان، آنها قاطعانه مخالفت خواهند کرد و خواهند گفت که مگر همین شما نبودید که می گفتید، هرگز برجام قابل مذاکره نیست؟! پس ما مذاکره یی نداریم. با معذرت آقای ظریف، هر شغلی‌ می‌توانست داشته باشد، جز دیپلمات و مذاکره گر ارشد یک کشور با چالش‌های سیاست خارجی‌ مانند ایران.... ولی‌ چه میشود کرد که طرفداران ایشان فوری آوار خواهند شد و خواهند گفت مگر فلانی‌ بهتر بود و یا ایشان زبان انگلیسی‌ بلد است و تحصیلات مرتبط (آنهم به عنوان دانشجو خارجی‌) دارد! اگر این جور بود، آمریکا چند میلیون وزیر خارجه و دیپلمات در سطح وزیر خارجه ما دارد!

خلاصه اگر هشیار باشیم، همین سه مساله، آب، محیط زیست و آلودگی‌، و قطعی بودن زلزله‌ و بی‌ دفاع بودن تقریبا اکثر شهرهای بزرگ ایران در برابر آن، ما را بر آن خواهد داشت، که عوض درگیری، رقابت، مجادله، مخالفت و... با اکثر کشورهای دنیا، که هیچکدام از مسائل بالا را ندارند، فقط به فکر باز سازی، مقاوم سازی، و حل مساله آب و محیط زیست ۸۰ میلیون ایرانی‌ براییم، که برای حل آن ها، حداقل ۳۰ تا ۴۰ سال زمان نیاز داریم. ولی‌ این هشیاری را هرگز نمی‌بینیم و همین جأ خواهند فرمود، که شما دارید از فاجعه پلاسکو استفاده سیاسی می‌کنید ولی‌ هرگز نمی فرمایند که این آسیب شناسی‌ است که باید انجام شود و گفته شود چرا آموزش و مدیریت ما به این صورت است که کّل سیستم در برابر فرو پاشی یک ساختمان، باید چنین شوک زده شوند؟! هرگز نمی پرسیم که چرا وزیر خارجه ما باید بگوید مساله هست یی سه ماه یا ششماه تمام می شود و یا همه تحریم ها در یک روز حل می شود؟! چرا گفته نمی‌شود که مخالفت با خرید هواپیما برای شرکت دولتی بسیار مقروض هما، که چند هزار نیروی مازاد دارد و هیچ دانش ورزی برای رقابت با شرکت‌های دنیا ندارد و هیچ برنامه مدونی برای باز سازی آن وجود ندارد، مخالفت با خرید هواپیما نو برای ملت نیست بلکه مخالفت با همان راهی‌ است، که فروشنده تراکم و قانون ملی‌ شهرسازی را معادل امیر کبیر بدانیم و آن اشتباه را بعد از ۳۰ سال در خرید هواپیما یا برجام یا مواجه با گرگ‌هایی‌ همچون ترامپ تکرار کنیم.
۱۳۹۶/۰۵/۱۷ ۰۷:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۵/۰۳ ۱۱:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۴/۱۲ ۱۰:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۲۲ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۳/۱۶ ۰۴:۴۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۰۴ ۱۰:۴۴
 
۱۳۹۶/۰۱/۲۶ ۱۰:۴۲
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۶ ۰۸:۳۸
 
۱۳۹۵/۱۱/۱۱ ۰۷:۳۳
 
۱۳۹۵/۱۰/۲۸ ۰۷:۴۹
 
 
کلمات کلیدی : علی امیری
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۰:۳۹:۳۸
احسنت.كارها بايد به طلايه داران علمي و حرفه اي كشور سپرده شود و نه به مدرك داران متوهم، و البته فارغ از هرگونه تعصب سياسي و مذهبي (4131992) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۰۴:۳۴:۱۳
مصاحبه مسئولان شهرداری و امداد و آوار برداری، را خواندیم... واقعاً جای تاسف است... چون گفتند که در چند روز، مساله تمام میشود و آوار و اجساد قربانیان، بیرون آورده خواهد شد، حالا که با واقعیت روبرو شدند، و متوجه شدند که اصولا، هیچ پیش بینی‌ و تصویر روشن و علمی‌ از مساله نداشتند، و کار آوار برداری روزهای بسیار بیشتری نیاز دارد، حالا میفرمایند که هر چه مانده نخاله است و یا کار آوار برداری در جبهه شرقی و جنوبی به کف رسیده(اصولا کنار و بر روی خیابان نه در بنای اصلی‌ ساختمان) و یا بدن قربانیان ممکن است هرگز پیدا نشود و خلاصه زمینه را برای تمام اعلام کردن کار دارند فراهم میکنند و خواهند گفت، بقیه‌ لکه گیری است!!!... واقعاً جای تاسف است، که مسئولان و مدیران، برای اینکه بگویند پیش بینی‌ ما درست بوده و همه چیز را درست گفته بودیم، دارند، کّل صورت مسئله را تغییر میدهند... مگر ننگ‌ است ک به پذیریم اشتباه کردیم؟!.... به این یک مورد فقط توجه کنید... تا بعد از ظهر دیروز و زمان مصاحبه، رسما اعلام شده که ۸۰۰۰ تن آوار انتقال پیدا کرده و ۶۰ درصد آوار برا داشته شده است... پس باید باور کنیم که کّل ساختمان و همه مواد داخل آن، ۱۴ هزار تن بوده!!!!... این ساختمان ۴۰ هزار متر مربع زیر بنا داشته،و همه کسانی‌ که در سخت و ساز هستند، میدانند، که هر متر مربع ساختمان معمولی‌ به تور متوسط، ۲۵۰ کیلو مصالح ساختمانی نیاز دارد، که در مورد برج‌ها ، به خصوص این مورد که قدیمی‌ هم بوده، این میزان به راحتی‌ به متر مربع ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلو می‌رسد و با توجه به اینکه کّل این ساختمان تبدیل به کارخانه‌ و انبار شده بوده است، حداقل همین میزان هم بار برا روی هر متر مربع بوده، یعنی‌ حداقل ۵۰ هزار تن، وزن این آوار است در حالیکه فقط ۸۰۰۰ تن آن خارج شده... اصلا همه این موارد اشتباه، دیگر چشم ما که اشتباه نمیکند(مگر اینکه آقای قالیباف هم اعلام کند که عینک خود را تغییر دهیم!) و داریم میبینیم که هنوز لودر‌ها و بیل مکانیکی، از یک تپه باید بالا بروند و این ساختمان دو طبقه منفی‌ ، یعنی‌ زیر زمین داشته... پس چگونه میفرمایند، که فقط نخاله باقی‌ مانده؟!... این بی‌ احترامی به شعور مردم و آن آتش نشانان مفقود است که این چنین بخواهیم مساله را جمع کنیم (4133013) (alef-11)
 
mamad
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۰:۴۲:۳۰
و باز تصفیه پسماند های ذهنمان با یک نماد تراژدیک کشورمان...
فرق شما با سلفی بگیران در چیست؟ انها اسمارت فون داشتند شما قلم و وبسایت
و هزاران تاسف برای همدردی های به ظاهر دلسوزانه ... (4131997) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۰:۴۹:۵۸
مسئولان، آقایان مدیر، این آب فشار قوی که شما دارید با چند شلنگ به این آوار میبندید، این خطر ایجاد می‌کند. آن آتش نهفته با این آب خاموش نمیشود. بیاموزیم، که اگر پیشگیری نکردیم، وقتی‌ اتفاق افتاد دیگر کاری نمیتوانیم بکنیم جز صبر و اجازه بدهیم زمان، آن آتش را خاموش کند. غیر از این آب در هاون کوبیدن است. یاد بگیریم اینقدر علم گریز نباشیم.... قرار نیست جایی‌، مشکل وجود نداشته باشد و همه چیز کامل باشد و البته قرار نیست در هیچ کجای دنیا، حادثه، آتش سوزی، سقوط، تصادف، بیماری و... صفر باشد، و همه خوشحال و خوشبخت... همه چیزی که مهم است درصد و میزان است و از همه مهمتر بدانیم که تا آنجا که میشود،مسائل رعایت میشود ، نه اینکه ساختمانی که ۱۷ تبقه بوده، هر واحد آن ۵ میلیارد تومن فروش می‌رفته، حتی یک کپسول آتش نشانی‌ نداشته همینجا موردی را خدمت همه دلسوزان و مدیران واقعی‌ فنی‌ کشور یاد آوری می‌کنم:

زلزله‌ منجیل یادتان هست؟ قطعاً یادتان هست... می‌دانید کانون زلزله‌ متعلق به گسل بسیار کوچکی زیر دریاچه سد سفید رود بود و عامل زلزله منجیل همان گسل بیسار کوچک بود... همه کارشناسان خارجی‌ زلزله‌ که در ساخت سد سفید رود شرکت داشتند، این گسل را کاملا بی‌خطر توصیف کرده بودند ولی‌ به یک شرط بزرگ و آن اینکه این گسل تحریک نشود!...ولی‌ بزرگترین مشکل سد سفید رود این بود که به دلیل رسوبات زیاد رود سفید رود، دریاچه سد به سرعت زیاد میشد و ظرفیت مفید سد کاهش می‌یافت، بعد از جنگ و شروع دولت سازندگی به جای کار علمی‌ و آبخیز داری درست برای کنترل این رسوبات، جهاد دانشگاهی ایران با افتخار اعلام کرد که با یک طرح انقلابی و پیشرو، که به نام ایران هم ثبت کرده، با استفاده از جریان طبیعی‌ خود رود از شر این رسوبات دریاچه سدخلاص شوند، لازمه این طرح این بود که در چندین نوبت(تا زمان وقوع زلزله حداقل پنج بار در چندین ماه، دریاچه عظیم پشت سد با سرعت زیاد تخلیه و آبگیری شود و با تکرار، هر بار حجم عظیمی‌ از رسوبات، بدون هزینه!!، تخلیه شود.... به نظر ، واقعاً این ایده، درخشان است!... ولی‌ آن دوستان هرگز فکر این را نکردند که یک گسل کوچک، ممکن است با ساخت و ساز ، تحریک نشود، ولی‌ وقتی‌ یک دریاچه عظیم ۳ میلیارد متر مکعبی را در مدتی‌ کوتاه، بر روی این گسل کوچک، تخلیه و بار گیری می‌کنید، تحریک آن گسل، نتیجه تابیی این تخلیه و بار گذاری است... نتیجه را در فاجعه زلزله‌ منجیل شاهد بودیم!!... البته مانند همین مورد آب بستن به آوار پلاسکو، نمیتون صد در صد ، تقصیر را به گردن آن طرح انداخت، ولی‌ همین که بعد از آن زلزله‌ مهیب و دهها هزار قربانی، دیگر آن طرح هرگز اجرا نشد و تا به امروز فقط در بایگانی قرار گرفت ، نشان میدهد، که دوستان، با این فاجعه متوجه شدند!!!... آیا ما باید برای عمل به قوانین و روش‌های علمی‌، باید این مقدار هزینه بدهیم؟! (4132006) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۰۰:۰۵:۰۲
خداییش دیگه خیلی‌ جالبه، الف جان مادرت این رو منتشر کن!
آقا شما سیاست، نفت، اقتصاد، کشاورزی، دلار، هواپیما بلد بودی، حالا هم رفتی‌ تو کار آتش نشانی‌!؟ آقای محترم ما قبول می‌کنیم که اندازه شما نمیدونیم ولی‌ شما هم قبول کن که قرار نیست تو همه چی‌ صاحب نظر باشی‌. اتفاقا مشکل الان در این کشور اینه که همه خودشون رو تو تمام امور صاحب نظر میدونن. تا حالا آیا...آتیش دیگه‌ای خاموش کردی که داری به آتش نشانی‌ ایراد میگیری؟ (4132920) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۵:۰۹:۰۲
انتظار داري ساختمون ١٧ طبقه رو با فوت خاموش كنن؟ شما هر ساختمون اداري و تجاري تو آمريكا تشريف ببري آب پاشهاي سقفي رو ميبيني كه واسه خاموش كردن آتش احتمالي قرار گرفته، غير از اتاقهايي كه سرور كامپيوتر توشون قرار داره (اونجا با گاز خاموش ميكنن) بقيه جاها رو با آب خانوش ميكنن. واقعا انتظار داشتي غير از آب از چي استفاده كنن؟ (4133645) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۰:۵۰:۵۹
مثلا همین آقای ظریف!!!!!
چرا تو مملکت ما همچی بوی سیاست و جناح بازی میده؟ (4132007) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۰:۵۱:۳۰
آه ! حرف دل اکثر ما رو زدی رفیق
اینا رو باید به کی بگی که بهت وصله سیاسی نچسبونه؟
خدا لعنت کنه اون کسیکه این قطب بازیها رو به اسم توسعه سیاسی و کلمات قشنک اینچنینی در جامعه ما رواج داد
بخوای از ظریف انتقاد کنی با پتک احمدی نژاد به سرت میکوبن(مثلا حالا اگه از ظریف انتقاد کنی یعنی حتما احمدی نژادی هستی!؟)
چی بگم و چی بنالم... ای خدا (4132008) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۵:۱۳:۱۴
به وقت و بجا انتقاد كن كسي كاري باهات نداره. مثلا بيا اينجا و از وزارت كشور و حتي وزارت كار و رفاه انتقاد كن. اما پلاسكو به وزارت خارجه و ظريف چه ربطي داره؟ اين نوشته مصداق سياسي نمايي و آسمون ريسمون بافيه (4133655) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۰:۵۷:۵۸
دوست عزیز اون برجها دو قلو بودند و هر کدام 110 طبفه بودند ضمن اینکه ساختمان شماره هفت هم در جریان اون حملات خراب شد که مجموعا 3 ساختمان خراب شد و علاوه بر اینکه تعداد طبقات قابل قیاس نیست زیربنا هم قابل قیاس نیست. ساختمان 17 طبقه خیلی ساختمان بزرگی در برابر اون داستان نیست. نکته دیگه هم اینه که چون کسی زنده نبمونده بود نیارزی نبود کار را تسریع کنند و کم کم در مدت چند ماه اون اوار رو جمع کردن اینجا وضعیت فرق میکنه
بعد شما اومدین دوباره داستان برجام رو وارد این ماجرا کردین که خودش جای سوال داره چرا زدین به برجام
بعد دوباره ظریف اگر این موضع رو نگیره این شبهه پیش میاد که میشه برجام رو اصلاح کردو قابل مذاکره است و...بنابراین موضع ظریف درست بوده وسط قرار داد که هیچ پیمانکاری هم حاضر نمیشه دوباره قراردادی ببنده که این بار به ضررش باشه
کلا با مقاله شما زیاد موافق نیستم مغالطه قیاس مع الفارق زیاد داشت و دیگر اتواع مغالطه در کلام هم داشت توضیه می کنم مغالطه در استدلال را مطالعه بفرمایید (4132015) (alef-4)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۱:۰۰:۱۲
با سلام
متاسفم که در مورد وزیر امور خارجه کشورمان که حداقل دارای تخصص در زمینه خودش هست و تمام دنیا به هوشیاری و خبره بودن او در مذاکرات اذعان کردند جز شما که انگار خودی هم هستسو هموطن ایشان.
متاسفانه بیشتر ضربات را ما از دوستان خوردیم نه از دشمنان.
در سخنانت کاملا مشخص است که چطور فکر میکنی گویا تخصصی بالا در امر سیاست خارجه هم داری که تکلیف تعیین میکنی.

نمیخواهم به الف بگویم چرا این انتقادات و تحلیلها را چاپ میکنی ولی ای کاش در کنارش تحلیلها ی کارشناسان خبره وزارت امور خارجه و همچنین منتقدین طرف مقابل هم میگذاشتی.
ای کاش پاسخ تمام خوانندگان هم در پای این تحلیل بی ارزشو بدون مبنا و از سر بغض هم میگذاشتی.
بدرود (4132017) (alef-4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۱:۱۳:۲۶
احسنت به نویسنده همه موارد صحیح و درست است. (4132025) (alef-4)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۱:۳۸:۱۱
چرا در ایران همه چیز اینقدر سطحی و عوامانه برخورد میشود حتی از سو مسٔولین و مدیران فنی‌!!... مثلا همین آوار برداری ساختمان پلاسکو، می‌گویند چند روز تمام میشود!!!.... ساختمانی ۱۷ طبقه با ۴۰ هزار متر مربع زیر بنا... آنها که در کار سخت و ساز هستند می‌دانند که هر متر مربع ساختمان معمولی‌ ، ۲۵۰ کیلو گرم مصالح ساختمانی احتیاج دارد، ولی‌ در برج‌ها، به خصوص این مورد که قدیمی‌ بوده به راحتی‌ به ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلو می‌رسد، و از آنجا که این ساختمان تبدیل به کارخانه شده بود، حداقل هر متر مربع، ۵۰۰ تا ۷۰۰ کیلو هم بار صنعتی و مواد داشته ، فقط هر کدام از گاو صندوق، چند صد کیلو وزن داشته.. در نتیجه حداقل ۵۰ هزار تن، آوار در دو طبقه، تجمیع شده و مساحت زمین، حداکثر، ۳۰ در ۳۰ متر است... حداکثر در این مساحت، میتوان دو بیل مکنیکی به صورت همزمان کار کنند، که حتی اگر شن بود، چند هفته، طول می‌کشد، تازه اینکه همه انواع قطعات آهنی، در ، پنجره، بتون، تجهیزات، در هم تنیده، با آتش‌ نهفته است‌که حرارت بالا را ایجاد می‌کند.... این دیگر واحد یک مهندسی عمران و مدیریت بحران است. ولی‌ این همه دکترا در شهردای و سازمانهای مربوطه و آتش‌ نشانی‌، از برآورد چنین ساده یی عاجز هستند... وای بر ما، که ... سیستم آموزیشی که در سال ۳۵۰ هزار مهندس بیرون میدهد که با توجه به جمیعت، چهار برابر ژاپن است!!!!! وای برا ما که به خاطر حب و بغض به این شخص و یا آن شخص، همه چیز را زیر پا می‌‌گذاریم... باز هم مملکت خوبی‌ بوده که از نیاکان ما به ما رسیده و با این همه سؤ مدیریت و اشتباه، باز هم سر پا هست... هر چند سر پا داریم تا سر پا... ایرانیان نسبت به جمیعت، بالاترین میزان مهاجرت خارجی‌ در میان کشورهای غیر درگیر جنگ را در دنیا دارند، حتی بیشتر از چین!!!! (4132051) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۲:۲۳:۴۳
چرا هرچي تو اين مملكت به سرش ظريفه و سر ديگه اش جليلي؟ بابا خسته نشديد از برجام و فرجام؟ لطفا ديگه پلاسكو رو به برجام و ارباس و جليلي و اشتون گره نزنيد! اصل مطلب بررسي آوار برداري و درس گرفتن از برجهاي دوقلو منطقي و بجاست، اما ضرورتي نيست اين آوار رو هم ورداريم و بكوبيم رو سر مديريت داخلي و بگيم چنين شد و چنان شد! (4132122) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۲:۴۸:۳۸
دست مریزاد آقای امیری! شما متخصص عمران، ایمنی و اتش نشانی، دیپلماسی، محیط زیست و ... هستی؟ (4132157) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۲۰:۳۷:۵۵
دوست عزیز، آیا تا به حال مصاحبه‌های بسیار، مجریان صدا و سیما، مانند آقای حیدری و آقای قالیباف را دنبال کردید؟!... به نظر شما ، آیا اطلاعات آنها به این معنی‌ است که آنها در همه مواردی که مدعو برنامه‌های آنها را از نظر تخصصی و فنی‌ ، به چالش میکشند، دارای تخصص و دکترا هستند؟!... آیا تا به حال رشته یی به نام اقتصاد سیاسی و ناظر مستقل را شنیده اید؟... به هر حال اصلا ادعا یی نیست، هر چیزی هست همین مجموعه یادداشت‌های است که با همیاری و نظر مساعد سایت محترم الف فرصت انتشار یافته،و البته یادشت‌های دیگر که احتمالا فرصت یا شرائط انتشار را نیافته ولی‌ مسئولان محترم سایت آنها را مطالعه نمودند... اصلا بفرمایید کدام مورد از این یاددشتها کاملا غیر منطقی‌ و یا اطلاعات اشتباه یا پیش بینی‌های آنها غیر واقعی‌ بوده است. البته حتما کاستیهایی هم داشته است... به یاد دارم که در یکی‌ از یاددشتها که فرصت انتشار پیدا نکرد، در مورد برجام از این لفظ استفاده کردم که بعد از پایان سیمن شدن اراک" برخورد آمریکا و غرب با ایران دیدن دارد!"... همین مورد اخیر پسلسکو و همین یادداشت، صبح روز شنبه دوم بهمن به وقت ایران ، ارسال شد. فقط تجاربی بود که خود از نزدیک در مورد فرو پاشی برج‌های ۱۱ سپتامبر کسب کرده بودم، متاسفانه می‌بینید که حالا در شبکه خبر عنوان میشود که نه تنها در چند روز آینده امکان تمام شدن آوار برداری وجود ندارد، بلکه حالا همه دوستان مسول میدانی میفرمایند، ما اصولا هرگز تصور چنین گرما و ذوب شدن آهان و مشکلات آوار برداری را هم نمی‌کردیم!... حالا به نظر شما اگر آن تجربه را در روزها پیش با دوستان به اشتراک گذشته شد، مشکلی وجود دارد؟! به هر حال دوست عزیز، اگر هر شخص دیگری اهم دهها سال با علاقه و تلاش بسیار، به مطالعه این امور پرداخته باشد و از آن مهمتر، از نزدیک و بسیار فعالانه، با تسلط به زبان‌های خارجی‌،ابتدر در کشور خود و سپس در کشورهای مختلف دنیا، به صورت تمام وقت درگیر کارهای تحقیقی و اجرایی و مطالعه این موارد... باشید، این کمترین نتیجه آن است ، مانند یک نوازنده ماهر که از کودکی هر روز و تمام وقت با علاقه به تمرین می‌پردازد، نتیجه کار او، از نظر ما، عجیب است، ولی‌ از نظر او، ساده است. با تشکر مجدد از سایت محترم الف، که این فرصت را در اختیار ما می‌گذرد، تا به مسائل، از دریچه جدیدی نگاه کنیم. (4134130) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۲۲:۱۷:۰۴
كشاورزي، دلار، اقتصاد، هواپيما و مازاراتي رو هم اضافه كنيد. (4134246) (alef-11)
 
غلامعباس کهن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۲:۴۹:۲۵
وقتی ایران،ایران وآباد میشود که چشمانمان به لبان وگوشهایمان به گفتار ولی فقیه باشد و در زیر پرچم ولایت خادم وخدمتگذار باشیم درهمه زمینه ها،درهر شغل وموقعیتی که هستیم،تا این جناح های .... توخالی درنظام اسلامی وجود دارد هیچ امیدی به آینده نیست و پس رفت رو علنا خواهیم دید،وقتی سیاس ایران این تفکرات دارند وای بحال عوام. (4132158) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۱۹:۳۴:۰۳
به عمل كار برآيد به سخنداني نيست. (4134044) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۵:۵۵:۰۹
از کجا به کجاها رسیدی؟ (4132391) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۶:۲۶:۲۵
آن شهرداری و سیاستمداری که در دهه ۷۰، پایه تخریب و غیر زیست کردن معماری تهران و بعدا شهرستان و حتی روستاها و شهرهای کوچک را با آزاد کردن فروش قوانین ملی‌ شهرسازی و تراکم، گذاشتند، مسئولند و متاسفانه برخی‌ از مردم و حتی کارشناسان، آنها را با امیرکبیر و قهرمان ملی‌!!!!!!! مقایسه می کنند. (4132429) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۷:۵۷:۳۵
از کاه کوه ساختی عجب هوشی (4132527) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۲۲:۵۵:۱۱
مرد حسابی‌ کاه و کوه لااقل یه شباهت نوشتاری دارند، پلاسکو رو چطوری به برجام گره زده من موندم!
نه تناسبی نه سنخیتی. از برج دوقلو رسیده به ترامپ و جلیلی! واقعا این نویسنده‌ها چرا نوبل نمیگیرن؟ (4132841) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۹:۲۶:۳۰
اگر دولت بر خرید هواپیماهای جدید به عنوان اولین قدم اصرار دارد دقیقا به دلیل وجود تفکر افرادی امثال نویسنده است که هر آن ممکن است با درخواست تجدید مذاکرات آقای ترامپ موافقت کنند و کار را به جایی برسانند که ترامپ می خواهد یعنی دادن امتیاز ات بیشتر به آمریکا ( چون او ایران را برنده می داند ) آنوقت باید فاتحه نو شدن ناوگان هوایی را بخوانیم . پس تا قبل از این اتفاق باید هر چه سریعتر و تا فرصت داریم هواپیماهای نو بخریم چون این طور که می بینیم ناوگان فعلی تا دو سه سال آینده کاملا زمین گیر است ! مگر این که اصولا مسافرتهای هوایی را امری غیر ضروری بدانیم و مایل باشیم فاصله شهرهای دور وکشورها وسفرهای زیارتی را با اتوبوس ویا پیاده یا با استفاده از ناوگانهای خارجی طی کنیم ! (4132630) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۹:۵۱:۰۷
شما قرار بود بگی آواربرداری برج های دوقلو نیویورک چقدر طول کشید نه اینکه بحث مدیریت و سیاست رو پیش بکشی (4132656) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۱۹:۵۱:۱۲
چه ربطی به ظریف و برجام داشت؟ کاسب تحریم داشتیم، کاسب پلاسکو هم بهش اضافه شد!! (4132657) (alef-4)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۱-۰۴ ۲۰:۴۳:۱۴
خيلي بده كه هنوز جنازه آتش نشانان زير آوار و آتش است و شما رسيديد به اينجا ،
جرا نگفتيد صاحب ساختمان كه بود ؟
چرا نگفتيد امروز شهردار تهران كه هست ؟ (4132716) (alef-11)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۰۵ ۰۸:۲۵:۳۱
کاری که به اسم جناب ظریف تمام شد حداقل دو نتیجه مثبت داشته اولا هزینه های بالایی که برای هسته ای می شد و هیچ نتیجه و عایدی هم برای کشور نداشت دیگر نمی شود. دوم دور زدن تحریم که باعث فساد و از بین رفتن سرمایه کشور می شد گرفته شد. در جریان فساد بابک زنجانی و غیره ، کسانی مقصر هستند که نفت و وام را دادند ولی ضمانت کافی نگرفتند از هشتاد میلیون جمعیت ما کی از وام بدون ضمانت بدش میآید!!!! (4133086) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.