نظر منتشر شده
۳۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 506686
رئیس جمهوری در گفتگوی زنده تلویزیونی؛
تحریم‌ها به‌ هیچ عنوان به‌ صورت قبل باز نمی‌گردد/ فقر مطلق را ریشه‌کن می‌کنیم/ عده ای می رفتند مذاکره می کردند، اما بعد از آن، قطعنامه علیه ایران صادر می شد/ اگر رفتار عربستان با حجاج ما بر اساس قوانین بین‌المللی و اسلامی باشد، می‌توان فکری برای روابط کرد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۵۲
روحانی با اشاره به اینکه مشکلات دولت یازدهم یا بر طرف شده و یا کمتر شده است گفت: مردم اکنون امنیت بیشتری احساس می‌کنند.

حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور امشب در برنامه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی که از شبکه اول سیما در حال پخش است، در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه خدمت همه فرزندان این مرز و بوم، ایرانیان عزیز در سراسر کشور و در خارج از کشور سلام عرض می‌کنم و به همه آنها شب بخیر می‌گویم، اظهار داشت:‌ شهادت امام باقر(ع) را به ملت بزرگ‌مان تسلیت می‌گویم و پیشاپیش اعیاد پیش رو از جمله عید قربان و غدیر را تبریک می‌گویم و امیدوارم همه ما بتوانیم از روز پرفیض عرفه بهره‌برداری و استفاده کنیم و دعا می‌کنیم برای سلامت حاجیان ما که امشب عازم عرفات هستند و فردا برای آنها روز عرفه است.

وی ضمن گرامیداشت هفته دولت افزود: به همه کارکنان خانواده بزرگ دولت و به ملت ایران تبریک می‌گویم، احترام می‌کنیم به شهیدان عزیز، شهید رجایی و باهنر که این ایام به مناسبت شهادت آنها هفته دولت نامگذاری شده و برای همه مسئولان دولت دوازدهم آرزوی موفقیت دارم که همه ما بتوانیم خدمتگذار خوبی برای ملت بزرگوار و عزیزمان باشیم، ملت بزرگی که حماسه بزرگ 29 اردیبهشت را آفرید و آن حماسه بزرگ بود که دولت دوازدهم در سایه آن امروز مشروعیت دارد و می‌تواند فعالیت خودش را آغاز کند و آغاز کرده است.

*تشکر از رای اعتماد نمایندگان مجلس

رئیس‌جمهور اضافه کرد:‌ همچنین تشکر می‌کنم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر رای اعتماد بسیار بزرگی که به دولت دوازدهم در مجلس شورای اسلامی دادند و آنها امروز با روحیه بالاتری شروع به کار کردند.

مجری برنامه اولین سوال خود را این‌گونه مطرح کرد؛ جناب آقای رئیس‌جمهور اشاره فرمودید که بعد از انتخابات که بیش از 2 ماه سپری شده، طی مراسمات قانونی کابینه دولت دوازدهم شکل گرفت و وزرا به مجلس معرفی شدند و فکر می‌کنم رای خوبی نمایندگان دادند و به غیر از یک وزیر بقیه وزرا رای اعتماد گرفتند و 12 وزیر بیش از 200 رای داشتند و این یک میانگین بالایی بود، از فرایند انتخاب کابینه بفرمایید و چه معیارها و شاخص‌هایی را مدنظر داشتید و اینکه تفاوت دولت دوازدهم و با یازدهم چیست؟

روحانی در پاسخ گفت: به طور طبیعی بعد از انتخابات ما رایزنی را برای کابینه شروع کردیم، البته مراحل قانونی آن تنفیذ مقام معظم رهبری و بعد تحلیف در مجلس شورای اسلامی بود، اما ما پیشاپیش رایزنی‌ها را شروع کرده بودیم و با همه چهره‌های معروف سیاسی، جناح‌ها و احزاب با آنها مشورت کردیم و همه آنها کمک کردند و پیشنهاداتی داشتند.

*با اعضای کابینه دوازدهم مستقیم و غیرمستقیم کار کرده بودم

وی اضافه کرد:‌ من می‌توانم بگویم که بزرگ‌ترین فرقی که بین کابینه دوازدهم و یازدهم وجود دارد، این است که کابینه دوازدهم افرادی هستند که با آنها یا مستقیم یا غیرمستقیم در 4 سال گذشته کار کردم، بنابراین شناخت بیشتری دارم و نیمی از کابینه همان وزرا هستند که سمت‌های خودشان را ادامه می‌دهند و از مجلس رای اعتماد گرفتند. بقیه وزرا هم برخی‌شان معاونان وزرای سابق بودند، مثل وزیر ارتباطات، وزیر اقتصاد، وزیر آموزش و پرورش، اینها افرادی بودند که قبلا معاونت وزیر را در همان وزارتخانه بر عهده داشتند، برخی هم از افرادی بودند که من با آنها مستقیم کار کردم یا معاون اجرایی رئیس‌جمهور بودند یا وزیر دادگستری، رئیس بازرسی ریاست‌جمهوری بودند، من در 4 سال گذشته مستقیم یا غیرمستقیم با آنها کار کردم، شناخت بیشتری دارم و آنها هم نظرات من را دقیق‌تر می‌دانند.

رئیس‌جمهور ادامه داد: خوب 4 سال پیش با برخی تازه آشنا شده بودیم و شرع به کار کرده بودیم و من اینجا از همه وزرایی که در دولت یازدهم در خدمت‌شان بودیم و الان در خدمت‌شان نیستیم، سپاسگذاری می‌کنم. کار بسیار شایسته‌ای را در دولت یازدهم انجام دادند. همه آنهایی که در مسئولیت دیگری حتما به مردم و کشور ما خدمت خواهند کرد.

روحانی با بیان اینکه با مشورت بیشتر و شناخت بیشتر دولت دوازدهم کار خودش را آغاز کرده و چون نیمی از وزرا همان وزرای سابق هستند کاملا به مسیر و راهی که باید برویم آشنا هستند، به دلیل اینکه ما بسیاری از برنامه‌های‌مان تکمیل برنامه دولت یازدهم است، تصریح کرد:‌ در مسیری نیمه راه بودیم و مردم هم به یک بیان گفتند که ما به عقب بر نمی‌گردیم، بنابراین امروز شرایط بهتری است برای اینکه ما بتوانیم به مردم خدمت کنیم.

*در‌ آغاز دولت یازدهم مشکلات بسیار عظیم و بزرگی داشتیم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در آغاز دولت یازدهم ما با یک مشکلات بسیار عظیم و بزرگی روبرو بودیم، گفت: امروز آن مشکلات یا از بین رفته یا خیلی کاهش پیدا کرده است. ما با یک تورم بزرگ و با یک بیکاری بزرگ روبرو بودیم. ما با رشد منفی روبرو بودیم و مردم ما سال‌ها با مذاکرات هسته‌ای مواجه بودند.

وی افزود: در افکارعمومی مردم این بود که چه می‌شود، گروه‌هایی برای مذاکره می‌رفتند و برمی‌گشتند و بعد هم یک قطعنامه جدید علیه ملت ما در شورای امنیت سازمان ملل تصویب می‌شد. امروز دیگر آن نگرانی‌ها در این زمینه‌ها کمتر شده که البته معنایش این نیست که مشکلات تمام شده است.

*مشکلات فراوانی پیش رو داریم

رئیس‌جمهور با بیان اینکه ما مشکلات فراوانی پیش رو داریم، خاطرنشان کرد: هنوز سنگلاخ‌هایی پیش رو داریم، اما ما با اراده قوی‌تر و با آشنایی بیشتر و با روشنی بهتر راه‌مان را می‌بینیم و مسیرمان را می‌شناسیم. من امروز از آغاز دولت یازدهم برای موفقیت این دولت بسیار امیدوارتر هستم و حتماً با کمک مردم و حمایت و حضور مردم می‌توانیم مشکلات را پشت سر بگذاریم.

*به‌ هیچ عنوان تحریم‌ها به‌ صورت قبلی باز نمی‌گردد

روحانی با اشاره به اینکه برخی مشکلات کوچک‌تر شدند، اظهار داشت: مثلا در بحث هسته‌ای آن زمان که دولت شروع به کار کرد، برنامه این بود که هر چند وقت یک بار تولید نفت ما کاهش پیدا کند و تحریم شدت پیدا کند، اما امروز تحریم‌ها شکسته شده است. آمریکایی‌ها ممکن است تصوراتی داشته باشند، اما به هیچ عنوان تحریم‌ها به صورت قبلی بر نخواهد گشت.

وی تأکید کرد: شرایط بین‌المللی نسبت به ایران کاملا تغییر کرده و نگاه جهانیان نسبت به ایران کاملا عوض شده است. ما بسیاری از مشکلات بزرگ را پشت سر گذاشتیم و در مسائل اقتصادی امروز مردم احساس آرامش بیشتری می‌کنند. در مسائل سیاست خارجی و داخلی مردم احساس امنیت و آرامش بیشتری دارند.

*برخی مشکلات بیشتر شده است

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه به‌ هر حال برخی مشکلات ما بیشتر شده است، گفت: مشکل آب روز به روز ادامه دارد و خشکسالی‌ها بیشتر شده است. در زمینه محیط زیست مشکلات داریم، اما در عین حال مسیر برای ما روشن است و ما برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم، بنابراین نوع مشکلات ممکن است عوض شده باشد، اما امید ما بیشتر است و تجربه ما بیشتر است. به اعتقاد من مردم ما هم آماده‌تر هستند و شرایط جامعه شرایط آرام‌تری است و انشاءالله این آرامش ادامه دارد.

روحانی در پاسخ به این پرسش که بحث‌هایی درباره میزان جوان‌تر شدن کابینه دولت دوازدهم و سهم بانوان در کابینه مطرح شد و در محافل سیاسی انتقاداتی مطرح شد، اظهار داشت: من بسیار خوشحالم که جامعه امروز ما نسبت به جوانان و بانوان حساسیت بیشتری دارند. کاملا حق با افکارعمومی است و نیروی عظیمی در جامعه با ظرفیت بسیار بزرگ وجود دارد.

*نگرانم که چرا گردش نخبگان با سرعتی که باید باشد، نیست

وی افزود: قشر جوان ما می‌توانند تحول زیادی بیافرینند، اکثر جوانان ما تحصیل‌ کرده هستند، عده‌ای تحصیلات تکمیلی دانشگاهی دارند و ما ظرفیت انسانی بسیار خوبی داریم. از جوان‌ها باید استفاده شود و بهره‌برداری شود و من هم نگران هستم که چرا گردش نخبگان با آن سرعتی که باید باشد، شاهد نیستیم و لذا به همه وزرای دولت دوازدهم دستور دادم که هر وزیری حداقل باید دو نفر از جوان‌ها را در سمت معاون وزیر یا مشاور وزیر یا دستیار وزیر بگمارد و حتما یکی از خانم‌ها در یکی از این سمت‌های مشابه حضور داشته باشد.

 رئیس‌جمهور با بیان اینکه باید زمینه را برای جوان‌گرایی آماده کنیم و بانوان ما بتوانند از ظرفیت خودشان بیشتر استفاده کنند، تصریح کرد: آخرین مصوبه‌ای که ابلاغ شد این بود که ما باید ظرفیت مدیریت را در بخش‌های دولتی برای بانوان تا 30 درصد افزایش دهیم، یعنی 30 درصد مدیران ما از بانوان باشند. این کار آغاز شده و اعتقاد من این است که از بانوان باید در سطوح مدیریتی استفاده شود. در بخش‌های مختلف فعالیت‌های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی از جوان‌های ما باید استفاده شود. ما به عنوان نمونه در این کابینه یک جوان را به عنوان وزیر ارتباطات انتخاب کردیم و خوشبختانه مجلس به او رای اعتماد داد و من بسیار امیدوارم که او راهگشا باشد، برای اینکه نسل جوان ما اعتماد بیشتری داشته باشد و ما بتوانیم در سال‌های بعد از وجود جوانان در سمت‌های بالای مدیریت استفاده کنیم.

روحانی تأکید کرد: در کابینه امروز ما 3 نفر از خانم‌ها حضور دارند که از افکار و نظرات آنها استفاده می‌کنیم. قبلا هم در سمت‌های مدیریتی این 3 نفر حضور داشتند، اما معنای استفاده از جوانان و بانوان به این معنا نیست که در هیئت وزیران چند نفر هستند، چون ما یک جامعه بزرگ در دستگاه اجرایی داریم، ما چیزی حدود 3 میلیون نفر کارمند لشکری و کشوری داریم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه  وقتی ما می‌گوییم در دستگاه اجرایی یعنی همه آن 3 میلیون نفر را باید در نظر گرفت، خاطرنشان کرد: بحث همان 30 نفری نیست که دور میز هیئت وزیران نشستند، البته ما دل‌مان می‌خواهد جوانان و بانوان فعال باشند، در شورای شهر می‌بینیم که خانم‌ها فعال هستند، در بخش‌های دیگر هم همین‌طور، مقصود من همه قوا و بخش‌هایی است که به عنوان نظام جمهوری اسلامی محسوب می‌شوند. ما باید هم از جوانان و هم از بانوان و هم از اقوام و مذاهب مختلف به خوبی استفاده کنیم و آنها از ظرفیت خودشان بتوانند در بخش‌های مدیریتی به کشورشان خدمت برسانند. اصل بر شایسته‌سالاری است، اصل بر وابستگی به جناح یا گروه یا مذهب نیست.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد: ما به آن مصوبه‌ای که اشاره کردم، مصوبه نسبت به بانوان است، مصوبه به جوانان و بانوان ابلاغیه رئیس‌جمهور به وزراست، نسبت به مذاهب هم در دولت یازدهم و هم دوازدهم تاکید داشتیم، بخشی از فرمانداران و معاونان استانداران ما از اهل سنت هستند و برادران و هموطن ما هستند و همه ایرانیان باید از فرصتی که پیش روی آنهاست بتوانند به خوبی استفاده کنند.

مجری در ادامه سوال خود را اینگونه مطرح کرد که آقای دکتر روحانی شما گفتید که برای انتخاب اعضای کابینه تحت فشار نبودید و مشورت گسترده‌ای صورت گرفت، اما مستحضرید که نسبت به شما انتقاداتی مطرح شد و تعبیر سهم‌خواهی هم از این گفته‌ها شد، این مشورت و سهم‌خواهی جمعش دچار تناقض شد، آیا سندیت داشت یا موضوع رسانه‌ای بود. به گزارش تسنیم، روحانی در پاسخ گفت: ما از همه انتقادها استفاده می‌کنیم، در مجموع انتقاد نسبت به دولت و همه قوا فرق نمی‌کند، مردم باید آزاد باشند و نقد کنند.

*به خاطر رضایت حزبی،‌ وزیری را انتخاب نکردم/ دولت دوازدهم فراجناحی است

وی افزود:‌ اما نسبت به کابینه من تحت فشار نبودم، ممکن است جناح‌ها یا احزاب نقطه نظراتی داشتند و مطرح می‌کردند، اما اینکه من نسبت به وزیرم تحت فشار تصمیم گرفته باشم، یعنی جناحی یا گروهی فشار آورده باشند و من به خاطر رضایت آنها وزیری را انتخاب کردم، اصلا این‌طور نبود، با هر 3 فراکسیون مجلس صحبت کردم، با آنها بحث کردم و از آنها مشورت گرفتم، بنابراین اصل مشورت درست است، اما اینکه افراد یا جناح‌ها سهم‌خواهی کنند طبیعی است که هر جناحی دوست دارد افراد خود یا وابستگان فکری خودش در مناصب مختلف فعالیت کنند و این به نظر من اشکالی ندارد، اما دولت دوازدهم مثل دولت یازدهم جناحی نیست و فراجناحی است، البته همه وزرا و همه مسئولان بلندپایه و بخش اجرایی به اصول پایبند هستند و هم معتقد به اصلاح امور هستند و هم معتدلند و ما اصل‌مان شایستگی است و وابستگی جناحی نداریم.

*وزرای علوم و نیرو را هفته‌های اولیه مهرماه به مجلس معرفی می‌‌کنم

روحانی در ادامه درباره زمان دقیق انتخاب دو وزیر باقی‌ مانده کابینه دوازدهم و معرفی آنان به مجلس نیز، گفت: نسبت به وزرا، مجلس شورای اسلامی البته طبق وظایف خودش عمل کرد و من هم بسیار متشکرم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، دو چیز دل‌مان می‌خواست، اما نشد؛ من دلم می‌خواست آن لایحه‌ای که با دو فوریت به مجلس دادیم برای اینکه وزارت صنعت، معدن و تجارت به دو وزارتخانه تقسیم شود، همچنین وزارت راه و شهرسازی به دو وزارت تقسیم شود، همچنین سازمان ملی جوانان از وزارت ورزش جدا شود، این لایحه انجام نشده، من دلم می‌خواست قبل از انتخاب وزرا به تصمیم مجلس می‌رسید، به هر حال اگر نمایندگان به این لایحه‌ها رای بدهند یک تغییراتی در کابینه به وجود می‌آید و کابینه ترمیم می‌شود، نسبت به وزیر علوم من نتوانستم در زمانی که می‌خواستم همه وزرا را معرفی کنم وزیر علوم را معرفی کنم، به دلیل اینکه فردی که مشخص کرده بودم درست 20 ساعت قبل از معرفی انصراف داد و نمی‌خواستم ارائه لیست وزرا به تاخیر بیفتد، وزیر نیرو هم به هر حال نتوانست رای کافی کسب کند، من امیدوارم بتوانم در هفته‌های آینده و یا هفته‌های اولیه مهرماه این دو وزیر را به مجلس معرفی کنم.

وی درباره دیدار اخیر اعضای دولت دوازدهم با رهبر معظم انقلاب و توصیه‌های ایشان به دولت، اظهار داشت: هماهنگی در دولت یک اصل است، مسئولیت مشترک هم یک اصل است. به هر حال آنچه ما در دولت تصویب می‌کنیم همه وزرا و رئیس‌جمهور مسئول هستند و مسئولیت مشترک دارند. ما هر چه هماهنگ‌تر عمل کنیم بهتر به مردم خدمت‌رسانی می‌کنیم. به نظر من دولت دوازدهم نسبت به دولت یازدهم هماهنگ‌تر است و یکی از اصول من برای انتخاب وزرا و معاونان همین بوده که با هماهنگی بیشتری کار کنیم.

*در دولت یازدهم ناهماهنگی‌هایی وجود داشت

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دولت قبلی هم ناهماهنگی به آن صورت نبود، ولی به طور طبیعی ناهماهنگی‌هایی ممکن است در دولت یازدهم بوده باشد، گفت: من امیدوارم در دولت دوازدهم در زمینه اقتصادی که برای مردم بسیار مهم است، هماهنگی باشد و تصمیمات اساسی نسبت به مسائل اقتصادی در شورای هماهنگی اقتصادی اتخاذ شود.

*در دولت گذشته 200 جلسه هماهنگی داشتیم

وی با تأکید بر اینکه تصمیمات اساسی در بخش اقتصاد به هماهنگی سطح بالا نیاز دارد و این هماهنگی توسط خود من انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: من در دولت یازدهم 200 جلسه هماهنگی داشتم. در دولت دوازدهم همین طور جلسات خواهیم داشت. من هفته‌ای دو جلسه، جلسه شورای هماهنگی دارم، ستاد اقتصاد مقاومتی هم داریم که آن ستاد هم برای هماهنگی بین دولت و فعالان اقتصادی بیرون از دولت و نهادهای عمومی غیردولتی است.
روحانی ادامه داد: گاهی هماهنگی اقتصادی بین دستگاه‌های اجرایی، قضایی و مجلس نیاز است و با اختیاراتی که مقام معظم رهبری دادند، شورای اقتصاد و دولت هم وظایف مشخص خودشان را انجام می‌دهند، البته وزرای اقتصادی هم از گذشته جلساتی داشتند که الان هم دارند.

رئیس‌جمهور درباره وظیفه معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور که به تازگی ایجاد شده، گفت: وظایفش اقتصادی است که رئیس‌جمهور واگذار می‌کند. در برخی موارد است که یک نفر باید هماهنگ کند و دنبال کند، این کار توسط معاون اقتصادی رئیس‌جمهور انجام می‌شود و موارد خاص را رئیس‌جمهور به او ارجاع می‌دهد.

روحانی ادامه داد: در دولت دوازدهم ما برای حکم وزرا یک پیوست مدنظر قرار دادیم، خود حکم به وزرا ابلاغ شد، برای اینکه تاخیر نیفتد، پیوست احکام هم تا پایان این هفته یا آغاز هفته آینده به وزرا ابلاغ خواهد شد و در رسانه‌ها هم قابل انتشار است، مواردی است که مشترک برای همه وزراست و یک مواردی برای هر وزیر به صورت اختصاصی است.

وی افزود: نکته دوم اینکه ما بنا شد عملکرد وزرا را هر 3 ماه یک بار مورد بررسی قرار دهیم، من به سازمان برنامه و بودجه هم دستور دادم که نسبت به واگذاری بودجه و همه دستگاه‌هایی که از بودجه دولتی استفاده می‌کنند هر 3 ماه بررسی شوند و اگر کار آنها در چارچوب قانون بوده، ادامه دهند و اگر لازم باشد کم کنند، ما اکنون در جلسات هیئت وزیرانی که در آغاز دولت دوازدهم داشتیم درباره بودجه بحث کردیم، یکی از مسائل ما این است که بودجه به دستگاهی واگذار شود، اگر 100 درصد مصرف کرد، سال آینده 110 درصد می‌گیرد، اگر احتیاط کرد، سال آینده 90 درصد می‌دهند، بنابراین همه تشویق می‌شوند که مصرف کنند و زودتر بودجه‌شان را تمام کنند، این کار درست نیست، ما بودجه را باید براساس مسئولیت‌ها به دستگاه‌ها واگذار کنیم، بالاخره باید مسئول‌محور باشیم.

*شعارهای انتخاباتی گاهاً شعارهای واضح و صریح بود

روحانی در پاسخ  به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه  اگر برگردیم به زمان انتخابات و فضای تبلیغات انتخاباتی، نوع موضوعاتی که مطرح می‌شد و شاید لازمه زمان تبلیغات باشد، به نظر می‌آید فضای جامعه ملتهب بود، اما بعد از آن شما درصدد آرام‌سازی فضاسازی سیاسی هستید، دیدارهای مختلفی صورت گرفت، این یک اتفاق موقت در زمینه سیاسی بود و یا یک فرآیند بود و چشم‌انداز سیاسی داخلی کشور را ترسیم خواهد کرد؟ اظهار داشت:‌ در ایام انتخابات فضای کشور ما علیرغم اینکه بسیار رقابتی بود، همه فعال بودند، جناح‌های مختلف و رقبای انتخاباتی فعال بودند، فضا بسیار اخلاقی بود و قاعده‌مند بود، یعنی همه قواعد بازی را بلد بودند. شعار می‌دادند، شعارها هم گاهی شعارهای واضح و صریح بود، اما در عین حال ما گاهی جلسات تبلیغات انتخاباتی در استانی داشتیم، بین من و رقبای من گاهی با فاصله یک ساعت و دو ساعت بودند و این جمعیت‌ها به هم می‌رسیدند، کاملا مودبانه با هم عمل می‌کردند و کاملا برادرانه بود، من از ملت بزرگ ایران و مخصوصا جوان‌ها و بانوان تشکر می‌کنم، کار بسیار عظیمی را انجام دادند، کمتر در دنیا سابقه دارد که انتخابات این قدر پرشور و شکوهمند باشد و مشارکت فعال داشته باشد و این‌ قدر اخلاقی و در چارچوب قواعد بازی باشد.

*برای همه روشن شده که حذف رقیب امکان‌پذیر نیست؛ باید تفاوت‌ها را به رسمیت بشناسیم

 رئیس‌جمهور افزود: نکته دوم در این زمینه این است که ما اگر بخواهیم به اهدافی که ملت ما می‌خواهد، انقلاب و نظام می‌خواهد، راهی جز وحدت و اتحاد و تعامل با یکدیگر نداریم، اینکه می‌گوییم با دنیا باید تعامل داشته باشیم یا مقام معظم رهبری گفتند که تعامل گسترده با دنیا داشته باشیم، به طور طبیعی خیلی در داخل باید تعامل‌مان گسترده باشد تا با دیگر کشورها، همه گروه‌ها و جناح‌ها فکر می‌کنم برای همه روشن شده که حذف رقیب امکان‌پذیر نیست، هیچ فکری نمی‌تواند به عنوان فکر مطلق باشد و بگوید افکار دیگر نباید وجود داشته باشد، دنیای ما این جامعه نیست، مردم ما با فرهنگ و تمدن بزرگی که دارند و عشقی که به پیامبر و اهل بیت دارند، مردمی هستند که باید در کنار هم زندگی کنیم، باید تفاوت‌ها را به رسمیت بشناسیم، باید اختلافات فکری را به رسمیت بشناسیم، کاملا باید برای ما روشن باشد که فکرها و سلیقه‌ها یکی نیست، همه جا باید چارچوب قانونی برای ما چارچوب اصلی باشد، منافع بلندمدت برای ما اصل باشد، تدبیر همان است که ما باید نگاه کنیم به پایان کار و نگاه بلندمدت و آینده‌نگر باشیم.

*روحانی هم در برابر 24 میلیون و هم در برابر 16 میلیون وظیفه دارد

وی افزود:‌ در کشور ما اگر بخواهیم کشور را ببریم به سمت پیشرفت و تعالی و در جامعه ما آرامش و امنیت باشد و مردم احساس آزادی کنند، همه باید در کنار هم باشیم، تفاوت رای داریم، تفاوت نظر داریم، باید همدیگر را یاری کنیم، همه مردم می‌دانند این دولت به عنوان منتخب ملت است، دولت هم می‌داند که وظیفه دارد در مقابل همه ملت، در مقابل 24 میلیون و در مقابل 16 میلیون که به رقبا دادند و در مقابل چند میلیونی که نتوانستند شرکت کنند، همه ملت ایران هستند، به مطالبات‌ و انتقادهای‌شان و تقاضاهای‌شان کاملا گوش شنوا داشته باشیم، برای اینکه به اهداف ملی برسیم، اولا باید قوا کنار هم باشند، باید قوه قضائیه ما را یاری کند، قوه مقننه هم همین‌طور، در همین کابینه دیدید چطور قوه مقننه در کنار قوه مجریه قرار گرفتند و یاری کردند، یک وزیر هماهنگی سه قوه بود، وزیر دادگستری را رئیس قوه قضائیه پیشنهاد می‌کند و به مجلس معرفی می‌شود و مجلس رای اعتماد می‌دهد، بنابراین یک هماهنگی سه قوه را در کابینه می‌بینیم.

روحانی در ادامه تصریح کرد: جلسات روسای سه قوه همیشه جلسات خوبی بوده، موفق بوده، مسائلی که داشتیم به صراحت می‌گفتیم، این بار در دولت دوازدهم تصمیم گفتیم خیلی نزدیک‌تر همدیگر را ببینیم، دستور جلسه را از پیش معین کنیم و مصوباتی که در جلسات داریم، دنبال کنیم. ستاد پیگیری نداریم، اما خود روسای سه قوه چون پیشنهاددهنده هستند، دنبال کننده و پیگیری می‌کنند، من بسیار امیدوارم که تعامل سه قوه بهتر از دولت یازدهم باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه مجلس و قوه قضائیه به نظرم آمادگی بیشتری نسبت به کمک به دولت دارد، گفت: این برای ما بسیار مغتنم است و برای ملت ما بسیار آرامش ‌دهنده است که این 3 قوه کنار هم باشند.

*جلسه خوبی با فرماندهان عزیز سپاه داشتیم

وی افزود: نیروهای مسلح بسیار مهم هستند. اجرای ما دو قسمت دارد، کشوری و لشکری. نیروهای مسلح ما جزو دستگاه اجرایی هستند، اما تحت فرمان فرمانده کل قوا هستند و بودجه‌شان از طریق بودجه عمومی دولت تامین می‌شود و وزارتخانه دفاع نظرات و مسائل آنها را در دولت مطرح می‌کند. در شورای عالی امنیت ملی که هم 3 قوه هستند و هم مقامات لشکری و کشوری حضور دارند، هماهنگی لازم در آنجا انجام می‌گیرد، اما در عین حال رابطه رئیس‌جمهور با مسئولان عالی‌رتبه نظامی بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: چه ارتش و چه سپاه، دو نیروی بزرگ ما هستند که البته نیروی انتظامی و بسیج هم سر جای خودش هست و ما در دولت یازدهم جلساتی را با فرماندهان محترم ارتش و سپاه داشتیم. در این دولت هم یک جلسه بسیار خوبی با فرماندهان عزیز سپاه داشتیم و نظرات‌شان را مطرح کردند و من هم همین‌طور و تصمیمات خوبی گرفتیم.

* نیروهای مسلح باید در پیشرفت اقتصاد کشور کمک کنند

روحانی با اشاره به اینکه ما حتی اگر در اقتصاد پیشرفت کنیم، باید نیروهای مسلح کمک کنند، گفت: طبق قانون اساسی، امکانات نیروهای مسلح در بخش آموزش، امداد و مسائل اقتصادی در کنار دولت باید قرار بگیرد. این کار حتما به صورت یک حادثه نیست و یک کار دائمی و هم فرآیندی است و هم به عنوان وظیفه دو طرف و اراده دو طرف است. بالای سر همه ما مقام معظم رهبری هستند که همواره بر وحدت و هماهنگی بیشتر تاکید دارند و انشاءالله این وحدت و هماهنگی را بهتر از قبل ببینیم.

رئیس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی در پاسخ به این پرسش که اگر برگردیم به سال 92 و شعارهای انتخاباتی شما را مرور کنیم، آیا  رویکرد دولت دوازدهم اخلاق خواهد بود یا موضوعات دیگر؟ و ارزیابی‌ شما از اخلاق دولت یازدهم چیست؟ اظهار داشت: اخلاق به عنوان هدف بلند اسلام اعلام شده و پیغمبر فرمود که من مبعوث شدم برای اینکه مکارم اخلاق را تکمیل کنم، بنابراین اخلاق اساس است و ما امروز اگر بخواهیم پیشرفت کنیم، بدون اخلاق و بدون توجه به ارزش‌های دینی، ملی و انقلابی نمی‌توانیم به اهداف‌مان برسیم.

وی افزود: اخلاق و فرهنگ متولی اصلی‌اش خود مردم هستند، درست است اخلاق و فرهنگ در جامعه ما مشعل‌دارانی دارد، از جمله علما و حوزه‌های علمیه، فرهیختگان و هنرمندان، اما اینها برای اینکه راه را روشن‌تر کنند، هستند. اساس دین که قرآن می‌گوید برای این است که راه را به ما نشان بدهد و نور به جای ظلمت باشد، یعنی خداوند می‌خواهد ما در مسیر روشنایی باشیم، دقیق ببینیم و دقیق تصمیم بگیریم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه اخلاق و فرهنگ توسط خود مردم ساخته می‌شود، گفـت: شما در جامعه ببینید یک حادثه تلخی در گوشه کشور ما رخ می‌دهد، یک دختر بچه‌ای مورد ظلم قرار می‌گیرد، افکارعمومی چه کار می‌کند؟ فضای مجازی چه کار می‌کند؟ مردم در فضای مجازی همدردی نشان می‌دهند، نهی از منکر همین است. یک اسیدپاشی در یک شهری رخ می‌دهد، تمام مردم به صحنه می‌آیند و حمله می‌کنند و می‌گویند چرا این‌طور شده؟ این همان نهی از منکر است، اینکه شما می‌بینید در صف اتوبوس کسی بیاید جلوی صف، همه داد می‌زنند و می‌گویند مراعات کند، اگر کسی در خیابان سد معبر کرده، می‌گویند که چرا راه را بسته، این همان نهی از منکر است و آن چیزی که برای ما مهم است اینکه معروف را درست معرفی کنیم.

*در بعضی از موارد نهی از منکر، باید دستگاه پلیسی و قضایی ورود کند

حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه ما یک طبقه خاصی نداریم که اتیکت بزنند "آمرین معروف" هستند، گفت: تک تک مردم جامعه آمرین معروف هستند، اگر کسی فکر کند که اخلاق انحصار دارد به گروه و قشر و جناح خاصی، اینطور نیست. همه مردم ما در پی اخلاق و فرهنگ هستند، البته فرهیختگان جامعه ما وظایف بلندتری در این زمینه دارند، دولت هم باید یاری کند. هم باید به استمداد در این مسائل بیاید و بعضی از موارد نهی از منکر تنها حد گفتن و سخن گفتن نیست، مراحل بالاتری می‌رود و دستگاه پلیسی و قضایی باید دخالت کند و حکومت باید وارد عمل شود، اما عمدتا فرهنگ و اخلاق به دست مردم ماست.

وی خاطرنشان کرد: مردم ما در بسیاری از مسائل اخلاقی و فرهنگی نسبت به ملت‌های دیگر پیشرفته هستند، البته مشکلاتی هم داریم که باید حل و فصل کنیم. من خودم در فضای سیاسی اگر بخواهم بسنجم، این فضای یک ماه گذشته را خیلی می‌پسندم. در این یک ماه گذشته انتقادها سالم‌تر بود، نرم‌تر بود، لحن‌های خشونت‌آمیز در فضای رسانه‌ای ما کمتر دیده می‌شد، حتی در مجلس شورای اسلامی ما برای رای اعتماد وزرا، فضای بهتر و زیباتری را نسبت به دولت یازدهم مشاهده کردیم، اینکه همه با هم باشیم و کنار هم باشیم و اگر نقدی داریم دلسوزانه نقد کنیم و به فکر اهداف بلند آینده‌مان باشیم خیلی خوب است.

به گزارش تسنیم، روحانی در پاسخ به سوال مجری برنامه مبنی بر اینکه دولت دوازدهم برای آموزش و پرورش کشور به عنوان رکن اصلی فرهنگ چه برنامه‌ای دارد؟ اظهار داشت:‌ این نکته را چند بار در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کردم، اگر فرهنگ کشور ما بخواهد به سمت تعالی حرکت کند، مهمترین جا آموزش و پرورش است، اول مهر شروع می‌شود و یک جمعیت حدود 13 میلیون نفری می‌آیند در کلاس‌های مختلف از کلاس اول تا دوازدهم قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: ما یک وظیفه سنگینی نسبت به اینها داریم، معلمان ما خدمات بسیاری در سال‌های گذشته داشتند و همه‌شان تلاش کردند برای تربیت نوجوانان و جوانان ما، اما یک نواقصی در مجموع احساس می‌کنیم. من به وزیر جدید آموزش و پرورش قبل از اینکه معرفی کنم، گفتم و در پیوست حکمم برایش نوشته‌ام، یکی اینکه دانش‌آموزی که در سال دوازدهم یا زودتر از دبیرستان وقتی بیرون می‌آید و خارج می‌شود چه حرفه‌ای بلد است، یک شغلی، یک کاری باید بلد باشد، وقتی دیپلم می‌گیرد، یعنی چه کار می‌کند و بلد است، همه کار را باید از صفر شروع کند، یکسری علومی را یاد گرفته و آن دانش‌ها هم بیشترش حفظیات است و آن حفظیات به مرور زمان از ذهن بیرون می‌رود و باید مهارت لازم را به دانش‌آموزان برای شغل و فعالیت اقتصادی بیاموزیم و مهارت زندگی را هم به آنها یاد دهیم، بعضی از دانش‌آموزان وقتی به جامعه می‌آیند نمی‌دانند جامعه چه خبر است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه  باید یک تحولی در زمینه آموزش ایجاد کنیم، خلاقیت در فرهنگ را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: دانش‌آموز ما تحصیلات خوبی انجام می‌دهد، حجم درس‌های ما شاید کمتر از بقیه کشورها نباشد، اما در عین حال این دانش‌آموز وقتی چند سال می‌گذرد، همان‌هایی که یاد گرفته یادش می‌رود، به دلیل اینکه بیشتر درس‌ها این طور بوده که معلم گفته و دانش‌آموز نوشته و نمره گرفته، در حالی که باید خلاق باشد و به او عرضه کنیم و از او پاسخ بخواهیم.

روحانی با اشاره به حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی گفت: امروز همه دانش‌آموزان ما یک موبایل دست‌شان است و این فضای مجازی که دانش‌آموزان ما واردش می‌شوند، اگر درست آموزش نبینند که چگونه استفاده کنند، ضمن اینکه فضای مجازی یک نعمت باشد، درست می‌تواند زندگی و فرهنگ جامعه ما را به هم بزند و فاسد کند و درست باید استفاده کنیم و این آموزش باید در دبستان و دبیرستان برای دانش‌آموزان ما انجام بگیرد.

به گزارش تسنیم، وی در ادامه خاطرنشان کرد: معلمان عزیز ما هم باید شیوه کارشان در این زمینه تغییر بدهند و ما باید از آنها حمایت بیشتری کنیم، ما تلاش‌مان این بوده که در حد توان‌مان به آنها کمک کنیم، ممکن است همه خواسته‌های‌شان را برآورده نکرده باشیم، اما حقوق معلمان را بیش از 2 برابر در این دولت افزایش دادیم، البته حداقل حقوق ‌ها را هم بالا آوردیم، یکی از کارهای مهم دولت دوازدهم این است که حقوق همه کارگران و کارمندان بیش از تورم سالانه خواهد بود، یعنی هر سال هر مقدار تورم بوده، همان اندازه و کمی بیشتر ما دستمزد را اضافه کردیم، یعنی اگر کل تورم در 4 سال گذشته 50 درصد بوده، حقوق مستمری بگیر بیش از 60 درصد اضافه شده، در بعضی موارد حتی دو برابر شده، برخی از اقشار آسیب‌پذیر ما متوسط پرداختی‌مان در آغاز سال 96 بیش از 3 برابر شده است.

* تلاش ما این بوده که فشارمان بر مردمی که درآمدشان محدود است را کمتر کنیم

روحانی در ادامه تصریح کرد: تلاش ما این بوده که فشارمان بر مردمی که درآمدشان محدود است و فیکس است، کمتر کنیم، در دولت دوازدهم هم ادامه خواهیم.

*بودجه هیچ‌ دستگاهی در حوزه فرهنگ را کم نکردیم

وی در پاسخ به این پرسش که دولت برای تقویت ارزش‌های دینی و انقلابی چه برنامه‌ای دارد؟ گفت: در مسئله تدین و عشق مردم به دین‌شان و ارزش‌های دینی‌شان، خیلی‌ها مسئولند. دولت، حوزه‌ علمیه، نهادهای غیردولتی، آموزش و پرورش ما و دانشگاه‌های ما همه مسئولند. وزارت فرهنگ و روزنامه‌ها و صدا و سیما همه مسئولیت بسیار بالایی دارند برای اینکه مردم ما به دین‌شان و به راه معنوی‌ خودشان بیشتر پیوسته باشند.

وی با بیان اینکه قبول ندارم که دین در جامعه ما کمرنگ شده، برای اینکه در ماه رمضان، اعتکاف‌ها و محرمی که در پیش داریم، مردم ما نسبت به دین‌شان و نسبت به اعتقادات‌شان علاقه‌مندند، اظهار داشت: دولت هم همه توانش را در این زمینه به کار گرفته و می‌گیرد و هیچ دستگاه فرهنگی نیست که ما در دولت یازدهم بودجه‌اش را کم کرده باشیم. تمام دستگاه‌ها از صداوسیما و حوزه‌ علمیه گرفته تا بقیه نهادهای فرهنگی که عناوین مختلف دارد و دولت کمک می‌کند، همه جا یاری کردیم.

*انتخاب بهشت و جهنم در اختیار خود مردم است

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در انتخابات یک تهمتی به معلمان ما زدند که گفتم نخواهم گذشت و گفتند در مدارس ما بی‌دینی را آموزش می‌دهند، گفت: معلمان ما از فرهیختگان جامعه هستند و تعصب مذهبی دارند، همه اینها در کلاس‌های درس‌شان هم با عمل و زبان‌شان از اسلام و دین و از معرفت و از خاندان رسالت تبلیغ و ترویج کردند و بنابراین دولت یکی از وظایفش این می‌داند که مردم را یاری کند، البته معتقدم که انتخاب بهشت و جهنم در اختیار خود مردم است. هیچ کسی را به زور نمی‌شود به مسیر هدایت کشاند و همه را باید ترغیب کنیم، یعنی ما رسالت‌های الهی را ابلاغ کنیم.

روحانی تصریح کرد: ما باید ابلاغ کننده باشیم، مردم را تشویق کنیم و برحذر داریم و امر به معروف کنیم، اما اینکه کسی را دست و پایش را ببندیم که نماز بخواند، اینکه نماز نیست. نماز قصد قربت است. باید جامعه را هدایت کنیم، مردم خودشان باید مسیر هدایت یا ذلالت را انتخاب کنند.

به گزارش تسنیم، روحانی در ادامه گفت‌و‌‌گوی تلویزیونی‌اش با اشاره به دستاوردهای دولت در کاهش آسیب‌های اجتماعی، خاطرنشان کرد: یکی از مسائل بسیار مهمی که جامعه ما نگرانی دارد و دغدغه دارد، مسائل آسیب‌های اجتماعی است، از همه مهمتر اعتیاد است و مردم بسیار نگران هستند، ما باید تلاش خودمان را انجام دهیم که آنهایی که معتاد هستند درمان شوند و از اعتیاد و موادمخدر جلوگیری کنیم.

وی بر همین اساس خاطرنشان کرد:‌ باید از توزیع موادمخدر و ورود موادمخدر از کشورهای دیگر جلوگیری کنیم، دولت تلاش کرده و موفقیت‌هایی به دست آورده است. در آخرین جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر آمارها نشان داده که قدم رو به جلو داشتیم.

*با پایان دولت دوازدهم فقر مطلق ریشه‌کن می‌شود

رئیس‌جمهور با اشاره به موضوع فقر گفت:‌ یکی از مسائل مهمی که جامعه ما را آسیب‌پذیر کرده، مسئله فقر است، فقر علت‌العلل بسیاری از آسیب‌هاست، یکی از هدف‌های بزرگ ما در دولت دوازدهم کاهش فقر است و قولی که به مردم دادم در انتخابات، در مراسم تنفیذ هم خدمت مقام معظم رهبری و مسئولان محترم اعلامم کردم، گفتم دولت دوازده تلاش خواهد کرد تا پایان فقر مطلق را به طور کلی از بین ببرد، یعنی پایان دولت که پایان قرن هم هست و وارد قرن جدید می‌شویم، انشالله در ایران فقر مطلق ریشه‌کن خواهد شد و یکی از قول‌های ما به مردم است و من انشاءالله پایان 100 روز که دلم می‌خواهد اولین گزارش را بدهم آنجا خواهم گفت که چه برنامه‌هایی داریم.

*دهک پایین جامعه با دهک بالای ما، فاصله درآمدی‌14 برابری دارند

روحانی در ادامه فاصله طبقاتی را مورد توجه قرار داد و افزود: مسئله بعدی در کنار فقر مسئله فاصله طبقاتی و تبعیض است، الان دهک پایین ما با دهک بالای ما، فاصله درآمدی‌شان 14 برابر است، بنابراین ما تلاش می‌کنیم این را از 14 برابر کمتر کنیم، البته در اینکه به چه رقمی می‌رسیم، به رقم 13 یا 12 می‌رسیم، حتما کمتر می‌کنیم این را نمی‌توانم اعلام کنم چون در جلسات تخصصی کار می‌خواهیم کنیم و بعدا به اطلاع مردم می‌رسانیم.

*در ایام انتخابات اولین خواست مردم رفع بیکاری و اشتغال جوانان بود

وی تصریح کرد:‌ مسئله بعدی که هم به آسیب‌ اجتماعی می‌خورد و هم به مسئله اقتصادی، مسئله بیکاری است که یک معضل بسیار بزرگ در جامعه ما است، در فضای انتخابات که خدمت مردم در استان‌های مختلف می‌رسیدیم، شاید اولین خواست مردم رفع بیکاری و اشتغال جوانان بود، خانواده‌ای که 2 فرزند دارد و 3 فرزند دارد بیکار هستند، ورودی باز کار ما در سال‌های اخیر حدود یک میلیون نفر است یا کمتر، یعنی یک میلیون نفر در سال شغل می‌خواهند، شغلی که ما می‌توانیم ایجاد کنیم یعنی در دولت یازدهم انجام دادیم، حداکثر شغل 650 هزار بود، یعنی سال 92 تا 95 ما یک میلیون و 950 هزار شغل ایجاد کردیم، خب این رقم کافی نیست یک میلیون ورودی داریم ما شغل خالصی که ایجاد می‌کنیم 650 هزار است در حالی که نیاز بالای یک میلیون است، یعنی اگر یک میلیون ایجاد کنیم بیکارهای قبلی سر جای خودشان هستند.

*شرطم با تمام وزرایم این است که اشتغال را بالا ببرند

رئیس‌جمهور در ادامه گفت:‌ در سطح جهانی کشورهایی که در سال 700 -800 شغل ایجاد می‌کنند 3-4 کشور بیشتر نیستند، در تمام دنیا 4-5 کشور بیشتر نیستند که بالای 650 هزار شغل ایجاد می‌کنند که یکی‌شان ایران است، رقم بالایی است، حالا چطور می‌شود این اشتغال را درست کرد این یکی از کارهای دولت دوازدهم است، من شرطم با تمام وزرایم این است که اولین خواستم است که اشتغال را بالا ببرند .

روحانی با بیان اینکه در صنعت، گردشگری، حمل و نقل و خدمات و همه دستگاه‌های ما، فضای مجازی و وزارت ارتباطات ما که در سال گذشته چیزی در حدود 100 هزار شغل ایجاد کرده، اظهار داشت:‌  امروز ما می‌توانیم اشتغال را در فضای مجازی ببریم بالا، در کشاورزی، معدن، خدمات اشتغال را ببریم بالا، از لحاظ ژئوفیزیک هوایی ما اکتشفاتمان در دولت یازدهم معادل 80 سال قبل بوده، این اکتشاف که بگوییم اینجا معدنی است، باید در عمل کسی بیاید مشغول شود و ببیند چه خبر است، یک اشتغال بزرگ می‌توانیم در معادن ایجاد کنیم، در سنگان و معادن دیگر چیزی حدود 10 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌کنیم، یک میلیارد و 200 میلیون آن بهره برداری شده، بنابراین یک کار بزرگی برای اشتغال باید انجام بگیرد و دولت یکی از وظایف مهمش مسئله اشتغال است و تلاش ما براین است که اشتغال بالا برود و اینکه چه رقمی بالا ببریم امسال شاید سال اول ما است و ببینیم چه کار می‌توانیم بکنیم

رئیس‌جمهور گفت:‌ سال آینده می‌توانیم به مردم بگوییم که چقدر اشتغال می‌توانیم درست کنیم، هر مقدار ایجاد کنیم باز هم کم است و مردم عزیز ما بدانند که برای اشتغال راهی جز بهبود فضای کسب و کار نداریم، راهی جز اتحاد و انسجام با یکدیگر نداریم، راهی جز سرمایه‌گذاری نداریم، باید امنیت سرمایه‌گذاری ایجاد کنیم، باید همه سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و ایرانیان خارج از کشور دعوت کنیم، و یک قدم خوبی در جذب سرمایه‌گذار خارجی آغاز شده و بعد از برجام تقریبا سرمایه‌گذاری خارجی مصوب ما حدود 13 میلیارد دلار است و همین روزهای اخیر اعتبارات بسیار زیادی توانستیم در کشورهای مختلف که سرمایه‌گذار داخلی و خارجی استفاده کند به توافق رسیدیم، این یکی از برنامه‌های ما است برای مردم که موضوع اشتغال را درست کنیم.

این خبر تکمیل می‌شود...

این خبر تکمیل می‌شود...
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۶:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۲۸
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۲:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۲:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۱:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۲:۱۴
 
 
کلمات کلیدی : گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی روحانی+روحانی+رئیس جمهور
 
مصطفي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۲۴:۵۲
يكي از قول هاي جنابعالي به ملت
اشتغال زايي و ... ست

اگر مديران شما تصميم بگيرند كه تسهيلات بانكي ٥٪ نامحدود و به شرط اخذ تضامين لازم
از طرف بانك مركزي در اختيار كشاورز ، توليد كننده ، صنعتگر ، انبوه ساز ، شركت هاي صدور خدمات مهندسي ، توريسم و....
قرار دهند

نه تنها مشكل اشتغال كه صد البته مشكل تورم و ركود و .... هم ، يك شبه حل خواهد شد

نميخوان مشكلات حل شه
حتي با اينكه ميدانند خلاف نظر جنابعالي ست
مطمئن هستم كه توجيهات خلاف ارائه ميدهند
دنيا با بهره بانكي يك يا دو درصد پيشرفت ميكنه نه با بهره ٢٤٪ واقعي جاري
به عقل ناقص من ميرسه ، به عقل اقتصاددانان و مديران و مسئولين نميرسه
والله ميرسه
نميخوان
منافع بسيار بسيار ادم هاي محدود با منافع بانكها گره خورده و ملتي رو دچار مشكل كرده (4538919) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۰۴:۲۶:۱۹
آقای رئیس جمهور آیا شما و وزیرتان حواستان به قیمت دلار هست !؟ (4539141) (alef-3)
 
France
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۲۶:۲۷
تحریم ها شکسته شده اما انگار برداشته نشده !! (4538921) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۲:۲۰
در هفته دولت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر را گرامی می‌داریم و بر روح آنها درود و صلوات می‌فرستیم. یکی از ویژگی‌های اصلی شهید رجایی مقلد امام راحل(ره) در قول و فعل و دیگری ساده‌زیستی و سکونت در جنوب تهران بود که در زمستان با کرسی و تابستان بدون کولر مثل دیگران زندگی می‌کرد و مقایسه کنید منزل رجایی را با مسئولان دولتی کنونی و منازل چندین میلیاردی‌شان. (4538929) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۶:۴۱
آقای روحانی، از پایان ایران‌هراسی بارها سخن گفته‌اید. آیا عربده‌های وحشی‌های آمریکا را می‌شنوید؟ چرا کسی پاسخ فحاشی‌هایشان را نمی‌دهد؟ اقتدار مایه عزت است، از حججی‌ها بیاموزید. (4538938) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۶:۵۵
اشتباه آقای رئیس‌جمهور و اصلاح‌طلبان در این است که فکر می‌کنند اگر ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا بنا بر دلایلی کنار برود برجام از مرگ مغزی بیرون می‌آید در حالی که سیستم آمریکا فارغ از احزاب آن تحریم‌های جدید را به بعد از انتخابات ریاست جمهوری ایران موکول کرده بود. آمریکایی‌ها براساس منافع ملی توسعه‌طلبانه و استکباری خود عمل می‌کنند. (4538940) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۷:۰۹
آمریکا با همپیمانان خود هر آنگونه که تمایل دارند برجام را ترجمه یا تعریف می‌کنند. اگر این یک معامله برد برد بوده چرا ما نخواسته‌ایم برجام را از نگاه خودمان ترجمه و اعمال کنیم؟ اگر در تعریف ما از برجام، نقض برجام توسط آمریکا آشکار است، چرا در اقدام متناسب با این بدعهدی تعلل می‌کنید در حالی که آمریکا در اولین فرصت تفسیر خود را بدون هیچ گونه مانعی و با تأیید تلویحی و تصریحی شرکای اروپایی‌اش اجرا می‌کند؟ (4538941) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۷:۵۷
آیا زمان از نظر دولت در تحقق وعده‌هایش به مردم، ملاک قرار داده نمی‌شود؟ چرا شعار معیشتی و اقتصادی می‌دهند اما در عمل همان روند غلط گذشته را دنبال می‌کنند و یا در مورد برجام با این که به تقریباً هیچ بودن آن معترف‌اند باز اصرار به بزک کردن آن دارند؟ چرا نباید برای آینده استقلال اقتصادی و سیاسی 80 میلیون ایرانی در طی 5 سال از بهترین گزینه‌ها استفاده کنیم و به حاشیه‌ها نپردازیم؟ (4538943) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۸:۱۸
بی‌تدبیری دولت از امر مسکن موجب افزایش سرسام‌آور اجاره‌خانه شده در نتیجه نتوانسته‌ام خانه مناسبی اجاره بکنم در پی آن برای ثبت‌نام فرزندان دانش‌آموزم نیز مشکل پیدا کرده‌ام. (4538944) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۸:۴۱
آقای رئیس‌جمهور! آنچه مردم در یاد دارند در دولت گذشته شما فیش‌های نجومی و صندوق ذخیره فرهنگیان و فساد و رانت اقتصادی گسترده بانکی و... خبرساز بوده است، در این دولت راهبرد شما چیست؟ آیا همچنان مردم باید نتیجه این دست‌درازی‌ها را سر سفره‌هایشان احساس کنند؟ (4538945) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۳۹:۰۱
دولت در چهار سال گذشته با تبلیغ و شعار برای رعایت حقوق شهروندی و احترام به مردم خود، ناکام بوده است و این مسئله در عدم مشارکت سازنده با شهرداری تهران مشهود بود و بحث مترو و اتوبوس‌های درون شهری از مواردی بود که شهرداری به تنهایی در ادای این حقوق شهروندی سهیم بوده است. حال با توجه به همسو شدن شهردار و شورای شهر جدید که با تمایلات جناحی دولت معلوم خواهد شد که آیا برای دولت مردم در اولویت هستند یا گرایش‌های جناحی. (4538948) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۰:۱۲
آقای رئیس‌جمهور ادعا کرده دو نفر از وزیران ایشان برند بین‌المللی هستند. برند در جایی به وجود می‌آید که یک جنس حداکثر سود و منافع را نصیب سازنده‌اش کرده باشد. آیا اینکه با بالا بردن آمار بی‌کاری کشور برای خارجی‌ها شغل درست کرده باشند مسئولان را به برند تبدیل می‌کند؟ (4538955) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۰:۵۲
آقای رئیس‌جمهور خدا را قاضی قرار داده و بگویند برجام و ایشان سایه جنگ را از سر این کشور دور کرده‌اند یا امثال شهید حججی‌ها که باعث حیرت دشمنان شده‌اند؟ (4538957) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۱:۰۸
دولت ادعا کرده دغدغه اصلی‌اش اشتغالزایی است. بنده عرض می‌کنم به جای شعار دادن کاری برای برقراری عدالت در دستمزد کارگران می‌کردند چرا که درحال حاضر بعضی کارگران با سختی کار ماهیانه 600 هزار تومان حقوق دریافت می‌کنند که یک سوم حقوق واقعی یک کارگر می‌باشد. (4538958) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۱:۲۲
به تدبیر دولت در افزایش قیمت ویزیت پزشکان تبریک عرض می‌کنم! ویزیت 8 هزار تومانی در سال 95 به 32 هزار و امسال 50 هزار تومان رسید! این دقیقاً به معنی تورم تک رقمی است! (4538960) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۲:۰۳
آقای روحانی،حقوق‌بگیر و بازنشسته تأمین اجتماعی هستم. برای هزینه بیماری همسرم از بانک رفاه مبلغ 8 میلیون تومان وام گرفتم با یک حساب سرانگشتی باید در مجموع 13میلیون تومان به بانک برگردانم. بانکی که باید در خدمت بازنشسته‌ها باشد این برخورد را با بازنشسته‌ها دارد. تصور بفرمایید سایر بانک‌ها با مردم چه می‌کنند. (4538961) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۲:۳۸
اکنون وقت آن است که دولت دوازدهم خزانه خالی، خرابی‌های 4 سال گذشته، بی‌رونقی مسکن، اشتغال، رکود، بیکاری و... را به گردن دولت قبل یعنی دولت یازدهم بیاندازند! این تنها روش برای ادامه مسیر گذشته است! (4538962) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۲:۵۰
در دولت گذشته دولتمردان در توجیه ناتوانی خود خزانه خالی و دولت قبل از خود را مقصر می‌دانستند حال باید دید در این دولت مسئولان چه چیزی را بهانه قرار خواهند داد. (4538963) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۳:۱۸
رئیس‌جمهور از نقاط مثبت وزیر راه و شهرسازی به خرید هواپیما اشاره کرد البته نگفت که همه مردم قادر نیستند با آنها مسافرت نمایند و اکثر مسافران آنها دولتی‌ها و قشر مرفه جامعه‌اند نه کوخ‌نشینان که بار اصلی انقلاب را به دوش می‌کشند. درثانی آنها هواپیماهای دست دومی بودند که فقط اشتغال‌زایی برای پلیس بد را فراهم کردند نه جوانان بیکار کشورمان! (4538965) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۳:۳۶
آقای روحانی گفت به جز برجام، گزینه‌های دیگری هم داریم! یعنی قبول دارند برجام به جدول زده؟! ولی جای نگرانی دارد که قراردادهای درازمدت نفت و گاز مشابه قرارداد با توتال و کرسنت و... گزینه‌های دیگر آقای رئیس‌جمهور باشند! (4538966) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۴:۲۵
آقای روحانی! شما که بیش از دو سال است با ضرس قاطع فقط از محاسن برجام دم زده و آن را از هرگونه خطا و نقصی مبرا می‌دانید، پس چرا از مناظره با منتقدین واهمه دارید؟ اگر حق با شماست با حضور در مناظره، برد این برجام را برای ما نیز ثابت کنید. (4538967) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۵:۰۴
در صورت ناکارآمدی دولت دوازدهم این نمایندگان مجلس هستند که باید پاسخگوی سوالات مردم باشند. زیرا در آن صورت نمایندگان با رفتارهای بی‌خیال‌شان موجب وارد شدن زیان به مردم شده‌اند در حالی که خودشان از هرگونه آسیبی در امان مانده‌اند و بلکه آینده شغلی‌شان هم تضمین شده است. (4538969) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۵:۴۱
تکلیف کابینه دوازدهم از قبل مشخص شده بود، از اظهارات نمایندگان مخالف که همانند موافق صحبت می‌کردند می‌شد نتیجه گرفت که سهم‌خواهی مدعیان اصلاحات و فراکسیون امید و... با رضایت طرفین به پایان رسیده است. این اتفاقات در حالی رخ داد که گویا هیچ‌گونه سهمی برای مردم در کابینه دولت در نظر گرفته نشده بود. (4538972) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۶:۲۵
آقای روحانی، فاصله طبقاتی به پارکینگ خودرو هم رسید، به همراه خانواده‌ام و سوار بر خودروی تیبا به پارکینگ پاساژ پالادیوم در خیابان الف ولنجک مراجعه کردیم. مسئولان پارکینگ از ورود خودروی ما جلوگیری کردند و ما را به پارکینگ دیگری راهنمایی کردند و دلیل‌شان این بود که پارکینگ اصلی پاساژ مختص به خودروهای خارجی است! این اتفاق در یک جامعه اسلامی بسیار دردآور است. (4538973) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۷:۱۳
نامه‌ای از وزارت بهداشت منتشر شده که دارندگان بیمه سلامت فقط مجازند در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تحت پوشش بیمه سلامت خدمات دریافت کنند، در بحث درمان مدت‌هاست اشرافی‌گری خودنمایی می‌کند. یعنی اقشار کم‌درآمد هم رنج بی‌پولی را تحمل می‌کنند و هم رنج و درد بیماری را. (4538975) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۷:۵۲
موضوع ناراحتی مدعیان اصلاح‌طلبی از آقای رئیس‌جمهور در خصوص چیدمان کابینه دولت فریبی بیش نیست. این جماعت هیچگاه دست از نفاق برنداشته و با این سیاست برنامه‌های خود را پیش می‌برد. (4538976) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۸:۰۴
آقای رئیس‌جمهور چه معجزه‌ای از آقای آخوندی دیده‌اند که برای بار دوم ایشان را به عنوان وزیر راه و شهرسازی به مجلس معرفی کرده‌اند غیر از اینکه در جایگاه وزیر تا حال چندین مرتبه به مردم توهین کرده است؟ (4538977) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۴۸:۱۶
با این کابینه ضعیفی که آقای رئیس‌جمهور به مجلس معرفی کرده اتفاق خاصی در اقتصاد کشور و معیشت مردم نمی‌افتد. (4538979) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۵۰:۱۸
آقای روحانی جهت اطلاع شما عرض می‌کنم که ساخت مسکن در مناطق بافت فرسوده با مسکن مهر تفاوت‌های بسیاری دارد که بنده تنها به یک مورد اشاره می‌کنم و آن این‌که بافت‌های فرسوده صاحب یا مالک دارند اما مسکن مهر چشم انتظارانی دارد که در حسرت خانه‌دار شدن هستند و این امکان با رایگان بودن زمین می‌توانست برایشان فراهم شود که مسکنی با توان مالی خودشان داشته باشند. (4538984) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۵۱:۰۶
اگر بنابر ادعای آقای رئیس‌جمهور در برجام موفق بوده‌ایم و ایران به خواسته‌های خود رسیده است، پس این نکته که کم‌کاری وزیران را به حساب کمبود بودجه گذاشته شده چیست؟ آن چیزی که بیش از هر چیز این مردم را رنج می‌دهد عدم صداقت مسئولین است. (4538987) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۲:۵۱:۲۵
یلتسین رئیس‌جمهور وقت شوروی به خاطر نتیجه نگرفتن از سیاست اعتماد به آمریکا از مردم کشورش عذرخواهی کرد و از مسئولیت کنار رفت. در کشور ما مسئولان تا کی می‌خواهند روی اشتباه خود پافشاری کنند و هزینه نظام را بالا ببرند؟ (4538988) (alef-13)
 
.......
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۳:۳۶:۲۲
اگر رییسی یا قالیباف در انتخابات پیروز شده بودند ، صحبت ها از چی بود در مصاحبه تلویزیونی ؟ درود بر روحانی که مردم را به فتنه گر و بابصیرت تقسیم نمی کند و اتیکت به کسی نمی چسباند . (4539018) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۳:۴۴:۴۳
با این طرحی که نمایندگان مجلس با اکثریت قریب به اتفاق آراء در مقابله با تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران تصویب کرده‌اند ترس آن داریم که دشمنان ملت را سخت عصبانی کرده باشند! خدا وکیلی دست از این انشاء نوشتن‌های بی‌خاصیت بردارند و دل ما مردم را بیش از این به درد نیاورند. (4539028) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۷ ۲۳:۵۰:۳۷
در سی و نه سال اخیر به چشم خود دیدم که اوضاع و احوال زندگی همه سیاسیون با خانواده و بستگان و همراهانشان بدون هیچ استثنایی " هر روز بهتر از دیروز " شده است و البته اوضاع و احوال زندگی مابقی ملت ایران در همین ایام " هر روز بدتر از دیروز " بوده ، و چون اهل رویاء پردازی نیستم پس هیچ امیدی به سیاسیون خصوصا کهنه کارترها برای اصلاح امور مملکت و متعاقبا ملت ندارم و انها هم هیچ وظیفه ای در قبال من ندارند . (4539035) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۸ ۰۷:۱۵:۳۵
بسمه تعالی
نه اینکه بعد از مذاکرات اینها تحریم نمیشیم
عجب.....
تحریم نمیشیم اصلن
اصلن
اصلن (4539167) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.