توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 506701
ماجرای یک شرط مهم روحانی با وزرای اقتصادی‌اش /نمی‌شود به مردم گفت نماز بخوانید والا شلاق می‌زنیم /۵
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۳:۲۸
رئیس جمهور بیکاری را یک معضل بسیار بزرگ در جامعه دانست و گفت: در فضای انتخابات که خدمت مردم در استان ها می رسیدیم اولین خواست مردم مساله رفع بیکاری و اشتغال جوانان بود.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی، در ادامه گفتگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به این سوال که «متدنین جامعه نگران ارزش های دینی و انقلابی در سطح جامعه هستند، برنامه دولت شما برای تقویت این ارزش ها چیست؟»، گفت: در مساله تدین و عشق مردم به دین و ارزش های دینی شان خیلی ها مسئول هستند، دولت، نهادای غیردولتی، حوزه علمیه، دانشگاه و آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ، رسانه و صداوسیما و ..همه مسئولیت بالایی دارند تا مردم در دین و راه معنوی شان پیوسته باشند. قبول ندارم که دین در جامعه کمرنگ شده است. ماه رمضان ها، اعتکاف ها، مراسم محرم و ...نشان می دهند که مردم نسبت به دین و اعتقاداتشان علاقمند است. دولت همه تلاش خود را به کار گرفته است. هیچ دستگاه فرهنگی نیست که بودجه اش کم شده باشد به همه اضافه شده است.

وی تصریح کرد: در انتخابات به معلمین ما تهمتی زدند و همان زمان گفتم از این تهمت نمی گذرم، گفتند در مدارس بی دینی ترویج می شود، معلمین ما از فرهیختگان هستند و تعصب دینی دارند، همه اینها در کلاس درس شان از دین و اسلام و خاندان رسالت دفاع کرده و تبلیغ کردند. ما معتقدیم که انتخاب بهشت و جهنم در اختیار خود مردم است.

روحانی گفت: قرآن می گوید ما راه را نشان دادیم، کسی را به زور نمی شود به مسیر هدایت کشاند. همه را باید ترغیب کنیم. خداوند می گوید ما رسالت های الهی را باید ابلاغ کنیم این پیام ما باید به گوش و دل مردم برسانیم. ما باید مبشر و نذیر باشیم، مردم را تشویق کنیم، امر به معروف و نهی از منکر کنیم. نمی شود دست و پای کسی را بست و بگوییم نماز بخوانید والا شلاق می زنیم. اولین شرط نماز قصد غربت است نمی شود به قصد شلاق باشد. ما باید جامعه را هدایت کنیم مردم باید خودشان برگزینند و هدایت کنند و ما یاری کننده مردم باشیم.

رئیس دولت در پاسخ به سوالی درباره کاهش آسیب های اجتماعی در دولت دوازدهم، گفت: یکی از دغدغه ها و نگرانی کشور ما مساله آسیب های اجتماعی و اعتیاد است، مردم بسیار نگران هستند باید همه تلاش مان را بکنیم تا معتادان را درمان کنیم، از اعتیاد و توزیع موادمخدر در جامعه جلوگیری کنیم، از ورود موادمخدر به کشور جلوگیری کنیم. در آخرین جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر آمارها می گفت یک قدم پیش رفتیم.

روحانی با بیان اینکه یکی از مسائل مهمی که جامعه را آسیب زده کرده است، مساله فقر است، خاطرنشان کرد: فقر علت العلل بسیاری از آسیب ها است. یکی از هدف های بزرگ ما در دولت دوازدهم کاهش فقر است. در انتخابات قول دادم و در مراسم تنفیذ هم اعلام کردم که دولت دوازدهم تلاش خواهد کرد که تا پایان دولت فقر مطلق را از بین ببرد، یعنی پایان دولت دوازدهم که پایان قرن شمسی ما هم هست انشالله در ایران فقر مطلق ریشه کن خواهد شد و برای آن برنامه ریزی کردیم. انشالله در پایان 100 روز که اولین گزارش را به مردم می دهم خواهم گفت که چه برنامه هایی برای از بین بردن فقر مطلق داریم.

وی ادامه داد: مساله بعد فاصله طبقاتی و تبعیض است. الان دهک پایین ما و دهک بالا تفاوت زیادی دارند. ما تلاش میکنیم این را از 14 برابر کمتر کنیم. این فاصله را در جلسات تخصصی کار خواهیم کرد. مساله بعدی چون وقت ما رو به اتمام است که هم به آسیب اجتماعی می خورد و مساله بیکاری.

رئیس جمهور بیکاری را یک معضل بسیار بزرگ در جامعه دانست و گفت: در فضای انتخابات که خدمت مردم در استان ها می رسیدیم اولین خواست مردم مساله رفع بیکاری و اشتغال جوانان بود. ورودی بازار کار ما در سالهای اخیر حدود یک میلیون نفر یا کمی بیشتر است. یک میلیون نفر در سال جویای کار می شوند. شغلی که ما می توانیم ایجاد کنیم حداکثر شغل 650 هزار نفر بود. این رقم جوابگو نیست، نیاز ما بالای یک میلیون نفر است. در سطح دنیا تنها چند کشور توانایی ایجاد شغل بالای 650 هزاررا دارند که ایران یکی از آن کشورهاست.

روحانی گفت: شرط مهمم با همه وزرایی که قادرند شغل درست کنند این بود که باید اشتغال را در صنعت، کشاورزی، وزارت اقتصاد و ...بالا ببریم. از وزرا درخواست کردم که ایجاد شغل کنند. در خدمات و فضای مجازی می توانیم اشتغال را بالا ببریم، در معدن کار بزرگی برای کشف شد و اکتشاف ما در دولت یازدهم معادل اکتشاف 80 سال قبل بوده است. این اکتشاف به تنهایی فایده ای ندارد، باید در عمل افرادی مشغول شوند. الان در سنگان تحول بزرگی در معدن رخ داده است. در سنگان و معادن دیگر نزدیک به 10 هزار میلیارد تومان در حال سرمایه گذاری هستیم. بنابراین یک کار بزرگی در اشتغال باید انجام شود.

وی تاکید کرد: یکی از وظایف مهم دولت اصلا همین اشتغال است، تلاش مان این است که اشتغالمان بالا برود. امسال اولین تجربه ماست که چه باید بکنیم. سال آینده ما می توانیم به مردم اعلام کنیم چقدر اشتغال می توانیم درست کرد. هرمقدار اشتغال بوجود آوریم باز هم کم است. مردم بدانند برای اشتغال راهی جز اتحاد و انجام و بهبود فضای کسب و کار و سرمایه گذاری نداریم. باید امنیت سرمایه گذاری ایجاد کنیم و سرمایه گذاران را دعوت کنیم. قدم خوبی در زمینه جذب سرمایه خارجی از بعد برجام شروع شده است. در همین روزهای اخیر اعتبارات مختلفی در کشورهای زیادی به توافق رسیدیم. یکی از وعده های ما این است که اولویت اول اشتغال دولت باشد. این مهمترین و اولین مطالبه مردم است. مهمترین اولویت اقتصادی، و اجتماعی و سیاسی ما است.

روحانی گفت: بانک های ما نقش مهمی در اقتصاد جامعه ما دارند، اقتصاد ما بانکی است، بازار سرمایه هم باید به میدان بیاید، در سال 96 ما برنامه ریزی کردیم که 30 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای بنگاه های کوچک و متوسط تسهیلات پرداخت شود. بانک ها مشکلات زیادی دارند، سرمایه بانکی آنها کم است. بانک ها امروز یک رقابت ناسالم باهم دارند. باید جلوی این رقابت ناسالم را بگیریم. مشکلاتی در بانک ها و موسسات غیرمجاز بود که قدم های خوبی برداشته شده است. بانک ها باید دست از بنگاه داری بردارند و اموال راکدشان را به فروش برسانند. معضل بزرگ ما در اقتصاد مساله سود تسهیلات است. وقتی سود تسهیلات بالای 20 درصد می شود چقدر باید سود به دست بیاورد که 20 درصد آن را به بانک بدهد.

وی گفت: تورم جامعه ما براساس آخرین گزارش مرکز آمار که مربوط به مرداد ماه است زیر 8 درصد است. سود بانکی یک مقدار بیشتر از تورم باشد درست است، مثل 10 تا 11 درصد قابل قبول است. اگر سود تتهسیلات هم سه چهار درصد اضافه شود قابل قبول است اما الان هر دو نوع سود چارچوب منطقی ندارد. این کار باعث لطمه بزرگ می شود. یکی از اقدامات مهم دولت این است که سود تسهیلات بانکی را پایین ببرد. البته سودبین بانکی را خیلی پایین آوردیم. در اغاز دولت حدود 29 درصد بود الان 19 ردصد شده است . ساماندهی امور بانک ها و صندوق های بازنشستگی و به اجرا درآوردن سیاست های کلی اصل 44 و رقابتی کردن اقتصاد، برداشتن انحصارها از مهمترین برنامه های ماست.
۱۳۹۶/۰۶/۱۴ ۱۶:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۰۷:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۲۹
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۲۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۳:۱۵
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۲:۲۱
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۲:۱۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۱:۵۲
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۲۱:۴۵
 
۱۳۹۶/۰۳/۰۱ ۱۲:۱۴
 
 
کلمات کلیدی : گفت‌و‌گوی زنده تلویزیونی روحانی+روحانی+رئیس جمهور
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.