نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 316640
تعجب گاردین از تروریسم وهابیت و تحریم ایران
تاریخ انتشار : شنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۱
روزنامه انگلیسی گاردین با اشاره به طرحی از مجلس نمایندگان آمریکا که خواستار اعمال محدودیت در ورود به آمریکا برای سفرکنندگان به ایران است، از سیاست مماشات در برابر عربستان انتقاد کرد.

به گزارش فارس، طرح روز سه‌شنبه مجلس نمایندگان آمریکا که خواستار محدودیت تردد برای سفرکنندگان به یکی از چهار کشور ایران، سوریه، عراق و سودان است، با موجی از واکنش‌ها و انتقادها در میان کاربران شبکه‌های اجتماعی مواجه شده است.

در حال حاضر شهروندان ۳۸ کشور که بسیاری از آنها اعضای اتحادیه اروپا هستند به موجب برنامه‌ای موسوم به «معافیت از روادید» می‌توانند بدون درخواست ویزا به آمریکا سفر کنند.

پس از تیراندازی‌های «سن‌برناردینو» در ایالت کالیفرنیا که به کشته شدن ۱۴ نفر منجر شد قانونگذاران آمریکایی طرحی ارائه کردند که می‌گوید شهروندان کشورهای برخورداری از امتیازات این برنامه، در صورت سفر به اماکن «مأمن تروریسم» مانند عراق و سوریه، بایستی اقدام به اخذ روادید کنند.

مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه این طرح را به بهانه مقابله با تهدید تروریسم، با ۴۰۷ رأی موافق در برابر ۱۷ رأی مخالف به تصویب رساند.

در نسخه اولیه این طرح، نامی از ایران و سودان به میان نیامده بود، اما قانونگذاران آمریکایی با متهم کردن این دو کشور به «حامیان تروریسم دولتی» آنها را نیز به جمع دو کشور قبلی اضافه کردند.

طرح شماره ۱۵۸ مجلس نمایندگان، به کلام ساده به این معنی است که شهروندان بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا که به قصد گردشگری یا تجارت به ایران سفر کرده باشند، اکنون بایستی پیش از ورود به آمریکا اقدام به اخذ روادید کنند.

این طرح، همچنین خواستار اعمال همین محدودیت برای صدها هزار نفر از شهروندان دارای تابعیت دوگانه در اتحادیه اروپا، استرالیا و نیوزلند است که تبعه یکی از این چهار کشور هم باشند.

در این طرح در حالی نام ایران به عنوان یکی از ۴ کشور تهدیدآمیز مطرح شده که بر اساس آمارهای موسسات غربی، اتباع این کشور نه در میان اعضای داعش و نه در میان هواداران آن در فضای مجازی، جایگاهی ندارند. بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، تونس، عربستان، کویت، امارات، قطر، لیبی و حتی چند کشور اروپایی بیشترین اتباع را در میان اعضا و طرفداران داعش دارند.

مصوبه جدید مجلس نمایندگان آمریکا با مخالفت‌های گسترده‌ای در محافل مختلف روبرو شده است.

روزنامه گاردین، روز پنجشنبه در گزارشی با اشاره به شعر «گنه کرد در بلخ آهنگری؛ به شوشتر زدند گردن مسگری» از سعدی از اینکه قانونگذاران آمریکایی به جای وهابیت عربستان، ایران را نشانه گرفته‌اند، انتقاد کرده است.

گاردین در ابتدای این گزارش می‌نویسد: «یک پاکستانی زاده آمریکا و افراطی‌شده به عربستان سعودی رفته و با یک پاکستانی دیگر که با نسخه‌ای از وهابیت افراطی، مذهب رسمی عربستان، مغزشویی شده ازدواج کرده است. این دو زوج به آمریکا آمده‌اند و در یک پارتی ۱۴ نفر را کشته‌اند.»

اشاره روزنامه گاردین، به زوج «مسلمانی» است که حدود ده روز پیش در جریان یک تیراندازی در شهر «سن‌برناردینو» ایالت کالیفرنیا ۱۴ نفر را کشته و ۱۴ نفر دیگر را زخمی کردند.

گاردین در ادامه این گزارش نوشته است: «حالا حدس بزنید که برای این جنایت شنیع، چه کسی هدف حمله قرار گرفته است؟ آمریکایی‌های ایرانی‌تبار، که هرگز این ایدئولوژی افراطی را قبول ندارند و تا آنجا که ما می‌دانیم هیچ نقشی در هیج یک از اقدامات تروریستی صورت گرفته در جهان نداشته‌اند.»

گاردین می‌نویسد تصویب این طرح در مجلس نمایندگان آمریکا یک داستان ایرانی را به یاد می‌آورد که در آن یکی از حاکمان به خاطر گناهی که آهنگری در بلخ کرده بود، در شوشتر یک مسگر را گردن زد.

این روزنامه انگلیسی می‌نویسد مجلس نمایندگان آمریکا بار دیگر این داستان را بازسازی و اجرا کرده است چراکه بدون آنکه اتباع پاکستان و عربستان را تنبیه کند، شهروندان ایرانی در آمریکا را هدف قرار می‌دهد.

گاردین سپس این سوال را مطرح می‌کند: «پس، چرا عربستان، هر بار که، همانند اغلب اوقات، وارد میدان تروریسم می‌شود، کارت فرار از زندان دریافت می‌کند؟ چون آنها محبوب نخبه‌های سیاسی آمریکا هستند .»
 
کلمات کلیدی : منع سفر به ایران+محدودیت سفر به ایران
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۱:۴۵:۱۴
اختیار اتحادیه اروپا که دست امریکا نیست آنها همیشه میخواهند به همه زور بگویند (3383420) (alef-3)
 
حسين
۱۳۹۴-۰۹-۲۱ ۲۳:۱۰:۵۹
ايراني ها هيج وقت تروريست نبودند (3383638) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۹-۲۲ ۰۰:۵۱:۴۱
آیا "شک" باقی می ماند؟!؟ (3383840) (alef-13)
 
بهراد
۱۳۹۴-۰۹-۲۹ ۱۱:۱۴:۴۹
بهترین تنبیه برای امریکا قطع برجام است.آنها خود میدانند با واکنش ایران مواجه خواهند شد.چون میبینند که بسیاری از شرکت های اروپایی و دیگر کشور ها آماده سرمایه گذاری هستند و صنعت گردشگری ایران در حال توسعه است و مهمترین این که دیدگاه اروپا غرب و دنیا در حال تغییرات مثبت نسبت به ایران است دست به این کار زده اند.آنها بهتر از همه میدانند بسیاری از شرکت های مهم تجاری .پژوهشگران و پزشکان برتر در آمریکا ایرانیها تشکیل داده اند.با این کار آمریکا فقط نفرت ایرانی ها را نسبت به خود چندین برابر میکند و دیدگاه اروپا را نسبت به خود تغییر میدهد.البته این سیاست انگلیس است.زیرا که میخواهند رفته رفته قدرت نفوذ را از امریکا بگیرند.برای مثال امضا قطعنامه 144کشور علیه اسرائیل و امضاء نکردن امریکا خود دلیلی بر همین اصل است.زیرا که قدیم اکثر کشورهای اروپایی چشم به دهان امریکا میدوختند تا آن را تایید کنند.قدیم هرچه امریکا میگفت همان بود و اجرا میشد.این بار 144 کشور مقابل نظر امریکا ایستادند.اکنون موقعیت امریکا نسبت به قدیم دچار تحول سیاسی شده است و دیگر کشورها صریحا امریکا ماخذه و مورد انتقاد قرار میدهند.آمریکایی که دم از قدرت میزند در چاله داعش گیر کرده است.2 حالت دارد یا اینکه خود حامی داعش است یا قدرت مقابله با داعش را ندارد که در هر 2 صورت جای بحث بسیاری دارد.پاینده باد ایران (3401918) (alef-11)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۱۰-۰۱ ۱۰:۳۳:۱۸
سلام.بله من هم با نظر شما موافقم آقای مهراد.دیگه آمریکا آمریکای قدیم نیست.رفته رفته قدرتش کمرنگ میشه.البته منظورم قدرت سیاسیش در جهان.الانه اکثر کشورها برای خودشان در جهان قدرتی شدن.اون آمار تانک و تسلیحاتی هم که میگن قدرت دفاعیشان از کشورشان است.الان دیگه قدرت را با تانک و اسلحه و تا حدودی هواپیما تخمین نمیزنن.الان با موشک و قدرت نفوذ در منطقه ارزیابی میکنند.اینکه کشوری نمیتواند به خود آمریکا حمله کند و پیروز شود درست اما راه حل های دیگری برای شکستش است.مثال حمله کردن امریکا به کشوری و نتایج مثبت و قابل قبول نگرفتن یعنی شکست.پیروزی به این نیست 4تا حمله کنی آدم بکشی و بگی من تلفات کمتری دادم و پس من پیروزم.خیر.پیروزی و شکست امروزه کاملا مربوط به دیپلماسیست.ایییییییییییییران (3406437) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۲ ۰۹:۳۳:۴۱
الحق و الانصاف دوستان ایرانی تبار آمریکایی ما یکی از صلح طلب ترین گروه های مهاجر به آمریکا هستند و منافع بسیاری برای آمریکا داشته اند این کار کنگره مصداق واقعی بی انصافی است. این ایرانی ها دو دسته اند عده ای که بسرمایه داران هستند و عده ای نیز که بدون سرمایه به آمریکا وارد شده اند دانشمندان و محققان نام آشنای جهان هستند در هر صورت عامل رشد و پیشرفت بسیاری برای آمریکا بوده اند و هستند (3462290) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.