توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 319510
آینده‌ای تیره و تار در انتظار توافق!/ محدودیت‌هایی که کنگره از آن بی‌خبر بود
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۴
«دقت در این مسائل به خوبی روشن می سازد که چرا جان کری مایل به چشم پوشی از اقدامات تحریک آمیز ایران بوده و تلاش می کند از تاثیر اقدامات کنگره که از نظر ایران تحریک آمیز است، بکاهد...»

به گزارش جام نیـوز، خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ (Bloomberg) در گزارشی تحت عنوان "توافق هسته ای ایران، آمریکا را بیش از آنچه کنگره می دانست محدود می کند" با اشاره به مصوبه جدید ضد ایرانی کنگره آمریکا، مدعی است تفسیر ایران و کاخ سفید از توافق هسته ای با دیگران متفاوت است.

در این گزارش آمده است: «اعضای کنگره می دانستند که توافق هسته ای ایران شرایط و محدودیت هایی به همراه دارد؛ اما نمی دانستند این محدودیت ها تا چه حدی است. زمانی که دولت، توافق را تسلیم کنگره کرد، به قانونگذاران اعلام کرد که وضع تحریم های جدید علیه ایران، به منزله نقض توافق خواهد بود. و اکنون دولت تلاش می کند که محدودیت های وضع شده در قوانین ویزا برای کسانی که به ایران سفر کرده اند را دور بزند.

از زمان دستیابی به توافق هسته ای در تابستان گذشته، تاکید آمریکا بر انطباق با توافق، علنا تلاش های گذشته برای اعمال فشار به ایران را تحت الشعاع قرار داده است. در آن زمان، مقامات ایرانی دو تن از اتباع آمریکایی را بازداشت کرده بودند و پس از توافق هسته ای سومین تبعه آمریکایی را نیز به اتهام ساختگی جاسوسی محکوم کردند. ارتش ایران دو آزمایش موشکی انجام داده که یکی از آن ها ناقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل بوده است. ایران همچنین برای تقویت بشار اسد، دیکتاتور سوریه [!]، در درگیری های این کشور مداخله کرده است.»

بلومبرگ در ادامه نوشت: «در آخرین نمونه از تلاش های آمریکا برای اطمینان خاطر بخشیدن به ایران، وزارت خارجه تقلا می کند تا این موضوع را برای ایران مسجل نماید که قوانین جدید در رابطه با ویزا را اجرا نخواهد کرد؛ قوانینی که غربالگری اروپایی هایی که به ایران سفر کرده اند و قصد ورود به آمریکا دارند را افزایش خواهد داد. نگرانی که در رابطه با محدودیت های جدید وضع شده در اخذ ویزا وجود دارد آن است که این قوانین مانعی بر سر راه تاجرانی است که پس از لغو تحریم ها به دنبال گشایش سرمایه گذاری های جدید در ایران هستند.

مقامات ایالات متحده اواخر هفته گذشته [میلادی] تایید کردند که جان کری، وزیر امور خارجه [آمریکا] طی نامه ای به همتای ایرانی خود محمد جواد ظریف، وعده داده است که از قدرت اجرایی [دولت] برای چشم پوشی از محدودیت های جدید ویزا برای کسانی که به ایران سفر کرده اند، استفاده خواهد کرد.»

در ادامه این گزارش با تکرار اداعای پوچ حمایت ایران از تروریسم آمده است: «برخی اعضای کنگره در مصاحبه با بلومبرگ عنوان کردند که شامل شدن قانون محدودیت ویزا بر ایران دلایل محکمی دارد؛ چرا که این کشور در لیست کشورهای حامی تروریست باقی مانده است و از حزب الله و حماس آشکارا حمایت می کند. کاخ سفید نیز با این قانون مخالفتی نکرد تا زمانی که دولت ایران عنوان کرد که این قانون ناقض توافق هسته ای است و دولت آمریکا مجبور به موضع گیری در این رابطه شد.»

"بلومبرگ" تفسیر ایران و کاخ سفید از توافق هسته ای را متفاوت از دیگران عنوان کرده و می نویسد: «از سال ۲۰۱۳ که مذاکرات جدی با ایران آغاز شد، دولت اوباما بارها به کنگره اعلام کرده است که وضع تحریم های جدید علیه جمهوری اسلامی موجب تخریب مذاکرات خواهد شد. توافق حاصل شده از این مذاکرات، غرب را ملزم به لغو تحریم ها در ازای شفافیت بیشتر و اعمال محدودیت هایی بر برنامه هسته ای می کند. اما به نظر می رسد ایران و کاخ سفید "لغو تحریم ها" را گسترده تر از آنچه دیگران انتظار دارند، تفسیر می کنند.

"مارک دوبوویتز" مدیر اجرایی بنیاد دفاع از دموکراسی در گفتگو با بلومبرگ عنوان کرد: "در صورتی که کنگره آمریکا نتواند محدودیتی بر روال صدور ویزا برای کسانی که به یک کشوری حامی تروریسم مثل ایران سفر می کنند، اعمال نماید پس توافق هسته ای دست قانون گذاران آمریکایی را بیش از آنچه حتی منتقدان توافق گمان می کردند، خواهد بست."»

در انتهای این گزارش ضمن تحلیل علل تمایل کاخ سفید به جلوگیری از اقدامات تحریک آمیز کنگره آمده است: «این موضوع بویژه از آن جهت برای وزارت خارجه آمریکا اهمیت دارد که ایران هنوز در حال پیاده سازی تعهدات خود بر اساس توافق است و شفاف سازی ها و محدودیت های جدید بر برنامه هسته ای ایران در هفته های پیش رو، آغاز خواهد شد. مقامات وزارت امور خارجه اعلام کرده اند که از این هراس دارند که تندروهای ایران در حال تلاش برای تخریب توافق با هدف استفاده های سیاسی علیه حسن روحانی باشند که دولت او با پیشبرد مذاکرات به آن دست یافته است.»

این خبرگزاری آمریکایی در ادامه به اشتباه از در پیش بودن انتخابات "شورای نگهبان" [به جای مجلس خبرگان] سخن به میان آورده و می نویسد: «ایران در ماه فوریه، انتخابات پارلمانی و انتخابات شورای نگهبان را در پیش دارد که مسئولیت تعیین رهبر آینده ایران را برعهده دارد. در صورتی که عناصر مخالف با توافق هسته ای در این انتخابات پیروز شوند، آینده توافق تیره و تار خواهد شد.

دقت در این مسائل به خوبی روشن می سازد که چرا جان کری مایل به چشم پوشی از اقدامات تحریک آمیز ایران بوده و تلاش می کند از تاثیر اقدامات کنگره که از نظر ایران تحریک آمیز است، بکاهد. این مسائل همچنین روشن می سازند که چرا ایران به دنبال تحریک آمریکا در لحظه ای است که قرار است توافق هسته ای را اجرایی سازد.»
 
کلمات کلیدی : محدودیت سفر به ایران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.