توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 334496
هشدار کری درباره کشورهای شکست‌خورده
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۲۱
وزیر امور خارجه آمریکا هشدار داد، اگر دولت وحدت لیبی ناکام بماند این خطر وجود دارد که لیبی به یک کشور شکست خورده تبدیل شود. اما اگرچه لیبی با گذشت پنج سال از مداخله نظامی ناتو همچنان ناامن و شکست خورده است اما وی معتقد است که یک کشور ثروتمند می‌تواند خودش را بازسازی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، این اظهارات جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان دومین حضورش در کنگره آمریکا مطرح شد که قصد دارد از بودجه خارجی ۵۰ میلیارد دلاری برای سال ۲۰۱۷ میلادی یعنی آخرین سال دولت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا دفاع کند.

اگرچه تمرکز جان کری در این جلسه بیشتر معطوف به تحولات اخیر در سوریه بود اما در پاسخ به اینکه آیا لیبی یک کشور شکست خورده است، پاسخ داد: نزدیک است که لیبی به یک کشور شکست خورده تبدیل شود.

وی به کمیته تخصیص عملیات‌های خارجی مجلس نمایندگان گفت: ما ماه‌های اخیر به سختی کار کرده‌ایم تا دولت را در طرابلس سرپا کنیم. ما یک نخست وزیر تعیین شده و یک دولت داریم. ما بودجه‌هایی داریم که به این امر کمک می‌کند. اگر آنها نتوانند با یکدیگر متحد شوند لیبی به یک کشور شکست خورده تبدیل خواهد شد. با گذشت پنج سال از مداخله نظامی غرب در لیبی این کشور همچنان به خاطر خلأ قدرت و اقدامات تروریستی داعش ناامن و شکست خورده است.

با این حال امیدها نسبت به اینکه دولت وحدت ملی لیبی تحت حمایت سازمان ملل از سوی پارلمان در طبرق تایید شود، بالا رفته است.

کری با اشاره به اهداف دیپلماتیک آمریکا گفت: لیبی و یمن یکی از نگرانی‌هایی اصلی واشنگتن هستند و ما در تلاشیم تا به درگیری‌هایی که به افراط گرایی دامن می‌زند، پایان دهیم.

وی افزود: خوشبختانه لیبی یک کشور ثروتمند و غنی است. لیبی حدود ۶۰ میلیارد دلار ثروت دارد که می‌تواند آن را برای بازسازی خودش هزینه کند.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که سالوا کر رئیس جمهوری سودان جنوبی و ریک مشار رقیبش در صورتیکه به توافقنامه صلح پایبند نباشند، احتمالا با تحریم روبه‌رو خواهند شد.

کری تاکید کرد: ما در این زمینه جدی هستیم. این لحظه حساسی برای بقای سودان جنوبی است و مهم است که رهبران این کشور خودشان عملا نقش رهبری را ایفا کنند.
 
کلمات کلیدی : آمريكا، لیبی، سوریه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.