نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: توفیقات قابل توجهی در عملکرد بخش مسکن دیده نمیشود که خود رئیس جمهور هم به این ضعف عملکرد در نطقشان اشاره کردند.
به گز ارش فارس، محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز 26 مرداد 96 در سخنانی به عنوان مخالف عباس آخوندی وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی ضمن تبریک سالروز ورود آزادگان و گرامیداشت آزاده با اخلاص مرحوم ابوترابی و همچنین آزاده پرصلابت شهید محسن حججی، اظهار داشت: ما به عنوان هم فراکسیون امید و هم به عنوان اصلاحطلبان حامی دولت تدبیر و امید بوده و خواهیم بود.
وی ادامه داد: اما این حمایت به صورت تعامل فعال است یعنی ضمن اینکه حمایت میکنیم در عین حال این همکاری فعال است و هر جا که انتقادی وجود داشته باشد با صراحت مطرح میکنیم و این هیچ منافاتی با همکاری و حمایت ندارد. نماینده مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در خصوص آقای آخوندی بنده برمبنای تحلیل برنامه پیشنهادی ایشان و همچنین عملکرد 4 سال گذشته انتقادهایی دارم که در مجموع به این جمعبندی رسیدم که به عنوان مخالف صحبت کنم.
صادقی اضافه کرد: در برنامه ارائه شده آقای آخوندی که در 17 صفحه به مجلس ارائه شده توازن بین دو حوزه مأموریتی این وزارتخانه دیده نمیشود یعنی در حوزه راه و شهرسازی. به طور کلی سهم بخش راه در برنامه پیشنهادی بسیار قابل توجه است در حالی که به بخش شهرسازی و مسکن به طور متوازن و همسان توجه نشده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: من این سؤال را از آقای آخوندی میکنم که آیا شما طبق لایحه دولت این دو وزارتخانه از هم تفکیک شده بود و بنا بود به عنوان وزیر مسکن جنابعالی پیشنهاد شوید به همین مقدار هم توجه میکردید؟ در برنامه پیشنهادی در بخش راه حتی تا آنجا به جزئیات پرداخته شده که برای روکش آسفالت معابر تا تعیین موارد مورد نیاز هم عدد و رقم داده شد اما در بخش شهرسازی و مسکن بیشتر به ارائه کلیات و راهبردها توجه شده است.
صادقی اضافه کرد: در حالی که طرحهای ارائه شده در بخش راه بسیار چشمگیر است اما در بخش مسکن اقداماتی شده است مثل سروسامان دادن به وضعیت مسکن مهر که از دولت گذشته باقی مانده بود و همچنین تثبیت نرخ آن و افزایش سهم تسهیلات بانکی اما توفیقات قابل توجهی در عملکرد بخش مسکن دیده نمیشود که خود رئیس جمهور هم به این ضعف عملکرد در نطقشان اشاره کردند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی، افزود: در بحث مسکن اجتماعی که در ابتدای دولت به صورت آلترناتیو برای مسکن مهر مطرح شد اثر عملی از آن نمیبینیم غیر از این که در گزارش عملکرد آمده است تدوین و تصویب برنامه مسکن اجتماعی و تصویب در هیأت وزیران. یعنی گزارش عملکرد در همین حد است.
مخالف وزیر پیشنهادی راه و شهرسازی، گفت: در طرح پیشنهادی صحبت از توسعه مسکن روستایی شده که به صورت کمی هم گفته شده و در آن آمده است که به تعداد 900 هزار واحد از طریق بنیاد مسکن برنامه دارند که مسکن روستایی در 4 سال آینده ایجاد کنند اما به نظر نمیرسد که چنین چیزی شود.
وی بیان داشت: امیدوار هستیم که دولت و به ویژه این وزارتخانه به بخش مسکن و شهرسازی یک نگاه متوازن داشته باشد. در بحث شهرسازی و معماری با توجه به حیطه اختیارات شورای عالی شهرسازی و معماری اختیارات و وظایفی را وزارت مسکن برای جلوگیری از گسترش بیرویه شهرها و انحراف از طرحهای جامع شهرها دارد. به هر حال وزارت مسکن از بُعد حاکمیتی در این مسأله مسئولیت دارد. هم نظارت دارد و هم میتواند در بحث اجرا ورود پیدا کند اما متأسفانه امروز در شهر تهران با افزایش بیرویه شهر و تغییر کاربریها مواجه هستیم که تنفس را در تهران و بسیاری از کلانشهرها را با مشکل مواجه کرده است.
وی افزود: وزارت مسکن اگر چه اقداماتی را انجام داده است اما این اقدامات در عمل ثمرهای نداشته است. در حوزه حملونقل توفیقات بزرگی داشتند و گزارشات خوبی را دادهاند و همچنین در بحث توافق هستهای و توفیقات خوبی که در خرید هواپیمای نو و جدید از شرکتهای خوبی مثل بوئینگ داشتند که از آثار مثبت برجام است اما ضعفهایی در این حوزه دیده میشود.
نماینده مردم تهران، تصریح کرد: در شرکت فرودگاهها و ناوبری هواپیمایی ایران از جهت مدیریتی اختلالات زیادی دیده میشود. آنجا نظام مدیریتی، حقوق و مزایا و نظام اداری دچار اختلال است، دستهبندیها و باندبازیها در آنجا وجود دارد به گونهای که باعث اتلاف منابع و نیروی انسانی میشود.
صادقی تأکید کرد: ناآگاهی و عدم احاطه مدیران ارشد به مسأله کلان به انتخاب نامناسب مدیران میانی و سیستم نامناسب پاداش و ارتقا و بیتوجهی و بها ندادن به نیروهای تخصص و ناکارآمد موجب گسترش نارضایتی شده است و تداوم این وضعیت برای آینده صنعت هوانوردی بسیار خطرناک است.
این نماینده تهران در مورد ضعفهای موجود در صنعت هوانوردی، گفت: اجرا نشدن پروژههای عملیاتی که ایران بر اساس مصوبات ایکائو التزام به تعهد به اجرا دارد یکی از این موارد است. به عنوان نمونه میتوان به پروژههای آموزش و سامانه تبادل پیامها و سرویسهای ترافیک هوایی و سامانه اطلاعات هوانوردی اشاره کرد.
وی اضافه کرد: در حالی که قرارداد اجرای این پروژهها با شرکت آلمانی اویتک در سال 2010 بسته شده و تاکنون حدود 50 درصد از مبلغ قرارداد هم پرداخت شده و نماینده شرکت خود را برای اجرا آماده کرده این پروژه روی زمین مانده است.
صادقی در مورد بحث نظام اداری وزارت شهرسازی گفت: در تفریغ بودجه سال 94 تعداد واخواهیها در خصوص وزارت مسکن در رتبه دوم است. این وزارتخانه با تعداد 637 مورد واخواهی رتبه دوم را در بین وزارتخانهها دارد.