رییس کل بانک مرکزی کشور گفت: ۲۵ میلیارد تراکنش مالی بین بانکی در سامانه های مالی پرداخت در سال گذشته انجام شده است که ارزش آن معادل ۱۰ برابر حجم نقدینگی کشور بوده و این حجم تراکنش با ۹۹ و نیم درصد دقت انجام شده است.
به گزارش تسنیم، ولی اله سیف بعد از ظهر امروز ۲۳ شهریورماه در نشست مشترک شورای عالی بانکها و کارگروه حل موانع تولید استان کرمان اظهار کرد: ۲۱ هزار و ۳۰۰ نفر در شبکه بانکی کشور مشغول به کارند و ۲۵۰ هزار نفر نیروی اقتصادی شاغل با نظام بانکی ارتباط دارند و بیش از ۹۰ درصد تامین مالی کشور توسط نظام بانکی صورت می گیرد.
وی افزود: تنها بخشی از حسابهای جاری و سپردههای بلند مدت در بانکها رسوب می کند و باید مدیریت تعادل در منابع و مصارف به نحوی عمل کند تا بانک دچار عدم تعادل و کمبود نقدینگی برای پاسخگویی نشود و این مشکلی است که بانکهای ما با آن مواجه هستند.
سیف تصریح کرد: ارائه خدمات منحصر به فردی توسط بانکها صورت می گیرد و گستردگی و حجم بی نظیری از خدمات در کشور دارد و شبکه بانکی کشور باید بیشترین خدمات را با بالاترین کیفیت ارائه کند.
وی بیان کرد: ۲۵ میلیارد تراکنش مالی بین بانکی در سامانههای مالی پرداخت در سال گذشته انجام شده است که ارزش آن معادل ۱۰ برابر حجم نقدینگی کشور بوده و این حجم تراکنش با ۹۹.۵ درصد دقت انجام شده است.
رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: ۳۵ تا ۴۰ میلیارد تراکنش درون بانکی و بین بانکی در سال گذشته صورت گرفته که به بیش از ۲۰ میلیارد خدمات بانکی منجر شده است.
وی با اشاره به اینکه از ویژگیهای نظام بانکی ارائه خدمات به همه اقشار جامعه است، افزود: هیچ طرح و پروژه ای در کشور اجرا نشده مگر اینکه نظام بانکی در کنار آن بوده و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد تامین مالی پروژه ها توسط نظام بانکی بوده است.
سیف گفت: نوع تصمیمات ما خیلی کمک می کند که بتوانیم تخصیص بهینه منابع را داشته باشیم و باید با توجه به منابع محدود، بدانیم منابع را در کجا که نیاز بیشتری دارد، اختصاص بدهیم.
وی در ادامه تصریح کرد: در کل نظام بانکی کشور ۴۴۷ میلیون و ۲۶۲ هزار حساب وجود دارد که ۴۳۹ میلیون از این تعداد متعلق به اشخاص حقیقی ایرانی است و از این تعداد ۴۱۱ میلیون حساب دارای کد ملی و صاحب مشخص بوده و ۲۷ میلیون و ۷۷۰ هزار حساب راکد است.
سیف بیان کرد: بقیه، حسابهایی هستند که شماره کد ملی ندارند و نظام بانکی باید تصمیم بگیرد کل حسابها را هویتدار و کنترل کند و بهترین کاری که می شود، این حسابها را راکد کند تا در نخستین بار مراجعه، تکلیف مشخص شود.
رییس کل بانک مرکزی کشور اظهار کرد: ۶ میلیون و ۷۸ هزار حساب مربوط به اشخاص حقوقی است که ۸۷۰ هزار مورد از این حسابها فاقد شناسه ملی و راکد و ۳۵۸ هزار مورد فاقد شناسه ملی اما هنوز فعالند.
وی افزود: بیشتر از ۲ میلیون از این حساب ها متعلق به افراد خارجی هستند و تاکنون برای ۸۱۰ هزار مورد از این افراد شماره فراگیر صادر شده و ۴۴۷ هزار مورد در شُرف صدور و ۹۱۸ هزار مورد راکد است.
سیف در ادامه با اشاره به صدور برخی بخشنامه ها گفت: شرایط اقتصادی کشور یک شرایط ویژه است و صدور برخی بخشنامه ها به دلیل نیازهای کشور است و باید تسهیلات نظام بانکی به جایی برود که نظام نیاز دارد و باید شب و روز حرکت کنیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را به حرکت در آوریم.
وی تصریح کرد: برای موارد استثنایی پیش بینی شده که اگر بانکی به این نتیجه رسید که پروژهای توجیه اقتصادی ندارد و کارگروه رفع موانع تولید اصرار دارد، به تهران ارسال شود تا تکلیف آن زودتر توسط بانک مرکزی روشن شود.
رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: واحدهای کوچک و متوسط کشور توسعه و آبادانی را به اقصی نقاط کشور می برند و رشد، حرکت و اشتغال ایجاد می کنند، لذا ارزش ویژه ای دارند و همکاران نظام بانکی و اعضای کمیته رفع موانع تولید توجه کنند با توجه به این مسائل تا آثار مثبتی که در زمینه ارائه تسهیلات به واحدهای مشکل دار در نظر گرفته شده است، محقق شود و به نتیجه مطلوب برسیم.
وی افزود: تسهیلات در نظر گرفته شده برای حل مشکل ۷۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی ربطی به این ندارد که یک استان منابع ندارد؛ کل نظام بانکی وظیفه دارد در کل کشور نقدنگی این مطلب را تامین کند.
سیف تصریح کرد: نباید همکاران ما در استان بگویند منابع نداریم، باید این منابع از مرکز تامین شود. بحث کلی است و کمبود منابع در استان توجیه نمی کند.
وی گفت: عزم همه ما جزم این است که می خواهیم انضباط مالی نیز در این واحدها ایجاد کنیم و نباید کسی از این فضا سوء استفاده کند و نباید اجازه بدهیم چنین فضایی ایجاد شود.
سیف با مطرح کردن این سوال که چرا تسهیلاتی به واحدی می دهیم و در سررسید وصول نمی شود؟ گفت: بخشی از تقصیر متعلق به خود سیستم بانکی است و اگر زمان بازپرداخت تسهیلات متناسب با قدرت ایجاد نقدینگی در واحد باشد، این مشکل پیش نمی آید.
رییس کل بانک مرکزی اظهار کرد: باید تسهیلات را به کسی بدهیم که به ما ثابت کند می تواند در سررسید حسابش را بپردازد و شاید یکی از دلایل معوقات زیاد بانک ها توجه نکردن به این اصل است.