کد مطلب: 317628
مدیریت کپیمحور و عدم توسعه کشور
بخش تعاملی الف - سجاد رحیمی مدیسه*، 28 آذر 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۴۸

دوستی داشتم که هیچ وقت این صحبتش را از یاد نمیبرم:
شاید نتوانی دنیا را تغییر بدهی اما میتوانند دورِ خودت را سفید و خوب نمایی. در کتاب ابتدایی هم این صحبت از دانشمند بزرگ، لویی پاستور را اکثرِ ما خوانده و یا شنیدهایم که مضمونش این است:
آمدم دنیا را درست کنم و دیدم نمیتوانم؛ آمدم کشور را پیشرفت بدهم و مشاهده کردم از اختیار من خارج است؛ ... و نهایتاً به این نتیجه رسیدم از خودم شروع نمایم.
مردم کشور ما و به خصوص قشر تحصیلکرده و به اصطلاح: نخبه ما، عمدتا غر میزنند که چرا ما مانند کشورهای اروپایی نیستیم؟ پیشرفت نمیکنیم؟ توسعه پیدا نمیکنیم؟ خانه از پایبست ویران است...و این طور تعابیر. اما وقتی به آنان میگویم: خب شما برای درست شدن و بهتر شدن چه کردی، میگویند: مگر ما تصمیمگیرنده هستیم؟!
اجازه بدهید مسأله را با یک مصداقِ بارز این روزهای ما بیشتر باز کنم: شبکههای اجتماعی موبایلی. میل به ارتباط، خودنمایی، عقدهی نداشتن رسانه و یا...هر چیزی که اسمش را بگذاریم؛ اما عمده مردم ما در شبکههای اجتماعی به جای تفکر و تعقل و تولید یک محتوای مفید ولو در چند خط، ترجیح میدهند کپی بکنند. باور کنیم با کپیکاری، کشور درست نمیشود. بپذیریم با إنشاءا... و ماشاءا... گفتنِ صرف، نه اقتصاد کشور درست میشود و نه ازدواج جوانان.
همانند طرح کارتِ ملی که هنوز و هنوز هر جا برای استخدام، معرفی و یا هر اقدام قانونی مراجعه میکنیم؛ کارت و شناسنامه و کپی میخواهند و البته یک فرم بزرگ پر از سؤالاتی که صدها بار جواب دادهایم و دیگر دلمان را زده است!
مدیریت کپیمحور در همه ابعاد به کشور و مردم ما آسیب زده است و تنها عرصه اقتصادِ ما نیست. یک نگاهی به دغدغههای فرهنگی و سرتیترهای پربازدید سایتهای خبری و پورتالهای داخلی بیندازید:
در اینستای ستاره های خارجی چه خبر است؟...
در اینستای ستاره های داخلی چه خبر است؟...
زمانی که مشاهده میکنم این سرتیتر به چندمین قسمت در سایتهای فراوان میرسد، نباید انتظار داشته باشم که کشورم و مردمم توسعه پیدا بکنند و تمدنساز ایران اسلامی باشند. این موضوع جای بحث بسیار فراوان دارد.
مدیریت کپیمحور در کشور ما در طی سالیانِ اخیر، به شدت به ساختارهای مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، بهداشتی و حتی فرهنگی ما آسیب زده است. به عنوان حسن ختام و از منظر تخصصی خودم عرض میکنم که به عنوان نمونه، اقتصاد کشورِ ما سالهاست که الگویش، توصیههای غربی و غیرمنطبق با چارچوب پولی و مالی ماست. این صحبت قطعاً برای بسیاری تلخ است، اما ضمن رعایت احترام برای همه اساتید و دکتراهای اقتصاد کشور این پرسش را دارم که: آیا با معادلهها و نسخههای غربی اقتصادی، میتوان تحلیل درستی داشت که راه حل درستی هم ارائه داد؟ اگر بله، پس چرا هنوز اقتصاد ما با مشکلات فراوانی دست وپا میزند؟ پاسخ روشن است: مدیریت کپیمحورِ اقتصادی، به راحتی ساختار پولی هر مجموعهای را از هم میپاشد.
در پایان توصیه میکنم مسئولان و مُدیران کشور عمق مشکلات و مسائل مردم و جامعه را تنها با شعار رد نکنند. بپذیریم کشور ما با مشکلات طاقتفرسایی روبروست. این خدای نخواسته سیاهنمایی نیست. یک واقعیت است و البته به قول معروف: برای هر مسألهای چارهای است جز مرگ. ببینیم اشکال کارمان کجاست.
پیشرفت و توسعه مردم را فدای جنگِ قدرت و بازیهای سیاسی ننماییم. هر مسئول، هر مُدیر و هر نماینده مجلس اگر نیتی جز خدمت و زحمت برای این مردم نجیب بعد از ۳۶سال انقلاب داشته باشد، بداند آن دنیا خداوند حسابکشیِ سختی را از وی میکند.
*دانش آموخته مدیریت بازرگانی و MBA
کلمات کلیدی : سجاد رحیمی مدیسه
دوست عزیز، وقتی سالها(دهها سال) مردم را از آموزش صحیح و غیر مستقیم در صدا و سیما محروم کردیم، سینما را کاملا در فشار گذشتیم، انواع رسانه را سفید یا سیاه کردیم و.... نتیجه این میشود که فرهنگ امروز ما، مانند زمینی که سالها خشک و بی باران بوده، ناگهان با این رسانههای جدید یعنی شبکههای اجتماعی، مانند کوچکترین باران در این زمین خشک، تبدیل به سیلاب میشود و با خود انواع گًل و لا( فرهنگ مبتذل که دهاه سال بهانه محدودیت صدا و سیما بوده) میاورد....با هیات تاسف، باید گفت، برای کوتاه مدت چاره یی نیست و از آنجا که مدیران فرهنگی ما و صدا و سیما، نه تنها حاضر به بیدار شدن از این خواب نیستند، بلکه راه(خواب) خود را محکم تر ادامه میدهند و در نتیجه ، تضاد بین این شبکهها ، و الگوی رسمی تبلیغ و فرهنگی کشور، چنان گسلها و زمین زلزلههایی ایجاد خواهد کرد که آثار آن از فرو پاشی فرهنگی شاید شدید تر باشد... متاسفانه! (3398488) (alef-13)
عدم توسعه بیشتر به خاطر دور زدن قانون و دوست بازی است اگر شایسته سالاری واقعی حاکم باشد و هر کس ار رفتگر و کارمند و ....و مدیر بر اساس شایسته سالاری برگزیده شوند و در انجام اقدامات قانونی آزادی عمل داشته باشندوبه خاطر انجام کارهای قانونی برکنارنشوند که دوست وفامیل فلان آقا رو در نظر نگرفته و .....مطمئن باشید این سیلابها مهارخواهندشد و سطح آگاهی به جایی خواهد رسید که هیچ چیز برمردم ما کارساز نخواهد شد
و لی وقتی رطب خورده خودش منع رطب کند تکلیف معلومه (3398877) (alef-13)
دوست عزیز بزرگترین ایراد مردم ما این است که به قانون احترام نمیگذاریم و حرمت قانون را نگه نمیداریم.اگر به من بگویند بزرگترین عیب مردم ایران چیست بنده میگویم مردمی هستند دشمن قانون! در هر حکومتی که بنده نگاه میکنم از دشمنان سرسخت قانون بوده ایم و قانون را رعایت نکرده ایم.اگر هر فرد به قانون احترام بگذارد کم کم قانون واقعی اجرا شده و عیب هایش مشخص میشود و اصلاح میشود ولی وقتی که قانون تصویب میشود و همه میخواهند از راهی بروند که خلاف قانون است دیگه سنگ روی سنگ بند نمیشود. دولتها هم هر جا به نفعشون بوده قانون رو اجرا کردن و هر جا نبوده بیخیالش شده اند لذا قانون و اجرای ان بسیار مهمه. یک درصد هم مردم ایران را مردمی قانون مدار نمیداانم. (3399358) (alef-13)
اراکی
۱۳۹۴-۰۹-۲۸ ۱۸:۱۸:۳۸
و انواع دانشگاههای بی کیفیت که در این سالها راه انداختیم... و مدیریت ضعیف مدیران... مسبب عقب افتادگی است... (3400345) (alef-13)
تو رو خدا انقدر تقصير رو گردن اين و آن نيندازيد.انقدر تنبلي هاي فردي خودمون رو اينگونه توجيه نكنيم.دولت هم تشكيل شده از همين مردم.اگر من بي مسئوليت باشم، خلاق نباشم ،تمام وقتم را به بطالت بگذرانم.كوچكترين دغدغه اي براي پيشرفت وضعيت جامعه نداشته باشم هميني ميشود كه هست.از خودمان شروع كنيم لطفا . (3400502) (alef-11)
والا چه باید گفت!!! در هر زمان و مکانی که فرصت فروان برای انجام یک کار مفید وجود دارد اکثریت افراد را مشاهده می کنیم که دارند چرت می زنند یا کارهای عجیب انجام می دهند.چند روز پیش شخصی را دیدم از فرط بیکاری لپهایشان خود را باد می کرد و سپس با فشار انگشتان بادش را خالی می کرد!! والا کلی وقت برای کارهای خوب و مفید داریم اما حیف.ا ز تهران تا یزد مسافر قطار بودم همه تا آنجا از صبح تا ظهر خوابیدند آیا نمی شود در قطار یا وقت انتظار در مطب و ... یک کتاب بخوانیم؟!ما همه جا بی خیال و بی برنامه هستیم و اصلا بکر استفاده از فرصتها و ام آنات نیستیم پس چرا باید ما آدمهای بی خیال و بی مسیولیت انتظار فرهنگ بهتر و در آمد بیشتر و پیشرفت را داشته باشیم.؟!باید هر کس به فکر تغییر رفتار خودش باشد شاید وضع این مملکت بهتر شود.از مردم ژاپن و آلمان و ... نکات مثبت را یاد بگیریم .هر چند دین اسلام و گفتار و رفتار علی (ع) بهترین سر مشق است. (3401013) (alef-11)
مدیریت کپی محور معلول عدم رسیدگی و حمایت نکردن از هر گونه خلاقیت در هر زمینه ای به و جود میاد وقتی کپی رایت در هیچ شکل اون رعایت نمیشه خلاقیت جای خودش رو به کپی کاری میده (3401346) (alef-11)
عمر مارو تو مدارس با مباحث پوچ و بی هدف تلف کردید دنیا رو رو تو رسانه ها برایمان دنیای فانی و بی ارزشی جلوه میدادید ذهن ما را از هر چیزی وابسته به این دنیا بود دلزده کردید تو رسانه ملی به ما روش درست فکر کردن را نیاموختید .مافیای صنعت و قدرت فکر و استعداد داخلی را سرکوب میکنند اونوقت چطور این طرز فکر را نداشته باشیم. (3404875) (alef-13)
حسینی پور
۱۳۹۴-۱۲-۲۵ ۱۵:۱۱:۳۶
سلام و خسته نباشید
میخواستم بابت بخش یادداشت بینندگان ازتون تشکر کنم
این بخش قسمت واقعی تر مشکلات ما مردم عادیه
لطفا این بخش رو بیشتر بهش اهمیت بدید
لطفا نوشته های این قسمت رو تو کانال هم بذارید که لینکش بازدید بیشتری بیاد لطفا (3605973) (alef-11)