نظر منتشر شده
۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365283
توضیح «سیف» درباره حقوق‌های مدیران بانکی
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۰۵
رئیس کل بانک مرکزی ضمن ارائه توضیحاتی در رابطه با ماجرای رسانه ای شدن فیش‌های حقوقی که در بین آنها حقوق مدیران عامل بانکها نیز مورد توجه و انتقادات شدید قرار گرفته است، از احتمال برکناری مدیرعامل بانک رفاه به دلیل حقوق بالای دریافتی اظهار بی اطلاعی کرد.

به گزارش ایسنا، به دنبال جریان اخیر رسانه‌ای شدن فیش های بالای حقوقی برخی مدیران از جمله مدیران بانکی، در بین آنها حقوق بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومانی مدیر عامل بانک رفاه با حواشی بسیاری همراه و اخیرا اخباری مبنی بر برکناری وی منتشر شد. ولی تاکنون مسئولی این موضوع را تایید و یا رد نکرده است. این در حالی است که ولی اله سیف-رئیس کل بانک مرکزی- نیز در این مورد اعلام کرد که اطلاع دقیقی ندارد.

سیف، با اعتقاد به اینکه جریان اخیر فیش های حقوقی تا حد زیادی مبالغه بوده و تحت تاثیر شرایط سیاسی قرار دارد گفت: رقم هایی که منعکس می‌شود، واقعا میزان حقوق یک ماه نیست بلکه تجمعی از پرداخت‌های چند ماه بوده که در یک ماه پرداخت شده است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: با این حال بانک مرکزی از این موضوع حمایت نمی‌کند و ارقام قابل قبول نیست چرا که حقوق اصلی پرداختی باید متناسب با شرایط تعیین شود.

وی که در حاشیه نشست مدیران بانک مرکزی و وزیر کشور سخن می گفت، در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی تا چه اندازه به پرداخت‌های حقوقی در بانکها نظارت و روند اخیر را مورد بررسی قرار داده است، به ایسنا توضیحاتی ارائه کرد.

سیف، با بیان اینکه این موضوع به طور مستقیم به بانک مرکزی مربوط نمی شود به اقدامات انجام شده در این رابطه از بهمن ماه سال گذشته اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی درباره الزامات افشا مصوباتی را در شورای پول و اعتبار به تصویب رساند و به بانک‌ها ابلاغ کرد. بر این اساس باید صورت‌های مالی سال ۱۳۹۴ بانکها طبق ضوابطی که بانک مرکزی تعیین کرده است از حداقل افشا برخوردار باشد که یکی از بندهای مهم آن به میزان پرداختی مدیران و اعضای هیات مدیره بانکها اختصاص دارد.

وی با اشاره به اینکه زمانی که پرداختی‌های مدیران بانکها افشا می شود، مدل خود کنترلی ایجاد می‌کند که تمامی بانک‌ها را در بر می‌گیرد ادامه داد: این در حالی است که بانک مرکزی از گذشته این برنامه را در دستور کار خود داشته اما به دلیلی استنباط هایی که در این رابطه وجود داشت به اراقام و اعداد ورود نکردیم.

رئیس کل بانک مرکزی این را هم گفت که در ضوابطی که در حال تدوین است، حداقل و حداکثر حقوق مدیران بانکی مشخص خواهد شد.

کاهش نرخ سود تسهیلات هم بدون مصوبه است
اما بعد از اجرایی شدن کاهش نرخ سود سپرده به ۱۵ درصد از اول تیرماه، انتقادات زیادی نسبت به عدم کاهش نرخ سود تسهیلات مطرح شد. رئیس کل بانک مرکزی در این باره تاکید کرد که در آِینده‌ای نزدیک حتما شاهد کاهش نرخ سود تسهیلات نیز خواهیم بود.

وی با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده مسیر طبیعی است که اقتصاد با توجه به کاهش نرخ تورم در حال طی کردن آن است، ادامه داد: ما از گذشته تاکید داشتیم که نیازی به کاهش دستوری نرخ سود نیست و باید همزمان با کاهش نرخ تورم تغییر کند. این در حالی است که اولین نرخی که از تغییر تورم متاثر می شود، سود سپرده و متعاقب آن به طور طبیعی سود تسهیلات است.

سیف ادامه داد: در حالی به زودی کاهش نرخ سود تسهیلات نیز اتفاق خواهد افتاد که بانک مرکزی نظارت لازم را انجام می‌دهد. نسبت نرخ سود سپرده و تسهیلات رعایت شده و اگر بانکها در این باره اقدامی انجام ندهند حتما ورود پیدا کرده و سقف نرخ سود تعیین شده قبلی برای تسهیلات را تغییر خواهد داد.

وی این را هم گفت که اگر بانک‌ها خود برای کاهش نرخ سود تسهیلات اقدام کنند، به مانند کاهش اخیر نرخ سود سپرده بانک مرکزی مصوبه ای برای آن نخواهد داشت.

رئیس کل بانک مرکزی همچنین در مورد اینکه ممکن است با کاهش نرخ سود سپرده، بخشی از منابع بانکها خارج شود، اظهار کرد: الزاما این گونه نیست و به هیج وجه به این موضوع اعتقادی نداریم، چون نرخ سود سپرده هنوز هم مثبت است. حتی در چندین دهه که نرخ سود منفی بوده، بازهم سپرده‌ها از سیستم بانکی خارج نشده است. این در حالی است که در دوره‌ای نرخ سود سپرده تا ۲۵ اما تورم ۳۰ درصد بود و سپرده گذاران ضرر می کردند، ولی اکنون سودها تا بیش از شش درصد به نفع سپرده‌گذاران است.

روند آزاد سازی دارایی های بلوکه شده
سیف، در ادامه درباره روند آزاسازی دارایی‌های بلوکه شده در پسابرجام و پرداخت بدهی نفتی هندی ها به ایسنا، اعلام کرد که بدهی هندی‌ها در حال واریز بوده و تاکنون حدود ۵۰ درصد از طلب ما را پرداخت کرده‌اند.

وی توضیح داد: تمام منابع بلوک شده ایران بعد از لغو تحریم ها آزاد شده است و در حساب بانک مرکزی قرار دارد و دیگر به طور اقساط پرداخت نمی شود.

توضیح سیف در مورد ادغام بانک‌ها
سیف، همچنین در مورد طرح ادغام بانکها توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این یک طرح کلی است که در دستور کار بانک مرکزی قرار داشته و مورد بررسی است.

وی با بیان اینکه استانداردهایی تعریف خواهد شد تا بانک‌هایی که از استاندارهای لازم پایین‌تر هستند به حداقل شرایط برسند، افزود: به بانکها اعلام خواهیم کرد که باید خود را به حد مورد نیاز الزامات بانکی از جمله نسبت سرمایه، دارایی و ذخیره ها برسانند. این در حالی است که بانکها می توانند به طور داوطلبانه پیش قدم شوند و بانک مرکزی در مورد آنها بررسی انجام می دهد.

رئیس کل بانک مرکزی در مورد نحوه ادغام بانکها نیز گفت: به هرحال یکسری بانکهای بزرگ دولتی و خصوصی داریم که با ساختار و سایز بزرگ قابل قبول هستند و ضرورتی بر ادغام آنها نیست، ولی در مورد بانک‌های کوچکتر می توان ورود پیدا کرد.
 
کلمات کلیدی : سیف+حقوق+مدیران بانک
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۳:۱۸:۳۳
حقوق حودسیف ومعاونینشو بررسی کنید! (3776272) (alef-11)
 
بی پروا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۳:۲۹:۰۱
حتی تجمیع حقوق این مدیران برای چند ماه هم قابل قبول نیست. این مبالغ ذکر شده مبالغی نیستند که به راحتی از آن گذشت. 234 میلیون برای یک سال هم باشد باز هم بسیار زیاد است. مگر حقوق یک کارمند با مدرک کارشناس ارشد چقدر است؟ فوقش 2 میلیون که در سال می شود 24 میلیون. حقوق مدیر عالی سه برابر هم باشد میشود 72 میلیون.

جناب سیف شما هم باید بخاطر این همه فساد و پرداخت های نجومی که در زیر مجموعه شما رخ داده است هر چه سریعتر استعفا دهید و بیش از این از روند نادرست دولت در توجیه حقوق های صدها میلیونی دفاع نکنید.

از دولت قبل هم بوده باشد باید طی این سه سال اصلاح می شد و کوتاهی و تقصیر شما و سایر دولتمردان در این سه سال بیشتر است. این عذر بدتر از گناه است.

آقای سیف استعفا استعفا استعفا (3776303) (alef-11)
 
ایرانی
Germany
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۳:۴۹:۵۹
آقای سیف اگر اطلاع ندارد که کم کاری کرده است واگر اطلاع داشته وجلوگیری نکرده هم خیانت کرده (3776360) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۴:۲۵:۳۶
تازماني که مديران بانکها بجاي اينکه خودرا امانت دار پول ودارايي مردم بدانند خودرا مالک براموال مردم بدانند وکسي هم به اين خيانتها رسيدگي نکند اوضاع برهمين منوال است! (3776466) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۷:۱۴:۱۹
شما که در مقابل سولات خبرنگاران از سیستم بانکی اظهار بی اطلاعی می کنید تشریف ببرید و استعفا بدهید تا یکی بیاید که اطلاع داشته باشد... (3777003) (alef-11)
 
ر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۷:۱۷:۱۱
پایین اوردن نرخ سود یعنی ایجاد رانت برای بعضیها و سرپوش گداشتن روی ورشکستگی بانکهای بنگاه دار باید از جیب مردم پرداخت بشه اقای سیف خوب میدونه داره چکار میکنه مثل معروفه که میگه مال من مالمن مال مردم هم مال من (3777014) (alef-11)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۴-۰۲ ۱۷:۵۳:۱۲
آقای سیف فقط یک نفر را پیدا کن که حرفاتو باور کنه. اگه تونستی. (3777075) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.