خبرنگار صداوسیما درباره تاکتیکهایی که رسانههای غربی در تهاجم خبری برای بحران سوریه استفاده کردند، اظهار کرد: رسانهها در این تهاجم خبری خود از تاکتیکهای بزرگنمایی، کوچکنمایی، کشتهسازی، شایعهسازی و در کل از روشهایی استفاده کردند تا احساسات عمومی مردم منطقه و مردم جهان را جریحهدار کنند.
به گزارش ایسنا، خبرنگار واحد مرکزی خبر گفت: داستان درگیریهای امروز سوریه بسیار پیچیده است و مؤلفههای گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی، امنیتی و اخلاقی در این درگیریها موثر است.
به نقل از روابط عمومی جشنواره عمار، سومین نشست هنر و واقعیت با عنوان «سوژههای سینمایی تحولات سوریه» با سخنرانی «حسن شمشادی» خبرنگار واحد مرکزی خبر در سالن شماره ۳ سینما فلسطین برگزار شد.
حسن شمشادی در این نشست پیرامون تحولات سوریه در سخنانی گفت: ۶۹ ماه و ۱۶ روز قبل بحران سوریه آغاز شد و تا امروز همچنان ادامه دارد؛ درصد زیادی از آنچه امروز در کشور سوریه اتفاق افتاده از آن رسانهها بوده است. به این صورت که جنگ رسانهای مقدمه ای برای آغاز، تداوم و گسترش بحران امروز سوریه بوده است.
وی پیرامون روزهای آغازین بحران سوریه و نقش رسانهها افزود: در روزهای آغازین بحران سوریه و در شرایطی که شاهد آغاز و کلید خوردن اعتراضات مردمی در کشور سوریه بودیم این رسانه ها بودند که جنگ رسانه ای را با هدف تعمیق بحران این کشور کلید زدند، متاسفانه شاهد بودیم و هستیم این جنگ رسانه ای در نهایت در میدان نبرد برای طرف غربی راهگشا شد.
خبرنگار واحد مرکزی خبر به تاکتیکهایی که رسانه های غربی در بحران سوریه به کار بردند اشاره کرد و ادامه داد: تاثیر رسانه به معنای عام کلمه متشکل از رسانههای ماهوارهای، اینترنت، فضای مجازی، فیس بوک، توئیتر و اینستاگرام است؛ بر این اساس رسانههای غربی تاکتیکهایی را در جنگ سوریه به کار بردند برای اینکه افکار عمومی دنیا را قانع کنند که اتفاق هایی که در سوریه رخ میدهد انقلاب مردمی است و دولت بشار اسد نیز به دنبال سرکوب این انقلاب مردمی است.
شمشادی به بمباران خبری مردم منطقه و جهان توسط رسانههای غربی اشاره و خاطرنشان کرد: رسانه های غربی و رسانه های بیگانه آنچنان بمباران خبری بر روی مردم منطقه و دنیا انجام دادند و در نهایت مردم منطقه و همچنین مردم دنیا قبول کردند دولت بشار اسد به دنبال سرکوب انقلاب مردمی در این کشور است؛ حتی مشاهده کردیم در روزهای اولیه این بحران و حتی امروز بیش از ۹۰ درصد بخشهای خبری رسانههای عربی به سوریه و تحولات آن اختصاص دارد.
خبرنگار واحد مرکزی خبر پیرامون عملکرد اشتباه و غلط نیروهای امنیتی سوریه یادآور شد: در مورد آغاز بحران امروز سوریه هیچ کس منکر این واقعیت نیست که خطاها و اشتباهاتی از سوی نظام سوریه سرزده بود و حتی شخص بشار اسد نیز در سخنان خود به این موضوع اشاره کرده بود؛ نیروهای امنیتی سوریه در آغاز کلید خوردن بحران در این کشور اشتباه عمل کردند که کار به اینجا کشیده شده است.
شمشادی به ناتوانی رسانههای دولت سوریه و ایران در پاسخ دادن به سوالات مردم در مورد بحران سوریه اشاره کرد و متذکر شد: نکته دیگر اینکه در ماجرای بحران سوریه شاهد بودیم رسانهها نتوانستند پاسخ مناسبی به افکار عمومی این کشور و مردم منطقه و دنیا بدهند و همین امر هم موجب شد این بحران نه تنها حل نشود که روز به روز بر دامنه ابعاد مختلف آن افزوده شود.
وی به شبهات ایجاد شده در جریان اتفاقات سوریه اشاره و تصریح کرد: رسانههای غربی در ماجرای بحران امروز سوریه به صورتی اطلاعرسانی کردند که انقلاب مردم سوریه ابتدا توسط دولت بشار اسد، سپس توسط ایران و حزب الله لبنان در حال سرکوبی است؛ متاسفانه ما نیز در عرصه رسانهای این توان را نداشتیم تا پاسخ مناسبی به این شبهات بدهیم.
خبرنگار واحد مرکزی خبر به لزوم بازنگری در پیوست رسانهای در بحران سوریه اشاره کرد و گفت: تا امروز ما پیوست رسانهای مناسبی در ماجرای بحران کشور سوریه نداشتیم و در حال حاضر زمان مناسبی است تا بر روی این پیوست رسانه ای بازنگری انجام بدهیم.
وی خبر از آمادگی مستندسازان برای سفر به سوریه و ساخت فیلم داد و افزود: در کشور مستندسازان و فیلمسازان فراوانی وجود دارند که این آمادگی را دارند تا به سوریه سفر کرده و اقدام به تهیه و تولید مستندهای متعددی در این رابطه کنند ولی بالای ۹۵ درصد از تلاشهای این عزیزان تا امروز ناکام مانده است.
شمشادی به لزوم بازنگری در پیوست رسانهای درمورد بحران سوریه اشاره کرد و ادامه داد: البته دوستان ما در حال تهیه و ویرایش یک پیوست رسانهای درخصوص بحران سوریه هستند که هم اکنون نیز در حال اجراست؛ اسم آن هم تولید برای آرشیو است که البته در سالیان اخیر با شدت و ضعف زیادی وجود داشته ولی تا امروز موفقتآمیز نبوده است.
خبرنگار واحد مرکزی خبر عدم استفاده از تصاویر گرفته شده توسط مستندسازان از سوریه را ملاحظات امنیتی دانست و خاطرنشان کرد: البته سفر به سوریه در میان آن همه از مخاطرات و ثبت و ضبط تصاویری که همه آرشیو میشوند تا خاک بخورند و استفاده نشوند فایدهای ندارد. زیرا دلیل این آرشیو شدن و عدم استفاده ملاحظات امنیتی است که دستگاههای امنیتی دارند.
وی به لزوم انتشار و پخش تصاویر گرفته شده از درگیریهای سوریه اشاره و اضافه کرد: چه اشکالی دارد بخشی از این تصاویر و واقعیتهایی که امروز در کشور سوریه اتفاق میافتد مدیریت شده منتشر شده و در قالبهای مختلف به اطلاع مردم رسانده شود تا آنها هم بدانند که امروز در کشور سوریه چه میگذرد؛ بر این اساس هنوز هم در ماجرای تحلیل وقایع امروز کشور سوریه با ضعف روبرو هستیم.
شمشادی پیرامون لزوم اقناع افکار عمومی درمورد وقایع سوریه یادآور شد: ما باید به افرادی که ممکن است میدان دادن به آنها برای سخن گفتن و بازگو کردن وقایع امروز سوریه موجب پاسخ دادن به بسیاری از سوالات مردم شوند در جهت اقناع افکار عمومی مردم کشور، منطقه و دنیا تلاش کنیم.
خبرنگار واحد مرکزی خبر پیرامون مستند «نبرد پنهان» گفت: مستند «نبرد پنهان» نخستین اثر از یک مجموعه مستند سه گانه ای است که بدون هیچ گونه حمایت های داخلی، خارجی، مالی و تجهیزاتی ساخته شده و قرار است تا در قسمتهای بعدی نیز کامل تر و جامع تر وقایع در حال رخ دادن در سوریه را به تصویر بکشد.
وی به نقش شهید سردار همدانی در ورق خوردن برگ جدیدی در مبارزات مردم سوریه با داعش اشاره کرد و افزود: سردار همدانی از بزرگترین کارهایی که در سوریه کرد ایجاد بسیج مردمی و دادن سلاح به دست مردم عادی بود؛ البته دولت سوریه در ابتدا مطرح شدن این ایده مخالف می کرد ولی بعد از اینکه در مردادماه سال ۹۱ دمشق به سقوط تهدید شد و با کمک های ما از سقوط نجات پیدا کرد آنها هم با اما و اگرهایی این طرح را پذیرفتند.
شمشادی در پایان تصریح کرد: ماجرای سوریه به این زودی ها و به این راحتی جمع نمی شود؛ داستان درگیری های امروز سوریه بسیار پیچیده است و مولفههای گوناگون سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی، امنیتی و اخلاقی در این درگیری ها موثر است.