وزیران خارجه کشورهای گروه هفت نشست دو روزهای را در لوکا واقع در توسکانی ایتالیا با هدف رسیدن به رویکردی واحد در قبال مناقشه سوریه برگزار میکنند.
به گزارش ایسنا، بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس بریتانیا در این رابطه اظهار داشت: پیام این نشست باید روشن باشد، "اینکه باید ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را به دست کشیدن از حمایت از بشار اسد واداشت."
به نقل از شبکه الجزیره، وزیر خارجه انگلیس مدعی شد، او با حفظ پیوند با فردی که با مواد سمی به مردم خود حمله میکند در حال خدشه دار کردن نام روسیه است.
او گفت: در این نشست "درباره احتمال تحریمهای بیشتر بر بعضی از چهرههای نظامی سوریه و در واقع بعضی از چهرههای نظامی روسیه که در هماهنگ کردن تلاش نظامی سوریه نقش داشتهاند بحث خواهد شد."
بوریس جانسون گفت: درباره تحریم ارتش های سوریه و روسیه بحث میشود.
روسیه از قبل در واکنش به انضمام کریمه و بحران شرق اوکراین هدف رشته تحریم هایی آمریکا و اتحادیه اروپا بوده است.
اما اگر تحریمهای تازهای علیه مقامهای روسیه در ارتباط با جنگ سوریه در نظر گرفته شود بیسابقه خواهد بود. با این حال وضع چنین تحریمهایی اصلا قطعی نیست.
آنجلینو آلفانو، وزیر خارجه ایتالیا تصریح کرد، روسها باید درک کنند که به اوج پرونده سوریه رسیدهاند و آنها باید اسد را راضی کنند به روند توافق سیاسی بازگردد.
وی افزود: آمریکا استراتژی جدیدی دارد و وزیر خارجه آمریکا برای اولین بار آن را ارائه خواهد کرد.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا که برای حضور در اجلاس وزرای خارجه هفت کشور صنعتی جهان به ایتالیا رفته میگوید ناتوانی روسیه در خلع سلاح شیمیایی سوریه باعث شد که مسکو نتواند از وقوع "حمله شیمیایی خان شیخون" پیشگیری کند.
رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا روز سه شنبه پس از شرکت در این اجلاس به مسکو خواهد رفت تا مجموعه از درخواستهای این گروه را مطرح کند.
تیلرسون تصریح کرد، واشنگتن در حمایت از مردم سوریه سکوت نمیکند و اگر لازم باشد دوباره سوریه را هدف قرار میدهیم.
اکنون تیلرسون که قرار است پس از دیدار با وزاری خارجه ایتالیا، آلمان، بریتانیا، کانادا، فرانسه و رهبران اتحادیه اروپا به مسکو سفر کند معتقد است حمله هفته گذشته به شهر خان شیخون در استان ادلب سوریه که آمریکا و متحدانش میگویند یک حمله شیمیایی بوده، باید کرملین را متقاعد کند که دست از حمایت بشار اسد بردارد.
با این حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی نوشت که آمریکا "بیهدف در تاریکی" در جستجوی انتقال قدرت در سوریه است.
گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و آمریکا است اما اتحادیه اروپا هم نمایندهای در آن دارد.