نظر منتشر شده
۲۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 454135
حداقل دستمزد در انگلستان؛ هر کارگر لندنی ساعتی 45 هزار تومان درآمد دارد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۷
در انگلستان سال‌هاست که بخش کارفرمایی و دولتی موضوع افزایش مزد کارگران را براساس بهای سبد معیشت پذیرفته‌اند و بر این اساس هم اکنون هر کارگر لندنی بابت انجام یک ساعت کار مبلغی معادل 45 هزار تومان مزد دریافت می‌کند.

به گزارش ایلنا؛ برابر ماده 41 قانون کاری که از سال 69 تا به امروز بر روی کاغذ، ملاک تنظیم روابط میان کارگر و کارفرما بوده است، حداقل دستمزد سالانه کارگران باید بر اساس ارزش تورمی سبد معیشت یک خانوار متوسط افزایش یابد، اگرچه در طول این سالها به دلیل اجرای ناقص قانون، در عمل افزایش سالیانه مزد کارگران روالی سلیقه‌ای داشته است؛ اما امسال کارگروه ویژه مزد شورای عالی کار با محاسبه عدد 2 میلیون و چهارصد و هشتاد و نه هزار تومان به عنوان حداقل سبد یک خانوار متوسط، گام مهمی را در اجرای کامل تکلیف تعیین شده در ماده 41 قانون کار برداشته است.

در همین راستا درصدد برآمدیم تا از طریق بررسی الگوی افزایش مزد کارگران کشور انگلستان، به تقویت مذاکرات در راستای تامین منافع کارگران ایران کمک کنیم چرا که در این کشور سال‌هاست که بخش کارفرمایی و دولتی موضوع افزایش مزد کارگران را براساس بهای سبد معیشت پذیرفته‌اند.

در کشور انگلستان سبد معیشت برای لندن و باقی شهرها جداگانه محاسبه می شود و این محاسبات مبنای تعیین مزد قرار می‌گیرد.

با این توضیح که هم اکنون هر پوند استرلینگ (واحد پول بریتانیا)  در بازار ارزهای خارجی ایران معادل 48 هزار ریال است و هر 100 پنی برابر با 1 پوند است؛  حداقل دستمزد  سال 2017 در سایر شهرهای انگلستان، معادل  ۸ پوند و ۴۵ پنی‌(حدود 40 هزار تومان) به ازای هر ساعت کار و در لندن به میزان  ۹ پوند ۷۵ پنی(حدود 45 هزار تومان) تعیین شده است.

 تعیین حداقل دستمزد در شهر لندن توسط "سازمان لندن بزرگ" که شهردار لندن در راس آن قرار دارد تعیین می شود. در سایر نقاط کشور نیز حداقل دستمزد توسط تیمی از متخصصان دانشگاه "لافبرو" که در منطقه "لسترشر" قرار دارد تعیین می شود.  

علاوه بر این دو مرجع، بنیاد "مزد کافی برای امرار معاش" که شعار اصلی‌اش " دستمزد برای تامین  هزینه های واقعی زندگی" است  محاسبات مستقلی  را بر روی سبد معیشت خانوارهای کارگری انجام می دهد.

به گفته این بنیاد، مبنای محاسبه حداقل دستمزد در هر ساعت کار بر اساس هزینه های سبد معیشت تعیین می شود.

روال کار بنیاد "مزد کافی برای امرار معاش" برای تعیین سبد معیشت از این قرار است که ابتدا کارشناسان آن قیمت کالاهایی را که برای تامین یک زندگی "معمولی و سالم" برای یک خانوار کارگری متوسط ۴ نفری مورد نیاز است را  استخراج می کنند. البته این اقلام بر اساس منابع و اطلاعات متعددی تعیین می‌شوند و دو معیار هزینه های خوارکی (کالاهای حیاتی) و هزینه های خدماتی در تعیین هزینه‌های سبد معیشت گنجانده می‌شوند.

هزینه های سبد معیشت در لندن
از آنجایی که لندن یکی از شهرهایی است که هزینه های زندگی در آن بالاست. هزینه های سبد معیشت در آن مستقل از دیگر شهرها انگلستان محاسبه می شود. هزینه های زندگی در لندن معیارهای مشخص تری نسبت به سایر شهرهای انگلستان دارد. از این رو در این گزارش هزینه های سبد معیشت در لندن را بررسی می کنیم. قیمت سبد معیشت خانوارهای کارگری بر اساس هزینه‌های اقلام خوراکی و خدماتی که توسط سازمان لندن بزرگ سازمان استخراج شده، محاسبه می‌شود.

هزینه های خوراکی در لندن
در گام اول متوسط قیمت کالاهای خوراکی یک خانوار کارگری که از مراجع مختلفی به دست آمده  ارزیابی و تحلیل می شوند و برهمین اساس هزینه های اقلام خوراکی در سبد معیشت روزانه خانوارهای کارگری  با تعداد متوسط ( ۴ نفری) از قرار زیر است:
خوراک
هزینه های کالاهای خدماتی در لندن
۱. هزینه های مسکن
هزینه های مسکن بر اساس اجاره ای یا خصوص بودن محل زندگی افراد، تعداد فرزندان و مجرد و متاهل بودن افراد تعیین می شود. اما به اساس سه شکل مختلف آن را صورت بندی کرده اند:
۱.۱. افراد مجرد یا متاهلی که بدون داشتن فرزند در یک اتاق در خانه های اجاره ای خصوصی زندگی می کنند.
۲.۱. خانواده ای که با داشتن یک فرزند در یک خانه دو خوابه در بخش اجاره اجتماعی زندگی می کنند.
۳.۱. خانواده ای که با داشتن ۲ یا ۳ یا ۴ نفر در یک خانه سه خوابه در بخش اجاره اجتماعی زندگی می کنند.
در هزینه های مربوط مسکن موارد زیر لحاظ می شود:
مسکن 2
مسکن 12. مالیات شورایی
خانواده ها بر اساس تعداد و نحوه استفاده از خانه های که در آنها زندگی می کنند "مالیات شورایی" متفاوت پرداخت می کنند. رقم پرداخت مالیات  شورایی در انگلستان با ولز و اسکاتلند متفاوت است و فرمول محاسباتی مشخصی دارد.
۳. هزینه های حمل و نقل   
خانوارهای کارگری در طی سال بر اساس نوع کار و یا شهری که در آن زندگی می کنند سفرهایی به خارج یا داخل شهر دارند.  هزینه های رفت و آمد برای ساکنین لندن و اطراف آن به علت تمرکز صنایع در آن  کمتر از ساکنین سایر شهرها است اما همانطور که گفته شد هزینه های زندگی در لندن بالاتر است.
در هزینه های مربوط به حمل و نقل موارد زیر لحاظ می شود:
حمل و نقل
۴. هزینه های فرزندان
خانواده هایی که فرزاندان ۱۱ سال یا پایین تر از آن دارند بسته به اینکه مرد یا زن هر دو مشغول به کار باشند و یا یکی از آنها خانه دار باشد برای نگهداری فرزندان خود هزینه هایی پرداخت می کنند. بر این اساس فرزندان ۱۱ سال یا پایین تر به ۴۲ ساعت و نیم مراقبت در در هفته احتیاج دارند. برای کودکان پیش دبستانی امکان مراقب تمام وقت وجود دارد. ارقامی که برای هزینه های این بخش به آن استناد می شود بر اساس اعتماد سازمان لندن بزرگ به والدین استخراج می شود.  
 
۵. پوشاک
یک کارگر لندنی با درآمد خود قادر به تهیه پوشاک گران قیمت نیست اما می تواند لباس هایی با قیمت متوسط و کیفیت قابل قبول از برندهای مشهور خریداری کند. طبیعتا یک خانوار کارگری هر ماه احتیاج به خرید لباس پیدا نمی کند اما شلوار، لبس زنانه و کفش در محاسبات مربوط به سبد معیشت خانوارهای کارگری گنجانده شده اند.
در هزینه های مربوط به پوشاک موارد زیر لحاظ می شود:
پوشاک
۶. بهداشت و مراقبت های شخصی
سیستم درمانی فراگیر بریتانیا بیشتر هزینه های درمان کارگران به عنوان طبقه متوسط شهری را پوشش می دهد. با این وجود داروها و برخی از اقلام را لندنی ها همانند سایر کشورها باید از جیب خود بپردازند که قیمت آنها پایین است و در محاسبات مربوط به سبد معیشت لحاظ شده است.
در هزینه های مربوط به بهداشت و مراقبت های شخصی موارد زیر لحاظ می شود:
مراقب
۷. سرگرمی
 سرگرمی در محاسبات مربوط به سبد معیشت توسط سازمان لندن بزرگ، مورد توجه قرار گرفته است. در این محاسبات هزینه های رفتن به سینما، تئاتر، کافی شاپ، صرف شام در باشگاه شبانه وجود دارد.
به صورت کلی در هزینه های مربوط به سرگرمی موارد زیر لحاظ می‌شود:
سرگرمی
جمع بندی:
مجموع هزینه‌های سبد معیشت یک خانوار کارگری (تعداد متوسط 4 نفر) 2534 پوند است که با در نظر گرفتن نرخ متوسط 4800 تومانی برای هر پوند،  مجموع هزینه‌های آن معادل 12 میلیون و 163 هزار و 200 تومان می‌شود. حداقل دستمزد به ازای هر ساعت کار در لندن 9 پوند 75 پنی برابر با 45 هزار تومان است که با در نظر گرفتن 8 ساعت کار، دستمزد روزانه کارگران لندنی 78 پوند،  374 هزار 400 تومان و دستمزد ماهیانه  2340 پوند برابر با 11 میلیون 232 هزار تومان می‌شود.
منابع
http://www.resolutionfoundation.org/app/uploads/2016/10/Living-wage-calculations.pdf
http://www.livingwage.org.uk/what-is-the-living-wage
https://www.expatistan.com/cost-of-living/london
 
کلمات کلیدی : دستمزد، حقوق، کارگران
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۳:۲۵:۰۴
اینا هم که 200 پوند تو ماه کم میارن!! (4203462) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۳:۴۱:۰۷
در ایران هم من به عنوان یک مهندس ارشد در صنایع نفت ماهی 400 دلار حقوق می گیریم و افتخار می کنم ایرانی هستم. (4203488) (alef-11)
 
United States
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۴:۰۸:۳۴
قابل توجه تمامی مسولین.... (4203541) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۹:۵۹:۴۱
در همان انگلستان ١٠ روز حقوق عقب بيفتد كارگران و كارمندان بيچاره ميشوند و عجيب اينست
با اين دستمزدها همشون به بانكها بدهكارند . (4204020) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۴:۲۰:۴۹
خب که چی ؟!!! (4203565) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۴:۵۹:۳۰
اینجا فقط پزشکان حق دارند دستمزدشان با بیشترین دستمزد پزشکان در دنیا (آمریکا) مقایسه شود، بقیه بیخود میکنن حرف بزنن (4203623) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۵:۰۱:۰۴
اون وقت ایران ماهی 800 تومن !!! (4203626) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۵:۲۰:۵۸
میدانیم هیچ کجای دنیا دولت به اندازه ای که فرد تامین شود حقوق تعیین نمیکند میدانیم که هیچ کجای دنیا دولت فکر نمیکند که بازنشسته همسر دارد فرزند دارد برای همسر فرزند نوه ومیبخواهد عیدی بدهد دستمزد بازنشستگی نمیدهد میدانیم هیچ کجای دنیا دولت حد اقل یا حد اکثر تعیین نمیکند اما مسکنی که ارزان است هم حد اقل استانداردهایی دارد میدانیم دولت موظف به تامین مسکن برای همه افراد کشور نیست میدانیم که فرهنگ هر کشور برای خودش است و مثلا یک انگلیسی یا فرانسوی یا ..... در خانه ای کوچک خیلی کوچک هم زندگی میکند یک نفر موظف نیست برای چندین نفر کار کند و تامین کند همه افراد خانواده را یا اینکه همه کار میکنند هر کاری متاسفانه در ایران کار برای بعضی ها یعنی روزی سه ساعت کارکردن ماهی بالاتر از دو میلیون درامد و انجا کار میکنند کار کار هیچ کس د رکار کوتاهی نمیکند همه میدانند باید جان کند اما خوب بیمه و البته اینکه مسکن ارزان هم هست نه اینکه دولت تامین کند اما هست هیچ کجای دنیا اب و برق ارزان نیست باور کنید زندگی همه جا سخت است اما انجا دولت وظیفه دارد بهداشت را تامین کند هوای سالم داشته باشند جاده ها را درست کنند حتی اگر عوارض بگیرند اما درست میکنند دولت دخالت در زندگی خصوصی مردم نمیکند تا زمانی که مزاحم دیگران نشوند میدانیم که زندگی انجا هم بر خلاف رویاها انقدر ساده نیست انجا اولا ...ت هوای سالم هست امنیت است منظور بمب نگذاشتن نیست منظور این است که دزدی نیست به اندازه ایران ترافیک معقول است از دولت توقع نداریم برای ما حقوق بیاورد در خانه احمقانه است اما توقع داریم در زندگی خصوصی مردم دخالت نکنند به زیر پایه های زندگی مرفه رسیدگی کنند جاده های استاندارد داشته باشیم به داخل بیشتر رسیدگی شود...وطن پرست باشند ایران اباد خواهد شد (4203660) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۵:۳۵:۰۳
اون وقت صاحب كار من(نمايندگي ايران خودرو)يه برگه آورده ميگه امضا كنيد مبني بر اينكه تمام حق و حقوق را دريافت كردم و در آينده هم هيچ ادعايي ندارم.800تومن عيدي و 1تومن حقوق. (4203690) (alef-11)
 
رسول
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۵:۳۷:۴۹
من نمیدونم چرا یه عده حقوق نجومی بگیرن تورم زا نیست اما اگر حقوق کارگرها زیاد بشه دولتیا میگن تورم زاست
تو کشور ما میگن چندتا نون در روز میخورن بر این حسب دستمزد تعیین میشه (4203694) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۶:۲۸:۴۸
قابل توجه سخنگوی وزارت بهداشت که حقوق پزشکان را با امریکا مقایسه می کند اما حقوق کارگران را با ایران حساب می کند......... (4203745) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۶:۴۶:۵۰
عزیز شما اول درامد سرانه و تولید ناخالص ملی کشور را به انگلستان برسان و بعد حقوق ها را مقایسه کن.آنها پولی را تقسیم می کنند که وجود دارد و شما می خواهید پولی را تقسیم کنید که وجود ندارد (4203776) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۷:۰۰:۰۷
خوب بود از درامد ملی مردم آنجا هم سخن به میان می امد که پنجمین اقتصاد قوی دنیاست. اقتصاد اینجا چی فروش نفت. دلالی و مصرف جنس چینی و خارجی. (4203792) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۸:۰۲:۴۹
خب اینطور که تو نتیجه گیری نوشته دخلشون از خرجشون کمتره که... (4203866) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۸:۴۳:۳۹
اونوقت تو انگلیس یه مهندس نرم افزار با هفت سال سابقه کار و فوق لیسانس هم ۲۳۴۰ پوند میگیره یا بالای ۳۰ یا حتی ۵۰ هزار پوند که من باید با دو ماه تاخیر، ۱۵۰۰ بگیرم؟! تازه چند جای دیگه رفتم که همین هم براشون زیاد بود! در ضمن کارم هم خیلی خوب بلدم دوباره زیرش نظر نذارین که هر کی کار بلد باشه بیکار نمیمونه و ... (4203937) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۱۹:۰۹:۱۱
قابل توجه اقای نوبخت که حرف میزنند ولی ..... (4203970) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۲۴ ۲۳:۰۳:۰۵
اینترنت ۸ مگا بایتی تقریبا صد تومن بدون محدودیت اینجا اینترنت مبین نت ۱ مگا بایت با ۱۲ گیگ دانلود یک ماهه با ارزش افزوده ۴۷۸۰۰ تومن البته بقیشو خودتون بخونید تلبته خدماتو خوراکی ها استانداردش با ایران زمین نا اسمون فرق میکنه و انتخابهای زیادی هست (4204261) (alef-13)
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۰۸ ۲۰:۲۱:۵۷
این خرج یه خانواده ۴ نفره است که فقط یک نفر از آنها به صورت کارگری با حداقل حقوق کار میکنه و علاوه بر نیازهای اولیه زندگی فکر تفریحات و سینما و تئاتر و رستوران و خرید پوشاک به صورت ماهانه و... هم هست یه جورایی بدترین سناریوی ممکن برای یک خانواده در نظر گرفته شده(یه خانواده ی پر خرج)
درود بر این کشور قانون مدار
حالا حقوق مشاغل تخصصی و ...در انگلیس سر به فلک میزنه مثلا مهندس شیمی یا مکانیک حقوقش از 45000 تا 98000 پوند میرسه (4292073) (alef-11)
 
حمیدرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۳-۲۰ ۱۲:۰۵:۴۸
دوستان بنده در منچستر زندگی میکنن و اونجارو به بهشت توصیف میکنن و البته باید بگم که پناهنده شدند و دولت بهشون خونه داده و بیمه رایگان هن شدند دوستان عزیز توجه کنید این هزینه ها برای خانواده چهار نفره هستش و با تفریحات و پوشیدن لباسهای مارک که بعید هستش توی ایران یک کارگر بتونه لباس مارک بپوشه
و در اینجا فرض شده یکنفر کار میکنه
ای کاش درآمد در ایران خوب بود (4420655) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۱ ۱۵:۱۵:۱۴
بابا اگه کارگر اونجا خرجش به دخلش نمیخوره حداقل یک زندگی شیک داره (4516110) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۲۳ ۱۷:۰۵:۲۳
سلام من واقعا دو دلم برم انگلیس یانرم میترسم برم وپشیمون بشم یکی بگه من چیکارکنم (4551424) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.