به دنبال موافقت دیوان عالی آمریکا با اجرای موقت فرمان ضد مهاجرتی ترامپ علیه شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان، شهرهای نیویورک و لس آنجلس آمریکا روز پنجشنبه شاهد تجمع در اعتراض به این فرمان تبعیض آمیز و سیاست های ضد مهاجرتی دولت آمریکا بود.
به گزارش ایرنا، تارنمای 'ان وای وان' نیویورک گزارش داد مردم خشمگینی که روز پنجشنبه در میدان 'تایمز اسکوئر' در مرکز منهتن نیویورک تجمع کرده بودند، دست نوشته هایی در دست داشتند که روی آن نوشته شده بود: نه منع و نه دیوارکشی.
آنها علیه دولت ترامپ شعار می دادند و می گفتند: سیاست نژادپرستی را متوقف کنید.
راهپیمایان به تارنمای ان وای وان گفتند: این فرمان تبعیض آمیز، امنیت آمریکا را افزایش نخواهد داد. این کار نژادپرستانه و بیگانه هراسی بوده و بر خلاف ارزش های آمریکا است.
در ساحل غربی آمریکا، در شهر لس آنجلس ایالت کالیفرنیا نیز معترضان به این فرمان ترامپ دست به تجمع زده و کاخ سفید و دیوان عالی آمریکا را محکوم کردند.
به گزارش تارنمای 'دیلی کالر'، در این تجمع که روز پنجشنبه در محوطه فرودگاه بین المللی لس آنجلس برگزار شد، راهپیمایان شعار می دادند: بلند بگو، مهاجران خوش آمدید!
آنها همچنین علیه ترامپ و معاون اولش، 'مایک پنس' شعار داده و خواستار برکناری آنها شدند.
حضور برخی وکلا و حقوقدانان در این تجمع قابل توجه بود. این افراد برای ارئه مشاوره به مسافران بین المللی که در فرودگاه لس آنجلس با مشکل ورود به کشور روبرو می شوند، اعلام آمادگی کرده اند.
آنها میزهایی در فرودگاه لس آنجلس چیده اند که روی آن نوشته شده است: مشاوره حقوقی رایگان.
از هنگام آغاز ریاست جمهوری ترامپ، تهدید و سختگیری علیه ورود مهاجران و مسافران بین المللی بویژه مسلمانان و لاتین تبارها در این کشور افزایش پیدا کرده که با اعتراض های مردمی زیادی همراه شده است.
این درحالیست که دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه با اجرای بخش هایی از فرمان دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در زمینه محدودیت ورود اتباع کشورهای مسلمان به ایالات متحده، موافقت کرد.
دادگاه عالی آمریکا اما قرار است بررسی این پرونده را به طور تمام و کمال در فصل پاییز امسال انجام دهد.
از سوی دیگر، با استناد به حکم دیوان عالی آمریکا پنجشنبه فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا برای اعمال محدودیت در صدور روادید برای اتباع شش کشور با جمعیت اغلب مسلمان، اجرایی شد.
این فرمان به مدت 90 روز مانع صدور روادید برای اتباع کشورهای ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن و به مدت 120 روز مانع پذیرش هرگونه پناهجو خواهد شد.
بر اساس حکم دیوان عالی، تنها افرادی از ممنوعیت صدور روادید مستثنی هستند که «ارتباط فامیلی نزدیک» با فردی در آمریکا داشته باشند.
وزارت امنیت داخلی آمریکا اما این ارتباط فامیلی را تنها به پدر، مادر، فرزند، خواهر یا برادر، همسر و نامزد محدود کرده است.