نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 281821
واکنش شمخانی به دبه دیشب آمریکا در مذاکرات
تاریخ انتشار : جمعه ۱۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۰۴
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه در گروه ۱+۵ وحدت نظر وجود ندارد، گفت: «من به مذاکرات خوش بین نیستم»مقام معظم رهبری، بیشتر از گذشته در حال نمایان شدن است.

به گزارش تسنیم، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در مراسم راهپیمایی روز قدس امسال در جمع خبرنگاران درباره برگزاری مراسم روز قدس امسال، اظهار داشت: طبق معمول مردم ایران در لحظه مناسب، رفتار مناسب از خودشان نشان می دهند.

وی افزود: حضور مردم در راهپیمایی روز قدس بر روی این موضوع جهان اسلام در دفاع از فلسطین تأکید دارد که متأسفانه تکفیری ها نیز در مدت اخیر سعی کرده اند آن را در اذهان عمومی به موضوع ثانویه تبدیل کنند که علامت انعکاس آن از درک سعه سیاسی در ماه رمضان نشأت می گیرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: مردم در روز جهانی قدس پیام سیاسی خود را مبتنی بر آموزه های دینی اعلام کرده اند و این را به گوش جهانیان رسانده اند که موضوع اصلی جهان اسلام، موضوع فلسطین است.

شمخانی با تأکید براینکه تکفیری ها نمی توانند موضوع فلسطین را به موضوع ثانویه جهان اسلام تبدیل کنند، گفت: غربی ها نمی توانند مبتنی بر توان تکفیری ها امنیت رژیمی که ناپایدار و اشغالگر است را فراهم کنند. ملت ایران هم در کنار سایر ملت ها با یک حضور گسترده و متناسب با این شرایط در راهپیمایی روز قدس حضور یافته است.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با تأکید براینکه ما در مذاکرات هسته ای از ابتدا به دنبال توافق خوب بودیم افزود: ما در مذاکرات هسته ای به دنبال این بودیم که یک مشکل ناخواسته، تحمیلی و وهمی را با یک تعامل حل کنیم و ۲۲ ماه نیز صبر کردیم و چارچوب ابعاد مختلف یک توافق خوب را در پی این ماه ها تبیین کردیم و به مذاکره نشستیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه متن اصلی توافق تنظیم شد و ۵ ضمیمه مختلف از جمله ابعاد تحریم هسته ای تعامل نظارت و شفافیت دارد، گفت: این ابعاد تنظیم شد تا بتواند در یک قرارداد حقوقی این معضل برچیده شود، اما واقعیت این است که طرف مقابل فاقد اقتدار سیاسی است. از این جهت که آنچه در میز مذاکره می گوید با عرصه رسانه و تلویزیونی متفاوت است.

شمخانی در همین زمینه تصریح کرد: یکی دیگر از ابعاد نداشتن اقتدار سیاسی طرف مقابل در میز مذاکرات این است که قادر نیست آنچه می گوید را در درون جامعه آمریکا اعمال کند؛ یعنی طیف های مختلف جامعه آمریکا با اشکال مختلف نظرات متفاوتی دارند.

وی اضافه کرد: در درون ۱+۵ یک انسجام و وحدت نظر وجود ندارد و بیشتر از آن این است که برخلاف جمهوری اسلامی ایران که یک کشور مستقل و مبتنی بر اقتدار در تصمیم گیر ی ها است و براساس آن تصمیم می گیرد و اجرا می کند، اما متأسفانه آنها تحت تأثیر فشارهای منطقه به خصوص رژیم صهیونیستی هستند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: این مؤلفه های متعدد تأثیرگذار منفی اجازه نمی دهد که یک منطق بر مذاکرات هسته ای حاکم باشد، لذا جمهوری اسلامی ایران از روز اول که مذاکرات را آغاز کرد آن را مذاکره ای می دانست که چنانچه حل شود، مناسب است. ولی می دانست که طرف مقابل معمولاً با توجه به تجربه های قبلی به نوعی ناسازگاری و ناهمسازی خواهد داشت و رفتاری معقول منطقی و مساوی نخواهد داشت که به همین دلیل امروز آثار آنچه که رهبر معظم انقلاب فرمودند که «من به مذاکرات خوش بین نیستم»، بیشتر از گذشته در حال نمایان شدن است.

شمخانی با تأکید براینکه ما از روز اول مقید به مذاکرات بودیم و هنوز هم به مذاکرات مقید هستیم، گفت: ما به مذاکراتی مقیدیم که در نهایت منتج به یک توافق خوب بشود و توافق خوب توافقی است که صنعت هسته ای ما را با نشاط و رو به جلو نگه دارد و دیگری اینکه از طرفی تحریم های ظالمانه یک طرفه را لغو کرده و استقلال، امنیت و دفاع ما را دچار خدشه نکند.

وی با تأکید براینکه توافق خوب توافقی است که مبتنی بر رعایت حقوق قرمز باشد، به تشریح خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران پرداخت و تصریح کرد: این در حقیقت مبتنی بر خطوط قرمزی است که با یک رویکرد عقلانی تعریف شده است. خطوط قرمز خطی نیست که از موضع قدرت و مستقل از واقعیت باشد بلکه این خطوط مبتنی بر رویکرد و عقلانیتی تعریف شده که در دستور کار مذاکره کنندگان قرار دارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه غرب بتواند مشکلات درونی خودش را در مذاکرات هسته ای با ایران حل کند، خاطرنشان کرد: امیدواریم که غرب از زیاده خواهی دست بردارد، چنانچه توافقی درچارچوب عزت اسلامی صورت گیرد، مردم خوشحال می شوند.
۱۳۹۶/۰۴/۲۷ ۱۲:۵۵
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۶ ۲۰:۳۸
 
۱۳۹۶/۰۲/۱۹ ۲۲:۳۳
 
۱۳۹۵/۰۶/۱۵ ۱۰:۳۲
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۰ ۲۱:۳۲
 
۱۳۹۵/۰۲/۰۷ ۰۸:۴۳
 
۱۳۹۵/۰۲/۰۲ ۱۱:۲۸
 
۱۳۹۴/۰۴/۱۸ ۱۱:۵۵
 
۱۳۹۴/۰۲/۲۹ ۲۱:۳۳
 
۱۳۹۴/۰۲/۲۱ ۱۹:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : شمخانی+ ظریف+ هسته ای
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۹ ۲۲:۰۹:۴۴
گره در تداخل خطوط قرمزهاست. همه کشورها خطوط قرمز دارند. فقط خط قرمز برای ما اهمیت ندارد دیگر کشورها هم . (3028983) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۹ ۲۲:۱۵:۰۸
چالش پایه در گفتگوی هسته ای نداشتن اعتماد در هر دوسو می باشد. (3028991) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.