نظر منتشر شده
۵۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 348371
ظریف در مصاحبه با نیویورکر؛
مهم‌ترین مشکل اجرای برجام، کنار کشیدن آمریکا است/درباره برنامه موشکی: چه انتظار دارید؟ اینکه ایران بمیرد؟ صبر ما در قبال عربستان حدی دارد
بخش خبری الف، 7 فروردین 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۴۳
«نیویورکر» بامداد سه‌شنبه متن کامل مصاحبه محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران با این مجله آمریکایی را قرار داده است.

خصومت آمریکا: ترک عادت موجب مرض است
آقای ظریف در این مصاحبه که ظاهراً قبل از دیدارش با جان کری، وزیر خارجه آمریکا در نیویورک انجام شده در پاسخ به سوال «رابین رایت» خبرنگار نیویورکر درباره اظهارات باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر همکاری نظامی با کشورهای حاشیه خلیج فارس علیه ایران گفت: «خب، من فکر می‌کنم عادت‌های کهنه، سخت از بین می‌روند.»

«رابین رایت» همچنین از آقای ظریف درباره یک اظهارنظر اوباما درباره مسائل داخلی ایران پرسید. اوباما گفته بود که برای جلوگیری از تشدید درگیری‌ها در داخل منطقه بایستی با «گروه‌های معقول‌تر در داخل ایران» تعامل کرد.

ظریف در واکنش گفت: « من فکر نمی‌کنم تقسیم کردن ایران به گروه‌های "معقول" و "غیرمعقول"، نه درست و نه اثربخش باشد و نه به کسی ربطی دارد. ایالات متحده قبلاً این کار را انجام داده، اما نتیجه‌ای نداشته است.»

همکاری با کشورهای عربی: صبر ایران لبریز شد
«رایت» با یادآوری مصاحبه‌ای از وزیر خارجه ایران در سال ۲۰۱۳ با همین مجله که در آن گفته بود بعد از توافق هسته‌ای روابط بهتر با کشورهای حاشیه خلیج فارس را در اولویت قرار خواهد داد، پرسید: «پایان دادن به این درگیری‌های نیابی مستلزم چه کاری است؟»

وزیر خارجه ایران، با بیان اینکه «منطقه، اولویت اول ما است» افزود: «ما می‌خواهیم از هر فرصتی برای همکاری با همسایگانمان در خلیج فارس همکاری کنیم. ما هم به صورت علنی و هم خصوصی، پیشنهاداتی را برای تعامل و گفت‌وگو مطرح کرده‌ایم. اما متأسفانه آنها گوش شنوا ندارند.»

رئیس دستگاه دیپلماسی ایران، سپس با اشاره به سیاست ایران در قبال عربستان سعودی گفت: «مسئله این نیست که به تنش نیاز هست. ما خویشتنداری را از خیلی وقت پیش آغاز کردیم، وقتی که آنها ۸ سال از صدام حسین حمایت کردند، اما او به آنها پشت کرد و هدف حمله قرارشان داد.»

وی ادامه داد: «طی دو سال و نیم گذشته، وقتی که ما وارد مذاکرات هسته‌ای شدیم، سعودی‌ها هر کاری برای تخریب آن مذاکرات، (اعم از) اشباع بازارهای نفتی، انجام دادند و ما خویشتن‌داری به خرج دادیم. هر چیزی حدی دارد.»

توافق هسته‌ای: آمریکایی‌ها خودشان را کنار کشیده‌اند
خبرنگار نیویورکر پرسید: «به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای با برخی مشکلات روبرو شده. می‌توانید درباره این مشکلات توضیح بدهید؟»

آقای ظریف گفت: «مهم‌ترین مشکل این است که ایالات متحده، بعد از هشت سال متفرق کردن همه با هراس‌افکنی و وضع جریمه‌های سنگین علیه کسانی که می‌خواستند با ایران تجارت کنند، خودش را کنار کشیده است. میلیاردها دلار جریمه علیه موسسات مختلف مالی اروپا وضع شد. ایالات متحده بایستی به بانک‌های مختلف می‌رفت و می‌گفت گذشته‌ها گذشته.»

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از نتایج دیدارهایش با جان کری، وزیر خارجه آمریکا دارد هم گفت: «می‌خواهم شاهد این باشم که بانک‌های اروپایی بدون ترس از اقدام تلافی‌جویانه آمریکا با ایران وارد معامله می‌شوند. مسائل زیادی به این موضوع ربط دارند. ما همان‌طور که تعهداتمان را کامل انجام دادیم، حق داریم به طور کامل هم نفع ببریم. آنها (آمریکا) باید پیامی بفرستند مبنی بر اینکه انجام تجارت با ایران هزینه‌ای در بر نخواهد داشت. والسلام. بدون اما و اگر.»

ظریف تأکید کرد: «نظام‌های بین‌المللی، معاهدات بین‌المللی و هنجارهای بین‌المللی نه به خاطر خوب بودن هیچ‌کس، بلکه به خاطر منافعی که دارند، رعایت می‌شوند. اگر چنین نشود (نفعی حاصل نشود)، دوام این توافقنامه‌ها به خطر می‌افتند.»

وزیر خارجه ایران گفت که توافق هسته‌ای پابرجاست اما هشدار داد در صورتی که یکی از طرف‌ها به آن پایبند نباشد، خاتمه خواهد یافت.

دولت بعدی آمریکا و برجام
خبرنگار نیویورکر پرسید: «الان آخرین سال حضور اوباما و جان کری در دولت است. شما فکر می‌کنید یک رئیس جمهور جدید، خواه دموکرات باشد یا جمهوری‌خواه، چه معنایی در آینده فرایندی خواهد داشت که در دوران دولت اوباما شروع شد؟»

ظریف گفت: «من بیشتر تمایل دارم که این فرایند در دوران دولت اوباما به ثمر بنشیند. اعتقاد من این است که اگر چنین بشود، روسای جمهور آینده ایران و آمریکا، هر دو، محافظت از آن (توافق) و ضمانت ادامه آن را در راستای منافعشان خواهند داد، چون ما عقیده داریم که این توافق خوبی است.»

وی افزود: «بنابراین، تمرکز من این است که ما این توافق را در طول ماه‌های باقی مانده از دوران جان کری و خودم مستحکم کنیم و اطمینان حاصل کنیم که همه، منافع پایبندی به این توافق را درک می‌کنند.»

خبرنگار نیویورکر گفت: «آیا شما فکر می‌کنید که رئیس‌جمهور بعدی آمریکا - هر کدام از حزب‌ها که برنده شود - احتمال دارد که همین قدر رفتارش دوستانه باشد یا به اندازه رئیس‌جمهور فعلی علاقه‌مند به مذاکره باشد؟»

ظریف گفت: «اما بسیاری از مردم در ایران، (رفتار) این دولت (آمریکا) را چندان هم دوستانه نمی‌بینند.»

وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سوال که معمولاً هر چند وقت یکبار با جان کری تعامل می‌کند گفت: «اغلب اوقات.»

او اضافه کرد که بسته به شرایط ممکن است «دو تا سه بار در روز» با همتای آمریکایی‌اش تماس حاصل کند.

رابطه ایران و آمریکا: واشنگتن روش‌های خصمانه قبلی را کنار بگذارد
وزیر خارجه ایران در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع روابط ایران و آمریکا در طول دو سال و نیم گذشته پرداخت و گفت: «ما امیدوار بودیم که همکاری‌های بیشتر بر سر این موضوع بی‌اعتمادی (بین دو کشور) را از بین ببرد. و من هنوز هم فکر نمی‌کنم که خیلی دیر باشد. همان‌طور که رهبر ما سال گذشته گفتند، اگر تجربه مذاکرات هسته‌ای ثابت کنند که آمریکا رویکردش در قبال ایران را عوض می‌کند - و رویکردش را بر اساس احترام متقابل و منافع قرار می‌دهد - شانس تغییر وجود دارد.»

ظریف ادامه داد: «اما اگر ایالات متحده بخواهد به سیاست‌های خصمانه‌اش ادامه بدهد، اما مجبوریم به توافق هسته‌ای بچسبیم و تلاش کنیم که آن را سرپا و موثر نگاه داریم. توافق هسته‌ای، هنوز هم می‌تواند زیربنا باشد و نه سقف. اما این نیازمند اراده سیاسی مثبت از طرف آمریکا است تا روش تکرار گذشته‌ها و مسیرهای نخ‌نما درباره ایران را کنار بگذارد.»

حکم دیوان عالی آمریکا: دزدی خیابانی است
وزیر خارجه ایران همچنین حکم دیوان عالی آمریکا برای پرداخت حدود ۲ میلیارد دلار به خانواده‌های قربانیان بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ بیروت واکنش نشان داد و گفت: «کل احترامم به دستگاه عدالت آمریکا از بین رفت.»

ظریف، حکم یاد شده و حکم قبل‌تر یک دادگاه برای پرداخت غرامت از طرف ایران به خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر را «مضحک» خواند و با متهم کردن تلویحی عربستان گفت:«چطور ممکن است شما ایران را به پرداخت غرامت به قربانیان ۱۱ سپتامبر مسئول کنید اما از دیگرانی که در واقع مقصر این واقعه بودند سلب مسئولیت کنید؟»

آقای ظریف تأکید کرد: «وقتی که یک دادگاه ایران را برای ۱۱ سپتامبر سرزنش می‌کند، اعتبار دستگاه عدالت آمریکا را از بین می‌برد.»

وی سپس گفت: «مردم ممکن است در کشورهای علیه مصادره اموال آمریکا قانون صادر کنند. شما از این خوشحال می‌شوید؟ ایالات متحده جرائم زیادی علیه مردم ایران، ویتنام، مردم افغانستان و مردم عراق مرتکب شده است. آیا آنها می‌توانند در کشورهای خودشان به خاطر تلفات جانبی ناشی از بمباران‌های آمریکایی، به خاطر شکنجه‌های ساواک درست شده توسط آمریکا از این کشور پول مطالبه کنند و بعد بروند و آن را مصادره کنند؟ شما تمایلی به پذیرفتن این دارید؟ بنابراین ما چرا باید رأی دیوان عالی را قبول کنیم؟ دیوان عالی، دیوان عالی آمریکا است نه دیوان عالی دنیا. ما در حدود اختیارات قانونی این دادگاه نیستیم و پول ما هم همینطور. این دزدی است. یک دزدی بزرگ. دزدی خیابانی. اما قبول کنید، ما آن را پس می‌گیریم

برنامه موشکی: آمریکا مدیون ایران است
ظریف درباره برنامه موشکی ایران گفت: «این مشکل آمریکا است (که) فکر می‌کند می‌تواند رفتار همه را کنترل کند. این آزمایش‌های موشکی، حق ما هستند. ما به صراحت گفته‌ایم که از آنها جز برای دفاع از خودمان استفاده نخواهیم کرد. آنها برای حمل سلاح‌های هسته‌ای هم ساخته نشده‌اند.»

ظریف اضافه کرد: «چه انتظار دارید؟ اینکه ایران بمیرد؟ شما جنگ ایران و عراق را پوشش داده‌اید. یادتان هستند که موشک‌های مسلح به سلاح‌های شیمیایی روی شهرهای ایران ریخته می‌شود. بیایید نگذاریم این فصل دوباره باز بشود. هر کسی که ایران را به خاطر آزمایش‌های موشکی به تحریک متهم می‌کند، باید همان حرف ساده‌ای را بزند که من زده‌ام و سپاه پاسداران زده است - و آن اینکه ایران هرگز به هیچ کشوری حمله نخواهد کرد. ساده و شفاف. این البته تعهد هر کشوری است که همین را بگوید.»

وزیر خارجه ایران گفت: «اینجا من فکر می‌کنیم شما به ما مدیون هستید. هواپیماهای آمریکا به صدام حسین برای بمباران مردممان با بمب شیمیایی، اطلاعات می‌دادند. ما در زمینه دفاعی به هیچ کس، هیچ چیز بدهکار نیستیم.»

سوریه: همه می‌دانند بشار اسد نخواهد رفت
رئیس دستگاه دیپلماسی ایران آخرین بخش از مصاحبه با نیویورکر را به موضوع سوریه اختصاص داد. ظریف درباره مذاکرات ژنو درباره سوریه که به بن‌بست خورده گفت: «چیزی که ما از ژنو می‌شنویم این است: "بسیار خوب. اگر بشار اسد (رئیس‌جمهور سوریه) فردا نرود، جنگ راه می‌اندازیم". همه این را می‌دانند که اسد نخواهد رفت. همه می‌دانستند که این فرایندی بود که ۱۸ ماه زمان می‌برد و در پایان ۱۸ ماه سوری‌ها درباره نحوه برگزاری انتخابات تصمیم خواهند گرفت.»

او در پاسخ به این سوال که آیا با بشار اسد درباره آینده‌اش در سوریه رایزنی کرده گفت که دیدگاه‌هایش را درباره پیشبرد فرایند سیاسی با رئیس‌جمهور سوریه در میان گذاشته و او دو سال و نیم پیش موافق آن بوده است. ظریف سپس گفت: «الان هم موافق است.»

وزیر خارجه ایران تأکید کرد که از دیدگاه تهران، آینده بشار اسد در دستان مردم سوریه است نه در دستان ایران.
 
کلمات کلیدی : ظریف+برجام+توافق هسته ای
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۸:۵۵:۴۸
جنگ بین ما و آمریکا جنگ حق و باطل است و نیروهای حق تحت هیچ شرایطی زیر بار ذلت نمی‌روند مسئولانی که به این موضوع معتقد نیستند یا از امت اسلامی و انقلابی ایران مایه نگذارند و یا حداقل سد راه اسلام و کمک حال آمریکا نباشند. (3668318) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۱:۰۷:۲۸
منظورت از ما كيه؟ بهتره بگي من نه ما!! (3668561) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۶:۵۸:۱۳
اینها همیشه به جای من می گویند ما ....وقتی کار خراب شد می گویند " ما نبودیم " (3669091) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۹:۰۴:۲۴
باشه، شما برو تو بغل کدخدا، باهاش محشور شی. (3669321) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۰۶:۵۳
حق و باطل را خدا تعيين ميكند و بس
نه شما (3668660) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۳:۳۲:۵۰
خدا مشخص کرده نیاز به افاضات حضرتعالی نیست فقط باید اقدام کرد (3668813) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۷:۱۶:۵۵
به کدخدا یت انتقاد شد ناراحت شدی؟ (3669125) (alef-13)
 
علوی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۸:۰۵:۴۸
منظور از ما ، ملت بزرگ ایران است که روز ۲۲ بهمن ، با فریاد بلند، مرگ بر امریکا میگوید، نه ترسوهایی که در فضای مجازی امریکا را بزک می کنند. و خدا حق و باطل را مشخص کرده ولی ، با چشم بینا می توان دید جمهوری اسلامی ایران حق است و دولت پلید و نکبت امریکا باطل است. برای افراد کور، و بی بصیرت ،امریکا و اسراییل و انگلیس قبله گاه است، آنها نه خدا را می فهمند نه حق و باطل را تشخیص می دهند، و نه جایی در میان ملت دارند و طعمه های مناسب و بی اختیاری هستند برای اهداف خباثت بار امریکا. (3669227) (alef-13)
 
میلاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۹:۲۰:۳۲
شما برو از خدا بپرس.خدای جوابشونو ببین به درد لای جرز دیوار هم نمیخوره.عمو تو اگه میدونستی خدا چی میگه این حرفو نمیزدی.و یهود و نثارا شما را اذیت های فراوان خواهد کرد و شما را در دایره سختی قرار خواهند داد.دست از سر شما بر نمیدارند تا شما را به دین خود در اورند.تو قران خوندی تا حالا؟حرف از خدا میزنه برا من (3669339) (alef-13)
 
ر
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۰۴:۲۶:۱۲
ظاهرا شما هم قرآن رو نخوندی وگرنه شیوه نگارش «نصارا» رو بلد بودی. (3669812) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۴:۴۱:۳۸
اونوقت حق کیه ؟ باطل کیه ؟! (3668903) (alef-13)
 
علی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۷:۲۵:۱۳
سخنان ظریف فقط برای سرگرم کردن عوام کاربرد داره وگرنه امریکاییها با این حرفها خام نمیشن.اونا عمل رو میبینن نه سخنرانی قشنگ رو.کشورای جهان اولی هم نمیتونن سره امریکا کلاه بزارن چه برسه جهان سوم (3669135) (alef-13)
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۱۱:۵۵:۲۴
من اینجوری بهش نگاه میکنم: فرض کنیم سیاست بین الملل یک حیوان وحشی است. اهلی کردن این حیوان وحشی زمانبر است. نه با قهر نه با جنگ میشود این حیوان را اهلی کرد و نه با تهدید. از ژاپن یاد بگیرم. (3670320) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۸:۵۶:۰۵
آقای ظریف وزیر خارجه کشورمان از شکست برجام نباید هراس داشته باشد. ملت فهیم ایران شکست برجام را نه به حساب تیم ایشان بلکه به حساب خوی استکباری شیطان بزرگ آمریکای جنایتکار خواهد گذاشت ولی سیاست و دیپلماسی التماس و خواهش اگر متوقف نشود آبروی دیپلمات‌های ما قربانی برجام بدفرجام خواهد شد. (3668319) (alef-3)
 
امین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۴۷:۵۳
اتفاقا مسوول مستقیم شکست برجام شخص اقای ظریف و روحانین,چون از ابتدا همه به غیر قابل اعتماد بودن امریکا هشدار میدادن و این دو نفر فقط برای منافع حزبیشون حاصل ده سال دستاورد های علمی و تکنولوژیکی ما رو به دشمن دادن و نابود کردن و در ازاش هیچی نگرفتن,البته اقای صالحی هم تقصیرش بیشتر از این دونفر نباشه کمتر نیست (3668417) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۵۰:۳۸
به نظر من ایران باید با کشورهای پنج به اضافه یک بجز آمریکا جلسه بگذارد و تکلیفش را با آنها مشخص کند..آمریکا باید از این توافق کنارگذاشته بشه به شرطی که یک تماشگر خوب و سربراه باشد و چوب لای چرخ توافق نگذارد..به قول معروف به آمریکا بگویند مارا به خیرتو امیدی نیست شر مرسان (3668424) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۰:۳۳:۱۷
اول اینکه خیلی خوبه که بالاخره متوجه شدین چرا عده ای دلواپس بودن!

دوم اینکه چون اخطارهایی از قبل به ایشان داده شده بود و ایشان هم بی اعتنایی کردن مقصر هستند و من و تمام کسانی که بعد از ما در این کشور متولد خواهند شد بعنوان یک ایرانی حتما عمل ایشان را تقبیح خواهند نمود.

سوم اینکه بهتر است بجای سرمایه گذاری بیشتر روی اعتماد امریکا، از همینجا برگردند که ضرر بیشتری رو متحمل نشیم. (3668483) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۱۷:۰۲:۲۹
مطمئن باش اگه برجام شکست بخوره مقصر اون بیشتر تندروهای و منتفعین داخلی ما هستند تا آمریکاییها (3671019) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۸:۵۶:۴۶
برجام غذای بیماری‌زایی شده که اگر اقدام بازدارنده موثری صورت نگیرد بتدریج شریان‌های حیاتی کشور را از حیات می‌اندازد. ما اکنون با ناکارآمدی برجام در حوزه اقتصاد و سیاست و 7 میلیون جوان بی‌کار و از سوی دیگر با دیپلماسی التماس دولتمردان در روابط خارجی مواجه شده‌ایم، چه کسی تصور می‌کرد بعد از برجام هر کشور فزرتی علیه ایران بیانیه صادر کند؟ تا دیر نشده باید چاره‌ای اندیشید و کاری کرد. (3668322) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۰۱:۵۵:۵۵
اون 7 میلیون بیکار رو برجام درست کرد یا نبود برجام؟ یه ابسیلون فقط بشین فک کن! (3669779) (alef-3)
 
تبریزی
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۰۲:۳۶
مشکل امریکا با ایران فقط و فقط سیاسیه و انرژی هسته ای و موشک و ... همه بهانه ان. نمی شه که از دشمن ایران انتظار داشت به ضرر ایران عمل نکنه و به تعهداتش عمل کنه. پس باید دشمنی رو کنار گذاشت. روابط رو با امریکا عادی سازی کنید تا نه تنها این دو مشکل بلکه خیلی مشکلات دیگه مثل محکوم شدن ایران در مجامع بین المللی، اعتبار پایین ویزای ایرانی، مشکل صنعت گردشگری، مشکلات بانکی و ... حل بشه. درمضن دمشنی با امریکا نه تنها به نفع ایران نیست بلکه با به هم زدن اوضاع داخلی ایران رو از درون ضعیف و آسیب پذیر می کنه. هیچ دو کشوری تو دنیا نمی تونن تا ابد دشمن هم باشن چون شرایط تغییر می کنه پس به نظر شما آیا با بهبود روابط جلوی ضرر بیشتر گرفته نمی شه؟ (3668328) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۱۶:۵۳
«کل احترامم به دستگاه عدالت آمریکا از بین رفت.»
ما از قبل هم اعتماد نداشتیم. نمی دونم شخصی به ظرافت شما چطور اینو متوجه نشد که امریکا قابل اعتماد نیست!!! (3668354) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۱۱:۵۵
دوست عزيز منظور آقاى وزير در اينجا وزارت دادگسترى ايالت متحده هست و به برجام ربطى نداره (3668669) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۹:۲۰
کلا آمریکا هر غلطی هم بکنه به برجام ربطی نداره (3668715) (alef-3)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۴۸:۴۶
این نوع ادبیات هوشمندانه و مودبانه در تاریخ سیاست خارجی ایران بسیار کم نظیر است .آقای ظریف از شما متشکرم . (3668421) (alef-13)
 
مشکین نقاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۰:۲۶:۴۸
برام خیلی جالبه که اگر شخصیت محبوب شما هنر اصلی خودش رو نداشته باشه، محاسن دیگه ای از اون رو بزرگنمایی می کنین تا مبادا ذهن دیگران به این موضوع که انتخاب شما اشتباه بوده منحرف بشه! (3668476) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۴:۱۹:۵۳
باید از احمدی نژاد دل چرکین باشی نه ظریف. مگر اینکه از حقوق بگیران آن مرد که رفت بوده باشی. (3668867) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۰۱:۵۷:۰۲
شمام تمام خصوصیات مثبت و منفیش رو منفی میکنی ! چه فرقی داره؟ (3669780) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۱۰:۱۸
بله، دکتر ظریف حرف های بسیار هوشمندانه ای می زنند ولی متاسفانه انگار گوش طرف مقابل به این حرف ها بدهکار نیست. الان ماه ها از توافق می گذره و ما به تمامی موارد توافق عمل کردیم ولی جز بعضی از موارد جزئی خبری از عمل به توافق از طرف اون ها نیست. بدبختانه، ما توان مجبور کردن آمریکا به پایبندی و عمل به توافق رو نداریم و باید منتظر بمانیم که شاید آنها مصلحت بدانند و به توافق عمل کنند. (3668665) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۵۱:۰۷
من میگم برجام رو بی خیال بشیم و برای جنگ آماده بشیم تا جناب مشکین نقاب راضی بشن چطوره.....پسر خوب هنوز متوجه نشدی همینی هست که هست (3668426) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۸:۱۱:۰۳
اصلاً چطوره کل کشوره کل کشور تسلیم آمریکا کنیم تا واداده ها راضی بشن؟ (3669234) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۰۹:۵۷:۲۹
اقای ظریف عزیز به نظر شما فرد باهوشی هستید پس واقعیت ها را بدون ترس بیان کنید . برجام اگر صدمه می بیند از داخل است از حرکات نمایشی و ایران خراب کن است . از شعارهای نخ نما شده است که درست است برای مردم ابی دارد ولی برای برخی نان خوبی دارد . شما فکر میکنید رقیبان دولت میگذراند برجام به ثمره برسد ؟ هرگز نخواهند گذاشت تا بتوانند با ان شما را بکوبند . (3668439) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۲:۰۸
مگه ما چی کار کردیم؟
چی کار کردیم که خلاف برجام بوده باشه؟
به جای این که برید یقه کدخدا رو بگیرین به داخل گیر می دید؟
قبله آمالتون شده غرب! هر بلایی که سرتون بیاره دم نمی زنید (3668722) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۰:۰۰:۲۱
ابروی ایران رو بیشتر از این هزینه نکنید.
این دولت اوباماست که داره کار شکنی میکنهوای به حال اینکه ترامپ بیاد (3668442) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۰:۳۵:۰۷
یعنی گوینده این متن حواسش به کلمه کلمه حرفی که می زنه هست . زنده باشی ظربف عزیز . (3668490) (alef-13)
 
omidan
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۱:۰۲:۴۵
لبخند بزن ظریف جون. خنده بر هر درد بی درمانی دواست (3668555) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۰:۳۴
ايشون بسيار هوشمندانه مصاحبه كردن،بعضيا انتظار دارن يك ديپلمات بياد بگه مرگ بر امريكا و اينا خوشحال بشن!!!
مذاكره كردن الان يك علم و تخصصه،كلاس فلسفه نيس،هر حرفي كه بخواي بزني بايس پخته و كارآمد باشه...بعضي دوستان اين مصاحبه هارو با راهپيمايي و شعار اشتباه گرفتن!!!! (3668581) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۳:۲۲
دیدیم حرکات دیپلماتیک نتیجه اش چی شد! شما نمی خواد خودتون به زحمت بندازید به ما علم سیاست خارجی یاد بدین (3668727) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۸:۳۲:۱۱
اونجایی که پرت و پلا و فحش و فضحیت میگن چاله میدونه نه کلاس فلسفه! (3669268) (alef-13)
 
آریو سوئد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۱:۲۵:۲۰
طلا را دادید خروس قندی گرفتید. این هم نتیجه اون. (3668592) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۰۰:۳۲
آقای ظریف ، شما با تماس تلفنی با اوباما ، لبخند و قهقه با آمریکایی ها ، قدم زدن با کری و ایستادن و عکس انداختن با پرچم آمریکا که همه آنها را اتفاقی بیان کردید دنبال کسب محبوبیت و تبدیل شدن به قهرمان ملی داشتید ولی دوچیز را فراموش کردید :
1- کسانی که در تاریخ محبوب شدند (مانند امیر کبیر) دنبال محبوبیت نبودند و کار درست را انجام دادند
2- غزت و ذلت دست خداست نه در رابطه با آمریکا
با توجه به اتفاقاتی که پیش آمده امیدوارم مزد خود را گرفته باشید (3668646) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۷:۴۴
شما مگر نمی گویید همه از امریکا بدشون میاد و مرگ بر امریکا می گویند و اعتماد ندارند و این حرفا ؟!! چطور برای مردمی "از قول شما" با این طرز فکر قدم زدن با کری محبوبیت می اورد؟! (3668710) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۴۵:۳۹
هر کس دنبال رضای خدا رفت عزیز شد هرکس دنبال رضای خلق (و دشمنان دین) رفت ذلیل! دیر و زود داره اما سوخت سوز نه
مکروا و مکرالله و الله خیرالماکرین (3668730) (alef-13)
 
پیمان
Netherlands
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۹:۰۸:۴۶
اقای امیر .دنبال کسب محبوبیت و تبدیل شدن به قهرمان ملی بقول شما یعنی لبخندو قهقه وقدم زدن و عکس کرفتن با یک امریکای است.پس اگر اینطور باشه این اقای ظریف هوش خیلی بالای داره (3669330) (alef-13)
 
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۱:۰۹
بهتره هر کشتی امریکایی که یه وجب میاد داخل مرز توقیف و مصادره بشه (3668700) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۲:۳۸:۳۹
ازاینکه امریکا بفکر منافع خویش است در آن شکی نیست ما هم اگر نیستیم باید بفکر منافع خودمان باشیم.باید در روابط بین الملل ودر داخل یک صدایی بوجود بیاید و نهادینه شود.
این درست نیست کسانیکه بوسایل ارتباط جمعی دسترسی دارند هر کدام ساز خودشانرا در رواط بینالملل بنوازند چیزیکه از سالها پیش شروع شده و همچنان ادامه دارد.این چند گانگی یکی از مشکلاتی است که کشورهای خارجی را در رابطه با ایران سر در گم میکند و نمیدانند تصمیم گیرنده نهایی کدام ارگان است.
ما باید مشکل داخلی خودمانرا حل بکنیم و از دخالت اشخاص و نهادهای غیر مسیول در وظایف نهادهای دیگر جلوگیری بکنیم.
علاوه بر اینها نتیجه سود و زیان اعمال و رفتار خودمانرا در 37 سال گذشته بر رسی بکنیم از رفتارهاییکه ضررهای هنگفت مالی و حیثیتی بکشور وارد شده بپرهیزیم و اعمال و رفتار خودمانرا در جهت منافع ملی و با رعایت قواعد ملی و بینالمللی بپیش ببریم.
مثال ساده شعارهایی است که هر روز ادامه دارد آیا این شعارها مشکلی را حل کرده.بررسی های میدانی شود این شعارها انسجام داخلی را تقویت نموده موجب پیشرفت اقتصادی اشتغال امنیت بیشتر امید باینده روز افزون گردیده است؟.در زمینه بین المللی این شعارها چه ثمراتی ببار آورده است؟
وووو............................
h (3668714) (alef-13)
 
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۵:۰۹:۴۶
دکتر ظریف به وجودتون افتخار می کنیم. (3668943) (alef-13)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۶:۰۱:۳۰
طبق برنامه ای هماهنگ شده، برای فریب دادن ایران ، هر هفته هیئتی از کشورهای اروپایی در ایران حضور می یابند بدون حتی یک نتیجه، وهمه ی اینها صرفا به جهت مشغول کردن و دلخوش کردن ایران به نتایج برجام می باشد ، که دولت محترم دلخوش بود به ترافیک حضور کشورهای اروپایی در حالی که هنوز هیچ قرارداد مثبتی بین تجار ایرانی و خارجی منعقد نشده است، با توجه به اینکه این نتایج نشان دهنده فریب ایرانیان در قضیه برجام می باشد، باید به گونه ای حساب شده و زمانبندی شده اقدام صورت پذیرد، درواقع در باتلاقی افتاده ایم که آمریکا از قبل همه چیز آن را طراحی کرده بود، اجرای ظاهری برجام و مسدود کردن تمامی اموال تحت عناوین مختلف حقوق بشری و حمایت از تروریسم، که همین را باید بعنوان نقض برجام تلقی نموده و بر اساس این سری اقدامات ، پاتک مناسب در این جنگ نابرابر به دشمن خونی زد، بالفرض باندازه هر دلار به دلار پولی که از اموال ایران دستبرد میخورد که قرار بود برگشت داده شود به همان میزان اقدام به پیگیری کارهای هسته ای شود، تا ترس به پیکره ی این کشورها افتاده و بر توقف اقدامات خلاف خودشان مبادرت ورزند، درواقع وقتی هر اقدام آنها با واکنش منفعلانه وزیر امور خارجه و رئیس جمهور ما مواجه میشود همین امر باعث تشدید و تأیید اقدامات خودشان تلقی نموده و کارهایی که در هیچ زمانی جرأت به انجام آن نداشتند در این دولت به راحتی هرچه تمام تر نسبت به انجام آن پافشاری می نمایند.
جناب آقای رئیس جمهور و جناب آقای وزیر امور خارجه تا قبل از اینکه شما هم مثل رئیس جمهوری که اکنون منفورترین رئیس جمهور در بین اقشار اجتماع بدلیل فروختن کشور خود به بیگانه شد، شما نیز دچار این نفرت و راندگی توسط اقشار عظیم مردمی شوید به خود بیایید و در مقابل زورگوییهای این زورگو اقدام مناسب و درخور شأن ملت طراحی و هرچه زودتر ارائه نمایید ، وای بر شما اگر کاهلی و سستی ورزید که بزودی باید در پیشگاه عدل مردم پاسخگو باشید و مردم صبرشان در مقابل خیانت و فروختن اموال ملت به هر نوع زیاد نخواهد بود و اکنون آنچه که ما میبینیم از اقشار اجتماع حتی طرفداران شما هم در حال روی برگردانی از شما شده اند ، لطفا لطفا لطفا تجربه ی تلخ گذشته را برای خودتان تکرار نکنید. بنده عضوی از این ملت هستم و روزانه با ده ها نفر از همین مردمی که به شما رأی دادند ارتباط دارم و همه چیز را با گوشت و پوست خودم لمس میکنم و مجیز گوی و طرفدار هیچ جناحی نیستم، لطفا اقدام عملی کنید. (3669026) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۷:۰۲:۵۹
تربيت و منش اقاى ظريف باعث افتخار ايرانيان است. (3669096) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۸:۴۲:۱۶
برجام 1 ،خسارت محض بود اما امریکا به برجام های بعدی می اندیشد و هدف نهایی اش نمایش انقلاب اسلامی شکست خورده،ایران ضعیف و همراه با سیاست های نظام سلطه جهانی است؛تا به دنیا اعلام کند که کدخدای دنیا امریکاست .هر دولتی که در ایران(خواسته یا نا خواسته)به امریکا در رسیدن به این هدف کمک کند برگ سیاهی را در تاریخ آینده کشور به خود اختصاص می دهد. (3669290) (alef-13)
 
معصوم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۸:۴۷:۱۴
امیدوارم منظور از صبر ما در برابر عربستان....ملت نباسد.چون ملت با طناب پوشسده امثال تو به چاه نمی روند.اینبار امثال تو و فرزندانتان باید تشریف ببرید بجنگید نه ما (3669296) (alef-13)
 
رضا
Germany
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۱۹:۲۶:۴۸
اگر ترجمه صحیح و کامل باشد یک اشتباه فاحش در مصاحبه ظریف رخ داده و آن اینکه ایشان گفته که آیا شما می پذیرید که ما در ایران شما را برای جنایاتی که مرتکب شده اید محاکمه کنیم و اموالتان را مصادره کنیم؟و... این کلام این طور القاء می کند که گوینده تلویحا پذیرفته که در انفجارهای لبنان ایران نقش داشته ولی باید در دادگاه های بین المللی دعوا مطرح شود. چرا که آنها واقعا این جنایات را انجام داده اند و البته تمسخر دستگاه قضایی آنها در مورد حادثه 11 سپتامبر ربطی به این حکم 2 میلیارد دلاری نکه در مورد انفجارات لبنان است ندارد. (3669348) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۰۲-۰۷ ۲۱:۳۴:۵۴
اگر برجام هیچ دستاوردی نداشته و تحریم ها هم چنان ادامه یافته و بلکه اضافه شده است، آیا نباید به دولت روحانی مدال لیاقت داد که توانسته است در چنین شرایطی و با وجود سقوط قیمت نفت به یک سوم تورم را از ۴۰ درصد به ۱۳ درصد کاهش دهد، بهای ارز و طلا را ثابت نگاه دارد و رشد منفی اقتصاد میهن را متوقف کند؟ آیا نباید دلواپسان حامی احمدی نژاد پاسخ گو باشند که چرا در شرایط مشابه همه شاخص های اقتصادی میهن در دولت او منفی شد؟ به عبارت واضح مخالفان یا باید اعتراف کنند که برجام حتی در همین مدت کوتاه آثار مثبت و بسیار داشته است و آن را به حساب درایت دولت و دیپلماسی صحیح آن منظور دارند یا اعلام کنند که دولت با وجود تحریم ها توانسته است سیر قهقرایی اقتصادی کشور را متوقف کند و در نتیجه به آن مدل لیاقت و مدیریت دهند. آخر مگر می شود که همه فکر و ذکر دولت تدبیر و امید متوجه برجام بوده و آن هم بی حاصل از کار درآمده باشد و در عین حال به رغم کاهش فاحش قیمت نفت آرامش اقتصادی برجامعه حاکم شود؟ (3669532) (alef-13)
 
برجام را خدا آورد!
Romania
۱۳۹۵-۰۲-۰۸ ۰۵:۱۴:۴۱
الو جناب ظریف !؟ از واشنگتن تماس می گیرم دیگه چیزی برای معامله کردن دارید !؟ اگه ندارید انقدر حرف اضافه نزنید و مارو محکوم نکنید! نظام آمریکا از شما تشکر می کنه که انقدر راحت همه صنعت اتمی تقدیم این کشور کردی ، بدون هیچ چشم داشتی لطفا برو و صنعت موشکی ، حقوق بشر و در کل نظام جمهوری اسلامی ایران برامون بیار باز مذاکره کنیم تا ببینیم آیا می شه به شما رحم کنیم یا نه و دولت امریکا امیدواره که بدون دادن هیچ امتیازی درست مثل صنعت هسته ای توسط دولت تدبیر و امید شما به نتیجه برسیم با تشکر از سیاست های لبخند شما ...


خسته شدم از بس کامنتام رو درج نکردی الف!!! (3669818) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.