نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 449328
کارشناسان در گفت و گو با الف مطرح کردند؛
عربستان قصد دارد تا عراق را نسبت به ایران بی تفاوت کند/ ایران باید با کشورهای هم پیمان خود متحد شود
بخش سیاست خارجی الف،9 اسفند95
تاریخ انتشار : دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۳
سفر عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی به عراق اولین سفر یک مقام عالیرتبه سعودی بعد از 14 سال از زمان سقوط صدام است. این سفر بدون اعلام قبلی و به صورت غیرمنتظره انجام شد. وزیر خارجه عربستان در این سفر با  تعدادی از مقامات سیاسی عراق از جمله حیدر العبادی، نخست‌وزیر، سلیم الجبوری، رئیس پارلمان، ابراهیم جعفری، وزیر امور خارجه و فؤاد معصوم، رئیس‌جمهور این کشور، دیدار و گفت‌وگو کرد.

الف برای آگاهی از دلایل و پیامدهای این سفر با دو کارشناسان مسائل منطقه گفت و گویی انجام داده است که در ادامه آمده است.

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسایل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف، درباره سفر وزیر خارجه عربستان به عراق گفت: سفر عادل الجبیر به عراق نشان می دهد که عربستان در صدد بهبود روابط خود با عراق است و عادل الجبیر قصد دارد تا عراق را نسبت به ایران بی تفاوت کند ولی با توجه به بافت مذهبی، فرهنگی عراق این امر امکان پذیر نخواهد بود و عربستان با مشکل مواجه خواهد شد چراکه سیاست های عربستان نیز با عراق بسیار متفاوت است و ریاض همواره کمک های مالی به داعش علیه عراق کرده است که این موضوع روابط عراق و عربستان را دچار چالش کرده است.

هانی زاده در مورد تحرکات اخیر عربستان و ترکیه در منطقه و در قبال ایران اظهار کرد: با توجه به ورشکستگی سیاسی و اقتصادی و کودتای نافرجام ترکیه در منطقه که منجر به خروج 80 هزار نفر از نخبگان نظامی، سیاسی و اقتصادی از چرخه نظام این کشور شده است، هم اکنون ترکیه با مشکلات زیادی روبرو بوده و موجب شده تا اردوغان به سمت کشورهای شورای همکاری خلیج فارس حرکت کند.
 
وی تصریح کرد: کمک‌های مالی عربستان به ترکیه به منظور این است که اردوغان سیاست های تهاجمی در قبال ایران اتخاذ کند تا سیاست های شکسته خورده خود را در منطقه جبران کنند. در حال حاضر عربستان درصدد تشکیل جبهه عبری،عربی و ترکی در قبال ایران است تا از این طریق ایران را در نقطه ضعف قرار دهد.
 
این کارشناس مسائل بین المللی به دیدارهای اخیر اردوغان و الجبیر اشاره کرد و افزود: دیدارهای اخیر اردوغان و الجبیر با وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در حاشیه مونیخ نشان میدهد این ائتلاف در آستانه شکل گیری است و ترکیه برای فرار از شرایط فعلی خود به اظهارات خصمانه علیه ایران روی آورده است.
 
وی تاکید کرد: به نظر می آید ایران باید همواره بر وحدت داخلی خود تاکید کند و هوشمندانه مسائل منطقه ای را رصد کند. ایران باید با پادشاهی کویت، عمان و امارات ائتلافی به وجود بیاورد و در مقابل عربستان و ترکیه ایستادگی کند چراکه این کشورها نیز با عربستان مشکل دارند و از سوی دیگر نیز باید دست به یارگیری جدیدی بزند و با روسیه و چین و ارمنستان و پاکستان روابط خود را حفظ کند تا توطئه های عربستان، رژیم صهیونیستی و ترکیه خنثی شود.
 
*سفر عادل الجبیر به عراق، سفری برای جبران سیاست های شکست خورده عربستان است
 
همچنین جعفرقناد باشی کارشناس مسائل منطقه ای در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد تحرکات اخیر عربستان و ترکیه گفت: تحرکات اخیر عربستان و ترکیه در واقع تحرکات جدیدی است که مبتنی بر ناکامی ها و شکست های این دو کشور بعد از حلب و موصل است لذا سفری که اردوغان به عربستان داشت و سپس به سه کشور عربی رفت در همین راستا بوده و همواره سعی میکند تا بین رژیم صهیونیستی و کشورهای مرتجع عربی وحدت ایجاد کند تا از این طریق بتواند نفوذ خود در منطقه را افزایش دهد.
 
وی تصربح کرد: از سوی دیگر عربستان و ترکیه احساس می کنند که روی کار آمدن ترامپ باعث تضعیف قدرت آنها است چراکه اوباما به گروههای تکفیری کمک های مالی زیادی می کرد ولی ترامپ سیاست های خود را مخالف این موضوع اعلام کرده است به همین دلیل این کشورها از قدرت گرفتن حزب الله لبنان و ایران احساس خطر کرده و به دنبال راه فراری برای خود هستند.
 
ابن کارشناس مسائل منطقه ای ادامه داد: در حال حاضر موصل به طور کامل از دست نیروهای خارجی بیرون شده است و داعش در شمال عراق و شمال سوریه موقعیت خود را از دست داده است که اینها به دلیل حضور جبهه مقاومت است. ترکیه و عربستان آخرین تلاش های خود را برای نجات از اوضاع داخلی خود میکنند. سفر عادل الجبیر به عراق از نظر منطقه ای و دو جانبه ای سفری جبرانی محسوب میشود چراکه عربستان احساس میکند که موقعیت خود را در عراق از دست داده است تا به این لحظه عربستان از طریق گروههای تکفیری در منطقه حضور داشته است که منجر به شکست شده است و حالا سعی کرده با دیپلماسی نرم در منطقه حضور پیدا کند.
 
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه رژیم صهیونیستی به دنبال این است تا ترکیه و عربستان را علیه ایران تقویت کند اما عراق به هیچ عنوان ایران را تنها نخواهد گذاشت و ایران نیز باید با دیپلماسی قوی تر در مقابل سیاست های عربستان و ترکیه ایستادگی کند و با کشورهای هم پیمان خود علیه این کشورها ائتلاف کند.
 
کلمات کلیدی : عادل الجبیر، عربستان، ترکیه
 
J
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۸:۵۵:۴۰
سیاست کلی منزوی ساختن ایران است که با محوریت ترکیه و عربستان سعی بر انجام است (4179052) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۱:۴۹:۲۵
هرچی باشه اونهاعرب هستند وبالاخره به تفاهم می رسند (4179260) (alef-13)
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۲:۳۸:۳۲
بنظرم ایران بایست یک بازنگری اساسی در سیاستهای خارجی منطقه ای خود داشته باشد و انرا به واقع با منافع کشور هماهنگ کند . در حال حاضر برآیند سیاست خارجی ما که بر پایه لبخند استوار شده به هیچ متضمن منافع منطقه ای ما نیست . (4179317) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۲۲:۴۳:۱۸
چرا عراق وارد این بازی شده. در این شرایط حداقل معرفت عراقی ها نپذیرفتن جبیر بود. (4179324) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۰۴:۴۰:۱۵
دوست عزيز آنها به يك زبان صحبت مي كنند ما نبايد تاريخ را فراموش كنيم (4179489) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۰۰:۳۳:۲۵
مرگ بر عربستان وهابی خبیث (4179445) (alef-13)
 
قرتااسي
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۰۷:۳۱:۱۸
هرجا عربستان پول بگذارد همه در مقابلش تعظيم مي كنند بخصوص اعراب عراق (4179539) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۰۸:۲۵:۳۴
سعودیها پول دارند و همه را میخرند ولی ما در مورد عراق اشتباهات زیادی داشتیم یکی هم بخشیدن غرامت جنگ بود (4179617) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۰۹:۴۷:۰۸
ببخشید !
ایران باید با کدام کشور هم پیمانش متحد شود ؟!!!!!! (4179743) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۴:۰۸:۰۷
عراق این راباید بداند که داعش دست پرورده عربستان سعودیه (4180157) (alef-3)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۲-۱۰ ۱۶:۴۴:۵۶
عرنستانی که داعش را در دامان عراق انداخت ، عراق باید خیلی فراموشکار باشد که آن را بسادگی فراموش کند؟ (4180442) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.