توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 500663
هشدار دیده‌بان حقوق بشر درباره اعدام فعالان در عربستان
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۴۳
مرکز بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر درباره اعدام شماری فعال صلح طلب در عربستان هشدار داد.

به گزارش فارس، دیده‌بان حقوق بشر با انتقاد از اعدام فعالان صلح طلب در عربستان، اعلام کرد که با روی کارآمدن رهبران جدید در این کشور، تعداد اعدامی‌ها زیاد شده است.

مرکز بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر درباره اعدام شماری فعال صلح طلب در عربستان هشدار داد.

سارا لیا ویتسن، مدیر بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر می گوید از زمان تغییر در رهبران عربستان سعودی اعدام‌ها در این کشور به شکل فزاینده‌ای زیاد شده است.

وی با انتقاد از سیستم قضایی معیوب عربستان که در قبال شکنجه و آزار در این کشور بی‌اعتناست، اعلام کرد که با اعدام نمی‌توان جلوی جرایم را گرفت.

به نوشته وبگاه خبری «العهد»، خانم لیا ویتسن از مقامات سعودی خواست هرچه سریعتر جلوی اعدام‌ها در این کشور را گرفته و اگر واقعا به دنبال اصلاحات در عربستان هستند، مانع محاکمه‌های ظالمانه شوند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، مقامات سعودی 14 فعال صلح طلب را بدون هیچ توضیح و توجیهی از «الدمام» به زندان «الحائر» شهر ریاض در تاریخ 15 جولای منتقل کرده‌اند.

برخی از این افراد از ابتدای بازداشت در زندان انفرادی و بدون داشتن ارتباط با بیرون به سر می‌برند.

دیده‌بان حقوق بشر همچنین اعلام کرد که دادگاه عربستان تمامی 14 متهم را بر پایه اعترافاتی که بعدها از سوی این متهمان تکذیب شده، محکوم کرده‌است؛ اعتراف‌هایی که مقامات سعودی تحت شکنجه از این افراد گرفته‌اند.

دادگاه جنایی ویژه عربستان بین سال‌های 2013 و 2016، 10 حکم قضائی علیه تعدادی از مردان و کودکان صادر کرده است؛ این افراد به اتهام مشارکت در راهپیمایی‌های مسالمت آمیز و اصلاح طلبانه در سال‌های 2011 و 2012 در شرق عربستان محکوم شده‌اند.

با این حال، دادگاه مذکور ادعای شکنجه زندانیان و متهمین را تکذیب و از انجام هرگونه تحقیق در این خصوص خودداری کرده است.

از بین این تعداد، 4 نفر به نام‌های «علی النمر، داود المرهون، عبد الله الزاهر، وعبد الکریم الحواج» هنگامی که کودکی بیش نبودند، از سوی دادگاه‌های عربستان به ارتکاب جرایم محکوم شده‌اند.
 
 
کلمات کلیدی : دیده بان حقوق بشر+عربستان+اعدام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.