توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 397244
موافقت دولت آمریکا با فروش جنگنده های اف ۱۶ و بوئینگ به بحرین، قطر و کویت
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰:۴۷
منابع آگاه از موافقت دولت آمریکا با فروش ده ها جنگنده ساخت بوئینگ و لاکهید مارتین به سه کشور عرب حاشیه خلیج فارس خبر دادند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از بخش عربی خبرگزاری رویترز، دو منبع آگاه شامگاه چهارشنبه اعلام کردند که دولت آمریکا به اطلاع قانونگذاران این کشور رسانده که با قرارداد هفت میلیارد دلاری فروش جنگنده های ساخت شرکت بوئینگ به کشورهای کویت و قطر موافق است.

در همین حال، «لورن تامپسون»، مشاور دفاعی آمریکایی نیز در پایگاه اینترنتی مجله فوربس نوشت که دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با فروش جنگنده های «اف ۱۶» ساخت شرکت «لاکهید مارتین» به بحرین نیز موافقت کرده است.

این در حالی است که عملیات فروش جنگنده های مذکور از بیش از دو سال پیش به حالت تعلیق درآمده به این دلیل که رژیم صهیونیستی به عنوان هم پیمان اصلی آمریکا در منطقه خاور میانه، نسبت به احتمال به کار گیری سلاح های فروشی به کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس علیه این رژیم ابراز نگرانی کرده بود و قطر نیز به دلیل روابط احتمالی با گروه های مسلح اسلام گرا مورد انتقاد قرار داشت.

به گفته دو منبع مذکور که نام آنها فاش نشده، مسئولان آمریکایی به صورت غیر رسمی به اطلاع قانونگذاران این کشور رسانده اند که ۳۶ جنگنده بوئینگ مدل «اف ۱۵» به ارزش نزدیک به چهار میلیارد دلار را به قطر و ۲۸ جنگنده «اف ای ۱۸ ئی اف سوپر هورنت» ساخت این شرکت نیز با احتمال افزودن ۱۲ جنگنده دیگر در قراردادی به ارزش نزدیک به سه میلیارد دلار به کویت فروخته خواهند شد.

بر اساس این گزارش، قراردادهای فروش جنگنده های بوئینگ به قطر و کویت به محض پایان ابلاغ غیر رسمی آن که ۴۰ روز به طول می انجامد، به صورت رسمی اعلام خواهد شد و قانونگذاران آمریکایی نیز می توانند ظرف ۳۰ روز نسبت به این قراردادها اعتراض کنند هر چند که چنین اتفاقی کم سابقه می باشد.

این دو منبع همچنین اعلام کردند که مسئولان وزارتخانه های امور خارجه و دفاع آمریکا پیشتر با قراردادهای فروش جنگنده های مذکور به قطر، بحرین و کویت موافقت کرده با این حال همچنان منتظر موافقت نهایی کاخ سفید بودند.
 
کلمات کلیدی : دولت آمریکا+بحرین
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.