رئیس هیات اعزامی ایران به صد و سی و ششمین اجلاس اتحادیه بین المجالس در پاسخ به ادعای دخالت ایران در بحرین به دولتمردان این کشور توصیه کرد با تعامل سازنده با مردم، بحران جاری در این کشور را حل و فصل کنند.
به گزارش ایسنا، غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی در سخنرانی خود در صد و سی و ششمین اجلاس اتحادیه بینالمجالس در بنگلادش با اشاره به طرح ادعاهای بی اساس از سوی نماینده بحرین علیه جمهوری اسلامی در این اجلاس گفت: ادعای دخالت ایران در بحرین یک اتهام طراحی شده توسط کسانی است که حاضر به شنیدن مطالبات مشروع مردم و برقراری دموکراسی نیستند. توصیه برادرانه ما به دولتمردان بحرین این است که به جای پیروی از سیاست های مداخله جویانه برخی کشورها که باعث تشدید اوضاع داخلی و ایجاد مشکل در عرصه روابط خارجی می شود، سیاست مستقل اتخاذ کرده و با تعامل سازنده با مردم خویش بحران جاری در این کشور را حل و فصل کنند.
وی خاطرنشان کرد: شکل گیری و سازماندهی وسیع گروههای افراطی و تروریستی همانند داعش موضوعی نیست که صرفا توسط تعدادی اشخاص افراطی صورت گرفته باشد، بلکه مدارک کافی در خصوص نقش برخی دولتها در سازماندهی، حمایت و هدایت این گروهها وجود دارد و سیاستهای غلط و توسعه طلبانه برخی کشورها و محافل در ترویج اندیشه و تفکر افراطی از دیگر دلایل ظهور و تقویت گروههای افراطی و تروریستی است.
این نماینده مجلس یادآور شد: جای تاسف است که عمده این اقدامات غیر انسانی به نام مذهب و دین انجام میشود در حالی که با آموزههای اصیل الهی سنخیت ندارد. این نشان میدهد طراحان و حامیان این گروهها به دنبال تخریب وجهه دین در جوامع هستند زیرا از نظر آنها آموزههای دینی مانعی جدی در جلوگیری از زیاده طلبی آنان است.
جعفرزاده ادامه داد: از مهمترین راهکارهای اساسی برای حل و فصل بحرانها و چالشهای جاری در عرصه جهانی، جبران نابرابری و تمرکز و توجه به کرامت انسانی و سلامت برای همه و کلیه سطوح است. در این راستا علاوه بر تکلیف فردی هر یک از انسانها برای دفاع از کرامت انسانی باید تلاشی گسترده و جدی برای اصلاح محاسبات در نظام بین المللی انجام شود.
وی اضافه کرد: تا زمانی که مبنای نظام بین الملل بر بی عدالتی، نابرابری و زیاده خواهی قدرت ها استوار است امکان تحقق این شعارها در عرصه جهانی میسر نیست. در این راستا مجالس کشورها و نمایندگان منتخب مردم نقش موثری در تحقق این شعار در جوامع خود و عرصه جهانی دارند.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به حادثه تروریستی اخیر در سنت پترزبورگ اظهار کرد: ضمن محکومیت این اقدام شنیع تروریستی، مراتب همدردی هیات ایرانی را با مردم و دولت روسیه اعلام می کنیم.
وی با اشاره به انتخاب شعار « رفع نابرابری؛ ارائه کرامت و سلامت برای همه» به عنوان شعار این نشست افزود: نابرابری و بی توجهی گسترده به کرامت انسانی از بزرگترین چالش های بشر در طول تاریخ بوده و هست و پیامدها و آثار فردی و اجتماعی این وضعیت را می توان در سطوح مختلف اجتماعی در عرصه جهانی مشاهده کرد که دلیل و ریشه بسیاری از چالش های دیگر است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه کرامت انسانی یک حق ذاتی برای همه انسانهاست، گفت: کرامت یک هدیه و یک موهبت الهی است که به همه انسان ها صرف نظر از ملیت، نژاد، رنگ پوست، ثروت و موقعیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی اهدا شده است.
جعفرزاده با بیان اینکه استفاده ابزاری از حقوق بشر و برخورد سیاسی با این مفاهیم برای اهداف سیاسی و تنگ نظرانه باعث گسترش ظلم، بی عدالتی و نابرابری در عرصه جهانی می شود، خاطرنشان کرد: سکوت مرگبار قدرت ها در قبال جنایات گسترده در برخی نقاط جهان موید برخورد دوگانه، سیاسی و گزینشی با مفاهیم بالای حقوق بشر است. این قدرت ها برای توجیه رویکرد مخرب خود به دنبال ترویج ارزش ها و اعتقادات انحرافی و تحمیل فرهنگ ناشایست خود در عرصه جهانی هستند.
رئیس هیات اعزامی ایران به اجلاس بین المجالس ریشه بسیاری از چالش ها و جنگ ها را زیاده طلبی قدرت ها و بی توجهی آنها به حقوق دیگران عنوان و خاطرنشان کرد: شرایط نابسامان جاری در فلسطین دلیلی جز سیاستهای نژاد پرستانه و توسعه طلبانه علیه مردم مظلوم فلسطین و نادیده گرفتن حقوق آنان ندارد، بلکه کشتار، آوارگی، محاصره و ناامنی فلسطین نتیجه بی توجهی به مفاهیم ارزشمند الهی و انسانی است و متاسفانه سیاست های جانب دارانه برخی قدرت ها باعث استمرار و تعمیق بحران فلسطین برای بیش از هفت دهه شده است.
جعفرزاده با بیان اینکه تحولات و وضعیت نابسامان عراق، سوریه، یمن، افغانستان و سومالی متاثر از سیاستهای غلط و زیاده طلبانه است، گفت: حامیان و مرتکبین این جنایات کسانی هستند که از فطرت الهی خود فاصله گرفته و کرامت انسانی را قربانی مطالبات تنگ نظرانه خود کرده اند.