کد مطلب: 497512
پیاز کشور از کدام استان تامین می شود/ آخرین قیمت پیاز
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۱۸
رییس اتحادیه میوه و تره بار گفت: با ورود پیاز از شهرهایی مانند ورامین، فومنات و کرج تعادل نسبی برقرار خواهد شد و بار از روی دوش اصفهان برداشته می شود.
حسین مهاجران رییس اتحادیه میوه و تره بار در گفتوگو با ایلنا، در خصوص قیمت پیاز در کشور اظهار کرد: پیاز در حال حاضر از قیمت 3000 تا 3800 تومان در بازار خرید و فروش می شود. این قیمت پس از توزیع محصول اصفهان به بازار کاهش داشته است.
وی افزود: با احتساب این قیمت و در نظر گرفتن هزینههای حمل و نقل تا سود حدود ۳۵ درصدی خردهفروشیها هر کیلوگرم پیاز باید حدود 4500 تومان در بازار عرضه شود اما با توجه به نبود کشش در بازار مغازهداران این محصول را با حداقل سود کیلویی حدود 3800 تومان به بازار عرضه میکنند.
وی با اشاره به این نکته که قیمت پیاز بازهم کاهش خواهد داشت، تاکید کرد: طی روزهای آینده پیاز از مناطقی مانند بروجرد، شیراز، کرج، ورامین و فومنات به بازار وارد میشود که میتواند قیمت را تا حدود بسیاری متعادل کند. همچنین عرضه پیاز از مناطقی مانند آذربایجان در اواخر مردادماه به شدت قیمت این محصول را متعادل میکند، چرا که تولید آن در این استان با حجم بالا صورت میگیرد و میتواند بازار را کنترل کند. تولید پیاز پاییز و زمستان معمولا از آذربایجان تامین می شود و ما امیدواریم بتواند به میزان قابل توجهی قیمت را کاهش دهد.
رییس اتحادیه میوه و تره بار در ادامه تصریح کرد: دلیل کمبود پیاز در سال جاری عدم کشت این محصول توسط کشاورزانی است که سال قبل محصولشان با نازل ترین قیمت خریداری شد. کشاورزان از کاشت مجدد امتناع کردند و پیاز در بازار کاهش پیدا کرد. عرضه پیاز ابتدا از چابهار و شهرهای گرمسیری مانند جیرفت، دزفول و آبادان آغاز شد و هماکنون تقریبا همه بار عرضه پیاز در کشور روی دوش اصفهان قرار دارد به همین دلیل تولید و عرضه این محصول از اصفهان نمیتواند روی بازار تاثیر چندانی داشته باشد.
مهاجران در رابطه با قیمت گیلاس در کشور نیز اظهار کرد: در حال حاضر پیاز و گیلاس از میوه های گران محسوب می شوند. گیلاس تک دانه در بازار با مبلغ 13 هزار تومان به فروش می رسد و گیلاس سیاه نیز 5000 تومان معامله می شود. پیش بینی می شود قیمت گیلاس نیز طی روزهای آینده کاهش داشته باشد.
کلمات کلیدی : پیاز، گرانی، تورم
بیش از صدسال از تشکیل دولت و وزارت خانه ای به نام فلاحت و سپس کشاورزی می گذرد. هنوز هم این وزارتخانه هیچ برنانه ای برای کشت محصولات اساسی و پیشنهاد آن به کشاورزان ندارد. با این تنوع آب و هوایی طبیعی است که ما در تمام ایام سال بتوانیم محصولات اساسی و مورد نیاز خانواده ها را به نحوی تامین کنیم تا هم کشاورز متضرر نشود و هم هیچ کمبودی نداشته باشیم. اما وزارت خانه مزبور هیچ راهبرد مشخصی ندارد و تنها برنامه ای که تا حدودی به کشاورز بابت کشت بعضی محصولات راهبردی مانند گندم و دانه های روغنی اطمینان میدهد خرید تضمینی است. اما همین برنامه هم فاقد جامعیت لازم است. (4498494) (alef-11)
کسی که مدیریت کشت و عرضه پیازرو نداره حالا بمان گوشت ومرغ وشیر ودرکل امنیت غذائی کشور، چرا باید ابقا بشه (4498603) (alef-3)