نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 506043
آزمون کارآمدی پس از رای اعتماد
گزارش از: محمدصادق کلبادی، ۶ شهریور ۹۶
تاریخ انتشار : دوشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۴۳

کابینه دوازهم با تمام حاشیه ها و گمانه زنی های پیش و پس از ارائه به مجلس، با اکثریت آرای نمایندگان ملت راهی پاستور شد تا این بار نوبت به آزمون بزرگ کارآمدی مردان کابینه فرا برسد. 

سرانجام پس از هفته ها گمانه زنی در خصوص چینش کابینه دولت دوازدهم، هفته گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی  با آرای بالایی مجوز ورود 16 نفر از 17 وزیر پیشنهادی حسن روحانی به ساختمان پاستور را صادر کردند که در این میان نام 7 چهره جدید نیز به چشم می خورد که با احتساب معاونان دولت باید گفت که تقریبا نیمی از کابینه دولت یازدهم با تغییر مواجه شده است. به عقیده برخی کارشناسان، حسن روحانی با نگاهی فراجناحی دست به چینش وزرای دولت دوم خود زده است در مقابل برخی دیگر بر این باور نیستند با این حال رویکرد رئیس دولت دوازدهم در چنیش اعضای کابینه هر چه بود به مذاق برخی جریان های سیاسی حامی روحانی در جریان انتخابات خوش نیامد و با انتقاداتی هم مواجه شد.

در همین خصوص ناصر ایمانی تحلیلگر مسائل سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرنگار سیاسی الف پیرامون عملکرد مجلس در رای اعتماد به وزرا با انتقاد از محکم نبودن مخالفتهای نمایندگان مخالف گفت: عملکرد مجلس در رای اعتماد عمدتا مربوط است به عملکرد مخالفین وزرا و همینطور عملکرد فراکسیون ها در قسمت اول که شاهد مخالفت های محکم به همراه آمار واستدلال های دقیق برای مخالفت با وزرا عموما نبودیم برخلاف مجالس قبل مخالفین در آن حد و اندازه ای که باید باشند نبودند بطوری که اعتراض ریئس مجلس و برخی از نمایندگان را هم به همراه داشت، موافقان که موافقند در واقع قوت و غنای مجلس را باید در بیانات مخالفین تشخیص داد.

وی افزود: نکته بعد مسئله فراکسیون ها هست که در این مورد وقتی از فراکسیون صحبت می شود منظور فراکسیون امید است متاسفانه اعضای این فراکسیون هم اظهار ناراحتی کردند که رفتار برخی از اعضا فراکسیونی نبوده و آنگونه که باید عمل نکردند.

ایمانی در ادامه با نادرست خواندن کابینه فراجناحی تصریح کرد: من اساسا موضوع فراجناحی بودن کابینه دولت را قبول ندارم. قطعا هر شخصی رئیس جمهور شود از افرادی که باعث رای آوری او شده اند استفاده خواهد کرد. همانطوری هم که خود آقای رئیس جمهور گفتند، اعضای کابینه را بدون هیچگونه فشاری انتخاب کردند و از افراد با نگاه های هماهنگ نیز استفاده کردند اما اگر رئیس جمهور بخواهد از افراد با نگاه های مختلف استفاده بکند قطعا در روند کاری دولت اختلال ایجاد خواهد کرد بنابراین بنده معتقدم چینش کابینه از سوی آقای روحانی فراجناحی نبوده و نمیبایست هم اینگونه عمل می شد.

این تحلیلگر اصولگرا در ادامه تاکید کرد: اینکه گفته می شود از نهایت ظرفیت های موجود در احزاب و جناح های سیاسی استفاده بشود درست است اما نیازی نیست این ظرفیت ها الزاما در وزرا باشد میتواند در سطوح دیگری از افراد کارامد از جناح های مختلف که قادر به هماهنگ سازی خود با دولت هستند استفاده شود.

با این حال برخی نظر دیگری دارند و کابینه دولت دوازدهم را فراجناحی می دانند، حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی که همواره یکی از منتقدان دولت روحانی بوده، پس از رای اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی، روحانی را در عمل به تشکیل کابینه فراجناحی تاحدودی موفق خواند و گفت: «به نظر می‌رسد که وعده رئیس جمهور تا حدود زیادی عملی و  تلاش شده که کابینه دولت دوازدهم فراجناحی باشد.» وی افزود: «اشخاصی که در کابینه دولت دوازدهم حضور دارند دارای رنگ جناحی بسیار کمتری نسبت به کابینه دولت یازدهم هستند و آنهایی که تحت تأثیر جناحی خاص بوده‌اند موفق به اخذ رأی اعتماد نمایندگان مجلس نشدند.»اما در پایان بنظر می رسد آنچه که بیش از هر حاشیه و سهم خواهی های مرسوم جناحی باید مورد توجه قرار گیرد، کارآمدی وزرا و عملکرد آنها در روزهای پیش روی دولت است نه میزان وابستگی و علقه های جناحی. چرا که زمان کوتاه است و مجال برای خدمت اندک. اکنون زمان صیانت از اعتماد ملت و نمایندگانشان فرا رسیده است .
 
کلمات کلیدی : دولت دوازدهم + روحانی + کابینه روحانی + مجلس + جلسه رای اعتماد+کابینه دولت دوزادهم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۰۹:۰۸:۲۷
زمانی که نسبت به شعارهای دولت یازدهم و عدم تحقق وعده‌ها صحبت می‌کنیم، این ذهنیت درمورد دولت جدید هم شکل می‌گیرد که اگر وعده‌های دولت دوازدهم هم در گرو توافق‌های خارجی دولت باشد دولت در چهار سال آینده نیز با انبوهی وعده بر زمین مانده مواجه خواهد شد. (4536956) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۰۹:۱۰:۲۳
حقوق اردیبهشت چگونه حدود یک هفته- برای کسب رأی- زودتر واریز شد ولی حقوق مرداد ماه تا آخرین ساعات کاری 96/5/31 واریز نگردید. (4536961) (alef-13)
 
بنده خدا . اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۰۹:۲۶:۲۷
مشکل این دولت جناحی یا فراجناحی نیست. بلکه دولت در کارهای اقتصادی انسجام ندارد.یعنی برنامه ای هم ندارد. سرگردان است. (4536974) (alef-13)
 
هموطن ایرانی
Romania
۱۳۹۶-۰۶-۰۶ ۰۹:۳۹:۳۷
آقای دکتر روحانی تا دیر نشده هم جمشید انصاری و هم سیف را کنار بگذارید این افراد به درد همراهی با دولت نمی خورند فردا پشیمان می شوید ..... (4536983) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.