کد مطلب: 504575
تابش: پيش بيني نميكرديم بيطرف راي نياورد
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۰
بعد از راي اعتماد نمايندگان به ١٧ وزير پيشنهادي دولت و عدم راي اعتماد به حبيبالله بيطرف انتقادات زياد در فضاي مجازي روانه فراكسيون اميد و نحوه عملكرد آن شده است.
روزنامه اعتماد نوشت: بعد از راي اعتماد نمايندگان به ١٧ وزير پيشنهادي دولت و عدم راي اعتماد به حبيبالله بيطرف انتقادات زياد در فضاي مجازي روانه فراكسيون اميد و نحوه عملكرد آن شده است.
به ويژه آنجا كه برخي از وزرايي كه مورد حمايت اين فراكسيون نبودند هم وارد كابينه شدند. درباره چرايي اين اتفاقات تابش نايبرييس فراكسيون اميد و عليرضا رحيمي، عضو اين فراكسيون تحليل خودشان درباره آراي نمايندگان به وزراي پيشنهادي را با «اعتماد» در ميان گذاشتند.
در رابطه با راي اعتماد به وزرا انتقاداتي به عملكرد فراكسيون اميد وارد است. از جمله اينكه فراكسيون اميد پيشبيني نميكرد آقاي بيطرف راي نياورد...
ما پيشبيني نميكرديم به اين دليل آقاي بيطرف از نحله انقلابيون بسيار منطقي و چارچوبدار و اصلاحطلب كاملا اصولي است. انسان پاكدستي كه اهل معامله نيست و زندگي كاملا شفافي دارد. به عهدي كه به مردم و انقلاب بسته پايبند است. اما متاسفانه جو منطقهاي غلبه پيدا كرد و آقاي مهندس بيطرف چون اهل قول و وعده دادن نبود هيچ قول و وعدهاي نداد و خوب، راي كافي را هم نتوانست به دست بياورد.
البته به نظر من ميتوانست بهتر توجيهات خودش را بيان كند. اگر ميتوانست نمايندگان را توجيه كند كه محور كار ايشان قانون است و تصميماتي كه مجموعه حاكميت ميگيرد را ملاك عمل قرار خواهد داد، شايد راي ميآورد. يعني لابيگري ايشان خيلي كم بود و نتوانست آنطور كه بايد برنامههاي خودش را عرضه كند و به نمايندگان اطمينان دهد مسائل و مشكلات حوزههاي انتخابيهشان در كانون توجه ايشان است.
فكر نميكنيد اگر پيشبيني درستي از فضاي مجلس داشتيد، ميتوانستيد آقاي بيطرف را به كابينه بفرستيد؟
نخير؛ ما كه پيشگو نيستيم و مانند برخي از دولتمردان با اجنه سروكار نداريم. مبناي كار ما اتكا به خردجمعي است. اگر روزي آراي فراكسيون اميد منتشر شود آن وقت ميبينيد كه به طور دقيق منطبق بر رايي است كه نمايندگان در صحن مجلس دادند. مساله آقاي بيطرف مساله خارقالعادهاي بود. من نميخواهم مسائلي را مطرح كنم كه كل مجلس را زير سوال ببرم. اما در آرايي كه الان بازشماري كردند خدشههايي به راي آقاي بيطرف وارد است. از موضع كسي كه ٥ دوره تجربه نمايندگي مجلس دارم ميگويم كه سرنخهايي نشان ميدهد كه يكباره اين امر اتفاق افتاد و قابل پيشبيني نبود.
يعني ائتلاف و تباني دو فراكسيون با هم؟
نه؛ يعني مساله منطقهاي شد. از اين منطقهاي شدن عدهاي از افراد داغ مخالف آقاي بيطرف در جناح سياسي مقابل سوءاستفاده كردند و بر راي ايشان تاثير گذاشتند.
مورد ديگر از انتقادات به فراكسيون اميد رايآوري آقاي جهرمي است. فكر نميكنيد لابيهاي فراكسيون اگر قويتر انجام ميشد ميتوانستيد مانع ورود ايشان به دولت شويد؟
اگر به همه مصاحبههاي من قبل از راياعتماد مراجعه كنيد، گفته بودم همه وزرا راي ميآورند و اگر وزيري بخواهد راي نياورد حداقل دو فراكسيون از سه فراكسيون مجلس بايد با او مخالف باشند...
خوب دقيقا موضوع همين است كه هم فراكسيون مستقلين و هم اميد از جهرمي حمايت نكردند. فراكسيون مستقلين رسما اين را در همان روز رايگيري اعلام كرد...
چه كسي ميگويد فراكسيون مستقلين با جهرمي مخالف بود؟! اصلا بخش اعظم راي جهرمي در فراكسيون مستقلين بود. آنها ملاك حمايت خودشان را دوسوم قرار داده بودند. با ملاك ٦٦ درصد شايد خود ربيعي هم از نظر آنها راي نميآورد. اما بر مبناي ملاك نصف به علاوه يك كه در صحن مجلس جاري است ايشان در فراكسيون مستقلين راي آورده بود يعني چيزي حدود ٥/٥٢ درصد.
يعني راي غيرفراكسيوني اعضاي اميد را در انتخاب ايشان موثر نميدانيد؟
در فراكسيون اميد بخشي از آرايي كه به آقاي جهرمي تعلق گرفت بر مبناي دو موضوع بود. اول اينكه برخي نمايندگان ميگويند قسم ياد كرديم اگر به صلاحيت كسي پي برديم اين مقدم بر صلاحيت فراكسيون است. تعدادي هم مسائل منطقهاي را بر مسائل فراكسيوني مقدم دانستند. به هر حال ما نميتوانيم نماينده را مجبور به كاري كنيم. البته در اين ميان اقداماتي هم از طرف برخي اعضاي فراكسيون صورت گرفته كه قرار است كميته داوري فراكسيون درباره آنها تصميم بگيرد.
کلمات کلیدی : دولت دوازدهم + روحانی + کابینه روحانی + مجلس + جلسه رای اعتماد