نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 376631
کودتای اروپا علیه ترکیه و پایان توهم اروپایی شدن برای اردوغان
بخش بین الملل الف، 7 مرداد 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۲۱
بعد از کودتای نافرجام ۲۶ تیرماه ارتش علیه اردوغان، آمریکا و اکثر کشورهای اروپایی اقدامات تندروانه ترکیه در سرکوب کودتاگران، دستگیری های گسترده، تصفیه و پاکسازی ارتش، قوه قضائیه، دانشگاه ها و ادارات از طرفداران فتح الله گولن را محکوم کردند. آنها از این اقدامات به عنوان ضد کودتا و فرصت طلبی اردوغان برای از بین بردن مخالفان و تحکیم موقعیتش نام بردند. دیروز اعلام شد که بیش از ۶۰۰۰۰ نفر مجموع بازداشتی‌ها، دستگیر شدگان و از کار برکنار شدگان می باشد.

در این بین اقداماتی نظیر تصویب ۳ ماهه وضعیت فوق العاده، احتمال اعدام کودتاگران و چشم انداز نه چندان آرام ترکیه، روند پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا را که تا پیش از این ناهموار بود احتمالاً در آینده به فرایندی بغرنج و چالشی تبدیل خواهد کرد. این در حالی است که آمریکا و کشورهای اروپایی بدلایل مهمی نظیر حضور داعش در سوریه و عراق، بحران آوارگان، ترس از سرریز شدن درگیری ها و ناآرامی ها در خاورمیانه... با ادامه ناآرامی ها در ترکیه مخالف هستند و اردوغان را ترغیب کردند به حاکمیت قانون، حقوق و آزادی ها احترام بگذارد. اما همان طور که گفته شد رئیس جمهور ترکیه چند ساعت پس از کودتا قلع و قمع مخالفان خود را شروع کرد و وعده اعدام کودتاگران را به طرفداران خود داد.

در این راستا فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه به صراحت اعلام کرد که کشوری که حکم اعدام در قانون آن وجود داشته باشد، جایی در اتحادیه اروپایی نخواهد داشت.

ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا نیز در گفت‌وگو با تلویزیون فرانسه عنوان کرد: «ترکیه در حال حاضر در شرایطی نیست که بتواند در کوتاه مدت یا حتی در بلند مدت به اتحادیه اروپا بپیوندد». یونکر تهدید کرد همه مذاکرات مربوط به پیوستن این کشور در این اتحادیه بلافاصله پس از اجرای مجازات اعدام از سوی دولت آنکارا متوقف خواهد شد.

مارک پیرینی، فرستاده سابق اتحادیه اروپا در ترکیه، نیز اظهار داشت: اجرایی شدن مجدد اعدام در ترکیه، مذاکرات این کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا را در بن بست قرار خواهد داد.

ژان مارک اِرو، وزیر خارجۀ فرانسه، اعلام کرد کودتای نافرجام به منزلۀ «یک چک سفید امضا» نیست که ترکیه بخواهد با آن به سرکوب مخالفانش ادامه دهد. اشتفن زایبرت، سخنگوی آنگلا مرکل، هم تدابیر دولت ترکیه پس از کودتای نافرجام این کشور را خلاف دموکراسی دانست.

پائولو جنتیلونی، وزیر امور خارجه ایتالیا، نیز در گفت‌وگو با کوریر دلاسرا گفت: هرگونه انتقام‌گیری، پاکسازی و تخطی از اصول و موازین حکومتی غیرقابل قبول است.

اما اردوغان تا کنون توجهی به این هشدارها نشان نداده و به نظر می رسد رئیس جمهور ترکیه ناامید از پیوستن به اتحادیه اروپا بر ادامه سرکوب مخالفان مصمم می باشد. اقدامی که بدون شک موجب خواهد شد ترکیه از آرزوی عضویت در اتحادیه اروپا بیش از پیش دور شود. این را می شود از مصاحبه او با فرانس ۲۴ متوجه شد. اردوغان در این گفت و گو عنوان می کند: به روند مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا نگاهی بیندازید هیچ کشوری چون ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا اذیت نشده است. طی ۳۵ سال گذشته برخی کشورهای اروپایی به عضویت اتحادیه اروپا درآمدند که ترکیه از لحاظ سیاست های آزادی و اقتصادی به مراتب در مقایسه با آنها، در موقعیت بهتری قرار دارد.

حال سوالی که پیش می آید این است روند پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا چرا طولانی شده و چرا این پروسه به گفته اردوغان بعد از ۳۵ سال هنوز به سرانجامی نرسیده و بعید هم به نظر می رسد در آینده ای قابل پیش بینی اتفاق مثبتی در این زمینه رخ دهد.

ترکیه و اتحادیه اروپا؛ نزدیک اما دور
از سال ۱۹۲۳ که جمهوری ترکیه به رهبری آتاتورک تاسیس شد، این کشور سیاست خود را مبنی بر نزدیک شدن به جامعه اروپایی قرار داد و از سال ۱۹۶۳ ترکیه در نظر داشته خود را با کشورهای اروپایی همسو کند. در این راستا درخواست رسمی ترکیه برای پیوستن به اتحادیه اروپا در ۱۴ آوریل ۱۹۸۷ ارائه شد اما آنکارا از ۱۲ دسامبر ۱۹۹۹ به طور رسمی به عنوان نامزد عضویت در اتحادیه پذیرفته شد و مذاکرات برای الحاق این کشور از روز سوم اکتبر سال ۲۰۰۵ آغاز شد. این در حالی است که وقایع پس از کودتا نشان می‌دهد آنکارا به این زودی ها در اتحادیه پذیرفته نخواهد شد.

تا قبل از کودتا، درباره موفق نبودن این پروسه معمولاً به مسائل و دلائلی مانند دخالت فراوان ارتش در سیاست، تبعیض و درگیری با کردها، سرکوب جامعه مدنی و احزاب، عدم رعایت حقوق بشر و آزادی ها، رشد نامتوازن اقتصادی در نواحی مختلف و ... اشاره می شد. اما نکته جالب این است که در طول این سال ها کشورهای زیادی در اتحادیه پذیرفته شدند که در بسیاری از شاخص ها وضعیت بدتری از ترکیه دارند. مثلاً ۱۰ کشور اروپای مرکزی و شرقی از اول سال ۲۰۰۴ و رومانی و بلغارستان از ابتدای ماه مه ۲۰۰۷ و کرواسی از اول ژوئیه ۲۰۱۳ به عضویت اتحادیه اروپایی نائل شده‌اند.

به همین دلیل به نظر می رسد دلیل اصلی عدم پذیرش ترکیه در اتحادیه اروپا را باید جای دیگری جست و جو کرد.

چند ماه پیش نیکولا سارکوزی در اظهار نظری به این سوال پاسخ داده بود. رئیس جمهور سابق فرانسه به صورت تلویحی حتی احتمال عضویت روسیه در اتحادیه اروپا را بیشتر از ترکیه دانسته بود! سارکوزی گفته بود: پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا با منطق و تفکر سلیم تعارض دارد؛ زیرا این کشور در مقایسه با روسیه در بسیاری از معیارها کمتر اروپایی است. ترکیه با بسیاری از مقیاس‌های دموکراسی با اروپا همخوانی ندارد و از نظر تاریخی، فرهنگی و اقتصادی بسیار با اروپا فاصله دارد. هر کسی که خلاف این مسئله را باور دارد خواستار مرگ اتحادیه اروپاست.

به عبارتی بهتر باید گفت اتحادیه اروپا در جذب و ادغام کامل کشورهای مثل اروپاي شرقی در اتحادیه اروپا چه به لحاظ اقتصادی و چه به لحاظ هویتی مطمئن می باشد اما رفتار دوگانه اتحادیه اروپا در قبال ترکیه را باید هویت اسلام گرایانه ترکیه دانست. این نکته ای بوده که اردوغان بعد از برگزاری همه پرسی خروج از اتحادیه در بریتانیا به آن اشاره کرده بود. رئیس جمهوری ترکیه اوائل تیرماه تاخیر در ورود کشورش به اتحادیه اروپا را نتیجه سیاست اسلام هراسانه غرب عنوان و گفته بود: «اتحادیه اروپا ما را نمی خواهد زیرا اکثریت جمعیت ما مسلمان هستند. مقامات اروپا نمی توانند این امر را کتمان کنند».
 
کلمات کلیدی : کودتا در ترکیه+اردوغان
 
جواد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۰:۳۳:۴۵
اردوغان باید به این نکته اشراف داشته باشد که غرب تسهیل کننده حضور یک کشور مسلمان در این اتحادیه نخواهد بود . حتی اگر تمام معیارهای اروپایی با برند اروپا را هم یدک بکشد باز این امر محتمل نیست . ظهور و صعود یک کشور مسلمان با نردبان اتحادیه اروپا به اقتصادی قدرتمند و پویا از مجرای اروپا توهمی بیش نیست . به عبارت دیگر دول غربی خطوطی از پیش تعیین شده برای ممالک مسلمان دارند و رشد بی رویه آنان را در عرصه های مختلف و از طریق خودشان را بر نمیتابند مضافا بر اینکه اگر اردوغان به شاخصهای از ملاکهای اروپایی هم تن بدهد این تن دادن اعتقاد داشتن به آن ملاکها نیست بلکه لزوما پذیرفتن بالاجبار شرایط عضویت است . (3850786) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۹:۳۴:۰۳
آلبانی و بوسنی در پذیرش اروپایی هاب هرت عمل کرده اند. ترکیه از دهه 1980 میلادی مسئله حقوق بشرش جدی شده با سرکوب کُردها.
این طوری نیست، کشورهای مسلمان دوست و متحئ با غرب، از جمله همین ترکیه و مالزی... پیشرفت های خوبی کرده اند. (3852148) (alef-13)
 
محمد
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۰:۴۲:۳۸
اردوغان به سمت دیکتاتوری می رود چندی نمی گذرد تا با خیزش مردمی سرنگون شود. الان در باد حمایت مردمی به منتقدانش یورش برده است. (3850805) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۸ ۰۲:۴۰:۱۳
تازه خودش هم کودتا رو برنامه ریزی کرد!!!!!! (3852728) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۱:۴۹:۰۳
در آینده نزدیک فاتحه ترکیه هم مانند عراق خوانده است.آنها نیروهای نظامی را اخراج و سرکوب کرده اند که همگی آنها قابلیت جذب شدن به گروههای تروریستی را دارند و میتوانند دردسرهای زیادی را برای دولت ترکیه بوجود آورند (3850998) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۳:۱۰:۱۴
اردوغان میداند که اگر نوکر خوبی برای امریکا و اسرائیل باشد میتواند حکومت کند . اتحادیه اروپا خودش نوکر امریکاست و اردوغان چرا باید برود نوکر نوکر ارباب شود بلکه مسقیم میرود نوکر ارباب میشود. (3851213) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۶:۲۳:۰۹
خیلی جالبه که اردوغان فکر میکنه با قلدری میتونه کارهاش رو پیش ببره و دنیا ازش حساب ببره.اون داره کشورش رو به عقب برمیگردونه و جالبه که تو کشور ما هم یک گروه مثل ایشون فکر میکنند. (3851658) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۱۷:۳۴:۰۸
ارو پا هیچ وقت ترکیه را به عضویت خود قبول نخواهد کرد. اکثریت مطلق مردم و سرزمین ترکیه غیر اروپایی است . تصور کنید اگر ترکیه عضو اتحادیه اروپا شود چه بلایی سر آن خواهد آمد. نه نشانی از دمکراسی و آزادی و نه آرامش و نه رونق اقتصادی ... (3851780) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۷ ۲۲:۴۱:۲۳
ترکیه جزو اروپا نیست .مسلمان یاغیر مسلمان .روسیه هم جزو اروپا نیست .آذربایجان و گرجستان هم نیستند .اروپای واقعی از یونان شروع می شود یعنی همانجایی که تمدن اروپایی جوانه زد بخش کوچکی از آناتولی روزگاری بیزانس یا روم شرقی بود و بعدها محل سکنای مسیحیان بازمانده ازآن دوران شد اما ترک های عثمانی و پان تورکیست ها با بی رحمی همه آن ها راقتل عام کردند. این حرف ها حقه بازی های سیاسی است نه واقعیات جغرافیایی . ترکیه ،قفقاز و روسیه را می توان جزو اوراسیا به شمار آورد. خاورمیانه بودن ایران هم سیاسی است .از نظر جغرافیایی ایران رامی توان بخشی از آسیای غربی و یا اوراسیا دانست . اروپا فقط یک ناحیه جغرافیایی است .جزو آن بودن افتخار نیست .ما ایرانی هستیم وتردید نداریم که اروپایی نیستیم و خیلی هم از این موضوع خوشحالیم .رهبران ترکیه بروند خجالت بکشند که می خواهند به زور خودشان را اروپایی جا بزنند. (3852454) (alef-13)
 
Max
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۸ ۰۹:۵۷:۳۴
فقط من به چبز یادمه!دم کامرون گرم ! ترکبه نباید فکر پیوستن به اتحادیه اروپا رو بکنه!باید تو خوابش ببینه! (3852887) (alef-3)
 
حشمدار
United States
۱۳۹۵-۰۵-۰۸ ۱۳:۱۷:۲۸
دکتر حشمدار: خاورمیانه دارای ثروت بزرگ نفت و گاز می باشد و همانند یک گنجینه عمل می کند. و برای همه کشورهای بزرگ جهان ، وسوسه انگیز هست و دستیابی به این همه ثروت با ایجاد کشورهای ضعیف منطقه ای حاصل می شود. و به همین علت تحولات منطقه ، مسیر هدفمند و بسیار خطرناکی را در پیش گرفته است.
تضعیف دولتهای منطقه مانند سوریه و یمن و عراق ، یورش اروپا و آمریکا به نام ناتو به کشورهای منطقه مانند افغانستان و اختلاف های درونی حکومتهای منطقه مانند اختلافات کردهای عراق با حکومت مرکزی ، بسیار هدفمند طراحی شده است.
در روزهای اخیر ، شاهذ کودتای به ظاهر نیمه فرجام در ترکیه بودیم، واقعیت اینست که کودتا هدف نبود بلکه سرویسهای امنیتی غربی، با آنالیز درست از شاخصه های قدرت در ترکیه و شخصیت اردوغان ، به هدف خود رسیدند. باورش به ظاهر سخت است اما تحلیل درست از برخوردهای احمقانه اردوغان و دستگاه امنیتی با عوامل کودتا ، پایه های قدرت دولت ترکیه را به شدت ضعیف کرده است . ثبات و امنیت ترکیه به ارتش و مدارس فرهتگی آن بود . بخش عظیمی از سران ارتش بازداشت شدند، آنها چه کسانی بودند؟ همان افرادی هستند که ترکیه را در برابر کردهایی مانند پ.پ.ک که سالها اعلام استقلال و جدایی از ترکیه را می کنند جنگ می کردند.
مخالفان دولت ترکیه مانند گولن با ارتش دو میلیونی خود در مدارس فرهنگی، همیشه از نوع مخالفان نارنجی بودند یعنی بی خطر و هرگز اقدام مسلحانه نمی کردند اما حالا با گارد تند اردوغان با مخالفان ، آنها را درون دابره قرمز قرار داد یعنی هرلحظه امکان تنشهای فیزیکی و امنیتی وجود دارد و وحدت ملی ترکیه را به خطر انداخته است.
پس دولت مرکزی ترکیه ، بی ثبات تر شده است. دولت ترکیه به جای برخورد هوشمندانه و ریشه یابی علت کودتا، افدام به بازداشت و دشمن سازی نموده است. که این برخورد فقط التیامی موقت است.
رهبران کردهای عراق هم مانند بارزانی و طالبانی ، متاسفانه هر بار اعلام خودمختاری می کنند و عملا هم کاملا خودمختار شده اند و تنها هنوز اسم کشور مستقلی تایین نکرده اند . و کاملا چراغ سبز به آنها توسط کشورهای غربی نشان داده شده است. و خود این هم تضعیف کشور عراق و ایران و ترکیه هست.
شاید بعضی از هموطنان کرد بپرسند چه ایرادی دارد که کشور کردستان تشکیل شود؟
اگر نگاهی به تاریخ داشته باشیم تا زمانی که کشور عثمانی وجود داشت هیچ کشور غربی توان حمله جدی به مسلمانان را نداشت. کشوری بزرگ با ارتشی بزرگ که به تنهایی بر کل اروپا یکه تازی می کرد. اما تبدیل شدن این کشور بزرگ به کشورهای کوچکتر مانند عربستان ، عراق، امارات،اردن و… توان نظامی و جهانی آنهارا عملا صفر کرد و حیاط خلوت کشورهای غربی کرد.
تشکیل حکومت کردستان با حداکثر جمعیت 5 میلیونی و تفکیک آنها از ایران، سوریه، ترکیه و عراف چه سودی دارد؟ تنها منجر به تضعیف هرچه بیشتر منطقه خواهد شد.
واقعیت اینست حکومت خودکامه صدام فروریخت اما فرزند ناخلفی مانند داعش بوجود آمد که بیشتر بلای جان کشورهای مسلمان شده است و تنها شاید چند حمله تروریستی کور در کشورهای غربی داشته باشد که در برابر صدها هزار کشته عراق و سوریه و.. هیچ هست.
کشور افعانستان هنوز با جمعیت 5 هزار نفری طالبان در جنگ است و عملا بخش عظیمی از کشور در اختیار طالبان است.
سوریه عملا در جنگ فرسایشی توان خود را نود درصد از دست داده است و به هرکشوری نگاه کنید دچار جنگ و بحران درونی می باشد.
مصر و لیبی هم که عملا دیگر پس از انقلاب مردمی خود، دیگر ایتقدر مشکلات دارند که توان نفس کشیدن ندارند در لیبی زمان سرهتگ قذافی، ارتش منظم و قانونمندی داشت اما الان حتی دارای شهرداری و استانداری و هیچ قانون مدونی نیست و بصورت عشیره ای اداره می شود و اصلا تنها اسم کشور را دارد و دیگر هیچ.
آنچه در کشور ما شتابی بیسابقه گرفت و این روزها زخم آن به شکل فاش شدن انواع و اقسام کلاهبرداری ها و دزدی ها و اختلاس ها و غارتگری ها دهان باز می کند به‌ تدریج می رود که بستر شکل گیری خود را هم کنار بگذارد و در ورای اختلاف های سیاسی چپ و راست و اصلاح طلب و اصولگرا قرار گیرد. سودجویی و غارت؛ فرهنگ ملی و سرنوشت یک ملت و یک کشور را در خطر قرار داده است.
متاسفانه این بی عدالتی ها، پایان و نابودی مفهومی است بنام “منافع ملی”. منافع ملی در پیوند با احساس ملی است. یعنی آحاد مردم با دیدن بی عدالتی های ، انگیزه دفاع ملی خود را ازدست یدهند یا خود دچار روزمرگی و کسب ثروت از هر روشی شوند.
بنظر می رسد دست های معینی در سطح جهان، آگاهانه برنامه نقطه پایان گذاشتن بر وجود ملت و دولت در ایران وکشورهای منطقه را در چارچوب طرح موزائیکی کردن خاورمیانه به پیش می برند، طرحی که ناتو و بانک جهانی مامور تحقق آن هستند.ملت ایران و کشورهای منطقه بر سر هیچ اندیشه ای، هیچ رویدادی، هیچ شخصیتی نباید با یکدیگر تفاهم داشته باشد. هدف از بین بردن وحدت ملی، غرور ملی، احساس ملی، وابستگی به تاریخ ملی، اندیشه دینی و وجود چیزی به نام همبستگی ملی و منافع ملی است.

با نگاه به نقشه نبرنارد لوئیس از اعضای فراماسونی برای تجزیه کشورهای خاورمیانه می باشد. برنارد لوئیس در خانواده‌ای یهودی در شهر استوک نیوئینگتن لندن به دنیا آمد.برنارد لوئیس که در سال 2006 به سن 90 سالگی رسید، اکثر سیاست­‌های دولت بوش در زمینه تغییر خاورمیانه و جنگ جهانی علیه ترور را تغذیه فکری کرده است. لوئیس، از شخصیت‌­های محبوب نومحافظه‌­کار است که در انگلستان متولد شد و در سال 1982 به تابعیت ایالات متحده در آمد. او در سال 2007 جایزه سالیانه ایروینگ کریستول را از مؤسسه امریکن انترپرایز دریافت نمود.لوئیس شخصیتی کاملاً سیاسی است و اگر قرار باشد کسی بازوی فکری سیاست­‌های اخیر آمریکا در خاورمیانه باشد، آن فرد لوئیس خواهد بود.
نکته مهم اینست که باید با آگاهی از انچه که در بالا عنوان شد می توان فهمید که غرب بدنبال تفکیک و تجزیه کشورهای منطقه از جمله ایران است و باید با نگاهی خردمندانه به وقایع اخیر، وحدت ملی خود را حفط کنیم و از منافع ملی خود با هوشیاری و خردورزی و دوری از اختلافات دفاع کنیم. (3853097) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
کودتای اروپا علیه ترکیه و پایان توهم اروپایی شدن برای اردوغان