توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 450916
یادداشت جمهوری اسلامی
روابط نخست‌وزیر مالزی با دلارهای نفتی آل سعود
تاریخ انتشار : شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۲
سفر چهار روزه ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی، به مالزی که هفته گذشته انجام شد، علاوه بر اینکه به خاطر شدیداً اشرافی بودن و ریخت و پاش‌های فراوان خبرساز شد، از این نظر که در بیانیه مشترک عربستان و مالزی در پایان این سفر، جمهوری اسلامی ایران متهم به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه شد نیز در کانون خبرها قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به این اقدام، اتهامات مندرج علیه ایران در بیانیه پایانی سفر پادشاه سعودی به مالزی را شدیداً رد کرد و این اتهامات را ادامه تلاش‌های نابجا و سراسر کذب و هدفمند عربستان که با انجام هزینه‌های بسیار صورت می‌پذیرد، دانست. وی با رد این اتهام خیال پردازانه در مورد نفود ایران در سایر کشورهای منطقه گفت: نفوذ و حضور فرهنگی یک کشور به تاریخ، فرهنگ، غنا و قدمت تمدنی آن کشور باز می‌گردد و امری ذاتی، فرهنگی و کاملاً طبیعی و مردمی است و اصولاً با هیچ اهرم نظامی و اقتصادی و حتی سیاسی دست یافتنی نیست. وی تاکید کرد: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری موثر و صلح جو، مبتنی بر احترام متقابل و عدم مداخله در امور سایر کشورها و پیروی از سیاست حُسن همجواری و همکاری با تمامی همسایگان و کشورهای منطقه و جهان به منظور تقویت ثبات، امنیت و صلح و مبارزه بی‌امان با تروریسم بوده و خواهد بود. سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، با یادآوری برگزاری اجلاس اخیر سازمان همکاری اسلامی که در کوالالامپور و با میزبانی آن کشور و همکاری وسیع جمهوری اسلامی ایران پیرامون کشتار بی‌رحمانه مسلمانان مظلوم میانمار تشکیل شد، افزود: اجلاس مالزی در جهت دهی به تلاشی برای تحقق اجماع پیرامون یک مشکل از بی‌شمار مشکل مسلمانان بود. وی گفت: متاسفانه به نظر می‌رسد اقدام اخیر آن کشور دور شدن از آن مسیر و ورود به حوزه‌های خطرناکی است که امروز تمامی آسیا و جهان اسلام را هدف‌گذاری کرده است و آن طرح تقویت گروه‌های تروریستی تکفیری، بویژه داعش با کمک، حمایت و هدایت مادی و معنوی و صرف پول‌های کلان و در قالب همکاری‌های اقتصادی یا دیگر کمک‌ها توسط برخی کشور‌های مشخص است.

اتهام موجود در بیانیه مشترک عربستان و مالزی علیه جمهوری اسلامی ایران، از این نظر قابل تامل است که دولت مالزی علیرغم روابط خوبی که با کشورمان دارد تحت تاثیر دولت عربستان قرار گرفته و با صهیونیست‌ها که عوامل پشت پرده تبلیغات و اتهامات علیه جمهوری اسلامی ایران هستند همنوا شده است. از دولت عربستان و آل سعود و شخص ملک سلمان انتظاری نیست، زیرا روابط پنهان گذشته آنها با صهیونیست‌ها مدتی است که آشکار شده و آنها اکنون همراهی خود با اهداف شوم رژیم صهیونیستی و صهیونیسم بین‌الملل برای تضییع حقوق ملت فلسطین و تحکیم سلطه بر کشورهای عربی و اسلامی منطقه را آشکار کرده‌اند و جمهوری اسلامی ایران را مانع بزرگ تحقق این اهداف شوم می‌دانند. بنابر این، سوءاستفاده دولت عربستان از هر فرصتی برای متهم ساختن جمهوری اسلامی ایران به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه، امری طبیعی است که با هدف سرپوش گذاشتن بر خیانت‌ها و همدستی‌های خود با صهیونیست صورت می‌گیرد. آنچه در این میان، غیرمنتظره و موجب تعجب است، همراهی دولت مالزی با عربستان در این اتهام زنی است که با جایگاه کشور مالزی هیچ تناسبی ندارد. زیرا مردم مالزی دارای روحیه‌ای ضد صهیونیستی هستند و با ملت ایران در بسیاری از مواضع همراه و همفکر می‌باشند. بدین ترتیب، اصولاً نمی‌توان اتهام موجود در بیانیه مشترک عربستان و مالزی را موضع کشور مالزی دانست و تنها نکته‌ای که باقی می‌ماند این است که آنچه در این بیانیه علیه جمهوری اسلامی ایران آمده، موضع شخص نخست‌وزیر مالزی است. دلیل این موضعگیری انحرافی نیز روشن است. سال گذشته در همین روزها نجیب رزاق متهم به فساد مالی به خاطر دریافت یک رشوه 681 میلیون دلاری از عربستان شد که به یک جنجال خبری در مالزی و منطقه منجر گردید و وزیر خارجه عربستان برای سرپوش گذاشتن بر این رسوائی، اعلام کرد که دولت عربستان این مبلغ را به شخص نجیب رزاق هدیه کرده است!

در سفر هفته گذشته ملک سلمان به مالزی نیز به نظر می‌رسد دلارهای نفتی آل سعود بار دیگر فعال شدند و سبیل آقای نجیب رزاق باز هم چرب شد تا بپذیرد که در بیانیه پایانی سفر شاه عربستان به مالزی، جمله‌ای هم علیه جمهوری اسلامی ایران گنجانده شود.

برای نخست‌وزیر مالزی متاسفیم که اعتبار کشور خود را با دلارهای نفتی آل سعود معامله کرده است. آقای نجیب رزاق باید این واقعیت را درک کند که ملت مالزی در این موضعگیری غیرمنطقی با او همراه نیست و تاریخ نیز از او با خوشنامی یاد نخواهد کرد.
 
کلمات کلیدی : عربستان + ملک سلمان + مالزی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.