نظر منتشر شده
۲۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 379609
رئیس کمسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با الف:
حوزه نظارتی بانک مرکزی ضعیف است/ سازمان نظارت بر بانک‌ها تشکیل می‌شود
بخش اقتصادی الف، ۱۸ مرداد ۹۵
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۱
رئیس کمسیون اقتصادی مجلس در واکنش به میزان سودهای نامتعارف و غیرقانونی تسهیلات و سپرده‌های بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری گفت: در حال حاضر بانک مرکزی هیچ‌گونه نظارت عملیاتی بر بانک‌ها و مؤسسات مالی ندارد.

به گزارش الف؛ محمدرضا پور ابراهیمی در این باره گفت: رویکرد نظارت بانک مرکزی از سال‌های قبل تا به امروز به دلیل نگاه سنتی که در ساختار بانک مرکزی و نحوه ارتباط آن با بانک‌ها بوده یکی از چالش‌های اصلی بازار پور کشور محسوب می‌شود. چیزی که هم‌اکنون در حوزه نظارت بانک مرکزی عمدتاً وجود دارد مرتبط با همان اقداماتی است که از سال‌های قبل از انقلاب در حوزه بانک مرکزی تعریف‌شده و عمده آن نظارت بر حوزه فعالیت‌هایی است که در بخش تنظیم مقررات که مرتبط با حوزه‌های نرخ سود، ترازنامه بانک‌ها و اطلاعات مرتبط با آن‌هاست.

وی افزود: چیزی که اکنون در دنیا در حال انجام است حوزه نظارت عملیاتی است؛ یعنی اینکه به‌صورت کاملاً آنلاین و لحظه‌ای مجموعه‌ای از اطلاعات و تراکنش‌ها و فعالیت‌های بانکی رصد می‌شود. این نحو از نظارت اتفاقات نامطلوب و تخلفات در شبکه بانکی را سریعاً رصد می‌کند. متأسفانه این‌گونه نظارت در بانک مرکزی ما وجود ندارد الآن در دنیا مجموعه نظارتی خارج از بانک مرکزی است. قاعدتاً نوع نظارت کنونی بانک مرکزی نمی‌تواند پاسخگوی وضع فعلی شود و مشاهده می‌کنیم مشکلات اساسی در بحث نظارت ایجاد کرده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آن چیزی که در ساختار نظارت بانک مرکزی باید اتفاق بیفتد یک نظارت یکپارچه باشد که از تخلفات جلوگیری کند و حسن اجرای قانون را در شبکه بانکی پیگیری کند.

پورابراهیمی در پاسخ به این‌که آیا ساختار نظارتی کنونی بانک مرکزی ضعیف است گفت: در ساختار فعلی ضعف نظارتی بانک مرکزی وجود دارد، اگر حوزه نظارتی بانک مرکزی پیگیری‌های مستمری کند دیگر شاهد تخلف در شبکه بانکی نیستیم. من اعتقاددارم جدا از سبک و سیاق کنونی بانک مرکزی این نظارت اصلاً پاسخگوی تحولات اخیری که در ساختار بانکی کشور ایجادشده نیست لذا تا زمانی که تحول ساختاری اتفاق نیفتد ما نمی‌توانیم چیزی که انتظار داریم را عملیاتی کنیم.

وی گفت: در حال حاضر حدود ۲۳ هزار شعبه بانکی در کشور وجود دارد که ۱۴۰ هزار نفر در این شعب مشغول فعالیت هستند، آیا بانک مرکزی می‌خواهد با ۲۵ کارمند حوزه نظارتی بر این شعبات و کارکنان نظارت کند؟ حتماً ساختار حوزه نظارتی باید تغییر کند. اشکال ساختار کنونی این است که کشف تخلفات و گزارش آن‌ها به مجموعه نظارتی هم‌زمان نیست بعضاً گزارش‌هایی به بانک مرکزی می‌رسد که یک سال از تخلف صورت گرفته گذشته است. اینکه بانک مرکزی یک سال بعد متوجه مشکل شود خاصیتان مشکل از بین می‌رود.

پورابراهیمی گفت: ما در کمسیون اقتصادی مجلس طرحی را نهایی کردیم که در برنامه ششم ساختار جدیدی به نام " سازمان نظارت بر عملیات بانک‌ها " تشکیل شود. امیدوارم به‌زودی پیشنهاد تأسیس سازمان نظارت بر بانک‌ها از طریق کمسیون اقتصادی مجلس به کمسیون تلفیق برنامه ششم توسعه ارسال گردد و آنجا تأسیس این سازمان نهایی شود. تجربه دیگر کشورها و مطالعات در این زمینه بیانگر این است که سازمان که سازمان نظارت بر عملیات بانک‌ها یا به‌صورت مستقل از بانک مرکزی و یا به‌صورت مرتبط اما با ساختاری جدا از بانک مرکزی اداره شود. این سازمان نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات مالی را فارغ از حوزه تنظیم مقررات بانک مرکزی پیگیری می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد موضوع تخطی دو موسسه آرمان و کوثر از قانون که شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی مطرح شد، گفت: بحث تخطی این دو موسسه را از طریق وزارت اقتصاد و بانک مرکزی پیگیری می‌کنیم، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باید دراین‌باره پاسخگو باشند.
 
کلمات کلیدی : سود بانکی+پور ابراهیمی
 
Switzerland
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۸:۳۰:۵۰
دام نهاد نظارتی درست کنید و برای آن نهادهای نظارتی نهادهای نظارتی دیگری و الی آخر. مشکل از نظارت نیست مشکل آنجاست که قواعد بازار و اقتصاد بر بازار و اقتصاد ما حکمفرما نیست. وگرنه هیچ بانک خصوصی حاضر نمی شود منابع خود را اتلاف نماید یا هیچ شرکت خصوصی حاضر نمی شود به فردی حقوقهای کلان بدهد که هیچ بازده اقتصادی ندارد. نیاز به هیچ نظارتی هم ندارند خودشان بر خودشان نظارت می کنند. ما هزار تا نهاد ناظر درست می کنم و مدام مشکل نظارت داریم. (3874773) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۸:۳۱:۴۸
لطفا از دکتر پورابراهیمی بپرسید
ایشان که قرابت فراوانی با بازار سرمایه کشور دارند تا چه حد تیم نظارت و بازرسی برای شرکت بورس اعمال کرده اند که اکنون خواستار نظارت بر بانکها هستند؟ (3874776) (alef-1)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۹:۰۱:۵۲
بازم یه سازمان جدید
سمت های جدید، کارمندان بیشتر و نهایتا دولت فربه تر
خدا کنه حداقل مثل بقیه سازمانهای نظارتی بی خاصیت نباشه (3874829) (alef-1)
 
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۹:۱۷:۲۳
به جای اینکار دستگاه های نظارتی ضعیف را با ورود مدیران جدید و جسور و غیر جناحی تقویت کنید (3874847) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۹:۲۳:۰۹
تو این چند وقت قیمت سهام های بانکی بیشترین سقوط رو داشته هر شب یک خواب جدید برای بانکها می بینند ! (3874851) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۱۹:۳۹:۲۲
کدام حوزه قوی هست،همه جا همینه، البته ضعیف نیستند بلکه حلقه زنجیر مدیریت باندی و انحصاری بیست ساله همه جا را احاطه کرده، (3874885) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۰:۱۳:۱۶
عجب خدا بازاریه
الان نوبت تشکیل سازمان نظارت رسیده
شما اول مملکت رو با این سازمانی که دارید درست کنید بعد برید یه سازمان جدید نظارتی تشکیل بدید (3874920) (alef-1)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۰:۱۶:۳۵
اگر نظارت کارساز بود همان دستگاههای فعلی راه گشا بودند ، وقتی یک فرد می تواند با امضای طلائی همه فرایندها را دور بزند ، یک سازمان جدید چه دردی را دوا می کند ؟
از خودتان بپرسید ، چطور بانک هایی که برای وام ازدواج ده میلیونی ، برخلاف بخشنامه بانک مرکزی ، دو ضامن از زوج های جوان می خواهند ، اما موقع دادن وامهای میلیاردی ، چنین بذل و بخشش می کنند؟ (3874923) (alef-1)
 
تبریزی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۰:۴۰:۱۵
موافقم باید سازمان نظارت بر بانک ها تشکیل بشه تا مطمئن بشن هیچ بانکی با ارائه سود بانکی بیشتر از نرخ مصوب به نفع مردم و به ضرر دلالان مسکن عمل نمی کنه. (3874944) (alef-1)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۱:۰۶:۵۱
بعدش یه سازمان نظارت دیگه بذارید تا بر سازمان نظارت ، نظارت کند ویک سازمان نظارت دیگه تا بر سازمان نظارت برسازمان نظارت نظارت کند بعد دوباره یه سازمان نظارت دیگه تا بر سازمان نظارت بر ... همین طور ادامه بدید ببینید به کجا می رسید ! (3874976) (alef-1)
 
کامیاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۱:۲۳:۴۸
جناب آقای رییس کمیسیون اقتصادی مجلس

با سلام

لطفا بفرمایید چرا در باره بسیاری از تخلف های اقتصادی و مالی دولت سکوت کرده اید و فقط گیر داده اید به سودی که به سپرده گذاران پرداخت می شود؟؟؟

چطور در باره تخلف حقوق های نجومی، کارانه های نجومی پزشکان، گرانی قیمت خودرو، گرانی قیمت مسکن و حمل و نقل، و هزاران تخلف دیگر سکوت اختیار کرده اید اما سودی که به حق و حتی کمتر از نرخ تورم واقعی به سپرده گذاران داده می شود به اصطلاح وظیفه شناس شده اید؟ (3874998) (alef-1)
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۰:۱۱:۰۸
آیا فقط نظارت بر دولت لازم است ؟ می دانید چند ارگان وسازمان ودستگاه غیر دولتی به موازات دولت با بودجه های سرسام آور مشغول کارند که کمترین نظارتی بر آنها نیست ؟ کمی دغدغه آنها را هم داشته باشید ! (3875713) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۲:۳۶:۱۸
شونصدتا سیستم نظارتی درست کنید خیلی کم داریم.

بعد این سیستم نظارتی یکی دیگه درست کنید که به اون یکی نظارت کنه !!!!!! (3875095) (alef-1)
 
United States
۱۳۹۵-۰۵-۱۸ ۲۳:۰۸:۴۳
چرا این همه مردم که خواستار نظارت بر بخشهای خصولتی هستند را پشت گوش میاندازید؟ مشکل چیست؟ (3875151) (alef-1)
 
مازیار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۰:۵۷:۴۴
شغل اصلی تمام این آقایان ساخت و ساز هست . خیلی تابلوئه این همه سنگ فروش ملک رو به سینه میزنن . یه کلمه در مورد تولید چیزی نمیگن اما همه هم و غمشون اینه که پولا بیاد بیرون و ارز و ملک و طلا فروش بره . (3875287) (alef-3)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۱:۱۴:۰۶
در کشور ما چیزی به عنوان نظارت وجود نداره .
به خصوص روی بانک ها و شرکت نفت . (3875299) (alef-3)
 
تقوی
Romania
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۳:۴۶:۲۱
اگر موضوع پرداخت سود بالاتر به مردم بود مشکلی نبود اتفاقا خیلی هم خوب بود منتها اون بانک یا موسسهای که سود بالا می دهد ریسک بالاتری را هم قبول می کند و اگر شفافیت و رتبه بندی این موسسات و بانکها از لحاظ ریسک و امنیت وجود داشت اونوقت مشتری می توانست خودش انتخاب کند ولی الان مردم خبر ندارند در داخل یک موسسه چی میگذره و از ریسکهای سود بالا بی اطلاعند. (3875368) (alef-3)
 
رضا
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۷:۵۴:۴۹
شما نمايندگان مگر نظارت نداريد چرا اينقدر سازمان ونهاد درست ميكنيد اين ها همه فردا حقوق نجومي ميخواهند يا از همان بانك ها مطالبه ميكنند

شما نمايندگان اين چند سال چه گلي بر سر ملت زديد

خسته نشديد از بس حرف زديد و عمل نكرديد (3875449) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۸:۰۴:۱۶
مدیران بانکی یکی از اصلی ترین عوامل تخریب اقتصاد ایران بودند وهستند . بنابراین چرا باید کنار گذاشته شوند؟ چون اگر اشراف قرار است اقتصاد را از بین ببرند این مدیران ابزار نابودی اقتصاد می باشند (3875460) (alef-3)
 
پونه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۸:۲۲:۰۸
پشت سر هم سازمان و اداره بی فایده درست کنید و هزینه روی هزینه بگذارید. (3875490) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۸:۲۷:۳۵
نظارت و اصول مدیریتی کجا ضعیف نیست ؟ (3875505) (alef-3)
 
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۰۸:۴۷:۳۰
باسمه تعالی

بجای اصلاح عملکرد یک سازمان ،تاسیس سازمان دیگر که درست نیست.بانک مرکزی را تقویت کنید تا کارش را با کفایت انجام دهد.والسلام (3875544) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۰:۴۸:۳۶
مشکل اینها نیست. مشکل ذهنهای مدیران چرخشی و دائو المدیر بر کشور هست. تا وقتی همه دارند دیگران رو نصیحت میکنند وضع همین هست. (3875775) (alef-3)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۹ ۱۰:۵۰:۰۵
بر اساس کدام قانون شما میخواهید سازمان موازی با بانک مرکزی جهت نظلرت بر بانک ها ایجاد نمایید؟ (3875778) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.