نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 507464
اتفاقی که شاید همراه با کاهش سود سپرده بانکی رخ دهد
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۱۲
یک مدیر و کارشناس بازار سرمایه گفت: با افت سود سپرده ها بتدریج هزینه مالی شرکت ها کاهش و اقبال به بازار سهام افزایش می یابد؛ البته بازار سرمایه بجز سهام، بازار بدهی و بازار مشتقه را نیز شامل می شود.

به گزارش ایرنا، «ولی نادی قمی» یادآوری کرد: توجه به بازار بدهی از طریق افزایش تامین مالی بخش خصوصی، دولت و شهرداری ها صورت می گیرد و این بازار در صورتی رونق می یابد که مرتب با افزایش و کاهش نرخ سود روبرو نباشیم و مقررات دست و پا گیر را کاهش دهیم.

وی گفت: اکنون انتشار یک ورقه بدهی دستکم ٦ ماه زمان می برد. البته این زمان در سطح استانداردهای بین المللی است اما برای رونق یافتن بازار بدهی در ایران باید این زمان را کاهش دهیم. همچنین بپذیریم احتمال دارد برخی ناشران یا بانیان اوراق بدهی بموقع اصل یا سود اوراق را در سررسید پرداخت نکنند.

نادی قمی گفت: به نظر می رسد بخش عمده افزایش قیمت سهام در روزهای اخیر به رشد قیمت های جهانی مواد خام مربوط شود و کاهش نرخ سود سپرده ها به ١٥ درصد، تاثیر بلندمدت بر بازار سهام داشته باشد.

این فعال بازار سرمایه افزود: البته برخی کارشناسان معتقدند از یکسو احتمال دارد بخشنامه بانک مرکزی درباره نرخ بهره بانکی با سرعت اجرا نشود و از سوی دیگر، بازارهای موازی غیررسمی موجب شود نرخ سود سپرده ها همچنان در سطح بالا قرار گیرد.

نادی قمی اضافه کرد: بازیگران اصلی در زمینه تعیین نرخ بازده بدون ریسک، بانک ها هستند و رفتار آنهاست که می تواند موجب افزایش یا کاهش نرخ بدون ریسک شود.

«بازار بدهی آن قدر عمیق نیست که بتواند نرخ بازده بدون ریسک اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد و بازیگران آن را می شود به راحتی کنترل کرد. در واقع بازیگران بازار بدهی بیشتر «قیمت گیر»ند تا «نرخ ساز» و اینکه نرخ ها در این بازار تا چند درصد بالاتر از نرخ سود سپرده های بانکی باشد نیز با توجه به احتمال نکول ناشر بدهی، قابل توجیه است».

نادی قمی ادامه داد: بنابراین نرخ سود سپرده ها فقط در صورتی کاهش می یابد که بانک ها در این زمینه همکاری کنند. همچنین در کنار کاهش نرخ سود سپرده ها، باید افزایش تدریجی نرخ ارز و ارتباط جدی با نهادهای مالی فعال بین المللی را نیز در دستور کار جدی قرار داد.

وی گفت: ارتباط شرکت ها با بازارهای بین المللی موجب می شود رفتار شرکت های داخلی در تامین منابع مالی و تخصیص منابع و نیز بهره وری تولید به سمت کارایی سوق یابد و محصولات و خدمات در حد و اندازه های استانداردهای بین المللی تولید و ارایه شود.
 
کلمات کلیدی : سود بانکی، سود، بانک مرکزی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۶:۲۷:۱۲
بانکها همکاری نمیکنند زیرا اگر همکاری کنند ورشکست خواهند شد و این نسخه دولت نیز مانند حرکات پیشین شکست خواهد خورد کاهش سود بانکی اونم در چنین شرایطی اشتباه محض است و کارشناسان اقتصادی مثل همین فردی که در این گزارش نظر داده هستند که اقتصاد ایران چنین وضعی دارد. (4542421) (alef-11)
 
یگانه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۰۹:۱۹:۵۰
برای ما قشر پایین جامعه تنها نتیجه این کار بالا رفتن اجاره خانه هایمان است. (4542518) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۰:۲۴:۵۲
اخوی دل خجسته ای داری ما که کلیه حساب های خودمان را باسودی بیشتر از قبل تمدید کردیم و حتی برای حساب روزشمار خودمان هم سود بالای 20 درصد می گیریم.این را هم بگویم که برای یک کمپانی موفق امروزی حتی سود 25 درصد هم اقتصادی نیست چراکه اگر سرمایه خود را دوبار در سال بگرداند و هر بار 15 درصد سود کند سرجمع 30 درصد در سال سود میکند که از بیشترین مقدار سود بانکی هم بیشتر است و رسیدن به سود 40 درصد در سال هم دور از دسترس نیست و این نوع کمپانی ها فقط بخش کوچکی از منابع مازاد خود را سپرده بانکی می کنند تا در زمان ضرورت در دسترس باشد.بهتر است فکر خودتان را کمی باز کنید تا بفهمید که کل اقتصاد کشور 200 تا 300 شرکت ورشکسته دولتی و خصولتی نیست. (4542609) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۵:۱۵:۴۳
من که صاحبخانه هستم ولی خدا به داد مستأجرهای مظلوم برسه! (4542943) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۶-۱۱ ۱۶:۰۲:۴۸
کاهش دستوری سود سپرده ها به زودی قول خفته تورم را بیدار می کند. بازار سرمایه هم از این سرنوشت شوم مصون نخواهد بود.
مشکل بازار سرمایه به خاطر سود بانکی نیست, بلکه به خاطر سوء مدیریت های گسترده در سطح شرکت ها و نهادهای بورسی و سازمان بورس است. (4543004) (alef-11)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۶-۱۲ ۱۲:۵۰:۰۴
دولت با این کار میخاد بدهی خودش به بانکها رو با پول مردم بده....بدهی که بابت اضافه کردن حقوق کارمندان وخرید هواپیما وچیزهایی دیگه داره....به این روش گرداندن اقتصاد از این کاسه تو اون کاسه ریختن میگن...اینکار باعث گرانی طلا وارز و اجاره ودر نهایت گرانی اجناس میشه....برای بهتر شدن اقتصاد باید با کشورهای جهان ارتباط داشت ...و مقداری هم دلسوزی از طرف مسعولین ....همین (4544078) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.