توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 372237
رویکرد دوگانه بی بی سی فارسی؛ از سکوت درباره ابعاد اخلاقی تحریم ایران تا اعتراض به تحریم اسرائیل!
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۲
تابناک نوشت: آیا آنچه اتحادیه اروپا در همراهی با آمریکا برای فلج کردن اقتصاد ایران انجام داد و میلیون ها فرصت شغلی در ایران از دست رفت و اقتصاد ایران راکد شد، اخلاقی بود و یا حتی از منطق سیاسی تبعیت می کرد؟ آیا میلیون ها شغلی که در ایران از دست رفت، به اندازه ده هزار شغلی که ممکن است در اثر تحریم اسرائیل در سال های دور از بین برود، کم اهمیت تر بود؟

در این گزارش که روز پنجشنبه در این سایت منتشر شده می خوانیم: پس از آنکه اتحادیه اروپا متأثر از مطالبه وسیع و فراگیر در میان افکارعمومی اروپا برای واکنش به جنایت دولتی و سازمان یافته اسرائیل در حق فلسطینی ها، مصوبه ای مبنی بر نصب برچسب روی کالای صادراتی از فلسطین اشغالی به اتحادیه اروپا صادر کرد، واکنش های متعددی رقم خورد اما تازه ترین و جالب ترین این واکنش، بررسی «ابعاد اخلاقی» این قانون اتحادیه اروپا توسط بی بی سی فارسی است.

این گزارش می افزاید: رژیم صهیونیستی در سال های اخیر، آنچنان قساوتی در تخریب خانه های فلسطینی ها و استمرار کشتارهای هدفمند این مردم داشته که حتی دوستانش را نیز ناامید ساخته، تا آنجا که حتی پیشنهادهای فرانسه برای کاهش مناقشات نیز با عدم پذیرش سران رژیم صهیونیستی همراه شد و این متحد سنتی رژیم صهیونیستی نیز با سایر کشورهایی که موافق اعمال اندکی فشار به اسرائیل بودند، همراهی کرد.

بر همین اساس اتحادیه اروپا مدتی پیش مصوب کرد، از این پس کالاهایی که در مناطق فلسطین اشغالی تولید می شود، با برچسبی قابل تفکیک از سایر کالا ها شود تا شهروندان اروپایی حق انتخاب داشته باشند تا کالاهای تولیدی در شهرک های ساخته شده بر خرابه خانه های اتحادیه اروپا را خریداری کنند یا نکنند و در واقع با توجه به سیاست تجاوزکارانه صهیونیست ها، یک حق انتخاب برای آن دسته شهروندان اروپایی فراهم شده که مخالف استمرار تجاوز صهیونیست ها، تخریب خانه فلسطینی ها و شهرک سازی صهیونیست ها هستند.

تصمیم اتحادیه اروپا پس از سال ها فعالیت کمپین های سازمان های غیردولتی و کمپین های دانشجویی در سراسر اروپا و متقاعد شدن اکثر کشورهای مهم اتحادیه مبنی بر عدم همکاری رژیم صهیونیستی با این اتحادیه در راستای کاهش فشار بر فلسطینی ها رقم خورد.

این تصمیم که نمی توان نام تحریم بر آن نهاد، واکنش های متعددی داشت و رژیم صهیونیستی با افزایش فشار بر فلسطینی ها و سرعت بخشیدن به روند تخریب خانه های فلسطینی ها و شهرک سازی، نشان داد قصد ندارد برنامه حذف کامل غیریهودیان از کل خاک فلسطین را متوقف سازد و حتی پس از این، نتانیاهو بلندی های جولان را جزو رژیم اسرائیل برای همیشه تلقی کرده است.

یکی از دیرهنگام ترین واکنش ها نسبت به تحریم اسرائیل توسط بی بی سی فارسی ثبت و در قالب برنامه پرگار این موضوع به بحث گذاشته شد و داریوش کریمی مجری این برنامه با چند مغالطه مشهور در همان ابتدا، بحث را به سمتی سوق داد که کلیت بحث بر علیه تحریم های ضدصهیونیستی باشد.

کریمی بحث را با طرح این ادعا ها شروع کرد: «آیا کمپین تحریم اسراییل که توسط مدافعان حقوق فلسطینی ها در اروپا در سال های اخیر رشد کرده، از نظر سیاسی و اخلاقی قابل دفاع است؟ چنین تحریمی چقدر می تواند مؤثر باشد و به چه کسانی ممکن است آسیب برساند؟ (بنا بر ادعای مجری بی بی سی) آیا تحریم اسرائیل در نظر سیاسی و اخلاقی موجه است؛ آن هم در شرایطی که آن دسته از کشورهایی که در مقابل اسرائیل صف آرایی کرده اند، خود رکوردار جرم و جنایت هستند؟! تحریم دولت یا شرکت های اسرائیلی به چه کسانی آسیب خواهد رساند؟»
سوای رویکرد کلی بی بی سی فارسی، که هیچ گاه به سراغ تحت فشار گذاشتن رژیم صهیونیستی یا حتی ارائه سلسله گزارش های دوطرفه درباره مرسوم ترین اتفاقات فلسطین نظیر تخریب خانه های فلسطینی ها و شهرک سازی نرفته و سوای همه مباحثی که در برنامه فوق الاشاره مطرح شده، این پرسش باقی است که چرا لااقل فرصت مشابهی درباره ایران در نظر گرفته نشد؟

چرا در بی بی سی جهانی و بی بی سی فارسی درباره ابعاد اخلاقی تحریم های کشورهای اتحادیه از جمله انگلیس علیه ایران که واقعاً تحریم بود و منجر به نرسیدن بدیهی ترین خدمات عمومی نظیر دارو به شهروندان ایرانی شد، یک سلسله برنامه تولید نشد و در حد اشاره در چند برنامه رفع تکلیف شد؟

آیا آنچه اتحادیه اروپا در همراهی با آمریکا برای فلج کردن اقتصاد ایران انجام داد و میلیون ها فرصت شغلی در ایران از دست رفت و اقتصاد ایران راکد شد، اخلاقی بود و یا حتی از منطق سیاسی تبعیت می کرد؟ آیا میلیون ها شغلی که در ایران از دست رفت، به اندازه ده هزار شغلی که ممکن است در اثر تحریم اسرائیل در سال های دور از بین برود، کم اهمیت تر بود؟

از بی بی سی جز مهندسی ظریف افکارعمومی انتظاری نمی رود و حتی بخش وسیعی از مخاطب ایرانی بی بی سی فارسی نیز می دانند کارکرد بزرگ ترین سلاح دوران کنونی بریتانیا چیست. بنابراین تنها باید امید داشت تا سواد و هوش رسانه ای عموم مردم کشورمان نسبت به موضع گیری رسانه های داخلی و خارجی رو به فزونی بگذارد تا در ذهنشان و بدون تلنگر رسانه ها چنین مقایسه هایی داشته باشند.
 
کلمات کلیدی : بی بی سی فارسی، تحریم، اسرائیل
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.