دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در مورد قطعیت اجماع اصولگرایان و کاندیداتوری قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری 96 گفت: فعالیتهای اصولگرایان تا به حال به این معنا نبوده است که قطعا در مورد آقای قالیباف به جمع بندی رسیده باشیم اما امیدواریم پس از بررسیهای لازم بتوانیم کاندیدای نهایی واحدی برای اصولگرایان معرفی کنیم.
به گزارش ایسنا، دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در مورد قطعیت اجماع اصولگرایان و کاندیداتوری قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری 96 گفت: فعالیتهای اصولگرایان تا به حال به این معنا نبوده است که قطعا در مورد آقای قالیباف به جمع بندی رسیده باشیم اما امیدواریم پس از بررسیهای لازم بتوانیم کاندیدای نهایی واحدی برای اصولگرایان معرفی کنیم.
محمدرضا باهنر در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسی که عصر روز یکشنبه برگزار شد، در پاسخ به سوالی در مورد نظر اصولگرایان برای معرفی قالیباف به عنوان کاندید واحد گفت: اصولگرایان هنوز به نظر نهایی نرسیدند امابه طور کل اعتقاد من این است کاندیداهایی که قبلا به صحنه آمدند و خود را در معرض آزمایش قرار دادند و وضعشان مشخص شده است. دیگر نامزدیشان تکرار نشود. البته این موضوع در مورد آقای قالیباف فرق میکند.
وی با اشاره به این که میزان رای آقای قالیباف در انتخابات سال 84 و 92 بعد از فرد منتخب بوده است تصریح کرد: به نظر میرسد آقای قالیباف یکی از مصادیقی باشند که نامزدیشان برای انتخابات ریاست جمهوری باز هم قابل بررسی است.
باهنر با بیان این که اصولگرایان دو شاخصهی مهم کارآمدی و امکان جلب و جذب آراء را برای معرفی کاندیدای واحد مد نظر دارند، افزود: اگر کسی هر دوی این پارامترها را داشته باشد کاندید نهایی اصولگرایان خواهد بود.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین، در مورد سخنگوی اصولگرایان برای اعلام مواضع این جریان در مورد انتخابات ریاست جمهوری سال 96 گفت: اول باید در جریان اصولگرایی به انسجام و وحدت دست یابیم و تصمیمات لازم اتخاذ شود تا سپس در مورد سخنگو تصمیم گیری شود.
باهنر با بیان این که هنوز ساختار نهایی برای رفتن به سمت انتخابات ریاست جمهروی در جریان اصولگرایی نهایی نشده است افزود: فعلا به طور مثال آقای مصباح از طرف جامعه روحانیت اعلام موضع میکنند و گاهی نیز آقایان حداد و افراد دیگری از سوی جبهه پایداری و جبهه پیروان مسائلی را مطرح میکنند که هیچ کدام از این نظرات نظر اجماعی جریان اصولگرایی نیست.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ایران با بیان اینکه وقتی ساختار نهایی انتخاباتی در جریان اصولگرایی شکل گیرد علنی خواهد شد، تصریح کرد: پس از شکل گیری ساختارنهایی ریاست شورا و سخنگو مشخص میشود و انشاء الله در نهایت به کاندیدا واحد نیز برسیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در مورد سرتیم اصولگرایان برای انتخابات پیش رو گفت: اینجا سر و ته خیلی مهم نیست، و آنچه اهمیت دارد این است که همه جریانات اصولگرایی در یک دایره نزدیک هم باشند و هیچ کدام احساس نکنند که خارج از گود هستند و در نهایت نظر جمع اعلام شود. پس آنچه اهمیت دارد شکل گیری اجماع در بین اصولگرایان است.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ سوالی درباره زمان برگزاری نشست جامعه روحانیت با تشکلهای اصولگرا، گفت: این را باید سخنگوی جامعه روحانیت بازگو کند اما من مطلعم که قرار بود جامعه روحانیت، افراد حقیقی و حقوقی اصولگرای موثر را احصاء و دعوت کند تا آنهایی که محوریت جامعه روحانیت را قبول دارند را سازمان دهی کنند، اما بعدا خودشان به این نتیجه رسیدند که ابتدا با گروهها و افراد مختلف اصولگرا جلسات جداگانه داشته باشند و بحثهای خود را ابتدا آنجا مطرح کنند تا دعوت نهایی آنها با پاسخ قاطع، مثبت و فراگیری مواجه شود. در این راستا جبهه پیروان با جامعه روحانیت، کمیته سیاسی و دبیر کل این تشکل جلسه داشته است و اطلاع هم دارم این نشستها با سایر گروهها برگزار شده است تا زمینه دعوت فراگیر از اصولگرایان آماده شود.
باهنر در پاسخ به این پرسش که چه اقدامی باید برای مقابله با تمدید تحریمها از سوی آمریکا انجام شود، اظهار کرد: در طول مذاکرات رهبری مدام تذکر می دادند که آمریکا قابل اعتماد نیست و آنها یا تعهدی نمی کنند یا اگر تعهدی کنند آن را امضا نکرده یا اگر آن را امضا کنند بدعهدی میکند. ما با این آگاهی مذاکرات را شروع کردیم و دقتهای لازم را توسط تیم مذاکره کننده انجام شد البته شاید این دقتها کافی نبود و لازم بود جاهایی سریعتر و محکمتر مذاکره انجام شود.
وی با اشاره به اینکه اکنون در دوره اجرای برجام با بدعهدی و دبه کردن طرف مقابل مواجهیم که در راس آنها آمریکا قرار دارد. اقدامات آمریکا هم با روح برجام مغایرت دارد و هم با مواد برجام. دولت و مجلس موظفاند متناسب با اقدامات طرف مقابل عمل کنند مثلا الان میتوانیم تعداد سانتریفیوژها را بالا ببریم یا نسلشان را تقویت کنیم. یا بلافاصله سرعت تحقیق در نسلهای جدید سانتریفیوژها را افزایش دهیم یا سانتریفیوژهای قبلی را به حرکت در آوریم.
این فعال سیاسی افزود: ما اولین کسی نیستیم که برجام را پاره میکنیم اما اگر آنها خاصیت وجودی برجام را از بین ببرند ما با سرعت هر چه تمامتر به شرایط قبل برجام بر میگردیم. این برگشت هیچ وقت از روی میز خود بر نمیداریم. ما صدها کار می توانیم بکنیم تا پاسخ مناسبی به این اقدام نمایندگان آمریکا بدهیم. اوباما نباید به بهانه اینکه وتواش باطل میشود مصوبه کنگره را امضا کند. تیم ناظر بر صحت عملکرد برجام در شورای عالی امنیت ملی باید موارد نقض برجام را احصاء کرده و در مقابل اقدام آنها اقدام متقابلی انجام دهد.
باهنر در بخشی از این نشست خبری که در آستانه 16 آذر و روز دانشجو در ایسنا برگزار شد، در پاسخ به سوال در خصوص فعالیت جنبش دانشجویی گفت: ما همواره چه پیش از انقلاب چه بعد از انقلاب و دوران جنگ تحمیلی وامدار جنبش دانشجویی هستیم. آمار شهدای دانشجو بسیار قابل افتخار است. دانشجو به دلیل خاستگاه ویژه خود هنوز به پست و مقام و این سو و آن سو دلبستگی ندارد. البته در برخی برهه ها تلاش شد که خاستگاه سیاسی نباشد که این ظلم به کشور است.
وی خاطر نشان کرد: نباید دانشجو را به بهانه مختلف از جمله بهانه انضباطی از سیاست دور کرد. رهبری هم فرمودهاند خدا لعنت کند کسی را که دانشجو را از فعالیت سیاسی دور کند. اکنون عده و عده دانشجویان زیاد است و با یک حرکت کوچک میتوانند در افکار عمومی تاثیرگذارباشند. دانشجو باید فعال و بصیر و پرتلاش باشد و هشدارهای لازم را به مسئولان داده و راه انقلابی را ادامه دهد.
باهنر با بیان اینکه اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم سامانهای را برای اجماع تاسیس کردند، یادآور شد: این سامانه نهایتا به یک جلسه 22 نفره رسید که کار را مدیریت کرد. البته درست است که به صد در صد تفاهم نرسیدیم اما به جز تهران در بعد کلان توفیقات خوبی نسیبمان شد. قرار نیست این بنا را از بین ببریم بلکه می خواهیم به آن اضافه کنیم و اگر کسانی از آن بیرون ماندند از آنها استفاده شود.
وی درباره احتمال محور قرار گرفتن آیت الله مصباح یزدی بیان کرد: آقای مصباح یکی از ظرفیتهای بزرگ اصولگرایی است. همانطور که جبهه پایداری عده و عده دارند اما برای محور قرار دادن اعلام کردهایم که محور جامعه روحانیت مبارز تهران است ولی اگر جامعه مدرسین یا آیت الله مصباح وارد شوند استقبال می کنیم. البته همانطور که از اسم محور مشخص است نمی توان سه یا شش محور داشت. به همین دلیل یک محور ما جامعه روحانیت است اما دست خود را به سوی جامعه مدرسین، آیت الله مصباح، جبهه پایداری، ایثارگران و رهپویان و دیگر تشکلهای اصولگرا دراز میکنیم.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری در پاسخ به این سوال که آیا جبهه پیروان با جبهه پایداری مستقیما دیداری داشته است یا خیر؟ خاطر نشان کرد: جبهه پیروان با پایداری مستقیما دیداری نداشته اما مذاکرات از طریق جامعه روحانیت در حال انجام شدن است.
این نماینده پیشین مجلس همچنین درباره تصویب قانون ISA در آمریکا و تاثیر آن در برجام اظهار کرد: برجام بسیار فنی و پیچیده است و بر همین مبنا برای نظارت بر حسن اجرای آن از همه ظرفیت های کشور کمیته ای زیر نظر شورای عالی امنیت ملی تشکیل شد که این عزیزان در برجام نظارت فنی میکنند. مثلا رئیس مجلس گفته که حداقل هشت مورد نقض برجام در این قضیه می بینیم یا بعضیها تا 12 مورد را شمردهاند.
وی اضافه کرد: ما به این هیأت اعتماد می کنیم و فقط خواسته مان این است که به سرعت جمع بندی و اقدامات را عملیاتی کنند. چون هر قدر معطل شویم شاید بعضی از فرصت ها را از دست بدهیم به همین دلیل بهتر است هیأت نظارت بر برجام و شورای عالی امنیت ملی سریعا به پاسخ برسند.
باهنر درباره اختلافات بین سران سه قوه و رسانه ای شدن آن تصریح کرد: متاسفانه بعضی خویشتنداریها که در رده بالای مدیریت باید صورت گیرد بعضی وقتها فراموش میشود یا از آن غفلت شده و حرفهای ناپختهای گفته میشود. یکی از دلایل آن میتواند گسترش فراگیر فضای مجازی باشد که همان قدر که مفید است میتواند به شایعات قوت ببخشد .
وی افزود: مثلا یک نماینده مجلس خبری را که در فضای مجازی دیده است، میگیرد و اتهام میزند و از آن طرف کسی که به او اتهام زده شده برخورد میکند و این مسئله تبدیل به مجادله میشود و چنین داستان هایی به وجود میآید که فکر می کنم این مسائل کمی سطح پایین است. ما در عین اینکه به فضای مجازی باید مثبت نگاه کنیم نباید همه اتفاقات آن را قبول کنیم.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی درباره خبر تائید اعدام بابک زنجانی و اینکه آیا این مسئله جلوی فساد را خواهد گرفت یا خیر؟ گفت: در هر صورت جرمی اتفاق افتاده و مجرم هم مشخص است. در این قضیه بعضی ها مدعی هستند که مجرم در زندان بوده و امکان بازگرداندن اموال برایش به وجود نیامده . اینها بحث های حاشیه ای قضیه است . دادگاه و قوه قضاییه مسیر خود را طی کرده اند و دیوان عالی کشور هم حکم را تائید کرده است.
وی ادامه داد: اگر بابک زنجانی از امکانات موجود در اختیارش بتواند استفاده کند و اموالی را که توسط او غارت شده یا توسط کسانی دیگری غارت شده و مسئول اش اوست، بتواند بازگرداند نظام و اموال بیشتری دست پیدا خواهد کرد. البته نمی توانیم دخالتی در کار قوه قضاییه کنیم و اجرا هم در اختیار قوه قضاییه است اما اگر این اجرا به تاخیر بیفتد شاید منافع بیشتری برای نظام به دست بیاید.
باهنر در پایان اظهار کرد: از طرف این مجازات ها فقط مجازات نیست بلکه هشداری است که برای آنهایی که می خواهند وارد این جرم های سنگین شوند و اگر کسی مرتکب چنین جرم هایی شود باید بداند که سرانجام اش چیست. البته این شمشیر میتواند فعلا بالا نگه داشته شود و پایین نیاید تا شاید نظام بتواند به اموال از دست رفته دست پیدا کند.