نظر منتشر شده
۷۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 144481
آیا مشهد هم پول گمشده دارد؟
مهدی برادران، 3 اسفند 90
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۴:۴۸
در اين وانفساي تخلفات اقتصادی و ماجرای بزرگ اختلاس ۳۰۰۰ ميليارد توماني از بانک‌ها ، ضمن تشکر از قوه قضاییه و درخواست برخورد قاطع از طرف مردم، قصد آن ندارم با قصه‌اي تکراري خاطر مردم را بيش از پيش برنجانم، اما وظيفه دارم به عنوان يک مدرس "سياست هاي مالي دولت" در دانشگاه توجه شما را به مطلبي در خصوص برخي از نکات که هزينه اي بيش از اين را بر اقتصاد ملي تحميل نموده است جلب نمايم:

- از بين رفتن منابع گاه ملموس است و گاهي ناملموس، گاه دفعي است و گاهي مستمر؛ گاه ناشي از غارت بيت‌المال است و سوء‌استفاده از منابع عمومي و گاهي ناشي از بي‌تدبيري در استفاده صحيح از منابع .
- صحبت از غارتگري از سبد دارايي مردم نيست، بلکه صحبت از سوراخ بودن آن است که با وجود خيل عظيم جوانان سخت‌کوش و دانش محور و سرمايه‌هاي طبيعي اين خطه هر چه در آن مي ريزيم به دليل سوء مديريت به گونه اي حيف مي شود.
قصد آن دارم که به اثبات ادعاي فوق بپردازم؛ منابعي که مي‌توانست در سبد کشور و به تبع آن در شهر مقدس مشهد باشد ، در این نوشتار کندوکاوی کنم که این سرمایه ها در کجا هزینه می شود .

۱. هزينه زائرين بر عهده کيست؟
حضور سالانه ۲۵ ميليون زائر براي شهر مشهد مقدس جدا از جايگاه و مرتبه معنوي آن، مبناي اقتصاد شهري نيز مي باشد که در ادامه از آن سخن خواهيم گفت، اما سؤال اين است که آيا ارائه خدماتي نظير رفت و روب، ساماندهي فضاهاي شهري و هزاران هزينه ديگر مي بايست از جيب ساکنين اين شهر تامين گردد؟!!!
پيگيري صاحب اين قلم به همراه برخي از مسؤلان استاني و شهري در دعوت از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و رايزني با مسؤلان محترم دولت جمهوري اسلامي، وعده‌اي هزار ميليارد توماني بود که در قالب ماده ۱۲ قانون برنامه پنجم توسعه تجلي يافته است. وعده‌اي که در خوش‌بينانه‌ترين حالت، در سال آتی به ميزان ۸۵ ميليارد تومان با سرانه ۳۴۰۰ توماني براي هر زائر تحت عنوان بودجه زيارت تبلور نمود.
حال اين عدد را با يارانه ارزي که به مسافران کشورهاي خارجي همچون تايلند ازسوي دولت پرداخت مي گردد مقايسه نماييم.

با اين توضيح که از چندی پیش، دولت به هر ايراني که با قصد تفريح و تجارت و... به تايلند سفر مي‌کند ۱۵۰۰ دلار به نرخ مصوب دولتي ۱۲۲۶ تومان پرداخت مي‌نمايد، که در شرایط فعلی بالغ بر ۸۰۰ هزار تومان یارانه برای مسافران خارجی پرداخت می گردد.
اين عدد را با سرانه اختصاص يافته به مجموع کل زائران مشهدي مقايسه کنيد. حال اگر دولت به ازاء هر زائري که به مشهد مسافرت مي کند تنها حدود يک دهم هر مسافر ايراني به خارج از کشور را به شهر مشهد پرداخت نمايد، عددي بالغ بر ۲۰۰۰ ميليارد تومان در سال محاسبه مي گردد.
در اين شرايط تصور شما از نقش نمايندگان مردم مشهد در مجلس شوراي اسلامي چيست؟
آيا تقويت گردشگري داخلي و زيارت بارگاه منور حضرت رضا (ع) نبايد مقدم بر تقويت گردشگري امارات، ترکيه، تايلند و... باشد؟
به راستي اين مبلغ تا چه حد مي تواند در رونق کسب و کار و اشتغال جوانان مشهدي موثر باشد؟
آيا اثرات معنوي سفر به مشهد را با ساير کشورها مقايسه کرده ايد؟

۲. افزایش مدت ماندگاری زائران چه نقشی در درآمدهای مردم مشهد دارد ؟
وجود بارگاه ملکوتي حضرت علي ابن موسي الرضا (ع) باعث شده كه سالانه تعداد زيادي از زائرين از مناطق مختلف کشور و همچنين کشورهاي مختلف به مشهد سفر کنند که از جنبه‏هاي مختلف تأثير به‌سزايي بر اقتصاد شهر و رونق آن دارد. اين امر به لحاظ ورود حجم عظيمي از منابع مالي به شهر مشهد حائز اهميت مي‌باشد. اما متأسفانه آمار نشان مي‌دهد که در سال‌هاي اخير مدت ماندگاري زائران در مشهد کاهش قابل‌ملاحظه‌اي داشته است. با توجه به اينکه هر چه مدت حضور زائران در مشهد کاهش مي‌يابد، مخارج آنها در مشهد نيز کاهش مي‌يابد و گردش مالي و به تبع آن رفاه اقتصادي کمتري براي شهروندان ايجاد مي کند، اگر بتوانيم با تصميم‌سازي‌هاي مناسب و برنامه‌ريزي اصولي، سرمايه‌گذاري به منظور ايجاد گزينه‌هاي جديد گردشگري و بهره‌گيري از شيوه‌هايي که يافتن آنها کار چندان دشواري نيست و راهي است که شهرهاي موفق دنيا اين مسير را طي کرده اند، مدت ماندگاري را تنها ۲ روز افزايش دهيم، طبق مطالعات سالانه حداقل مبلغي در حدود ۱۵۰۰ ميليارد تومان به درآمدهاي مشهد افزوده خواهد شد.
مطالعات مختلف نشان مي‌دهد که عوامل بسياري بر ماندگاري زائران تأثير دارد، مسلماً شناسايي اين عوامل و برنامه¬ريزي صحيح در جهت افزايش ماندگاري زائران مي تواند به ميزان زيادي در تصميم¬گيري¬هاي مربوط به اين حوزه و كسب منافع اقتصادي حاصل از آن براي شهر مؤثر باشد. عواملي از قبيل شناخت زائران و گردشگران از مكان‌هاي تفريحي و تاريخي شهر، کاهش هزينه اسکان و اقامت زائران و گردشگران، شناسايي امكانات و ظرفيت‌هاي موجود توانمند‌سازي پرسنل بخش خصوصي و دولتي مناطق گردشگري، توجه به گردشگري الكترونيكي، نيازسنجي مناسب و ارائه امكانات مناسب و تأمين نيازهاي زائرين و توجه به رويدادهاي متنوع فرهنگي-تاريخي- مذهبي مانند برگزاري مراسم ملي و مذهبي و ميزباني رويدادهاي ورزشي و ... مي‌تواند تمايل به ماندگاري را افزايش دهد.
براستی برای افزایش ماندگاری زائران در مشهد چه کرده ایم ؟

۳. افزايش درآمد مشهدي‌ها با انجام درستِ کارهاي درست
مي‌دانيد يکي از مهم‌ترين اهداف طرح تحول اقتصادي چيست؟
تا به حال با خود فکر کرده‌ايد که چرا با هدفمند شدن يارانه‌ها برخي واحدهاي اقتصادي دچار مشکل شدند؟ راه حل چيست؟
جالب است بدانيد راه حل، قبلاً انديشيده شده است، راه حل بهبود بهره‌وري است. با نگاهي بر طرح تحول اقتصادي درمي‌يابيم که افزايش بهره‌وري (انجام درست کارهاي درست) راهکار بهبود شرايط فعلي است.
حال نگاهي به شرايط فعلي اقتصاد جامعه بياندازيم. افزايش جمعيت و نيازها و خواسته‌هاي افراد، افزايش توليد را امري اجتناب‌ناپذير ساخته است. واضح است کميابي منابع و محدوديت امکانات موجود امکان افزايش قابل ملاحظه‌اي را در استفاده از منابع نمي دهد، بنابراين براي افزايش توليد بايد به دنبال راهي باشيم كه پر‌صرفه‌ترين و بهترين شيوه استفاده از منابع محدود را تضمين نموده كه اين مهم، چيزي نيست، جز ارتقا بهره-وري.
نگاهي سيستمي به چرخه توليد نشان مي‌دهد که رخنه کردن اين تفکر در جامعه به بهبود سطح زندگي مردم و ايجاد ثروت، رونق اقتصادي، افزايش درآمد، کاهش تورم و همچنين اشتغالزايي در بلندمدت و در نهايت بهبود وضعيت رفاهي جامعه منجر خواهدشد.

بر اساس بررسي هاي انجام شده مي‌توان ادعا نمود که تنها ده درصد افزايش بهره¬وري (انجام درست کارهاي درست)، درآمدي بيش از ۱۰۵۰ ميليارد تومان به درآمدهاي شهر مشهد مي‌افزايد. در توضيح اين نکته بايد گفت با توجه به کشش درآمدي بهره‌وري، ده درصد تغيير در سطح بهره‌وري در بخش‌هاي كشاورزي، صنعت، ساختمان و ساير بخش‌هاي اقتصادي مشهد به ترتيب معادل ۳۵، ۱۵۲، ۸۱ و ۷۸۷ ميليارد تومان و در مجموع بيش از ۱۰۵۰ ميليارد تومان به درآمد شهر مشهد اضافه مي¬نمايد.
حال به نظر شما نمي‌توان با استقرار مديريت علمي و برنامه‌ريزي بلندمدت در زمينه کميت و کيفيت فناوري، سرمايه‌گذاري و بهره‌گيري از دانش، تخصص و آموزش مستمر نيروي انساني، رفاه و ثروت هدررفته هنگفتي را به سبد مصرفي مردم مشهد بازگرداند؟!
آیا بهره وری در مشهد بدون بالارفتن بهره وری در کشور محقق می شود؟

۴. افزايش ۳۵۰ ميليارد تومان درآمد، با تنها ده درصد جذب سرمايه‌گذاري بيشتر
عدم شفافيت قوانين و فقدان يك نظام منسجم و هماهنگ قانوني، اجراي نادرست قوانين، عدم باور بخش خصوصي، اعمال نظر شخصي مديران مياني و پاييني، قانونمند نبودن چارچوب مشارکت، بروکراسي اداري، بي¬ثباتي اقتصادي، برخوردهاي سليقه‌اي، عدم هماهنگي وعده و عمل، رشوه و فساد آشکار و پنهان، همه و همه درددلهايي است که وقتي پاي صحبت سرمايه‌گذاران مي نشينيم بسيار مي‌شنويم.

اشتباه نکنيد قصدم زير سؤال بردن و ناديده گرفتن حرکت‌ها و اقدامات مثبت انجام شده نيست، که ناگفته پيداست و بسيارند. قصدم تلنگري است که مي‌تواند تحرکي عظيم را در اقتصاد شهري مشهد برانگيزد.
بياييد خودمان را در جايگاه سرمايه‌گذاري که با سال‌ها تلاش، سرمايه‌اي را اندوخته و برنامه‌هاي بسيار براي بهره‌گيري از آن در جهت افزايش رفاه خود، خانواده و جامعه‌اش دارد، بگذاريم. آيا حاضريم اين حاصل عمر خود را در دريايي طوفاني رها کنيم. مسلم است که پاسخ منفي است. به همين دليل است که اقتصاددانان معتقدند که سرمايه در جهان امروز، از هزينه فرصت بالايي برخوردار است و بنابراين در جايي آرام مي گيرد و درآمد و اشتغال ايجاد مي کند که ريسك كمتر و درآمد بالاتري را داشته باشد.

به نظر شما چگونه مي‌توان در اين درياي متلاطم، اين کشتي عظيم را به سلامت به مقصد رساند؟
وظيفه مسؤلان و نمايندگان مردم به عنوان حامي حقوق آنان چيست؟
آيا بازاريابي سرمايه در مشهد به خوبي صورت مي گيرد؟
آيا مشهد توانسته است از برند شهري خود براي جذب سرمايه گذار به خوبي بهره گيرد؟
به نظر شما آيا ميزان سرمايه‌گذاري در مشهد متناسب با نيازهاي اين شهر مي باشد؟
اينها سؤالاتي است که در ذهن هر شخصي که دغدغه توسعه بيشتر اين شهر ملي و رفاه بيشتر زائران و مجاوران حضرت علي‌ابن‌موسي‌الرضا(ع) را خواهان است، موج مي زند.

چه بايد کرد؟
تحليلي بر آمار و ارقام رسمي منتشر شده پاسخ جالبي به اين سوال ارائه مي‌کند. شهر مقدس مشهد به عنوان دومين كلانشهر مذهبي جهان، با پتانسيل¬هاي بالاي رشد اقتصادي و فرصت¬هاي بي‌نظير توسعه، اگر فرايند جذب و حفظ سرمايه گذار خود را به گونه‌اي برنامه‌ريزي و مديريت نمايد که بتواند تنها ده درصد بر ميزان سرمايه‌گذاري‌ها در اين شهر بيافزايد و يا به عبارتي ده درصد سرمايه¬گذاري بيشتر جذب کند، مي‌تواند درآمدي بالغ بر ۳۵۰ ميليارد تومان بر درآمدهاي فعلي خود بيافزايد.

۵. ۵۰ درصد بهبود وضعيت آلودگي هواي شهر مشهد چه ارزش اقتصادي دارد؟
محيط¬زيست يكي از اركان بسيار مهم حيات و توسعه محسوب مي شود، زيرا نقش¬هاي متعددي را براي ايجاد تعادل در مؤلفه¬هاي مختلف حيات بازي مي‌كند. اما اين مؤلفه در حال حاضر به دليل فقدان قوانين و مقررات ويژه و عدم تعريف مالكيت خاص براي آن به طور آزاد و نامحدود مورد بهره‌برداري قرار مي¬گيرد كه ماحصل اين مهم، تخريب محيط‌زيست و ايجاد آلودگي‌هاي مختلف در اين حوزه مي باشد. امروزه اغلب شهرهاي جهان به¬ويژه دركشورهاي درحال‌توسعه با مشكلات و مسائل زيست¬محيطي عديده¬اي چون آلودگي‌هاي هوا، صوتي و بصري و آلودگي‌هاي پسماند و مواد زائد مواجه‌اند كه حل آنها نيازمند توجه به عوامل مختلف اقتصادي – اجتماعي، سياسي، فيزيكي و نهادي و تجزيه و تحليل آنها است.

با در نظر گرفتن اينکه يکي از مهم‌ترين مسائل زيست¬محيطي شهرها در حوزه آلودگي هوا مطرح مي¬باشد، در اين نوشتار تلاش شده است با استناد به يکي از پيشرفته‌ترين روش‌هاي ارزش‌گذاري دنيا، ارزش اقتصادي بهبود ۵۰ درصدي کيفيت هواي مشهد را يادآوري گردد. بررسي‌ها نشان مي دهد که تنها ۵۰ درصد بهبود کيفيت هواي مشهد از ارزشي معادل تقريباً ۱۵۰ ميليارد تومان در سال برخوردار است.
به نظر شما آيا انجام اين مهم غير ممکن است؟
آيا نمي توان با اندکي برنامه‌ريزي اصولي اين ارزش را به مردم مشهد هديه نمود؟
تجربه نشان داده است که مديريت صحيح در راستاي هم‌افزايي بخش هاي مختلف همچون صنايع، شهروندان، دولت، شهرداري و غيره در شهرهاي مختلف دنيا توانسته است، بخش عظيمي از اين مشکل را برطرف و اين ارزش را در اقتصاد آن جامعه فراهم نمايد.
 
کلمات کلیدی : آیا مشهد هم پول گمشده دارد؟ ۳. افزايش درآمد مشهدي‌ها با انجام درستِ کارهاي درست
 
امیرحسین بهروز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۵:۲۱:۵۴
در حقیقت نبود نگاه فراملی از یک سو، و تحمیل نگاه های جناحی از سوی دیگر منجر به رشد سیاست گذاری پوپولیستی و عدم نگاه کارکردگرایانه گردیده است. ماجرای مترو تهران و یا نکته بسیار ظریفی که دکتر برادران به قلم آورده است حاکی از نبود نظارت کافی و هدر رفت گسترده سرمایه هاییست که باید در بعد شهری هزینه شوند. (671686) (moderator101)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۸:۲۵:۴۵
دكتر برادران ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (675219) (moderator18)
 
قدمگاهی
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۱۴:۰۹:۰۷
یک عده دور هم جمع شدید هی به هم نون قرض میدید به جای اینکه دنبال کار مردم باشید
(680762) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۵:۳۰:۲۷
تا امثال جنابعالی در این کشور اینجور فکر می کنند کشور پیشرفت نمی کند.
برای بدست آوردن چیزی نباید دیگر چیزها را از بین برد!!!!! (671704) (moderator101)
 
زنده باد منتقد من
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۳:۳۰
چرا بايد جواب انتقاد را اين جوری داد (673060) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۶:۲۵
قرار نیست چيزی از بین بود بايد اشتباهات را اصلاح کرد (673066) (moderator1)
 
بهزاد
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۵ ۱۴:۲۴:۱۰
من که چنین چیزی برداشت نکردم. فقط یک جا گفته چرا دولت ارز ارزان به مسافران تایلند و ترکیه می دهد که البته شرایط فعلی - تاکید می کنم شرایط فعلی - که تولیدکنندگان در حال ورشکستگی و اقتصاد در حضیض است کار اشتباهی است. بقیه مطالب ایشان متین و مفید بود. (674236) (moderator18)
 
Russian Federation
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۵:۳۰:۴۰
اگر کسی به عربستان سفر کند از طرف همان شاه عربستان که تکفیرش میکنید هر ساله هدایایی داده میشود به مادر من چتر قران و مقداری اجناس دیگر داده شد و همان تایلندی که اسم بردید دو گردش مجانی برای هر مسافری که وارد تایلند میشود دارد اما در ایران در مسافرتها هدیه که نمیگیریم هیچ بی حرمتی هم در هتلها رواج دارد اگر به کار کنان هتل بگیم بابا چراغ اتاق سوخته متلک بهمان میگویند و یک هتل درجه یک در اصفهان رفتیم چراغش سوخته بود بماند که پرده اتاق هم گوشه اش پاره بود ولی برای چراغش اعهتراض کردیم و شب یخچال اتاق را درش را باز گذاشتیم و برای شب دوم که که گقتیم چراغش سوخته عوض کنید متلکی شنیدیم باز هم در یخجال را باز گذاشتیم که با چراغش جلوی پایمان را ببینیم و حدود سیصد هزار تومان هم برای اقامت دو شب پرداختیم و امدیم بیرون با اعصاب خراب و توهینی که شنیدیم خوب میریم خارج از ایران با این مبلغ احترام هم میگذارند و جلوی پایمانرا هم میبینیم (671705) (moderator101)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۵:۵۲:۵۲
بدبختی مملکت از تحلیل های بری از هرگونه عقلانیتی چون این است. یکی نیست به این بابا بگه پولهایی که مردم به اسم زیارت با خود میبرند کجا میرود اگر زوار نباشند که مشهدی در کار نیست (671751) (moderator101)
 
ایرانی
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۸:۱۸
البته دوست عزیز باید بدانید این پولها به جیب شهرداری نمیرود.به جیب رستورانها و هتلها میرود که درصد بسیار کمی از آن به شهرداری و دستگاههای مختلف میرسد که کفاف اداره شهر را نمیدهد. (672775) (moderator1)
 
مصطفی
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۵:۵۶:۰۶
جدا از حرفهای نویسنده ، نمیدونم این زوارها چرا فکر می کنند مشهدو اینا مشهد کردند ، لابد توقع داشتی مشهد اگه امام رضا نبود مثل تهران 80 سال پیش باشه که مردم آب لوله کشی نداشتند ، با خر و الاغ تو شهر رفت و آمد می کردند ، تنها فرق مشهدیها با شهرهای دیگه اینه که بعضی از مشهدیها که 10 درصد هم نمیشن علاوه بر پول نفتی که تمام ایرانی ها نوش جان می کنند چندرغازی هم از بغل زوارها کاسبند رو هوا نظر ندید خواهش می کنم . (673266) (moderator1)
 
مصطفی
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۶:۳۱:۳۴
خدمت شما عزیز نویسنده این مطلب عرض کنم که جواب شما در خود صحبتهای شما واضح بیان شده و ان بکارگیری مدیریت علمی با فاز مطالعاتی قوی و نیز ایجاد ثبات در مدیریت کلان اقتصادی اجتماعی و فرهنگی و زیست محیطی و مالیاتی میباشد استفاده از سیستمهای کارامد و ضرورت به روز رسانی دانش و تجهیزاتی که با هزینه های بسیار ناچیز قابل انجام شده میباشند اما متاسفانه عدم ثبات و دوام طرح ها و نیز انجام طرح هایی که بدون پشتوانه مطالعاتی کافی بوده اند مهمترین دلیل برای این معضل میباشد که نه تنها مشهد بلکه سایر شهرهایی که جازبه های گردشگری دارند با ان مواجه هستند

پس ابتدا باید به این مراحل توجه کرد سپس بعد از طی یک دوره (بسته به اهداف برنامه ریزی شده ) کوتاه یا بلند به نتایج دلخواه رسید (671807) (moderator101)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۷:۰۰
ادم باهوش !! هزینه رفت . روب از جیب مردم پرداخت نمی شود با ورود هر نفر به مشهد ریال به این شهر تزریق می شود این دقیقا مثل این است که مردم فرانسه بگویند هزینه رفت و روب توریست ها را ما باید بدهیم؟؟ پس توریست به شهر نیاید (671832) (moderator101)
 
مشهدیها
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۵:۳۳
هزينه خدمات شهری از جيب مردم است دقت کنيد (673064) (moderator1)
 
مصطفی
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۶:۰۹:۱۶
شما خیلی باهوشی برادر ، یک خورده خودت فکر کن که چه شباهتی بین موزه لوور یا هر جای دیگه تو پاریس با حرم امام رضا است ، آستان قدس اگه چیزی داره برای خودش داره خرجی برای مشهد نمی کنه ، هنرش ساخت انگشت شمار مکان عمومیه مثل ورزشگاه و استخره و بس ، خوب حالا زواری که میاد پول تاکسی میده و مسافرخونه و میره زیارت چه پولی تو جیب شهرداری مشهد میریزه ، کرایه ماشین تو مشهد که یک چهارم تهران هم نیست ، هزینه اقامت هم نصف تهرانه ، چی میگی تو الان؟ الف بچاپ که نشون بدی کاپیتال نیستی ، هستی؟ نیستی؟هستی... (673286) (moderator1)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۲۱:۵۳:۲۷
دقیقا چیزی که ایشون می خواسته بگه اینه که شهرداری مشهد فقط به اندازه ی تعداد جمعیت خودش منابع درآمدی داره شایدم کم تر در حالی که تعداد زائری که وارد مشهد می شه این هزینه ها را زیاد تر می کنه و نباید اینجوری حساب شه. به عنوان مثال خیابون های اطراف حرم اگه بخواد مثه خیابون های دیگه ی مشهد روزی یه بار تمیز شه اصلا جوابگو این حجم مسافر نیست. یا فضای سبز موجود در مشهد که برای خود مشهدی ها هم کمه حالا با وجود جمعیت میلیونی زوار تو فصل تابستون که خیلیا شون بعلت کمبود جا تو پارک ها اسکان داده می شن یا ترافیک ناشی از این حجم مسافر شاید خیاباون های مشهد برای جمعیت خود مشهدیا کافی باشه ولی مثلا جوابگوی حجم میلیونی مسافر نیست. (673626) (moderator1)
 
حمید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۹:۰۶
عزیز من، فرق مشهد با بقیه شهرهای توریستی اینه که در بقیه شهرهای توریستی معمولا افرادی رو میبینی که با پول زیاد اومدن تا لذت ببرند اما زوار امام رضا علیه السلام خیلی هاشون با اندک پولی که دارن اومدن تا فقط زیارت کنند برای همینه که خیلیا حتی چادر میزنن و هزینه زیادی نمیکنن. این افراد اگر چه وجودشون بسیار پربرکته اما شاید هزینه های زیادی رو به شهر تحمیل میکنه و از طرفی شهرداری که پولی از اینها نمیگیره. شما تو هر کشوری نگاه کنی، شهرهای دولت به توریستی توجه ویژه ای داره (675372) (moderator18)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۶:۴۸:۲۵
کلی گویی و پراکنندگی و مطالب جانبی توسط اقای مهدی برادران در نوشته باعث شد که مطلب اصلی شفاف نباشد.بهر حال مشهد نسبت به شهرهایی که منابع و صنایع نفت و گاز دارند خیلی خوب شده است و به ان رسیده اند.شهرهایی که نقش انها در تولید ناخالص داخلی و درامد سرانه نقش بیشتری دارند تا مشهد کمتر به ان مناطق توجه شده است.خیلی روشن تر عرض کنم باوجوداینکه استان خوزستان دارای نفت و گاز و همچنین صنایعی که موجب الودگی هوا و محیط زیست میشوند مثل مجتمع های پتروشیمی و پالایشگاههای نفت و گاز خیلی کمتر به انها رسیده اند تا مشهد.مشهد را یک ماه پیش دیدم نسبت به کلان شهرهای دیگر مثل شیراز،اصفهان ،تبریز،رشت، اهواز و ابادان خیلی بیشتر توجه شده است. مثلا در مشهد مترو کار می کند ولی در شیراز هنوز کار نمی کند.با وجود اینکه شیراز شهر مذهبی و سیاحتی هست.شهرهایی مثل اصفهان و شیراز و همچنین شهرهای توریستی استانهای مازندران و گیلان هم مسافر زیاد دز طول سال دارند هزینه هایی از لحاظ خدمات رسانی که در مشهد مقدس مسافران خواهند داشت در این مناطق سیاحتی و زیارتی کشور وجود دارد.ولی امدن توریست و خرج هایی که می کنند موجب رونقی اقتصاد و افزایش اشتغال میشود.البته اگر وضع اقتصادی مردم بهتر شود بیشتر میتوانند سفر کنند و بیشتر مدت اقامتشان باشد.دولت بیشترین سوبسید برای سفرهای خارج از کشور برای مسافرین به عربستان سعودی،سوریه و عراق را دارد که متحمل هزینه های سوبسید شده هست.بهر حال امیدوارم هرچی بیشتر مشهد و سایر شهرهای کشور توسعه پیدا کنند و وضعیتشان از هر لحاظ خیلی بهتر شود که بتوانیم بیشتر مسافر از داخل و خارج از کشور جذب نمایند. (671835) (moderator101)
 
Netherlands
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۳:۲۵:۰۸
اسم قطار شهری مشهد رو گذاشتید مترو؟!! 15 سال افتتاح همان قطار شهری با واگن های مشکل دارش طول کشید.......... (672512) (moderator1)
 
اميرحسين بهروز
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۰۰:۳۶:۴۲
اسمش قطار شهري است ..10 سال هم طول كشيد چون امكان ورود واگن را نداشتيم بعلت مسادل سياسي... اما مهم اينست كه دومين شهر ايرانيم...دقت كنيد ايران...واگن ها هيج ايرادي نداشت..اينجور بيان شد.. (678077) (moderator18)
 
1
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۵ ۱۶:۱۵:۴۴
عزیز من مشکل اینجا نیست که مشهد مترو داره یا نه که اگر نمیداشت بهتر بود، گاری سوار بشی بهتر از اون مترو هست. مشکل اصلی اینجاست که از تمامی شهرهای ما اختلاص میشه و کسی نیست پیگیری کنه، مشکلات تو جامعه اینقدر زیاد هست که مغز آدم سوت میکشه. اونوقت موقع انتخابات یک عده آدم مفت خور میان 4 تا شعار الکی میدن و یک عده ای هم میرن رای میدن ولی باز همان قصه تکرار میشه
باباجان بسه دیگه اخه چقدر ......
نمیدونم این مردم کی میخوان بفهمن (674328) (moderator18)
 
مشهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۶:۵۸:۴۱
آقای برادران زمان تبلیغات هنوز فرا نرسیده ها !!!
حتما شما هم میخواهید مثل بعضی هایی که زندگیشان با انتقاد به دولت میگذره باشین !؟!! (671850) (moderator101)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۵:۳۹:۴۱
آقای برادران استفاده از اینترنت برای تبلیغ خوب است
اما چرا حالا یاد مشکلات افتادین
موقع انتخاباته و ظاهرا تازه مشکلات به گوشتون گزارش شده
شما تو شهرداری مشهد بودین چه کردین غیر از بییچاره کردن مردم با اون هزینه های غیرقانونی که شهرداری مشهد میگیره
آخه چرا؟
چاه نکن بهر کسی اول خودت دوم کسی
لطفا الف عزیز منتشر کن تا باور کنم قصدت از انتشار این مطلب خدای نکرده تبلیغات نبوده
هرچند که آقای برادران و دوستان ستادیشان بهره خودشان را با پیامک این سر تیتر و زدن آدرس الف بردن (673248) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۹:۵۳:۰۱
انصاف داشته باش، اگه تو مشهد زندگی میکنی حتما لمس کردی که تو این چند سال اخیر شهرداری خیلی بهتر شده همین استقبال از بهار و زیبا کردن شهر در ایام نوروز رو با اوضاع نه چندان دور در گذشته مقایسه کن. ضمنا خیلی از مشکلات هست که باید توسط دولت و مجلس حل بشه و از مدیریت شهری کاری ساخته نیست. بنظرم اگه ایشون بره مجلس چون از این مشکلات کلان خوب خبر داره میتونه نماینده خوبی برای مشهد باشه (675366) (moderator18)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۸:۲۷:۵۵
البته ايشون خودشون تا چندي پيش معاونت سفارشي شهرداري مشهد رو داشتن ؟ اونم با سفارش حاج باقر از تهرون ؟ (675223) (moderator18)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۷:۰۳:۴۲
سلام علیکم
احسنتم . بسیار عالی و دقیق بود. این در مورد همه ایرانگردی صدق میکند. چرا توریست های خارج برو که اکثرا از متوسط به بالا هستند یارانه ارزی بگیرند و لی زیارت بروها و ایرانگردها بارشان بردوش خود و میزبانان باشد.
بسیار عالی و متین . خداوند نگهدارتان باشد.
والسلام. (671862) (moderator22)
 
Netherlands
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۷:۱۸:۰۳
دوست عزیز بنده قصد توهین ندارم ولی به عنوان یک مشهدی همیشه به مردم تهران واصفهان غبطه خورده ام که چطور نمایندگانشان اینگونه فعال و پر انرژی در مجلس پیگیر مسایل کلان مملکتی و استانی هستند ولی دریغ از یک صدا و یک نطق درست از نمایندگان مشهد!!!

ضمناً اساس محاسباتتان در مورد اعطای یارانه به مسافران تایلند بخاطر دلار 1236 تومانی غلط است زیرا به گفته جناب شریعتمداری ارزش دلار به ریال نزدیک 500 تومان است و دولت از این راه یارانه ای نمی پردازد که هیچ بلکیه کسب درآمد هم میکند. (671880) (moderator22)
 
abbas
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۸:۴۹:۴۱
کمک به شهر مشهد صحیح نیست شما درآمد بارگاه حضرت رضا را و کارخانه جات ایشان را در شهر مشهد نادیده گرفتید
مشهد با برکت اما م هشتم نسبت به خیلی از مراکز استانهای دیگر بسیار پیشرفت کرده است .
چرا زاهدان و اهواز و سنندج و ارومیه رو نمیگید؟ (671965) (moderator22)
 
مشهدی
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۱۹:۲۴:۲۷
دوست نویسنده لطفا توجه داشته باش که ایران برای تهرانی هاست و نه سایر شهرها!
اگر این مواردی که می فرمایید که بحق درست و منصفانه است درباره تهران بود تابحال هزاران نفر به آن توجه می کردند و برایش برنامه ریزی می کردند. مشهدی ها و سایر شهرستان ها حق چندانی برای زیستن ندارند چه رسد به برنامه ریزی مدیران ارشد و توقع پیشرفت از آنها. (672012) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۰:۱۷:۲۶
راه اهن گرگان مشهد و اتوبان گرگان مشهد وعده های بی ارزش و توخالی (672093) (moderator22)
 
مصطفی
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۰:۲۳:۲۰
به نظر من یک سازمانی باید باشد مثلا با نام سازمان مشهد الرضا که متولی و موظف به اجرای اهداف کلان گردشگری در شهر مشهد باشد و بودجه اش رو مستقیم از مرکز دریافت کنه و جاهایی مثل شهرداری یا ارگانهای دیگه پیمانکار اون باشند ، و از شهرداری ها کار بخواد ، چون در شهرداری ها اینقدر سازمان و منطقه و معاونت و فلان و بهمان درست شده که کافیه پول بیاد داخل حساب شهرداری ، آب میشه میره هوتوتوتو ، البته این رو هم بگم هر فکری که در مملکت ما بخواد عملیاتی باشه تا ثروت ملی هدر نره ، قبلش کلی آدم برای بدست آوردنش تله گذاشتند و تنها چیزی که تو مملکت ما رو زمین نمی مونه پوله والسلام (672108) (moderator22)
 
حسن
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۰:۳۴:۰۰
اولا ادعای دولت برای ارز 1260 تومانی این هست که نرخ واقعی دولار این میباشد و یارانه ای به کسی پرداخت نمیکند دوما برای اداره شهر مشهد مقدس به اندازه کافی با گران فروشیها از خود زائران پول گرفته میشود به نظر میرسد انتظار این که همه مردم ایران باید باز هم بیش از این برای این شهر از جیب خود پول بدهد باز هم انتظاری خارج از توان مردم ایران است .و اما کی باید هزینه نگهداری و نظافت شهر را بدهد؟ حتما و قطعا کسانی که سود میبرند از این زائران باید هزینه اش را هم خود بدهند نمیشه از یک طرف بخواهی زائر بیشتر بیاد که با گرانفروشی جیب خود را پر کنی و از طرف دیگر انتظار داشت بقیه هزینه بکنند برای شما .این نوع نگاه با تمام حترامی که به هموطنان خوب خود در مشهد مقدس قائل هستم بسیار توقع بیجا و زیاده خواه است به امید ایرانی آباد و سربلند تر (672125) (moderator22)
 
زهرخند
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۱:۰۹:۰۶
جناب اقاي برادران! آنگونه نوشته ايد كه انگار شما هم مثل ما شهروند درجه دو ايد! غالب خوانندگان اين نوشته نمي دانند كه حضرتعالي در كسوت «معاونت برنامه ريزي» شهرداري مشهد كمر همت به خدمت بسته ايد و مخاطب آنچه كه پرسيده ايد خودتان هستيد و نه خوانندگان الف. حال من از شما مي پرسم چند درصد بودجه سالانه شهرداري مشهد صرف حقوق و پاداش و مزاياي كاركنان آن است؟ چند درصد كاركنان رسمي شهرداري مشهد داراي مدرك ديپلم به بالا هستند؟‌ (خوانندگان محترم مي توانند اين آمار را كه پيش از آزمون استخدامي اخير فقط حدود 30% بوده است را در سايتهاي مختلف به راحتي بيابند) نحوه جذب كاركنان پيماني و قراردادي در شهرداري مشهد جز با داشتن رابطه است؟ (نه نگوييد كه خود را مديون كرده ايد چون با شهرداري مشهد خيلي تعامل! داشته ام و ظاهر و باطنش بر من آشكار است )فكر نمي كنيد افزايش بهره وري را از همان شهرداري شروع كنيد اثر خيلي بيشتري بر بهبود روندهايي كه اشاره كرده ايد دارد؟ لطفاً يك سوزن به خود بزنيد يك جوالدوز به ديگران (672174) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۸:۳۳:۳۴
ضمنا از اقاي برادران بپرسيد بيني و بين الله در شهرداري مشهد از خودش لايق تر نديد كه سفارشي پست قبول كرد ؟ مرحوم بهشتي در مورد انتخاب بين تخصص وتعهد فرمودند تقوي . يعني وقتي از خودت لايق تر است و شما تخصص نداري نبايد پست قبول كني ! اقاي برادران اصلا استخدامي شهرداري هم نيست ؟ (675232) (moderator18)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۱:۲۲:۰۱
خوبه حداقل مشهد امام رضا رو داره برید خدا را شکر کنید. یه نگاهی هم به وضعیت سایر شهرها بکنید جهت عبرت بد نیست. (672184) (moderator22)
 
SMAH1
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۱:۴۱:۲۰
سلام

من خود یک مشهدی هستم و اتفاقا در مرکز شهر (فاصله 20 دقیقه پیاده یا حدود 600 متر فاصله مستقیم، تا حرم مطهر) زندگی می کنم.
ای کاش کمی هم به معضلات حضور زوار (که البته برای ما عزیزند) در این شهر و افزایش فرهنگ آنها و نحوه مدیریت این شهر در این زمان ها بپردازید.برای نمونه:
1) متاسفانه اغلب زوار بهداشت را رعایت نمی کنند و آلودگی های ناشی از وجود زباله در این شهر بیداد می کند.
2) عدم رعایت حقوق افراد و ایجاد آلودگی صوتی هم معضلی است (نیمه شب و نعره هایی که فردی،یکی دیگر را صدا می کند یا همزمان با عبور از کوچه،آنقدر بلند صحبت می کنند که همه می فهمند و ..)
3) ترافیک هم خود معضلی است.پارک شدن ماشین ها در کوچه که گاها رفت و آمد پیاده را هم مختل می کنند (شاید برایتان جالب باشد که در وسط کوچه بن بست پارک می کنند و می روند و..)
مشکلات زیاد است که متاسفانه زوار محترم اصلا رعایت نمی کنند.مهمترین اتفاقی هم که باید رخ دهد،فرهنگ سازی است (با همین امکانات موجود هم می توان این مشکلات را رفع نمود) و البته این مشکلات به شکل عجیبی به هم پیوستگی دارند (مثلا مشکل اول و سومی که مطرح کردم را با هم مقایسه کنید!)
ما که بعد از سالها برایمان تحمل «کم شدن نان» و ... در زمان های زیارت یا مشکلاتی از قبیل بالا (که هنوز هم هست ولی باشد برای زمانی دیگر) برایمان عادت شده زیرا از کودکی به ما یاد دادن که «زائر مهمان آقا است و احترامش واجب» ولی ای کاش این زائرین هم کمی مراعات کنند! (672206) (moderator22)
 
همشهری
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۱:۵۵:۵۷
تفاوت مدیریت در کشورهای توسعه یافته با کشورهای جهان سوم در اینکه :
تو کشورهای توسعه یافته مدیران ارشد با تکیه به کارشناساشون اولین افرادی اند که مشکلات رو درک می کنند و در پی چاره اند، اما تو کشورهای جهان سوم، آخرین فردی که واقعا پی به دغدغه های کلان مردم می برند، مدیران ارشدند، دلیلش هم اینه که یا بدنه کارشناسی درستی ندارند، یا اجازه انجام کار کارشناسی شده رو. (672223) (moderator22)
 
Russian Federation
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۲:۳۰:۱۱
سه هزار میلیارد اختلاس شده ان وقت میپرسید ایا مشهد هم پول گم شده دارد نه این پول فقط از همان بانک صادرات خوزستان اختلاس شد (672271) (moderator22)
 
حامد
Latvia
۱۳۹۰-۱۲-۰۳ ۲۳:۳۰:۳۵
حرف دل ما مشهدی را زودی!
از همه چیز دارن پول میگیرن.حتی پارک کردن کنار خیابان ساعتی 2 هزار تومان!

ترافبیک شده مثل تهران،اما با این تفاوت که در شهر شما چهار تا اتوبان و خیابون درست حسابی هست!

مثال از این قبیل زیاده الف جان....ولی کو گوش شنوا!!!؟؟؟

نماینده های مشهد هم که تا حالا ما ازشون هیچی ندیدیم. (672360) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۰:۳۱:۲۷
در حالی که جوانهای برخی استانها و شهر های دیگر با بیکاری رسمی تا 24 درصد و غیر رسمی بیش از این عدد روزهای سختی می گذرانند اختصاص هزار میلیارد تومان به شهر مشهد اون هم به عنوان یارانه به خاطر ورود مسافر تبعیض ظلم و ستمی بس بزرگ و نا امید کننده و حیرت آور در حق مردم دیگر شهرهای ایران است . (672432) (moderator22)
 
نیما
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۱:۱۴:۰۷
آقا مهدی، شما که اینجوری داری با مسافرت های مردم به سایر کشور ها با اهداف سیاحتی یا سایر اهداف خاص خودشان چنین با غرض ورزی قضاوت میکنی و در متنی که تهیه کردی استدلاتت به گونه ای است که گویی همۀ مردم باید قید همه مسافرت های خارجی را زده و پولشان را در مشهد و برای بهتر شدن اقتصاد شهر شما هزینه کنند، می شود برای بنده و سایر دوستان روشن کنی که با این افکار چطور برادر و اکثریت خویشاوندان شما در کشور های اروپایی، آمریکا و کانادا اقامت دارند و سفر های خارجی در خانواده شما که اینجانب از نزدیک با شما آشنایی دارم بسیار رایج می باشد، نکند نسخه های شما فقط برای دیگران است. (672467) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۹:۴۵:۱۸
چه ربطی داره، خویشاوندان اگه سفر خارجی برن به این بنده خدا ربطی نداره، تازه اگه قرار بود از خویشاونداش دفاع کنه که باید از مسافرین خارجی کاملا دفاع میکرد. نکنه شمام از خویشاوندانی که الان رفتن آمریکا (675351) (moderator18)
 
مهدی
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۸:۰۶:۳۷
در مهم کشور ها با گرفتن مالیات از مردم و توسغه فضاهای گردشگری به جذب گرذشگر می پردازند چراکه جذب گردشگر در شهر ها افزایش درآمد ساکنین آن شهر را به همراه می آورد.حال جای این سوال از نویسنده باقی می ماند شما در مشهد به غیر از بی احترامی به زوار که متاسفانه عادتی فراگیر برای همشهریانتان شده است و کسب درآمد های زیاد به دلیل وجود گردشگران که غالبا به قصد زیارت وارد مشهد می شوند انتظار یارانه و ... از دولت را هم دارید؟ لااقل فضاسازی شهری را که می توانید از طریق درآمدهای گردشگری انجام دهید. (672593) (moderator22)
 
علوي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۸:۱۶:۲۹
اين دوستان كه نظردادنددرموردمطالب آقاي برادران احتمالامطالب ايشان رابه دقت مطالعه نكرده اند (672602) (moderator1)
 
شمس
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۹:۱۹:۰۹
با سلام، جناب آقای برادران
یادم می آید که در این شهر ما که با شهر شما بیش از 1600 کیلومتر فاصله دارد از همان زمان قدیم و قدیم ها مردم عادی کوچه و بازار سال و سال ها در مزارع و کارگاه های نمور و نمناک کار میکردند و با هزاران درد و رنج شاهی به شاهی و ریال به ریال پول جمع میکردند و تمام آرزوهایشان این بود که خودشان را به مشهد مقدس برسانند تا به زیارت امام نایل گردند و در بازگشت که چشم امید ما به زیارت آنها روشن میشد سوغاتی مشهد برایمان به ارمغان بیاورند و ما شادمان از خاطرات سختی های سفر و از بوی آن سواغاتی ها اوج میگرفتیم و در حسر ت دیدار روز شماری و با کار و کوشش شبانه روزی خود در پشت دار قالی ها از حق السعی ! نا چیزمان اندوخته میکردیم تا سعادت دیدار و خرید از اطراف حرم نصیب مان گردد ... مرد مومن ! همین عکس های چند دهه قبل شهر مشهد را یکبار هم که شده نگاه و خودت قضاوت کن (672671) (moderator1)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۹:۱۹:۳۶
چطوره جلوی ورودی شهر باجه نصب بشود و از هر نفر 10 هزار تومان پول بگیرند تا نویسنده‌ی محترم راضی شوند
بخش عمده‌ی درآمد مردم مشهد از زائرین است و اگر برای زائر مشکل و مانع ایجاد کنند درآمد خودشان کم می‌شود
اگر مشهد کمبود درآمد دارد می‌تواند از کسبه‌ی شهر که درآمدهای زیادی از زائرین دارند مالیات بگیرند
-
در بخش دیگری فرمودید دولت به مسافرین خارج از کشور یارانه می‌دهد
کدام یارانه را می‌فرمایید. به دستور بانک مرکزی قیمت ارز 1226 تومان است و مسافرین هم با همین قیمت می‌خرند و موقع خروج هم عوارض پرداخت می‌کنند
یعنی می‌فرمایید دولت دروغ گفته است؟ (672673) (moderator1)
 
علي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۰۹:۴۲:۴۰
جناب آقاي برادران سلام
با توجه به اينكه شما در طول مدت تحصيل و شرايط كاريتان با آمار و ارقام شهرسازي و ... سروكار داريد اما اين دليلي نمي شود كه براي رفتن به مجلس و نماينده شدن دلايلي را مطرح كنيد مه به ظاهر طرفدار مردم مشهد اما ....

بهتر نيست بجاي كوبيدن دولت و ... راهكارهايي منطقي را مطرح سازيم
با سپاس
علي از مشهد (672711) (moderator1)
 
زهرخند
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۹:۰۶
به نظر می رسد خود شخص نگارنده مسئول احراز صلاحیتِ پاسخها و نظرات ارسالی برای چاپ شدن است! وگرنه چرا باید برای این مسئله غیر سیاسی تعداد نظرات منتشر نشده بیشتر از منتشر شده ها باشد؟ البته بنده در یک کامنت فیلتر شده پاسخ دغدغه های آقای برادران را داده ام. امیدوارم آن را در معرض قضاوت عموم هم بگذارند. (672779) (moderator1)
 
زهرخند
۱۳۹۰-۱۲-۰۵ ۱۹:۳۶:۰۴
عذرخواهی میکنم بابت قضاوت زودهنگام. کامنت بنده چاپ شده است. البته در کل، جدای از ایرادات فراوانی که به صورت شکلی و محتوایی به شهرداری مشهد وارد است، بحث مدیریت زوار و بهره برداری حداکثری از حضور آنها مقوله ایست کاملاً فراموش شده. پیشنهاد من این است از آنجایی که کسبه اطراف و مناطق نزدیک به حرم، خانه های اجاره ای در آن محدوده و نظایر اینها از حضور زائر منافع بیشتری می برند، ناگزیر بایستی نقش بیشتری در جبران هزینه های ناشی از زوار داشته باشند. در حال حاضر هزینه حضور زوار بین همه مردم مشهد سرشکن می شود ولی منافع و سود حاصل از آنها به جیب یک قشر خاص می رود. اگر چه این سود مجدداً در یک چرخه بین بقیه اقشار بازتوزیع می گردد اما قطعاً جایگزین آن هزینه ها برای سایرین نخواهد شد. شهرداری مشهد می تواند با ابتکاری همچون اضافه نمودن ردیف جدید در قبوض عوارض و ... برای مناطق اطراف حرم تحت عنوان «هزینه زائر» بخشی از اجرای این چرخه بازتوزیع درآمدی را تسهیل کند. و نکته آخر: ..... نمی گویم چون تبلیغ می شود!!!!!! (674613) (moderator18)
 
زهره.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۲:۰۹:۴۷
تیتر زدن هنر نیست لطفا به جای قلمتان ، همتتان را به کار گیرید بدون نماینده شدن هم می شود کاری برای این مرز و بوم کرد....... (672966) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۲:۱۳:۳۹
ما مشهدی ها به میزبانی از زایرین بارگاه ملکوتی اقا علی ابن موسی الرضا (ع)افتخار میکنیم،هر چه داریم از برکت وجود مرقد مطهر ایشان است و میهمانان ایشان قدم بر دیدگان ما میگذارند.از طرفی نیازی نیست دولت بیش از انچه بودجه مصوب برای مردم مشهد است هرینه نماید چون استان مقدس رضوی درامد سرشاری از بابت وقفیات حضرت رضا (ع) دارند که پاسخگوی نیازهای زوار ارجمندو مجاوران ایشان هست . (672973) (moderator1)
 
اميدفر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۴:۲۴
آقای برادران اميدوارم با حضور خود در ارکان اجرايی شهر بتوانيد کاری کنيد (673061) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۱۸:۴۳
آقای برادران من به عنوان همشهری شما در شهر مشهد مطالبی را که ذکر کرديد را لمس کردم مشهد در جريان مديريت شهری پيشرفتهایی داشته اما در بسیاری از مواقغ بدليل عدم وجود یکپارچه آسیب خورده است . مشهد با نگاه مدطريت اقتصدی اداره نشده است شما این مطلب را بخوب اشاره کردید امیدوارم در عرصه عمل کاری کنید (673071) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۲۶:۰۹
با سلام
خروجي اين نظرات سازنده و كارآمد كه در آن سطوح تصميم گيري محلي و ملي و بين المللي در يك مقاله مطرح شده است در كجاي خدمات مديريت شهري مشهد به عنوان طرح جاري شده است؟ (673090) (moderator1)
 
?
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۳:۳۴:۴۴
حرفاي حاج ميتي خيلي قشنگه ولي رأي نمياره ما هم بهش رأي نميديم.
يا حق (673106) (moderator1)
 
ح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۹:۳۹:۴۶
عزیز من اگه همه همینجوری فک کنند معلومه رای نمیاره، شما به وظیفت عمل کن. بنظرم اگه یکم قویتر کار بشه حتما رای میاره (675338) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۷ ۰۹:۰۹:۴۴
سما می تونی رای ندی و لی ما رای می دیم و رای هم میاره ان شاالله (676927) (moderator18)
 
همشهری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۴:۵۰:۰۳
عدم شفافيت قوانين و فقدان يك نظام منسجم و هماهنگ قانوني، اجراي نادرست قوانين، عدم باور بخش خصوصي، اعمال نظر شخصي مديران مياني و پاييني، قانونمند نبودن چارچوب مشارکت، بروکراسي اداري، بي¬ثباتي اقتصادي، همه و همه را نمی توان تنها و بدون يک گروه همفکر در مديريت شهری در بازه زمانی کوتاه حل کرد ريالای برادران من فکر می کنم بايد شما یک گروه همفکر در مديريت شهری و يک شبکه اجتماعی همسو با اهدافتان تشکيل دهيد تا با مشارکت مردم بتوان قدمی برداشت (673188) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۵:۰۹:۲۴
صحبت از غارتگري از سبد دارايي مردم نيست، بلکه صحبت از سوراخ بودن آن است که با وجود خيل عظيم جوانان سخت‌کوش و دانش محور و سرمايه‌هاي طبيعي اين خطه هر چه در آن مي ريزيم به دليل سوء مديريت به گونه اي حيف مي شود. آقاي برادران چرا مسئوليـني كه باعث سوراخ شدن سبد بـت المال شدن را نام نمي بريد (673208) (moderator1)
 
استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۵:۲۷:۴۵
برادر عزيز آقاي مهدي برادران ده درصد افزايش بهره¬وري درآمدي بيش از ۱۰۵۰ ميليارد تومان به درآمدهاي شهر مشهد مي‌افزايد. اما خود خوب مي دانيد براي افزايش بهره وري در ارگانهاي اجرايي مشهد بايد سيستم نظارت دقيق كه ارزيابي عملكرد دستگاههاي اجرايي را انجام دهد بايد راه اندازي شود خوب ناظر ارزياب عملكرد را چه كسي بعهده داردشمانياز به حمايت مردم و آگاه سازي آنان براي نظارت بر هزينه كرد بودجه در شهر مشهد داريد؟ (673236) (moderator1)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۶:۳۱:۴۶
این همه اس ام اس و اینا فقط واسه همین خبر؟ نکنید آقا این کارا رو! (673317) (moderator1)
 
ف س
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۸:۴۲:۴۸
چطور این که رفت روب جیب زوار باشه اشکال نداره اما ان وقت خیابانها مشهد را استانها باید بدن (673448) (moderator1)
 
قدمگاهی
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۱۹:۰۲:۵۴
اقای امیر حسین بهروز ، به شما چی میرسه که انقدر با آب و تاب از نویسنده متن طرف داری می کنید؟؟در ضمن اون "پوپولیستی" رو ترجمه کنید اخه همه که مثل شما لیسانسه نیستن. (673471) (moderator1)
 
بهروز
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۸ ۰۰:۴۱:۱۵
من به نويسنده كاري ندارم...مهم اينه كه حرفش به دل نشست...ما هنوز از سيكل هم پايين تريم...شما كه هر روز ما رو مي بيني استاد ... (678085) (moderator18)
 
دانشجو ی حزب الله مشهد
۱۳۹۰-۱۲-۰۴ ۲۰:۳۹:۴۱
ما منتظر برنامه ها و عمل شما برای خل اين مشکلات هستیم (673566) (moderator1)
 
۱۳۹۰-۱۲-۰۵ ۱۳:۴۹:۰۹
دانشجوی عزیز نمیخواد حزب الهی بودن خودت رو با نوشتن نام حزب الله اثبات کنی
ایشون به اندازه کافی تو شهرداری برای اثبات حرفاشون وقت داشتن اما چه کار کردن؟
تنها کار معاونت فرهنگی شهرداری که خیلی به چشم میاد تو بهاره که اون اسباب بازیهای نوستالوژزیک رو میذارن
انگار یادشون رفته اینجا مشهده نه موزه لوور پاریس (674205) (moderator18)
 
علی
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۰۰:۵۲:۱۴
دمت گرم آقای برادران (675008) (moderator7)
 
مهدی
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۱۲:۲۹:۰۶
آقای برادران آیا می دونی تبلیغات پیامکی تخلف محسوب می شه؟ برادر... (675677) (moderator18)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۱۳:۱۷:۰۸
ساعت خواب اقای برادران (کاندیدای مجلس از مشهد !!)در استانه انتخابات چه حرفهای قشنگی میزنن
عزیز جان اون وقتی که شهرداری با نگاه کاملا لیبرال اومد گفت مردم باید هزینه رفت و امد های شهری رو خودشون بدن و هزینه اتوبوس ها رو بدون اینکه ذره ای فکر به تبعاتش بکنن 2برابر کردن شما کجا بودید
و چه توجیهات بچه گانه ای هم میاوردن
ما 700 ایستگاه داریم میزنیم از قبیل هر کدام 11 میلیون این یکی رو خوب یادمه
اقای برادران اون وقت ما با فعالیتی که در توانمان بود 1 هفته این کار رو به تعویق انداختیم
جلوی شهرداری کلی تجمع و پلاکادر اوردیم
کلی تحلیل کردیم
کجابودید ....؟ (675751) (moderator18)
 
Malaysia
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۱۵:۰۹:۵۱
سوال من اینست که نقش استان قدس با انهمه ثروت و در امد چه از ظریق نذورات و چه از طریق سرمایه گذاریها و کارخانه هایی که مالک انهاست در این قضیه و نگهداری و پیشرفت شهر کجاست؟ به نظرم بزرگترین پول گم شده در مشهد و شاید هم کشور را باید در انجا جست (675968) (moderator18)
 
علي
۱۳۹۰-۱۲-۰۶ ۱۶:۲۰:۴۷
سلام
مشهد مقدس شهري با حدود 25ميليون گردشگر مذهبي( يا اصطلاحا زوار امام رضا) واقعا جالب است ؟ و مكه معظمه با سالي حدود 2 ميليون گردشگرمذهبي (يا زائر خانه خدا) ؟يك نوع مديريت درخواست كمك براي اداره شهر مي كند با 25 م زوار ديگري با 2 م زائر(فقط حج واجب)سالانه كلي درامد ارزي دارد!!! (676092) (moderator18)
 
برهمت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۷ ۰۹:۱۱:۳۴
نماینده مستضعفان و صالحان
برادران (676930) (moderator18)
 
lقا مهدي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۰۹ ۰۸:۴۲:۵۹
با سلام
به نظر من چون ما مهمان امام رضا (ع) هستيم صاحبخانه هزينه رو بده. بهترين گزينه استان قدس هست.از محل منابع شخص امام بزرگوار.اگر امام بود ميگذاشت منابع به غير از امداد به محرومين جاي ديگري صرف شود (680252) (moderator18)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۰۲-۱۳ ۰۲:۲۵:۳۸
من مشهدی هستم و سعی میکنم تعصبی نسبت به مسائل داخلی کشورم نداشته باشم. سالهاست که ویژگیها و پیشرفت شهر های مختلف ایران را با دقت رصد میکنم.
به نظر من هر شهری دارای لااقل یک موقعیت ممتاز است. مثلا برای تفریح و گردش قطعا شمال ایران حرف اول را میزند. تبریز شهر اکازیون و لوکسیه . اصفهان و شیراز هم برای توریست های خارجی خیلی جذابه! تهران عظمت پایتخت ایران رو داره و قطعا هیچ شهری نمیتونه جایگزین اون بشه!
حالا هر شهری باید موقعیت ممتاز خودشو بیشتر تقویت کنه. مثلا مشهد باید به فکر جذب زوارهایی از خارج کشور باشه. این زوارها ممکنه از شهرهای دیگه هم بازدید کنن. یا توریست هایی که به اصفهان و شیراز میرن یه سری هم به شمال بزنن. در کل معتقدم همه باید دست به دست هم بدیم و با بالا بردن فرهنگ ایرانی کاری کنیم که گردشگرای خارجی بیان اینجا و تو کشورمون پول خرج کنن. (765273) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.