نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 345289
وزیر نیرو از شرایط سد دز دیدن کرد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۵۴
وزیر نفت و هیئت همراه عصر امروز از سد دز که به علت افزایش بازندگی با سرریز آب مواجه شده است، دیدن کرد.

به دنبال ایجاد شرایط بحرانی دز دزفول و سرریز شدن سد دز، حمیدرضا چیت چیان و هیئت همراه عصر امروز با سفر شهرهای دزفول و اندیمشک از نزدیک با شرایط حاکم بر سد دز آشنا شدند.

به گزارش مهر، در همن زمینه معاون طرح‌های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان گفت: مدیریت سیلاب در حوضه های دز و کرخه انجام شده و شرایط قابل کنترل است.

هوشنگ حسونی زاده افزود: ورودی لحظه ای به مخزن سد دز افزون بر هشت هزار متر مکعب بر ثانیه بوده که سرریزهای این سد به منظور مهار سیلاب مذکور به میزان چهار هزار و ۵۰۰ متر مکعب بر ثانیه بازگشایی شد. میزان سرریز خروجی آب متناسب با میزان ورودی تنظیم می شود.

وی افزود: میزان پیک ورودی به سد کرخه سه هزار و ۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه بوده که با توجه به میزان حجم خالی این سد، در مخزن سد تسکین و کنترل شد.

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان تصریح کرد: مدیریت سیلاب در حوضه دز از میزان خسارت به طور چشمگیری کاسته است.

سد دز یک سد بتنی برق‌آبی است بر روی رودخانه دز توسط یک کنسرسیوم ایتالیایی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی اندیمشک واقع شده‌است. احداث شد. این سد ۱۲۵ هزار هکتار از اراضی پائین دست را آبیاری می‌کند و نقش مهمی در کنترل سیلاب‌های بالادستش دارد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات است.

احداث سد عظیم دز، در سال ۱۳۳۸ خورشیدی توسط ایتالیایی‌ها در کوه‌های زاگرس آغاز و در سال ۱۳۴۱ خورشیدی پایان یافت. این سد بتنی در ۲۳ کیلومتری شمال شرقی اندیمشک واقع شده‌است. دریاچه این سد ۶۵ کیلومتر طول و ۲۲۵ هزار کیلومترمربع مساحت داشته و گنجایش نهایی آن ۳٫۳ میلیارد مترمکعباست.

این سد با ارتفاع ۲۰۳ متر در زمان ساخت خود به عنوان یکی از مرتفع‌ترین سدهای جهان (ششمین سد جهان در آن زمان) شناخته می‌شد و در حال حاضر نیز پنجاهمین سد بلند دنیا در بین سدهای ساخته شده و در دست ساخت است.
 
کلمات کلیدی : سد دز+وزیر نیرو
 
مصطفی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۰:۱۳:۰۸
یکبار برای همیشه این جرو بحث "مالکیت سد دز" بین شهرستان اندیمشک و دزفول را حل کنید. وقتی مسولان اندیمشک و دزفول بر سر مالکیت سد دعوا میکنند و یکی دستور آب گیری و یکی دستور تخلیه و ... میدهد و باعث می شود تا اوضاع سد در وضعیت هشدار قرار بگیرد و با بی تدبیری باعث ویرانی شود اوضاع از این بهتر نمی شود. از همین الان شروع شد و مسولانی که تقصیر را به گردن همدیگر می اندازند. من نبود دستم بود تقصیر آستینم بود.
از قدیم گفتن آشپز که دو تا شد آش یا شور میشه یا بی نمک. (3647010) (alef-11)
 
Iraq
۱۳۹۵-۰۱-۲۷ ۱۶:۵۳:۴۲
١٥ كيلومتري شمال دزفول نه انديمشك (3647488) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.