معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر ضرورت وحدت و هماهنگی میان دستگاه ها و نهادهای کشور برای حل ابرچالش های کشور نظیر کم آبی، بیکاری و معضلات زیست محیطی گفت: حل این چالش ها و عبور از وضعیت نگران کننده ناشی از آن نیازمند برنامه ریزی، عزم ملی و مدیریت واحد و منسجم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهوری، اسحاق جهانگیری عصر امروز- دوشنبه- در دیدار مجمع نمایندگان استان اصفهان، با اشاره به اشراف و آگاهی خود از مسایل استان، افزود: موکلان مردم استان اصفهان در تمام ادوار مجلس افرادی موثر و دارای بینش و نگاه کلان به مسایل ملی بوده اند و امروز نیز نقش موثری در خانه ملت دارند.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: استان اصفهان در عین وجود برخی مشکلات از استان های خوب و برخوردار کشور است، یکی از اصلی ترین مسایل کشور موضوع آب است و استان اصفهان نیز از این مساله رنج می برد که حل موضوع آب این استان نیازمند تدبیر و برنامه ریزی و تصمیمات منطقی است.
جهانگیری گفت: برای حل مساله آب استان اصفهان به وزرای کشور و نیرو دستورات لازم را داده است، در تصمیم گیری برای مسایلی که پیامدهای سیاسی و اجتماعی دارد باید نهایت دقت انجام شود. البته در این مساله پیگیری و اجرای مصوبه شورای عالی آب که همه درباره آن اجماع نظر دارند، کارگشاست و باید طرح احیای زاینده رود پیگیری و اجرایی شود.
معاون اول رئیس جمهوری در عین حال با انتقاد از رواج برخی اخبار کذب و شایعه نظیر قطع و سهمیه بندی آب در برخی شهرهای استان خوزستان و پخش آن از رسانه ملی گفت: متاسفانه رواج برخی شایعات با هدف کشاندن دولت و کشور به بحران صورت می گیرد که باید در این زمینه اطلاع رسانی دقیق و شفاف انجام شود.
جهانگیری، سپس از بیکاری به عنوان ابرچالش دیگر کشور یاد کرد و گفت: تعداد زیادی از بیکاران کشور فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که شغل متناسب با شأن و جایگاه خود می خواهند، برای ایجاد شغل نیازمند سرمایه گذاری و حضور بخش خصوصی و دسترسی به رشد اقتصادی مستمر هفت تا هشت درصدی هستیم تا اقتصاد کشور بزرگ شود.
معاون اول رئیس جمهوری تاکید کرد: در عین حال که باید بخش خصوصی بزرگ شود باید دولت نیز کوچک شود چرا که در حال حاضر بیش از 90 درصد بودجه جاری کشور صرف پرداخت حقوق می شود.
جهانگیری به مصوبات جلسه امروز اقتصاد مقاومتی برای اختصاص منابع بانکی به 10 هزار طرح و واحد صنعتی در سال 96 و نیز ارایه تسهیلات به طرح هایی که بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند اشاره کرد و افزود: این تصمیمات می تواند رونق مناسب در صنعت کشور از جمله صنایع استان اصفهان که استانی صنعتی است، ایجاد کند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به احداث راه آهن و راه اندازی قطار سریع السیر تهران- اصفهان، این طرح را جزو طرح های اولویت دار کشور ارزیابی کرد و گفت: 2 میلیارد و 600 میلیون دلار منابع لازم این طرح از طریق فاینانس تهیه شده است و این طرح با رعایت ضوابط مهندسی در دولت دوازدهم تکمیل خواهد شد.
جهانگیری همچنین از تامین منابع خارجی برای توسعه و تجهیز فرودگاه های اصفهان، مشهد، شیراز و تهران خبر داد و ابراز امیدواری کرد: توسعه و تجهیز فرودگاه بین المللی اصفهان پس از رفع برخی مشکلات، در آینده صورت پذیرد.
معاون اول رئیس جمهوری در این جلسه با اشاره به سخنان بی ارزش یکی از تندروهای آمریکایی در نشست گروهک تروریستی منافقین در پاریس، بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با اتکاء به آرای مردم در 40 سال گذشته دستاوردهای بی نظیری داشته است و با پشتیبانی ملت بزرگ و انقلابی ایران و به فضل الهی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای سالهای طولانی با قوت و اقتدار به حیات طیبه خود ادامه خواهد داد.
استاندار اصفهان نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت ها و چالش های پیش روی استان، اضافه کرد: مهمترین درخواست مسئولان و مردم استان پیگیری مصوبات اقتصاد مقاومتی یعنی احیای زاینده رود، تسریع در احداث قطار سریع السیر و فرودگاه بین المللی شهید بهشتی و مقابله با توسعه کویر در استان است.در این جلسه هر یک از نمایندگان استان اصفهان بطور جداگانه مسایل، دغدغه ها و دیدگاه های خود پیرامون حوزه انتخابیه نظیر حل مساله آب زاینده رود، اجرای مصوبات شورای عالی آب، مقابله با برداشت بی رویه آب، بیکاری، تامین سرمایه در گردش بنگاه های صنعتی، آسیب های اجتماعی و فرهنگی، نظارت بر موسسات مالی، حمایت از حقوق کشاورزان و توجه به مسایل زیست محیطی نظیر احیای تالاب گاوخونی را ابراز کردند.