توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 365133
معماری ایران روی آب‌های ونیز
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۱۴
پانزدهمین دوره از دوسالانه معماری ونیز در خرداد آغاز به کار کرد و تا ۷ آذر ادامه خواهد داشت.

به گزارش فارس، مدیر‌ هنری دوسالانه امسال ونیز، معمار مطرح شیلیایی آلخاندرو آراونا است که اخیراً مهمترین جایزه دنیای معماری «جایزه پریتزکر» را به پاس برخورد حرفه‌ای با معماری و شهرسازی و توجه به مسائل اجتماعی دریافت کرده ‌است.

آراونا عنوان «گزارش از خط مقدم» را برای درون مایه این دوسالانه تعیین کرده ‌است. او در بیانیه خود اعلام کرده «برای ارتقای محیط انسان‌ساخت ‏و در پی آن ارتقای کیفیت زندگی، باید در نبردهای بسیاری به پیروزی رسید و مرزهای بی‌شماری را درنوردید».

در نتیجه آنچه او می‌خواهد همه‏ مردم در پانزدهمین دوسالانه بین‌المللی معماری به دیدار آن بیایند نمونه‌های موفق این گونه معماری است؛ نمونه‌هایی که قابل بازگویی و الگو‏برداری‌اند و توان پیروزی در آن نبردها و در نوردیدن آن مرزها را دارند.

این دوسالانه در نظر دارد تا بار دیگر به گسست میان معماری و جامعه که در دهه‌های اخیر تنها از دید معماری بدان نگریسته شده و هنوز هم برای نهادهای تصمیم‌گیرنده و افکار عمومی غیرضروری به شمار می‌آید، واکنش نشان دهد.

در همین راستا «گروه معماری واو» به عنوان نخستین گروه مستقل معماری از ایران با چیدمانی به نام "و " (AND) در بخش بین الملل پانزدهمین دوسالانه معماری ونیز شرکت نموده است. این بخش شامل ٨٨ شرکت کننده از سراسر دنیا بود که به دعوت آراونا آثار خود را در پاویون مرکزی و آرسنال به نمایش گذاردند.

"و" روایت چالش‌های نسلی از معماران ایران است که در فضای پس از انقلاب۱۳۵۷ ایران رشد کرده‌اند و پس از قریب به سه دهه با رویکردی انتقادی سعی در باز یافتن جایگاه گم شده معماری در فضای حرفه ای داشته‌اند. این خلاء نتیجه‌ی دگرگونی سریع تمامی ساختارهای سیاسی- اجتماعی موجود بوده است. این پروژه سعی داشته گزارشی تصویری از در هم تنیدگی رخدادهای فضای سیاسی و اجتماعی این دوران با محصولات هنری، معماری و شهرسازی ارائه دهد؛ این روایت مجموعه‌ای از خاطرات مشترک نسلی است که همچون زمینه‌ای، هویت جمعی این نسل از معماران را شکل داده است.

بنیاد لاجوردی به عنوان یکی از حامیان این پروژه سعی داشته با حمایت از این پروژه‌ی فرهنگی در حضور موفق و تأثیرگذار ایران در بی‌ینال معماری ونیز نقش داشته باشد. این بنیاد پیش از این نیز در جهت گسترش فرهنگ بصری معاصر و همکاری‌های بیشتر بین هنرمندان، نمایشگاه‌گردانان و منتقدان ایرانی و بین‌المللی تلاش کرده است.
 
کلمات کلیدی : ونیز+معماری
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.