کد مطلب: 443235
احتمال تعیین تکلیف تعاونیهای کاسپین تا پایان سال/ شرط پرداخت وجوه سپردهگذاران
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۳
آخرین خبرها در رابطه با رسیدگی به امور موسسه کاسپین و حواشی پیش آمده برای آن، حاکی از آن است که تاکنون نقل و انتقال بخش عمدهای از داراییهای چهار تعاونی تحت پوشش آن انجام شده و احتمالا تا پایان امسال اموال و داراییهای تمامی هشت تعاونی کاملا به کاسپین انتقال پیدا میکند. براین اساس تعیین تکلیف وجوه سپردهگذاران این تعاونیها اغلب به بعد از انتقال کامل داراییها و افزایش نقدینگی مشروط خواهد بود.
به گزارش ایسنا، در اواخر اسفندماه ۱۳۹۴ در جریان ساماندهی موسسات غیرمجاز، با طی فرآیندی چند تعاونی اعتبار که در مجموعهای تحت عنوان "آرمان ایرانیان" فعالیت میکردند، مجوز فعالیت رسمی در بازار پول را از بانک مرکزی دریافت کرده و به عنوان پنجمین موسسه اعتباری مجاز بانک مرکزی ثبت شدند.
تعاونیهای فرشتگان، الزهرا مشهد، حسنات اصفهان، دامداران و کشاورزان کرمانشاه، بدر توس مشهد، پیوند، امید جلین گرگان و عام کشاورزان مازندران هشت تعاونی بودند که در مجموع با تغییر نام "آرمان ایرانیان"، "کاسپین" شدند.
البته صدور مجوز کاسپین مشروط بر انحلال این هشت تعاونی بود و با سرمایه حدود ۳۰۰ میلیون تومانی انجام شد. در این میان مدیر عامل و اعضای هیات مدیره موسسه اعتباری کاسپین موظف شدند تا در راستای وظایف خود با طی مراحل حسابرسی، کارشناسی و ارزیابی لازم برای تعیین ارزش و انتقال داراییها و بدهیها و همچنین برآورد میزان مازاد یا کسری هر یک از تعاونیهای هشتگانه فرایند ادغام را انجام دهند. در نهایت با نظارت بانک مرکزی همه تعاونیها با تصمیم سهامداران منحل شدند و در پی آن مجوز فعالیت موسسه اعتباری کاسپین توسط بانک مرکزی صادر شد.
البته این نقل و انتقال داراییها و بدهیها به معنی عدم مسوولیت تعاونیهای منحله در خصوص کسریهای احتمالی نبود و مسوولیت پاسخگویی به این کسری درقبال سپردههای مردم برعهده هیات های تصفیه، سهامداران و مدیران تعاونیهای منحله نیز قرار گرفت.
موسسه کاسپین هم مکلف شد نسبت به طرح دعاوی علیه سهامداران و مدیران تعاونیهایی که کسری احتمالی داشتند در مرجع قضایی اقدام کنند، ولی در ادامه شرایط به گونهای پیش رفت که با برخی مسائل پیش آمده ظاهرا اوضاع تعاونیهای تحت فعالیت کاسپین چندان مناسب نبود وتعاونی ها با کمبود نقدینگی مواجه شدند.
این در حالی است که در روزهای اخیر با وجود اینکه بارها بانک مرکزی اعلام کرده است وظیفه پاسخگویی و رسیدگی به درخواستهای سپردهگذاران تعاونیهای تحت مجموعه کاسپین برعهده هیات مدیره و مدیرعامل این موسسه است، اما همچنان تجمعات مقابل بانک مرکزی ادامه دارد. البته این بانک گفته بود که تعلل مدیران کاسپین و تعاونیهای منحله در این رابطه از عوامل اصلی جریان های اخیر بوده است.
اما پیگیریهای ایسنا درباره روند رسیدگی به امور کاسپین، از مسوولان مرتبط از این حکایت دارد که تاکنون انتقالهایی از داراییهای چهار تعاونی تحت مجموعه کاسپین انجام شده است، به گونهای که ۹۰ درصد داراییها و بدهیهای تعاونیهای اعتباری دامداران و کشاورزان کرمانشاه و حسنات اصفهان و همچنین میزان قابل توجهی از داراییها و بدهی های تعاونی های بدر طوس و الزهرا مشهد با وصول گزارشات ارزیابی کارشناسان رسمی به کاسپین منتقل شده است.
ظاهرا امور مربوط به تعاونیهای امید جلین، عام کشاورزان، پیوند و البته فرشتگان که این روزها پرحاشیهترین تعاونی کاسپین محسوب شده در حال انجام بوده و تا پایان اسفندماه امسال تمامی امور مربوط به فرایند نقل و انتقال این تعاونیها انجام خواهد شد.
این در حالی است که فرآیند ارزیابی املاک و اموال تعاونیهای منحله توسط کارشناسان رسمی دادگستری انجام شده و طبق مقررات، اموال و املاک و داراییهای تمام تعاونیها به کاسپین منتقل میشوند. در رابطه با فرشتگان نیز ظاهرا ارزیابی و کارشناسی املاک و داراییها توسط کارشناسان رسمی دادگستری متشکل از نمایندگان هیات تصفیه تعاونی فرشتگان، هیات مدیره کاسپین و کارشناس مرضیالطرفین در حال انجام بوده و با انتقال داراییها طبق قانون، انتقال پرسنل فرشتگان به موسسه اعتباری کاسپین نیز همانند سایر تعاونیها انتقال به اتمام خواهد رسید.
اما موضوعی که در تجمعات سپردهگذاران کاسپین مطرح و نسبت به آن اعتراض دارند مربوط به آن است که چه زمانی میتوانند پولهای خود را دریافت کنند و چه زمانی تکلیف آنها مشخص میشود.
آن طور که به ایسنا اعلام شده مشکل فعلی کمبود نقدینگی است که با توجه به هجوم سپردهگذاران به شعب بوجود آمده است، بنابراین باید تمامی اموال و داراییهای مربوط به تعاونیهای منحله به کاسپین منتقل شود تا این موسسه اعتباری متناسب با داراییهای هر تعاونی بتواند تدابیر لازم را نسبت به پرداخت سود و سپردههای مردم را اتخاذ کند. در عین حال که باید توجه داشت موسسه کاسپین تحت نظارت بانک مرکزی بوده و در هر شرایطی در نهایت این بانک نیز موظف به پاسخگویی در قبال سپردهگذاران آن خواهد بود.
کلمات کلیدی : سپردهگذاران،موسسات اعتباری، بانک مرکزی ، کاسپین
انتقال دارائي و ......موضوع اداري داخلي بانك مركزي و موسسه كاسپين هست . من پيچاره كه دو ماه پيش به موسسه كاسپين (بامجوز بانك مركزي )مراجعه و سپرده گذاري كوتاه مدت كردم و الان موعد تحويل خونه پيش خريد شده ام هست چه بايد بكنم .....................
موقع سپرده گذاري هيچ كس نه بانك مركزي و نه موسسه كاسپين نگفت كه بايد دارائي فلان و .......منتقل گردد ، چرا مسئولين متوجه نيستند ..... (4155030) (alef-11)
یک بحث در مورد موسسه کاسپین به چشم می خورد اینکه وقتی موسسه کاسپین چون عهده دار چند موسسه دیگر شده هرکدام ازاین موسسه ها مثلا در داخل یک میدان شهر دارای یک شعبه بودند والان در همان میدان سه شعبه به اسم موسسه کاسپین وجود دارد و این یعنی بالا بردن هزینه وهدر دادن اندوخته سپرده گزاران و سهام داران (4155096) (alef-11)
«تعیین تکلیف وجوه سپردهگذاران این تعاونیها اغلب به بعد از انتقال کامل داراییها و افزایش نقدینگی مشروط خواهد بود.»
یعنی نظارت وض مانت بانک مرکزی کشک! (4155172) (alef-11)
قابل توجه ملت شریف و فهیم ایران و مسئولان و مقامات دولتی
مردم ایران اسلامی با دیدن و اعتماد به مجوز موسسه ""مجاز کاسپین ""به تاریخ۱۳۹۴/۱۲/۲۷ و ثبت نام آن در سایت بانک مرکزی که کاسپین مجاز بوده و پنجمین موسسه مالی مجاز در سایت بانک مرکزی می باشد پول و سرمایه های خود را به امانت در آن گذاشته اند .بنابراین این بار مردم برخلاف موسسات فاقد مجوز همانند ثامن الحجج و میزان سخنان دیگران و افراد بی صلاحیت و تبلیغات گمراه کننده توجه نداشته اند و صرفا به سایت و مجوز بانک مرکزی اعتماد کردند و از نقشه ها و توافقات پشت پرده بانک مرکزی اطلاعی نداشته اند و بانک مرکزی محترم هم هیچگاه اطلاعیه ای در زمان صدور مجوز اولیه در سایت خود یا رسانه های عمومی(( مبنی بر عدم سپرده گذاری یا مجوز مشروط یا محدود و...به فرض محال)) نداده و ضمن اینکه مردم قانونا و عرفا تنها ملاک شان همانا سایت و یا اطلاعیه های بانک مرکزی در زمان صدور مجوز می باشد . یادآوری باید گردد هنوز بشر به علوم غیب مسلح نیست و این انتظار از سپرده گزاران شهری و روستایی نهایت بی انصافی و بی قانونی و فرافکنی از سوی متولیان امور است!!!!
یادآوری تاریخی از سخنان ریاست محترم کل بانک مرکزی ایران آقای سیف ::
۱) جناب سیف در اردیبهشت ماه سال ۹۵ که خبرگزاری مهر آن را منتشر و در روزنامه دنیای اقتصاد چاپ شده است توجه کنید:
"لیست و مشخصات بانکها و موسسات غیر مجاز در سایت بانک مرکزی وجود دارد و مردم می توانند با مراجعه به این سایت نسبت به سپرده گذاری در بانکهای مجاز مورد تائید بانک مرکزی اقدام کنند."
وی با بیان اینکه خطر سپرده گذاری در بانکها و موسسات غیر مجاز، از دست دادن تمامی سرمایه یک فرد است، افزود: مردم باید همیشه آگاه و مطلع باشند که سرمایه گذاری ها در موسساتی باشد که دارای مجوز رسمی از بانک مرکزی هستند و به این امر توجه کنند که سپرده گذاری در موسسات غیر مجاز خطر دارد و باید تبعات آن را قبول کنند.
۲) سیف همچنین در مرداد ماه سال ۹۴ که خبرگزاری خانه ملت آن را نشر داده است گفته بود: "با بیان اینکه سپرده گذاری درموسسات مالی غیرمجاز با توجه به ریسک ها و خطراتی که منابع را تهدید می کند به صلاح نیست،تاکید کرد:لذا تاکید می کنیم مردم منابع خود را نزد موسسات مجاز سرمایه گذاری کنند."
با این جملات رئیس کل می توان فهمید که با مراجعه به سایت بانک مرکزی مردم با دیدن نام ""موسسه مجاز کاسپین"" اقدام به سرمایه گذاری کرده اند و در نتیجه از اتهام و گناه سپرده گذاری در موسسه فاقد مجوز تبرئه می شوند.بنابراین در این مورد دیگر نمی توان مردم را به مانند میزان و ثامن الحجج مقصر دانست.
نتیجه گیری::
رئیس کل در سخنان خود به وضوح مردم را به سرمایه گذاری در موسسات مجاز تشویق کرده و بنابراین مردم به سخنان یک مقام ارشد بانکی توجه کرده اند و با توجه به رویت مجوز موسسه ""مجاز کاسپین ""به تاریخ۱۳۹۴/۱۲/۲۷ سپرده گذاری نموده اند.
انتظار افکار عمومی از بانک مرکزی هست همان طور که مردم را از سپرده گذرای در موسسات غیر مجاز منع کرده و می کند حالا که مردم به گفته و سایت بانک مرکزی اعتماد کرده و در موسسه مجاز سپرده گذاری کرده اند، به میدان عمل وارد شده و از حیثیت مجوز رسمی و حقوق مردم مظلوم واقع شده اقدام و عمل کند. (4155724) (alef-11)
علیرضا
۱۳۹۵-۱۱-۲۰ ۱۲:۰۲:۴۷
کاسپین در واقع نامی است بر هشت تعاونی منحل شده که فرشتگان، افزون بر پنجاه درصد سهام آن را داراست.
وقتی این تعاونی ها واجد کسری و بحران بوده اند، باید متوقف می شدند؛ اسم این هشت تعاونی را تغییر دادن؛ شبیه این است که نام یک انسان کچل و مفلس و سرطانی را از (حسن کچل) به (زلف علی) تغییر دهیم؛ در ماهیت تغییری ایجاد نمی شود.
سیف اشتباهی فاحش کرده و بی تدبیری بزرگی مرتکب شده و به جای عذرخواهی و جبران، با توجیهاتی ...ضعیف، به شعور مردم توهین می کند و رنج شان را مضاعف می سازد.
۹ ماه در مقابل تغییر تابلو و اخذ میلیاردها تومان سپرده، سکوت کرده و مانع نشده و اطلاع رسانی نیز نکرده و حالا تقصیر را به گردن یک قاضی در یک استان می اندازد!!
در ارائه مجوز، تمهید و تدبیر و حسابرسی لازم را نکرده و اطلاع رسانی صحیح نداشته و بارها مردم را به سپرده گذاری در مؤسسات واجد مجوز تشویق کرده و حالا می گوید؛ (مردم نسبت به مجوز کاسپین دچار سوءتفاهم شده اند!!!)
استدلال هایش .. گویا نمی داند که کثیری از مخاطبان، سواد و ضریب هوشی شان از او بیشتر است.
سطح اشتباه ... اگر خطا و خسارت اش کوچک بود، شاید قدرت و شجاعت پذیرش را داشت. (4156670) (alef-11)
علیرضا
۱۳۹۵-۱۱-۲۴ ۱۸:۱۹:۵۵
کاسپین اگر نتواند بدهی اش را بدهد، ورشکست نشده؛ از بدو تولد، ورشکست بوده و این قضیه روند طبیعی حقوقی و بانکی ندارد؛ ...
یعنی چه؟
یعنی کجای دنیا بانک مرکزی به یک مؤسسه مالی بدون مجوز و نیز ورشکسته، مجوز می دهد؟ بعد، وقتی ۹ ماه مردم را مجددا ...می آید و می گوید؛ (چهار هزار از هشت هزار میلیارد تومان سپرده مأخوذه نیست؟!!!!.... (4161823) (alef-11)