نظر منتشر شده
۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 467292
کارنامه ترامپ در یک صد روز اول؛ رئیس جمهوری که معاونش برای صندلی او نقشه داشت
بخش سیاسی الف، 11 اردیبهشت 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۰
یکصد روز از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا می گذرد اما ترامپ احساس می کند که در یک پیله گرفتار شده است. وی میزان دشواری شغل جدیدش را درک نکرده است و آرزو می کند که بتواند کاری ساده را خودش انجام دهد.

به گزارش خبرگزاری ها، به نظر می رسد ترامپ هنوز مشتاق زندگی خود پیش از ورود به کاخ سفید است. ترامپ امپراطوری مالی خود را از طبقه 26 برج خود مدیریت می کند و به نظر می رسد که تماس های تلفنی اش هنوز قطع نشده باشد. او همیشه با دوستان و همکاران سابقش در تماس است و از آنها مشورت می گیرد و حمایت می شود. دستیاران ارشدش می گویند که به این مسئله تن داده اند.

اما خود ترامپ در پیام رادیویی هفتگی خود صد روز نخست ریاست جمهوری خود را دارای دستاوردهای بزرگ دانست. ترامپ در این پیام تحقق دستاوردهایش را ناشی از به اجرا گذاشتن اصل موسوم به «نخست، آمریکا» دانست. وی در این پیام گفت: «عمیقا براین باورم که یکصد روز زمامداری دولت من موفقترین دوره در تمام طول تاریخ آمریکا بوده است. مهمتر از همه اینکه ما مشاغل از دست رفته را به کشور باز گردانده‌ایم.»

دیروز مایک پنس، معاون اول دونالد ترامپ، در گفتگو با فاکس نیوز، اظهار داشت: صادقانه بگویم، فکر می‌کردم تا الان رئیس‌جمهور شده باشم.
http://i2.cdn.cnn.com/cnnnext/dam/assets/161111142537-01-trump-pence-1111-exlarge-169.jpg
وی افزود: زمانی که از من برای پیوستن به ستاد انتخاباتی ترامپ به‌عنون معاون اول احتمالی وی دعوت شد، با خودم گفتم ترامپ تنها چند هفته در کاخ سفید دوام خواهد آورد و پس از شکست وی من می‌توانم بر صندلی ریاست‌جمهوری تکیه بزنم. هرگز نمی‌توانستم تصور کنم دوران ریاست‌جمهوری ترامپ به 100 روز برسد. پیش‌بینی من این بود که وی در بهترین حالت، تنها 30 روز در کاخ سفید دوام بیاورد. 

مایک پنس در ادامه، یکصد روز نخست ریاست‌جمهوری ترامپ را «طولانی‌ترین 100 روز» عمرش خواند.
http://www.adweek.com/tvnewser/wp-content/uploads/sites/3/2017/01/Capture-trump-fox-news-sworn-in.png
در این رابطه خبرگزاری ها در لیستی به وعده های محقق شده و محقق نشده او پرداخته اند. از مهمترین وعده های ترامپ در کارزار انتخاباتی می توان به قانون مهاجرت و ساخت دیوار اشاره  کرد، دو قانونی که توجه نظریه پردازان جهانی شدن را به این نکته متوجه کرد که ایالات متحده آمریکا دیگر به سمت جهانی شدن نمی رود بلکه جهانی زدایی را در پیش گرفته است یا به عبارتی ایالات متحده دیگر نمی خواهد بهشت مهاجران باشد و درهای خود را به روی آنها و جهان می بندد.
 
وعده های داخلی دیگری هم در راه بود، از جمله نظام سلامت و خدمات درمانی ایالات متحده که دونالد ترامپ از اغاز مبارزات انتخاباتی طرح اوباما کر، رئیس جمهوری سابق ایالات متحده را احمقانه توصیف کرده بود. وعده های دیپلماسی هم شامل ارتباط با روسیه ، مبارزه با داعش و پاره کردن برجام بود! این ها وعده های مهمی بود که ترامپ از آغاز کارزار انتخاباتی خود وعده عملی شدن ان را به حامیان خود داده بود.

دیوار مکزیک
کشیدن دیوار مرزی با مکزیک تنها وعده رییس جمهور نبود، اما بدون شک یکی از قدیمی‌ترین‌ها و جنجالی‌ترین‌هایشان بود.

در روزهای فعالیت انتخاباتی، دونالد ترامپ هرجا که رفت ‌گفت دیواری بین آمریکا و مکزیک می‌کشد و پولش را هم مکزیک خواهد داد و طرفداران او هم یک‌صدا فریاد تأیید سرمی‌دادند. حالا آن قطعیت را بگذارید کنار این توییت رییس جمهور که همین آخرهفته پیش نوشته: «سرانجام، اگرچه شاید یک کمی دیرتر، مکزیک یک جوری پول دیواری که نیاز به ساخته شدنش به شدت احساس می‌شود را خواهد داد».
http://static.politico.com/dims4/default/5328c67/2147483647/resize/1160x%3E/quality/90/?url=http%3A%2F%2Fstatic.politico.com%2Fc7%2F8f%2F2a0ad92b4f8896bfc97601aae08e%2F20160902-donald-trump-pena-nieto-2-getty.jpg
این نمونه‌ای است که وعده‌های ترامپ در عمل با واقعیت‌های سیاسی برخورد می‌کنند و تازه او باید این را در ۱۴۰ کاراکترِ توییتر توضیح بدهد. حرف زدن موقع تبلیغات انتخاباتی آسان است، عمل در واشنگتن دشوار.

نظام درمانی
هیچ کس نمی‌دانست که مسئله نظام درمانی این‌قدر پیچیده است. هنوز شاید برای تعیین متن روی سنگ قبر خیلی زود باشد، اما اگر روزی دولت ترامپ زیر بهمن بی‌برنامگی و وعده‌های توخالی دفن شود، این نقل قول از ترامپ می‌تواند متن مناسبی برای سنگ‌قبر دولتش باشد.

ترامپ این را وقتی بیان کرد که مشخص شد حتی حزب خودش توافق درستی دربارۀ سیاست‌های درمانی ندارد. در مقطعی از فعالیت‌های انتخاباتی‌اش او تا جایی پیش رفت که گفت در صورت رئیس جمهور شدن، همان روز اول طرح بیمه همگانی دموکرات‌ها را لغو خواهد کرد.
http://thehill.com/sites/default/files/styles/thumb_small_article/public/article_images/trump_012317getty.jpg?itok=vAImPwyZ
اما وقتی که اولین قانون‌گذاری جمهوری‌خواهان در این مورد به بن‌بستی اساسی خورد (و تا این جای کار ۶۴ روز از ریاست جمهوری ترامپ گذشته بود) او زیر حرفش زد و گفت: من هرگز نگفتم که لغوش می‌کنم و طی ۶۴ روز عوضش می‌کنم. من وقت زیاد دارم. ولی دلم می‌خواهد یک قانون حسابی در این مورد اجرا کنم و همین طور هم خواهد شد. و این در زمان دوری اتفاق نخواهد افتاد.

‌شایعاتی شنیده می‌شد که طرح درمانی تازه در حال تدوین است، اما بررسی‌های بیش‌تر مشخص کرده که چنین چیزی درست نیست و این طرح هنوز کار زیادی دارد.

مهاجرت
آقای ترامپ وقتی پای مسأله مهاجرت وسط بیاید کارنامه‌ای ناهمگون دارد، حتی با این که در این مورد تلاش زیادی کرده است. دولت او حداقل دوبار برای منع ورود مسافرانی از کشورهای عمدتاً مسلمان و پذیرش پناهندگان سعی کرده فرمان اجرایی صادر کند، در حالی که هربار این فرامین توسط قضات نقض شده‌اند.

آقای ترامپ همچنین تعداد نیروهای کنترل مهاجرت در آمریکا را افزایش داده و شهرهایی که از تحویل دادن مهاجران غیرقانونی خودداری می‌کنند را تهدید کرده است. در کنار این‌ها بازنگری قانون مهاجرت، شامل ویزای نیروهای متخصص، آغاز شده است.
http://media.mehrnews.com/d/2017/04/29/4/2444215.jpg
در یک ماه و نیم اول آغاز کار آقای ترامپ، میزان دستگیری مهاجران غیرقانونی ۳۲.۶ درصد بوده است که به گزارش واشنگتن پست بیش‌ترشان هیچ سابقه قانون‌شکنی و ارتکاب جرم ندارند. هم‌زمان، میزان دستگیری‌ها در مرز کاهش پیدا کرده است. با درنظر داشتن این که طبق قانون رییس جمهور اختیاراتی اساسی دربارۀ مهاجرت دارد، و با وجود مخالف کسانی که ترامپ «مثلاً قاضی» خوانده، باید گفت او در این مورد موفق بوده است.

سیاست خارجی
در روزهای انتخابات، دیدگاه‌های سیاست خارجی آقای ترامپ تلفیقی بود از تناقض و جنجال‌آفرینی. او از سخت گرفتن به داعش، ایران و چین، تحکیم روابط با اسرائیل و ترمیم روابط با روسیه گفت. او گفت که محدودیت‌های شکنجه و بازداشت را بر می‌دارد و به ارتش آمریکا قدرت اختیار بیش‌تری می‌دهد، که این شامل اجازه مورد هدف قرار دادن خانواده‌های افراد مشکوک به فعالیت‌های تروریستی هم می‌شود.

ورای همه چیز، حرف اصلی او این بود که مسائلی که مربوط به آمریکا می‌شوند اولویت پیدا خواهند کرد و حمایت آمریکا از شرکایش که به نظر او وظیفه بیش از حد سنگینی بود کاهش پیدا خواهد کرد.

او آمریکا را از پیمان ترنس-پاسیفیک بیرون کشیده و وعده داده که عضویت کشورش در پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی را هم مورد تجدیدنظر قرار دهد.

خوشبختانه و به لطف نفوذ جیمز ماتیس، وزیر دفاع، احتمال بازگشت به شکنجه مردود است. اما آقای ترامپ به روسای دولت‌های آلمان و ایتالیا از ضرورت افزایش بودجه نظامی‌شان گفته، هرچند همین اخیراً، اهمیت ناتو را تأیید کرده است.

دربارۀ چین، دیدگاه‌هایش را به مراتب ملایم‌تر کرده و مثلاً از شعار انتخاباتی‌اش مبنی بر این که کار چین در دستکاری ارز را مواخذه کند یا مالیات سنگین بر واردات چینی بگذارد کوتاه آمده و به جایش از چین برای حل معضل کره شمالی یاری جسته.
http://asia.nikkei.com/var/site_cache/storage/images/node_43/node_51/2017/201703/20170323t/20170323_trump_xi/5985027-1-eng-GB/20170323_Trump_Xi_article_main_image.png
بعد نوبت می‌رسد به حمله موشکلی به مواضع دولت سوریه بعد از روشن شدن حمله شیمیایی این حکومت علیه مردم خودش. این از آن دسته حرکت‌هایی بود که آقای ترامپ قبلاً بی‌ثمر توصیف کرده بود.

در سیاست خارجی، سخت است که بشود گفت آیا به وعده‌هایش عمل کرده یا نه. انتخاب با شما.
 
کلمات کلیدی : ترامپ + امریکا +کاخ سفید+ صد روز اول
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۹:۳۹:۳۶
انتخابات در هرجا مقایسه و نقد برنامه هاست، اما در ایران رسانه های خودمان بحث را فردی می کنند و بیشتر به حواشی می پردازند (4302166) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۹:۴۰:۳۴
در ایران هم ای کاش هر نامزد یک برنامه صد روزه با عدد رقم بیان می کرد اما فقط شعار و فقط تخریب هم (4302168) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۰۹:۴۳:۳۷
پوپولیسم و عوام فریبی همواره می تواند فریب دهد حد حتی در آمریکا حتی با وعده غیرقابل باور دیوار مکزیک (4302174) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۷:۰۶
100 روز " کاری " یا " عادی " ، مسئله این است . (4302659) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.