کد مطلب: 496173
ساعت 5 عصر یک کمدی متفاوت
مرتضی ایمانی/7مرداد96
تاریخ انتشار : شنبه ۷ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۰۰
بالاخره پس از فراز و فرود های فراوان این فیلم در 30 تیر ماه 1396 اکران خود را آغاز کرد . چند روز قبل از آن نیز جمع کثیری از هنرمندان و چهره های سر شناس در اکران خصوصی فیلم حضور داشتند و مدیری آن مراسم را «بزرگترین اکران خصوصی تاریخ سینمای ایران » دانست.
اگر بخواهیم اولین فیلم سینمایی مدیری را تحلیل کنیم باید قدم به قدم پیش برویم شخصیت اصلی داستان قرار است در آخرین مهلت پرداخت قسط خانه به بانک برود . فضایی که مدیری از خانه شخصیت اصلی ترسیم کرده بسیار چشم نواز و زیباست . مدیری تا اینجا فضایی جذاب خلق کرده است . وقتی شخصیت اصلی از خانه بیرون می زند . با حوادثی ناخواسته و پی در پی مواجه می شود . که شاید اصلا کمدی نباشد یا دست کم با آنچه مخاطب از مدیری می شناسد فاصله داشته باشد .
شخصیت اصلی بسیار دلسوز و مقرراتی است به همین خاطر واکنش او در برابر این همه مشکلات که بر سر راهش قرار می گیردفضایی کمدی ایجاد می کند . مثل صحنه بیمارستان که او برای پیرزن دلسوزی می کند و تا بهشت زهرا با او می رود ... حتی برنامه مراسم پذیرایی پیرزن را به دوستش می سپارد . اما باز هم گیر می افتد . و با جمع کثیری از مردم و نیروی انتظامی مواجه می شود و سردرگم است مخاطب دلش را به شخصیت اصلی می سپارد و لحظاتی شاید تلخ را تجربه می کند در نهایت او را در اتاق بازجویی می بینیم که به سوالات بازپرس با بازی مهران مدیری پاسخ می دهد . و شاید نقطه اوج کمدی فیلم همین صحنه بازجویی باشد . آرامش بیش از حد بازپرس و پاسخ های جذاب شخصیت اصلی صدای خنده مخاطب را به گوش می رساند .
اگر بخواهیم نکات مثبت و منفی اثر را در کنار هم ببینیم باید بگوییم این اثر از لحاظ فنی بسیار حساب شده جلو می رود چه از لحاظ تصویر برداری – گریم – دکور – لباس و...
بازیگری سیامک انصاری بسیار روان و طبیعی است و گویی مخاطب اصلا فیلم نمی بیند بلکه حوادث روزمره خود را درون آینه می بیند و به فکر می رود . صحنه بازجویی فیلم از هر لحاظ خوب از آب درآمده هم بازیگری و هم متن و شوخی ها .
اگر بخواهیم ارزیابی کلی از این فیلم داشته باشیم اولین کارگردانی مدیری در سینما خوب و درست از آب در آمده و این فیلم یک فیلم واقعی و خوش ساخت است گرچه دو انتقاد کلی نیز به این اثر وارد است 1 سوژه اصلی این فیلم مشابه مرد هزارچهره است اما بسیار پخته و دقیق تر یعنی مدیری سوژه ای را دستمایه کار قرار داده که قبلا آن را آزموده است و شاید این به مذاق مخاطب خوش نیاید 2 در معرفی اثر آمده که این فیلم کمدی است در حالی که بسیاری معتقدند لحظات کمدی فیلم بسیار کمرنگ است . واقع امر این است که این فیلم یک کمدی تلخ اجتماعی است . اگر به دنبال خندیدن از ابتدا تا انتهای فیلم هستید . این فیلم مناسب نیست . به نظر نویسنده برای کشاندن مردم به سینما مدیری می بایست لحظات کمدی و خصوصا شوخی های کلامی را کمی بیشتر نشان می داد .
اما به هر صورت این فیلم با استقبال فراوان مخاطب مواجه شده و مخاطب آن را دوست داشته است زیرا مخاطب پس از پایان فیلم با خود می گوید « این همان حوادث ساده و روزمره است که همه با آن مواجه می شوند و اگر من جای شخصیت اصلی بودم ...؟ .
اصولا مدیری در این جند سال رفتارهای اجتماعی مردم را بسیار دقیق نقد کرده است و این موضوعی است که در فیلم های کمدی کمتر دیده می شود یعنی نقد اجتماعی . این فیلم با همه فراز و فرود هایش فیلمی درخور توجه از لحاظ ساخت و بافت و از لحاظ پند و هشدار های اجتماعی است.
مدیری اکنون چند رکورد در سینمای ایران ثبت کرده است و می توان به فروش خوب این اثر امید داشت .
کلمات کلیدی : ساعت 5 عصر+مهران مدیری+کمدی اجتماعی
کمدی تلخ نوعی کمدی سازنده هست که بسیار مفید هست. حتما کمدی نباید برای خندیدن بدون فکر باشه. فیلم های اقای فرهادی هیچ کدام خنده دار نیست اما تماشاگر را هم به سینما میکشد (4493105) (alef-13)
بسیار فیلم بی معنی، تو خالی و بی داستان بود! یک جامعه وحشی و نادان را نمایش می داد. و حتی کمدی هم نبود! (4493107) (alef-13)
فقط بخاطر نام مدیری از این فیلم استقبال شد
ولی هیچ حرفی برای گفتن نداشت
ما که پشیمان شدیم از دیدنش (4493122) (alef-13)
دقیقا همینطوره که شما میفرمایی، من هم به بچه ها بعد از دیدن این فیلم همین رو گفتم. گفتم همه این موضوعات رو میشد در قالب یک طنز خیلی جذاب تر ازائه داد.
آقای مدیری آدم طنزهای گفتاری هستند و نشان دادند که در طنز رفتاری و حرکای بسیار ضعیف عستند. (4494291) (alef-2)
من این فیلم رو دیدم.
نمیشه گفت فیلم کمدیه! بیشتر شبیه یه درام اجتماعیه که فقط یک سری صحنههای زندگی روزمره همه مارو شبیه سازی کرده.
در کل اگر نظر شخصی خودمو بخوام بگم، به نظرم میتونه با سلام بمبعی به عنوان مزخرف ترین فیلم سال رقابت کنه! (4493155) (alef-13)
مقایسه فیلم مزخرف سلام بمبئی و این فیلم ، سطح درک فیلم شما رو نشون می ده ! (4493554) (alef-2)
بسیار عالی بود هیچ کس مثل مهران مدیری قادر به نقد عمیق اجتماعی نیست (4493549) (alef-2)
farzan
۱۳۹۶-۰۵-۰۷ ۱۴:۲۱:۵۵
به یاد ندارم اقای مدیری یه برنامه رو خوب شروع و به اتمام برسونه
این اقا فوقش یه مجری خوب و بازیگر خوبه.
ایشون کارگردان خوبی نیست
فیلمش حقیقتا از نظر من که سالهاست فیلم های برتر دنیارو میبینم افتضاح و بی محتوا و بی سرو ته هستش.
طنز تلخ اجتماعی هم تعزیفی داره. (4493552) (alef-2)
ناشناس
۱۳۹۶-۰۵-۰۷ ۱۴:۲۳:۵۹
فیلم ارزش دیدن رو نداره یکسری اتفاقات غیر منظره که در طول روز ممکنه برای هر شخصی تواجتماع پیش بیاد.خنده مصنوعی به اتفاقات واقعی در زندگی اجتماعی ما (4493556) (alef-2)
درود
ذهن من از اول فيلم مشغول اين موضوع بود كه چرا قسط را اينترنتي و يا به صورتهاي ديگر پرداخت نميكند، اين موضوع تا اخر فيلم ذهن مرا درگير كرد و دوم اينكه عدم پرداخت يك قسط هرگز خانه شخصي را نميگيرند بلكه وي راجريمه ميكنند و اين را همه ميدانند در كل دليل خوبي براي خروج وي نديدم. در ادامه فيلم واقعيتهاي اجتماع را نشان داد با كمي طنز، مثل عدم اشنايي به فرهنگ آپارتمان نشيني و ندادن آبونمان ماهيانه بعضي افراد و بستن پاركينگ،وضعيت بيمارستانها ، وضعيت مالي مردم، رفتار مردم با هنرمندان درگذشته، اشاعه دروغهاي فاخش از طريق شبكه هاي اجتماعي، عدم درست اجراي اعتراض نسبت به حقوق خود و در پايان دروغ رييس بانك كه من تا ساعت ٥ هستم و نميشود فردا بياييد در حالي كه ايشان ساعت ١٤ بانك را ترك كردند و كارمندي كه كار ايشان را انجام ميداد گفت اشكالي نداشت فردا مي امديد. (4493724) (alef-2)
بدترين فيلمي كه توي سينما ديدم (4494163) (alef-2)
همانطور که قلم کاغذ کافی نیست تا کسی نویسنده معتبری شود یا فلم مو و رنگ برای نقاش شدن کافی نیست استعدادهای معدودی هستند که آثار ارزشمند میافرینند . سینمای ما از نبود این استعدادها در گیر تولیدات متوسط شده این فیلم هم در همین مسیر قرار دارد . خوشبختانه تکنیک منظور فیلم برداری دکور و گریم در اکثر فیلم ها پیش رفت داشته اند . باید قبول کنیم که سناریست و کارگردان بودن کاری نیست که بسادگی بتوان با موفقیت از پسش در آمد . (4494239) (alef-2)