نظر منتشر شده
۱۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 194457
کلاس تابستانه!
زهیر توکلی، 10 مرداد 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۲ ساعت ۰۸:۳۸
وقتي ما بچه بوديم، تابستان فصل آزادي و رهايي ما بود. بعضي‌ها مي‌رفتند سر كاري و شاگردي مي‌كردند، بعضي ديگر بين خانه و كوچه و زمين خاكي محل و نزديكترين استخر روباز دولتي در تردد بودند، بعضي ديگر هم دنبال كارهاي ذوقي خودشان مي‌رفتند و يكي از كارهاي ذوقي، شركت در پايگاه تابستاني مدرسه و اردوهاي اين فصل به شمار مي‌آمد.
   
الآن هرچه چشم مي‌گردانم، مي‌بينم كه مدارس ممتاز ما كه نخبگان دانشگاه‌ها و بالطبع، مديران آينده كشور غالباً از چنين مدارسي بيرون مي‌آيند، نه تنها در طول سال تحصيلي، وقت فراغتي براي دانش‌آموز باقي نمي‌گذارند، تابستان‌هاي اين نوجوانان بي‌گناه را هم تصرف كرده‌اند. كلاس‌هاي اجباري تابستان، پديده عجيبي است كه در مدارس ممتاز رايج شده است. ما داريم نسلي تربيت مي‌كنيم كه از كتاب فقط كتاب درسي و كمك‌درسي موسساتي شبيه گاج و قلم‌چي را مي‌شناسد و از علم، فقط تست كنكور و المپياد را به آنان آموزش داده‌اند.

به عبارت ديگر، همين كتاب‌هاي درسي هم درست تدريس نمي‌شوند و هدف، مجهز كردن دانش‌آموز به توانايي حل تست است. اين خودش يك ماجراي اسف‌باري دارد كه جاي بازگو كردنش اين جا نيست اما اين قدر را بدانيد كه اجباري شدن كلاس در تابستان به منزله اضافه شدن حدود يك ماه و نيم تا دو ماه به سال نه ماهه تحصيلي است و تا جايي كه بنده به عنوان يك دبير مي‌بينم، عامل اصلي، فشار كاري و حجم سنگين برنامه درسي در آموزش تست- محور است و در فضاي رقابت ميان بنگاه‌هاي خدمات آموزشي كه نامشان را مدرسه غيردولتي نهاده‌اند، به چنين تراكم مضاعفي رسيده است.
   
سالياني است كه ماه رمضان به تابستان افتاده است و عليرغم اين كه دوره اجباري تابستاني اين مدارس بين شش تا هشت هفته است و مي‌توانند آن را پيش و پس اين ماه مبارك برگزار كنند، به حرمت اين ماه اعتنا نمي‌كنند و دانش‌آموزان را به مدرسه مي‌كشانند. نتيجه اين مي‌شود كه بسياري از بچه‌ها روزه نمي‌گيرند. وقتي به اين حضرات اعتراض مي‌كني، عذر مي‌آورند كه پس از رمضان، شهريور ماه و فصل سفرهاي تابستاني است و پيش از رمضان دو سه هفته بيشتر وقت نيست و دانش‌آموز تازه امتحان آخر سالش را از سر گذرانده و نياز به استراحت دارد و چاره‌اي نداريم.
   
تو گويي هيچ ديواري كوتاه‌تر از ديوار دين نيست و انگار حدود الهي تنها حدودي است كه مي‌شود زير پا گذاشت. من فكر مي‌كردم كه اين بي‌تقوايي منحصر به مدارس غيردولتي است ولي امسال كه پسرم را در يك مدرسه نمونه دولتي ثبت نام كردم، مواجه شدم با برنامه تابستاني اجباري كه درست از سر ماه رمضان آغاز مي‌شود. من چيزي ندارم بگويم جز اين بيت حافظ:
 
گر مسلماني از اين است كه حافظ دارد
 آه اگر از پس امروز بود فردايي
 
 
بنده خدا
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۰۹:۲۰:۱۰
من کارمند یک شرکت خصوصی هستم . در شرکتهای خصوصی قوانین توسط مدیران شرکت تعیین می شود و هیچ نظارتی هم در این خصوص وجود ندارد . تمام روز های سال به غیر از تعطیلات رسمی روز کاری است . تعطیلا ت تابستان نیز وجود ندارد . مدیران خودشان سالی چند بار به تعطیلات خارج از کشور می روند و لی کارمندان در این میان هیچ حقی ندارند . مادران و پدرانی که دراین شرکتها کار می کنند چاره ای جز ثبت نام فرزندانشان در دوره های تابستانی ندارند . وقتی پدر و مادر از 8 صبح تا 5 بعد از ظهر 6 روز هفته کار می کنند و حقوقشان هنوز هم برای تامین زندگی خودشان و یک بچه کافی نیست چه کار می توان کرد ؟ اگر مدرسه ها باز نباشد ما باید با این بچه ها چه کار کنیم ؟ نمی شود در خانه تنها بمانند . وقتی فقر از یک در وارد شود دین از در دیگر خارج می شود . حالا شما به فکر این هستی که چرا بچه ها نمی توانند روزه بگیرند . "هيچ ديواري كوتاه‌تر از ديوار دين نيست " دین خیلی وقت است که با وجود فقر و قوانین برده داری و تبعیض و غیره دیگر دیواری ندارد . از آن زمان که دینداران کاخ نشین شدند . از آن زمان که بعضی از افراد از طریق وام های بلاعوض و بی بهره و رانت و تبعیض کارفرما شدند و با سواد زیر دیپلم افراد باهوش و تحصیل کرده و نخبه این مملکت مجبور شدند به عنوان برده با قوانین غیر منطقی و غیر انسانی آنها کنار بیایند تا از گرسنگی نمیرند . (1542099) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۰:۰۹:۳۸
اقای توکلی گفتنی در این باب بسیار است مجالش در این مقال نگنجد .مخلص کلام را بخواهم بگویم این است که متاسفانه الویت من و شما الویت جامعه نیست که نتیجه عوامل بسیاری در سه دهه گدشته است و عامل رویکرد فعلی نسل دهه 40 و 50 که اولیا بچه هایند و ان هم متاثر از مشکلات تمام نشدنی این نسل که شما به دلایل بسیار نمی دانید و حق دارید.
اهل سیاست ما جامعه و بخصوص سیر تحرک و تحول اجتماع را فقط از دریچه انتخابات و اثرات کوتاه مدت ان بر قدرت ارزیابی می کنند و غافل شدند از زیر یوست شهر. (1542131) (alef-13)
 
1360
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۰:۲۰:۰۹
اوقات فراغت ما سالیان قبل این بود میرفتیم استخر ولی الان استخرها انقدر گران شده که نپرس ورزش هزینش از خیلی تفریحات ناسالم دیگه گرونتره از وقتی هم که قضیه خصوصی سازی در اماکن دولتی پیش امد ( مثلا استخر مجموعه ورزشی انقلاب از 3000 تومن شده 70000هزار تومن جلسه ای ) دیگر کسی توانایی رفتن به ورزشگاهای دولتی رو نداره چرا کسی پاسخگو نیست (1542141) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۰:۳۸:۲۴
کلاس تابستانه بسیار بهتر از بی هدفی بچه ها و از یاد رفتن مطالب درسی است این یعنی علم برای همیشه نه کلا از 7 ماه از سال (1542158) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۰:۴۲:۴۶
وقتی که رسانه رادیو ایران روزانه نیم ساعت وقت را در اختیار قلم چی قرار می دهد تا روش های تست زنی و طوطی واری را به دانش آموزان آموزش دهند دیگر چه انتظاری است تا دانش آموز معنای یادگیری مفاهیم را توسط آموزش و پرورش بیاموزد.
باور بفرمایید که من که در دانشگاه با دانشجویان پزشکی ترم یک و دو سرو کار دارم،حتی در درک پایه ای ترین مفاهیم نیز مشکل دارند و به هیچ وجه یاد نگرفته اند که چگونه مسئله ای را تجزیه و تحلیل کنند.
واقعا شرم اور است که حتی برای دوره پیش دبستانی نیز کتاب کمک درسی چاپ می کنند.
یادمان نمیرود که در زمان نه چندان قدیم اگر کسی از کتاب کمک درسی استفاده می کرد چگونه معلمان و دبیران آموزش و پرورش ان را توبیخ می کردند.زمان (1542167) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۱:۰۴:۳۹
طول سال تحصیلی ، انواع فشارها بر سر طفل معصومها است . تابستان که میشود دوباره کلاس ، کلاس .
ساعت 7 صبح باید سر کلاس باشند ، بیشتر مدارس برای تامین مالی این کلاسها را میگذارند و لزوم علمی ندارد. واقعا چه باید گفت ، مسابقه ای برای اولیا درست شده که هر بیشتر فرزندان را در کلاسهای مختلف ثبت نام کنند خیالشان راحت است و کسیبه فکر جسم بی توان فرزندان نیست (1542202) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۲۳:۵۴:۲۹
خیلی دوست دارم بدونم این بزرگوار آیا خودشون فرزند دارن یا هنوز جزو محصلین هستن. (1543300) (alef-10)
 
داود
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۱:۳۸:۵۲
بر اساس تیتر من فکر کردم ایشان با گرفتن وقت دانش آموزان در تابستان مخالف هستند و نظرشان رفاه فکری و آسایش دانش آموزان در تابستان است تا بتوانند در هنگام سال تحصیلی بهتر و مفیدتر درس بخوانند، مثل اینکه تنها چیزی برای ایشان مهم نیست دانش آموزان و تحصیل دانش و..... می باشد. (1542253) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۲:۱۷:۵۰
با عرض سلام و احترام، از این دبیر بزرگوار تشکر میکنم که حرف دل ما را به طریقی کامل بیان نمودند. سپاسگزارم (1542317) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۲:۳۷:۰۸
متاسفانه بسیاری از دانش آموزانی که به دانشگاه وارد می شوند فقط قدرت تست زنی خوبی دارند و از درک مفاهیم درسها به دور مانده اند. در دانشگاه نیز به دنبال آموزش به سبک تستی هستند. این باعث می شود که دانش جویان نیز فقط به دنبال روش های راحت تر برای بدست آوردن نمره ی بالاتر باشند که واقعا آینده پیشرفت علمی در کشور را تهدید میکند.
نتیجه آن این می شود که در دنیا فقط باید از رتبه های علمی مان در المپیاد ها، تولید مقاله و .... دم بزنیم ولی اثری از این علم را در صنعت ، اقتصاد و فرهنگمان مشاهده نکنیم. (1542355) (alef-13)
 
حسن
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۳:۱۱:۴۰
با سلام
بنده به عنوان يك فرهنگي و مسئول دبستان چندين بار به مسئولين اداره منطقه خود اعلام كرده اند و از اين جا نيز اعلام مي دارم ما داريم بچه ها را به قهقرا سوق مي دهيم . و به عنوان يك اوليا فرزند خود را از مدرسه دور مي نمايم و شايد اگر مسائل و روابط اجتماعي نبود هيچ وقت راضي به رفتن فرزندانم به مدارس اين چنيني نبودم . به خدا ما داريم دانش آموزان ماشيني تربيت مي نمائيم . (1542418) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۷:۰۶:۳۹
اگر برای دانش آموزان آب نداشته باشد برای معلمان این کلاس های فوق العاده و نیز مدارس برگذار کننده نان خبلی خوبی دارد. یک مدرسه دولتی برای کلاس های تابستانی پسر من حدود 700 هزار تومان پول گرفته است (1542823) (alef-10)
 
امیر اسد
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۷:۳۴:۴۴
دختر من هم به اجبار در این کلاسها شرکت می کند. وقتی از مسئولین مدرسه چرای آن را پرسیدم گفت نمی خواهیم از مدارس دیگر عقب بیافتیم!!!
در ماه رمضان بچه ها روزه اند و دو روز در هفته از ساعت 7.5 !!!! تا 13.5 کلاس دارند!!! (1542870) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۲ ۱۰:۱۹:۳۸
hايكاش يك نفر جلوي اين كلاسها را ميگرفت (1545302) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۱۹:۵۳:۱۱
این سیستم آموزشی تئوری محور و کنکور محور از این بهتر نمیشود
در بعضی از کتابهای آموزشی ما بخشهایی به نام تحقیق کنید و به نظر شما وجود دارد که دبیران مندارس هنگام رسیدن به این سوالات میگویند این ها را نمی خواهد برید سراغ سوالهای دیگر
این در حای است که مدرسه باید دانش آموز را به تفکر و تحقیق و کار عملی وادار کند نه حفظ کردن
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (1543081) (alef-10)
 
معلم ابتدایی
۱۳۹۲-۰۵-۱۰ ۲۲:۲۶:۵۰
سیستم آموزشی که به کیسه می اندیشدنخبه تحویل نمی گیردحتی متوسط روبه خوب هم تحویل نمی گیردجسمی خسته وبیمارروی دست خانواده می ماندناراحتی اعصاب ام اس درداستخوانی ازفشارکوله پشتی ولب تاب خدابه دادبرسد. (1543216) (alef-10)
 
سجاد
۱۳۹۲-۰۵-۱۱ ۱۰:۴۹:۳۹
علم امروز یعنی اینکه چگونه تحقیق کنیم و به منابع اطلاعات مورد نظر دست یابیم (1543616) (alef-10)
 
امیر اسد
۱۳۹۲-۰۵-۱۴ ۰۱:۲۲:۰۰
یکی از نکات بسیار جالب در خصوص مدارس غیر انتفاعی!!! این است که اگر شما ابتدا در زمان ثبت نام چیزی نگویید ، آنقدر عدله و برهان برای شما می آورند که این قیمتی که برای ثبت نام اعلام کرده ایم دقیق و محاسبه شده است و براساس تورم و میزان پرداختی ها و غیره و غیره است !!!
اما اگر کمی عز و چز کنید و بگویید که کارمندم و ندارم آنوقت مثلا تا 30 درصد مخصوصا اگر کلاسهایشان پر نشده باشد و یا شما قدیمی باشید و خوش حسابی از خودتان نشان داده باشید، تخفیف می دهند!!! درست مثل کاسب های دیگر!!! (1550256) (alef-13)