کمبود نیرویهای انسانی در بخش آموزشوپرورش ازجمله دغدغه متولیان امر برای برنامهریزی مناسب در این حوزه بیانشده است.
به گزارش مهر، کمبود نیرو از یکسو و جذب نشدن از سوی دیگر سبب شده تا اکنون شمار نیاز به معلم از هفت هزار و ۷۷۰ ساعت فراتر رود و متولیان آموزشی کشور و مازندران در جلسه شورای آموزشوپرورش چالوس خواستار مدیریت این موضوع شدند.
نماینده مردم چالوس، نوشهر و کلاردشت و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بعدازظهر دوشنبه در شورای آموزشوپرورش چالوس گفت: سال گذشته ۵۶ هزار نفر کمبود نیروی انسانی اعلام شد و امسال هفت هزار و ۷۷۰ ساعت نزدیک به ۶۵ هزار نفر بوده که این خود نشاندهنده این مشکل است.
قاسم احمدی لاشکی افزود: با توجه به استخدامی صورت گرفته ۴۷ نفر در چالوس، ۴۶ نفر در نوشهر، ۳۷ نفر در کلاردشت، ۲۳ نفر در کجور جذب شدند.
وی بیان داشت: باید وزارتخانه شهامت بازگردان کسانی که از منطقه خود به مناطق دیگر منتقل شدند را داشته باشند زیرا در هشت سال گذشته حدود ۶۴۰ هزار نفر نیز جذب شدند ولی اکنون نمیتوان مجوز جذب یک نیرو را دریافت کرد.
آینده مبهم دانشگاه فرهنگیان
وی نگرانی خود را در مورد آینده دانشگاه فرهنگیان بیان کرد و گفت: حدود ۲۳ هزار نفر فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان باید از مهر ۹۵ مشغول به خدمت شوند و پنج هزار نفر با آزمون وارد شوند و باید یک سال آموزشدیده و مشغول به فعالیت شوند.
نماینده مردم چالوس و نوشهر و کلاردشت در مجلس تصریح کرد: با این اتفاق وضعیت تحصیلی در سال ۹۵ به حد مطلوب میرسد، ولی سال تحصیلی پیش رو برای آموزشوپرورش سالی بسیار سختی خواهد بود.
وجود ۱۰۰ مدرسه تک نفرِ در کشور
وی با اشاره به تعداد مدارس تک دانشآموزی در ایران گفت: ما حدود ۱۰۰ مدرسه بهصورت دانشآموز تک نفرِ داریم که هماکنون هم ۱۳ هزار و ۱۱۳ مدرسه در ایران وجود دارد که ۱۵ دانشآموز در آن مشغول تحصیل هستند.
معاون آموزش متوسطه آموزشوپرورش مازندران نیز گفت: بیشترین ساعت اضافهکاری را در چالوس اختصاص دادهایم که بالغبر هزار و ۲۰۰ ساعت است.
اسفندیار نظری بابیان اینکه تعداد بانوان در آموزشوپرورش بیشتر از آقایان است افزود: بنابر دستورالعمل بانوان اجازه ورود به مدارس پسرانه را نداشته و یا باید این نیروها بهصورت نیروی مازاد باشند.
وی تصریح کرد: بزرگترین معضل در شهرستان چالوس وجود نیروهای غیربومی است و این با پیگیریهای صورت گرفته بهزودی زود حل خواهد شد.
مدیرکل آموزشوپرورش استان مازندران نیز، سازماندهی کمبود نیروی انسانی را مسئله جدی برشمرد و گفت: در خصوص ساماندهی و کمبود نیروی انسانی اقدام جدی صورت گرفت و بهزودی در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.
سید علی قاسمی با اشاره به اینکه در دو شهرستان چالوس و عباسآباد با مشکل ویژهای مواجه هستیم افزود: در خصوص استمرار خدمت همکاران بازنشسته بیشترین موافقت را برای شهرستان داشتیم.
آماده خرید خدمت آموزشی هستیم
وی بابیان اینکه در بحث خرید خدمت آموزشی نگاه ویژهای به شهرستان چالوس داریم گفت: در صورت آمادگی از مدارس غیرانتفاعی برای خرید خدمات آموزشی آمادگی لازم را دارا هستیم، همچنین سعی شده که از طریق کاهش کلاسها و ارسال دانشآموزان به مدارس غیرانتفاعی این مشکل تا حدودی مرتفع شود.
قاسمی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع حقالتدریسها یکدیگر از موضوعات مهم در آموزشوپرورش است که باید نگاه ویژهای در این خصوص انجام گیرد.