توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 380909
کلینتون یا ترامپ، کدامیک برای برنامه هسته ای ایران بهتر است؟
تاریخ انتشار : شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۲
اگر رئیس جمهور بعدی آمریکا «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات ها باشد و کنگره کماکان تحت سلطه جمهوری خواهان باشد، آیا کلینتون آماده جدال با کنگره بر سر ایران خواهد بود؟

به گزارش جماران، پایگاه اینترنتی میدل ایست آی نوشت از زمان اقدام جمعی از جوانان خشمگین در حمله به سفارت سابق آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹، آمریکا از هر ابزار سیاست خارجی از جمله عملیات مخفیانه برای تغییر در سیاست های ایران استفاده کرده است.

در میان این ابزارها، تحریم ها جایگاه ویژه ای داشته است.

اما اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تندروهای آمریکا را در این خصوص در تنگنا قرار داده است. در حالی که اجرای برجام ادامه دارد، دست های آمریکا بسته است، زیرا وضع هر گونه تحریم جدید ناقض توافق قلمداد شده و به فروپاشی آن منجر خواهد شد. تحریم های جدید در واکنش به آزمایش موشکی ایران نیز بیشتر نمادین است.

اگر کنگره اقدام تحریک کننده ای انجام ندهد، بعید است دولت آینده آمریکا گامی برای به خطر انداختن این توافق انجام دهد.

این امر عمدتا به این دلیل است که برجام تنها توافق دو جانبه بین ایران و آمریکا نیست بلکه توافق نامه بین المللی است که شورای امنیت سازمان ملل - که آمریکا عضوی از این نهاد است - آن را تایید کرده است.

علاوه بر آزمایش های موشکی، دشمنی ایران با رژیم صهیونیستی از دیگر مسائلی محسوب می شود که تندروهای آمریکایی بر آن متمرکز شده اند.

در طرف دیگر آمریکا و اسرائیل مدعی اند که ایران از تروریسم - منظور آنها حزب الله است - حمایت می کند همین امر می تواند تنش میان ایران و آمریکا را بر سر برخی مسائل افزایش دهد.

اگر رئیس جمهور بعدی آمریکا هیلاری کلینتون، گزینه مطلوب اسرائیلی ها باشد و کنگره کماکان تحت سلطه جمهوری خواهان باشد، آیا کلینتون آماده جدال با کنگره بر سر ایران و توانایی موشکی آن خواهد بود؟

اما وی تا چه اندازه قادر به مقاومت در برابر فشارهای اسرائیل و لابی های آن قبل از مقابله با حمایت ایران از حزب الله خواهد بود؟

در صورتی که ترامپ رئیس جمهور بعدی آمریکا باشد، آیا او می تواند از همکاری با کنگره - اگر به دست جمهوری خواهان بیافتد - برای وضع تحریم های جدید علیه ایران امتناع کند؟

چه می شود اگر دموکرات ها کنترل کنگره را در اختیار بگیرند؟ در غیبت اوباما در کاخ سفید که با چنگ و دندان برای این توافق مبارزه می کند، آیا کنگره می تواند تحریم ها علیه ایران را بازگرداند؟

در نهایت باید گفت ترامپ و کلینتون هر دو مخالف توافق هسته ای ایران هستند و برای این توافق مشکل ساز خواهند بود. با این حال باید در انتظار نوع چیدمان جمهوری خواهان و دموکرات ها در مجلس آمریکا بود.
 
کلمات کلیدی : کلینتون+ترامپ+انرژی هسته ای
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.