نظر منتشر شده
۶۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 289028
سوالی از دکتر صالحی؛
چند سال بعد به ظرفیت غنی سازی 190هزار سو خواهیم رسید؟
سامان رضایی نژاد*، 24 مرداد 94
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۴
۱- یکی از اهداف مسئولان در موضوع مذاکرات هسته‌ای تأمین ۱۹۰ هزار سو (نیاز نیروگاه برق هسته ای) بوده است. یک سال قبل مقام معظم رهبری در این رابطه فرمودند:

«هدف آن‌ها (آمریکا) این است که در موضوع ظرفیت غنی‌سازی، جمهوری اسلامی ایران را به ۱۰ هزار سو راضی کنند، البته ابتدا از ۵۰۰ سو و ۱۰۰۰ سو شروع کردند (که ۱۰ هزار سو محصول حدود ۱۰ هزار سانتریفیوژ از نوع قدیمی است که داشتیم و داریم)، در حالیکه به گفته مسئولان مربوط، نیاز قطعی کشور، ۱۹۰ هزار سو است.» ۱۶/۴/۹۳

نیاز به تأمین ۱۹۰ هزار سو البته یک نیاز فوری نیست بلکه حداقل تا ۸ سال دیگر سوخت نیروگاه بوشهر توسط روسیه تأمین می‌شود (طبق قرارداد). بنابر این مساله تأمین سوخت بوشهر برای سالهای بعد ضرورت خواهد داشت.

۲- دکتر صالحی تاکنون در چند نوبت از جمله در صدا و سیما، تحقق این خواسته نظام در سند برجام را به عنوان یکی از دستاوردهای برجسته تیم مذاکره کننده مطرح نمودند. ایشان حتی پا فراتر نهاده و مدعی شدند که تا ۱۵ سال آینده کشور با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته آی آر ۸ به توان غنی سازی ۱ میلیون سو خواهد رسید (۱۹۰ هزار سو که جای خود دارد).

۳- با توجه به مطالب صریح بند ۶۳ ضمیمه اول برجام، این اظهارات دکتر صالحی و تحقق خط قرمز مدنظر مقام معظم رهبری محل تأمل است. بر اساس این بند ایران از سال هشتم بعد از توافق (سال ۱۴۰۲) تا دو سال بعد قادر به ساخت سالانه ۲۰۰ سانتریفیوژ (IR۶) و (IR۸) خواهد بود. البته این سانتریفیوژها نباید دارای روتور باشند. تا اینجا مشکلی ندارد؛ اما ادامه عبارات این بند بسیار تأمل بر انگیز است. ایران متعهد شده تا ابد (نه ۱۰ سال و نه ۱۵ سال و نه ۲۵ سال!) حداکثر سالانه ۲۰۰ سانتریفیوژ بسازد.

متن بند ۶۳ ضمیمه ۱ برجام (ص ۳۴ ترجمه رسمی برجام وزارت خارجه)

۴- بر حسب محدودیت‌های بند فوق اگر توان هر یک از سانتریفیوژهای نسل ۸ را ۲۴ سو بدانیم (گرچه در عمل حداکثر ۱۶ سو است) و از سال هشتم بعد از برجام (سال ۱۴۰۲)، سالانه حداکثر ممکن یعنی ۲۰۰ عدد سانتریفیوژ را بسازیم، آنگاه (با توان سالانه ۴۸۰۰ سو) بعد از ۴۰ سال به توان ۱۹۰ هزار سو غنی سازی خواهیم رسید و بعد از ۲۰۰ سال به توان ۱ میلیون سو غنی سازی خواهیم دست یافت.

۵- با توجه به اینکه محاسبات صورت گرفته به صورت خوشبینانه و بر اساس قیود مصرح در بند ۶۳ ضمیمه اول برجام انجام شده، لازم است دکتر صالحی با شفافیت بیشتری به این سؤال پاسخ دهند که با چه فرمول و چگونه در ۱۵ سال آینده به توان غنی سازی ۱ میلیون سو دست خواهیم یافت؟
* کارشناسی ارشد اقتصاد انرژی
 
کلمات کلیدی : علی اکبر صالحی+برجام
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۰۳:۴۶
بعد 40 سال هم باز خوبه فقط در این مدت اگر بهانه جدیدی ایجاد نکنند (3116875) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۳۷:۵۴
یه اشتباه محاسباتی شده. برجام میگه 200 دستگاه "از هر نوع" یعنی جمعاً سالی 400 دستگاه که بعد از 10 سال همش میتونه IR8 یا حتی پیشرفته تر باشه ضمناً سانتریفیوژهای قدیمی تر هنوز دارن کار می کنن پس 15 سال درسته. (3117884) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۰۵:۰۴
به نظر من دولت فعلی قبل از اینکه به فکر غنی سازی باشد- بدنبال امضاء یک توافق است. یک غنی سازی دکوری نهایت این توافق است (3116878) (alef-13)
 
شيطون
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۳۷:۰۵
چه سوال عجيبي بعد چهل سال كه ما همون ir8 رو توليد نميكنيم...
تحقيق و توسعه هم كه ميشه انجام داد ...
براي ساخت ٢٠٠ سانتيفيوژ با تكنولوژي بالا و تست هاي آن در سال كم هم نيست . (3116933) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۲:۵۳:۵۰
نخیر
اجازه بیش از آی ار 8 داده نشده
معلومه برجام نخوندی برادر (3117475) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۱:۰۲:۳۶
کدام تحقیق و توسعه ؟! وقتی در توافق آمده ایران نباید تا 15 سال فکر بیشتر از نسل 8 را نکند و یا روش های دیگر غنی سازی را امتحان نکند، به این میگی تحقیق و توسعه ؟!!! (3117646) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۷:۵۳:۳۰
نه عزیزم
اجازه بیش از آی ار 8 نداریم
این هم جزو محدودیتهای ابدی است (3117800) (alef-3)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۴۳:۱۳
دوست عزیز کدوم تحقیق و توسعه ؟

تا حالا کار صنعتی کردین ؟ وقتی نتونی سانتریفیوژ رو باهاش غنی سازی انجام بدی چطور میتونی بفهمی که داره درست کار میکنه تا ماشین های نسل بعدی رو تولید کنی ؟

با شبیه سازی کامپوتری که نمیشه ماشین های پیشرفته تولید کرد

شماها خوابید یا خودتون رو زدید به خواب (3117890) (alef-3)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۴۶:۵۲
بعد از 40 سال هم ما کماکان به 190 هزار سو نیاز نداریم بلکه نیاز ما هم با توجه به اتمام سوخت های فسیلی بسیار افزایش پیدا خواهد کرد (3117895) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۲۰:۲۹
نه برادر
سقف تکنولوژی را هم بستند
بیش از آی ار 8 نمیتونید داشته باشید! خلاص (3118152) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۳۸:۵۴
فکر کنم دقت کافی در متن نکرده اید ایران می تواند سانتریفیوژهای تا IR6 را به هر تعدادی تولید کند و محدودیت تعدادی برای سانتریفوژهای با سرعت بالاتر است . در حقیقت ظرفیت غنی سازی می تواند با سایر سانتریفیوژها هم تامین شود که محدودیت تعدای ندارند. (3116938) (alef-2)
 
مهدی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۵۱:۱۱
میشه شما که دقت کافی در متن کرده‌اید بگید کجا گفته شده می‌تونیم IR6 را "به هر تعداد" تولید کنیم؟ ممنون میشم اگر عین متن انگلیسی رو برای ما کپی کنید! متشکرم. (3117063) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۸:۵۷:۵۸
اتفاقا شما درست نخواندید چون ایران در صورتی می تواند از سانترفیوژ های تولیدی نسل اول استفاده کن که تنهابرای تعویض باشد. یعنی کی خراب شود واین جایگزین شود (3117161) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۹:۰۱:۰۷
دوست عزیز ایران ایران فقط می تواند RI-1 تولید کند اونم فقط به شرط تعویض.
این حرف شما را حتی اقای صالحی هم نگفته (3117169) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۷:۵۴:۱۲
نه
کلا 200 تا سقفش
متن انگلیسی شفافتره
آقای دکتر صالحی هم اینو کاملا میدونه. (3117803) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۲۱:۰۴
نه
سقف تعداد برای دو نوع ممکن یعنی آی ار 8 و 6 است. (3118154) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۲۲:۱۰
واقعا چرا اینقدر سیاسی هستیم

خوب مثل آدم ابعاد فنی برجام نقد کنیم ببینیم چند تا گل زدیم چند تا خوردیم

نکنه بعدا و به مرور متوجه بشیم نتیجه بازی چیز دیگه بوده (3118155) (alef-3)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۵۱:۴۲
دوستان همه چیز را که نمی شود به وضوح و همین حالا گفت، بعضی چیزها جنبه اطلاعاتی دارد و یا به عبارتی مخفی است و بعدا معلوم میشود.
مثلا در خصوص سوال مذکور، شاید شرایط جهانی در آینده به سویی برود که دولت آمریکا و لابی متحد آن ، قدرت نظارت و کنترل مستمر خود را از دست بدهند و ایران بتواند درخواست تجدید نظر در مصوبات برجام را کند و با توجه به راستی آزمایی مثلا طی 4-5 سال گذشته از برجام ، تقاضای افزایش سانتریفیوژها را تا میزان دسترسی به 190 هزار سوت را به آژانس بدهد و یا درخواست افزایش سطح غنی سازی را به 20 درصد و یا بالاتر بدهد و سریعا هم تصویب شود. (3116959) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۸:۲۱:۰۷
بلللله!! بااین استقامت و ایستادگی که ما در این ۲ سال بخرج دادیم، اصلاً شک نکنید، شرایط جهانی در آینده به سویی برود که دولت آمریکا و لابی متحد آن ، قدرت نظارت و کنترل مستمر خود را از دست بدهند!!! (3117116) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۹:۵۴:۱۷
مثلا ممکنه اتفاقی بیوفته که جای ما با امریکا عوض بشه یوقت دیدی ما اونها رو تحریم کردیم....یا امریکا اومد با ما سر بمب های اتمی مذاکره کرد....هنوز نفهمیدی دارند چه بلایی سر کشور می اورند؟ قبلا 20 درصد غنی سازی داشتیم که مذاکره کردیم الان چی داریم؟ (3117241) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۶:۵۷:۱۶
اگر این دقتی که الان دارید و دارین مو را از ماست می کشین سال 68 داشتین الان ما غرامت جنگی را هم از عراق گرفته بودیم. باریکلا ! (3116968) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۴۸:۵۳
واقعا این هم شد جواب!!!!


طوری دفاع نکنید که بیشتر به تیم مذاکره کننده شک کنیم! (3117053) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۹:۵۵:۱۷
برو ببین سال 68 چه کسانی رفتند مذاکره کردند الان هم ببین کیا مذاکره می کنند.... حالا دیدی چرا نشد؟ (3117244) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۱۲:۱۳
بذارید یه خورده دیگه زمان بگذره، بیشتر ملوم میشه چند چندیم، اصلا تو لیگ برتر هستیم یا... (3116998) (alef-2)
 
صالحی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۱۲:۲۵
آقای صالحی همه اش را بگویید؟ سرزنشتان نمی کنیم. شما تمام تلاشتان را کرده اید. (3116999) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۲۰:۵۵
ماكلا چند سو وباچه درصدي نيازداريم؟؟مگه نه اينكه دنبال بمب اتم نيستم پس چرا اينقدر بعضي ازتندروهافكرميكنن هرچه سانتريفيوژهااضافه بشه نشانه پيشرفت هسته اي يه (3117010) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۲۸:۵۷
اسمشون روشونه تند رو تند رو چی می خواد " ب م ب " !! (3117362) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۳۲:۲۲
وقتی اصلا اطلاعات نداری مجبوری اظهار نظر می کنی؟
رهبری فرمودند 190 هزار سو برای صرفه صنعتی وتولید برق نیاز است (نیاز کشور) واصلا حرفی از بمب اتم نیست عزیزم (3117365) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۱:۰۶:۰۵
آقای علامه، 190 هزار سو فقط تأمین سوخت یک سال یک نیروگاه متوسط مثل بوشهر است. به بمب و ... هم ربطی نداره. این صنعت انرژی است و انرژی در زمان ما کلید پیشرفت یک کشور است. (3117648) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۶:۴۵:۴۰
حالا یعنی شما چون این حرف را زدی شدی ادم معتدل ؟ چقدر برای خودتان نوشابه باز میکنید (3117742) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۷:۵۵:۳۴
190 هزار سو فقط برای تامین سوخت نیروگاه بوشهره
حالا بعد 40 سال به این برسیم یعنی هسته ای بای بای (3117806) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۲۱:۱۹
هر قسمت از برجام که زیر ذره بین میگیری، یه مساله دیگه درمیاد
اقای صالحی شما صراحتا در تلویزیون گفتید 15 سال دیگه 1 میلیون سو. اما چیزی که در برجام نوشتید میشه 200 سال دیگه!!!
لطفا شفاف سازی کنید . (3117012) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۲۹:۴۳
صالحی نگفت، عراقچی گفت. این در متن مقاله هم اشتباه شده هر چند خیلی هم فرقی نمی کنه. (3117866) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۳۰:۲۶
صالحی گفت 190 هزارسو. اشتباه از عراقچی بود. (3117869) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۲۴:۰۱
چرا به جای پرداختن به اصل مطلب به فرعیات می پردازید؟
سوال اصلی اینه که آیا غنی سازی اورانیوم در سطح صنعتی در ایران به صرفه است یا نه؟ چرا هیچ کی نمی ره دنیال جواب این سوال؟ (3117020) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۹:۰۲:۳۱
چرا فقط برای ایران به صرفه نیست؟ المان و فرانسه و روسیه و چین وامریکا و انگلیس و ژاپن و.... هم اینطوری فکر می کنند؟ (3117173) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۰:۴۶:۰۹
یاد نظر کارشناس قاجاری افتادم
نظرش در مورد نفت
اینکه ارزشی نداره
بدیم بره!!!! (3117300) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۵۴:۴۵
چیزی نیست که بدی بره! پولت رو یا باید هزینه کنی با قیمت گزاف اورانیوم غنی کنی ( تازه منابعش رو هم زیاد نداری! ) یا باید هزینه ی چیزای دیگه کنی! قیاستون درست نیست. (3117386) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۹ ۰۶:۵۳:۴۵
آره اون زمان هم می گفتند باید پول صرف کنی تا نفت استخراج کنی شما جوری سخن می گویی انگار مثلا تولید نفت خام بدون هزینه است و اصلا پولی برای آن صرف نمیشه؟؟ البته از مردمی که نوک بینی خودشان رامی بینند و اصلا به سالیان اینده توجهی ندارند و جوری سخن می گویند و عمل می کنند انگار در ایران قحطی بوده و روزانه صدها هزار نفر از گرسنگی می مردند و ناچار بودیم به هرحال اینسند را امضاء کنیم که تکه نانی برای ما به ارمغان بیاورد این نحو سخن گفتن چیز عجیبی نیست مردمی که علمشان را از کسانی می گیرند که اصلا شناختی نسبت به آنها ندارندمردمی که در فضای مجازی هر روز از قول کوروش سخن و حدیث نقل می کنند و منبع علم و تاریخ و اخلاق و دانششان همین فضای مجازی است و هر چه جو فضای مجازی بگوید از نظر اینان حق مطلق و عین حقیقت است جز امروز و همین الان چیز دیگری رانمی بینند (3176529) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۱:۰۷:۰۹
وقتی بهت سوخت ندادن می فهمی به صرفه بود یا نه! (3117652) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۱۰:۳۱
چطور برای امریکا به صرفه است برای ما به صرفه نیست ؟ فریب خوردگانی چون شما در داخل کشور کم نیستند . (3117834) (alef-3)
 
یوسف
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۴۸:۲۵
وقتی توانش رو داشته باشیم صرفه هم دارد ٰ اگر توانش رو نداشته باشیم چند برابر قیمت بهمون میدن پس صرفه داره (3117898) (alef-3)
 
خرماباد
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۷:۳۱:۲۳
190 هزار سو؟!؟!؟؟؟!؟! معنی سو چیه؟؟؟؟؟؟ (3117028) (alef-2)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۳:۰۹:۵۷
سو یعنی جهت
یعنی باد از کدوم طرف بیاد

فقط رای بیاریم و در آینده هم بیاریم همین (3117499) (alef-3)
 
120
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۴۲:۴۶
واحد غنی سازیه.
یهنی به اندازه 190 هزار سانتریفیوژ نسل اول بتونیم غنی سازی کنیم. (3118214) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۸:۲۳:۵۲
امیدوارم هیچوقت نرسیم. چون غنی سازی اورانیوم در ایران صرفه اقتصادی نداره. (3117124) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۸:۳۷:۴۰
از استدلال بعضی ها بنظر می آید یک عده در ایران واقعا میخواهند دنبال بمب اتم بروند.. (3117138) (alef-3)
 
قلی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۸:۵۸:۵۷
الان وقت غنی سازی نیست مشکلات خیلی حاد تری وجود داره (3117163) (alef-3)
 
بهروز
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۱۹:۱۶:۳۹
اصلا اینو ولش کنید !!!
سوال مهم برای چی میخواهید به حداکثر ظرفیت هسته ای برسید در حالیکه هنوز واقعا نیاز داریم یا نه!! (3117187) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۱۸:۱۴
ساده است. هر وقت بهش واقعا احتیاج داشتیم! (3117345) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۳۴:۴۸
چه اهمیتی داره؟ وقتی هزینه ان زیاد است و مقدار برقی که تولید میکند اندک است چه فایده دارد؟ (3117368) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۱:۵۸:۲۸
حالا که چی؟ مثلا 190 هزار سو تولید کنیم ولی از فقر و گرسنگی بمیریم خوبه؟ (3117390) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۲:۰۸:۴۴
نگارنده محترم حتما به این سوال هم جواب بدند که در صورت عدم توافق، چند سال بعد به 190 هزار سو میرسیدیم ؟
و با کدوم معادن سنگ اورانیوم ؟! (3117399) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۳:۰۵:۲۹
حداکثر 8 سال
چون بازفرآوری پلوتونیوم داشتیم که کار چند تا معدن اورانیوم میکرد
بعد برجام بازفرآوری هم دیگه تا ابد نخواهیم داشت (3118438) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۶-۱۹ ۰۶:۵۷:۳۶
شما برجام را خوانده ای؟؟ می شود بگوییدبازدید از معادن در این برجام برای دکور آمده یا اینکه حواس اقایان نبوده ؟؟ واقعا سطح معرفتی در فضای مجازی همین است که نمی داند ایران معدن اورانیوم دارد و نظر هم می دهد (3176532) (alef-13)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۲:۱۹:۲۳
کلید حسرت! (3117433) (alef-3)
 
علی
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۳:۰۵:۴۹
میخوام صد سال دیگه هم نرسیم.مردم نون و کار و آزادی میخوان نه اورانیم غنی شده. (3117490) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۴ ۲۳:۰۹:۰۷
بیشتر از سانتریفیوژ نسل 6 و 8 اجازه ندادند
حداکثر نرخ تولید سالانه هم 200 عدد است.
محترمانه نسخه صنعت هسته‌ای پیچیدن

این وسط ملت هم که هسته ای نمیدونند چیه، سرکار باشند و خوش به تحریم زدایی!! (3117494) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۷:۲۲:۲۰
حالا بکنیم که چی بشه این همه مملکت رو تو این ده سال داغون کردیم چیش به مردم رسید جز فقر و فلاکت !!!! (3117767) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۰۸:۳۶:۴۳
اصلا چه کسی از ملت پرسید هسته ای می خواهید با اینهمه تحریم و فشار و بدبختی؟ که حالا سر تعداد سانتریفوژ بحث می کنید؟؟؟ (3117881) (alef-3)
 
یط
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۰:۲۷:۲۹
سوال:
چند سال بعد به ظرفیت غنی سازی 190هزار سو خواهیم رسید؟

پاسخ:
هیچگاه (3118075) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۱:۳۲:۴۴
اگرمسولان نظام براساس مصالح کشورواسلام تصمیم بگیرندموفق میشوندامااگربرای حزب وگروه خودتصمیم بگیرندبایدافسوس خورد. (3118178) (alef-3)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۵-۲۵ ۱۲:۱۱:۲۷
بهترین حالت برای ما اینه که کنگره برجام رو قبول نکنه.هم بهانه های غربی ها گرفته میشه و هم ما زیر بار این ذلت نمیریم. (3118304) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.