توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 504271
مالزی 18 کتاب از جمله کتابی با موضوع حضرت فاطمه (س) را ممنوع کرد
تاریخ انتشار : سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۳۹
دولت مالزی بار دیگر 18 کتاب را که در بین آن کتاب هایی با آموزه های شیعی است ممنوع کرد و 'مارینا ماهاتیر' دختر نخست وزیر اسبق مالزی گفت: زمانی که موضوع کتاب های ممنوعه مطرح می شود، هیچکس فکر نمی کند این مساله مهمی است، زیرا آنها هرگز این قبیل کتاب ها را نخوانده اند.

به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه 'سان دیلی' روز سه شنبه اعلام کرد وزارت کشور مالزی انتشار 18 کتاب را که 'محتویات آنها ممکن است مخل امنیت و نظم عمومی، اخلاق و به خطر انداختن منافع عمومی، و فاسد کردن ذهن مردم' باشد، ممنوع کرد. این ممنوعیت تحت بخش هفتم از قانون چاپ و انتشارات 1984 مالزی انجام شد.

'آلوی ابراهیم' از مدیران کل وزارت کشور مالزی از جمله آثاری را که ممنوع شده است کتابی در مورد حضرت فاطمه زهرا (س) دانست و گفت که این کتاب عناصری از آموزه های شیعه دارد. وی اعلام کرد برخی کتاب ها نیز شامل عناصری است که لیبرالیسم و پلورالیسم را تقویت می کند و بر خلاف آموزه های اهل سنت است.

این مقام وزارت کشور مالزی همچنین گفت که 11 مقاله منتشر شده حاوی ترجمه ها و نوشته هایی علیه آموزه های اهل سنت است. وی گفت: این نشریات می تواند باعث ایجاد سردرگمی در بین عموم مردم شود و به عنوان انحراف از آموزه های واقعی اسلام تعریف شوند. این نشریات برای خوانندگان به ویژه جوانان مضر و گمراه کننده هستند و مطاله آن برای عموم مناسب نیست.

وی تاکید کرد افرادی که برای چاپ، واردات، تولید، تکثیر، انتشار، فروش، توزیع و پیشنهاد فروش اقدام و یا این آثار ممنوعه را در اختیار داشته باشند، مرتکب جرم شده اند. براساس قانون مالزی، فرد متخلف می تواند به حداکثر سه سال زندان یا بیش از 20 هزار رینگیت جریمه نقدی (بیش از چهار هزار و 700 دلار) یا هر دو محکوم شود.

تارنمای 'فری مالزی تودی' نیز نوشت' 'مارینا ماهاتیر' فعال اجتماعی مالزی معتقد است مردم این کشور فقط گلایه و شکایت می کنند، اما عصبانیت خود را نشان نمی دهند.

دختر نخست وزیر اسبق مالزی از مردم این کشور خواست در مورد مسائل مهم عصبانی باشند و خواسته خود را مطرح کنند، و گفت که با خشونت مخالف است، 'اما باید بدانیم برای تغییر چیزهایی نیاز است که خشم واقعی وجود داشته باشد'.

وی که در مراسم رونمایی از کتاب 'پرستار و بحران ها' تالیف 'فیصل موسی' سخنرانی می کرد، گفت: بسیار مشکل است که حمایت مردم را در مورد آزادی بیان به دست آورد، زیرا اغلب فقط اظهارنظر می کنند و می گذرند.

'مارینا ماهاتیر' با مقصر دانستن نظام آموزشی مالزی که نگاه انتقادی را به مردم آموزش نمی دهد، اعلام کرد: برای مثال، هنگامی که موضوع کتاب های ممنوعه مطرح می شود، هیچکس فکر نمی کند این مساله مهمی است، زیرا آنها هرگز این قبیل کتاب ها را نخوانده اند. وی گفت که مردم امروز مطالب طولانی را دوست ندارند و فقط مطالب کوتاه را می خوانند. در رسانه های اجتماعی فقط بر اساس عنوان مطلب واکنش نشان می دهند در حالی که محتوا چیز دیگری است.

'فیصل موسی' که تاکنون 6 کتاب وی ممنوع شده است و اغلب از سوی دولت این کشور متهم به گسترش آموزه های شیعی است، گفت که این اتهام، داستان ساختگی است تا مردم آن را باور کنند.

وی گفت: من یک نویسنده آزاد هستم و نوشتن شغل من است. در کتابهایم، من در واقع ایده اسلام نهادینه سازی شده را به چالش می کشم.
دولت مالزی اوایل مرداد ماه جاری نیز انتشار و توزیع 8 کتاب از جمله کتبی در ارتباط با اعتدال در اسلام و بحث حضرت زینب (س) و امام زمان (عج) را ممنوع کرد.

'شکست سکوت: صداهای اعتدال – اسلام در یک دموکراسی قانون اساسی'، 'به سمت اصلاحات حقوق اسلامی'، 'زینب (س) نوه قهرمان پیامبر (ص)' و کتابی در مورد امام زمان (عج) از جمله کتاب هایی است که مالزی در ماه جاری ممنوع کرده است.

این ممنوعیت در حالی اعمال می شود که 'احمد زاهد حمیدی' معاون نخست وزیر و وزیر کشور مالزی اواسط مرداد ماه جاری از شیعیان و اهل سنت به عنوان دو فرقه بزرگ اسلامی خواست با فراموش کردن اختلافات به خاطر اسلام و ایجاد اتحاد و همکاری، تصورات منفی مردم را از دین از بین ببرند.

وی قرآن را عامل وحدت مسلمانان از فرقه های مختلف دانست و گفت: هدف ما صلح جهانی است. اگر چه فرقه های مختلفی هستیم، اما یک خداوند داریم و کتاب هدایت همه، قرآن است. فارغ از اینکه ما اهل سنت و یا شیعه هستیم، باید برای اینکه این مذهب توسط دیگران مورد تمسخر قرار نگیرد، با هم همکاری کنیم.
 
کلمات کلیدی : مالزی،کتاب ، حضرت فاطمه (س)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.