توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 500464
فراتر از «سلفی حقارت»
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۱۲
«عباس حاجی نجاری» در یادداشت روزنامه «جوان» نوشت:

ماجرای سلفی‌گیری تعدادی از نمایندگان مجلس با خانم فدریکا موگرینی، نماینده اتحادیه اروپا که برای شرکت در مراسم تحلیف به ایران آمده بود، به حدی حقارت‌آمیز بود که علاوه بر تحت‌الشعاع قرار دادن مراسم تحلیف، به ابزاری برای تخریب شأن و جایگاه مجلس شورای اسلامی توسط رسانه‌های بیگانه و فضای مجازی تبدیل شد، اما همه ماجرا این نبود، بلکه شعار جمعی از نمایندگان سلفی‌بگیر که عمدتاً از فهرست امید و وابسته به جریان اصلاح‌طلب کشور بودند کم از سلفی‌بگیری نداشت و آن هم سردادن شعار «درود بر اروپا» توسط تعدادی از حاضران در این مضحکه و هنگام مواجهه با موگرینی بود.

شعار «درود بر اروپا»ی این نمایندگان تنها چند روز بعد از آن مطرح می‌شود که کشورهای اروپایی همراه با امریکا طی نامه‌ای به سازمان ملل متحد، پرتاب آزمایشی موشک ماهواره‌بر سیمرغ توسط ایران را مغایر با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت آن سازمان دانسته و نوشتند که این اقدام تهران اثرات بی‌ثبات‌کننده‌ای در منطقه دارد.

همین نامه‌نگاری سبب شده بود که آقای ظریف، وزیر امور خارجه در دیدار با خانم موگرینی، نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امنیتی که برای شرکت در مراسم تحلیف روحانی به تهران سفر کرده بود با اشاره به آزمایش‌های موشکی جمهوری اسلامی و نیز پرتاب ماهواره‌بر سیمرغ از بیانیه اخیر سه کشور اروپایی که مشترکاً با امریکا صادر شد، انتقاد کرده و آن را حرکتی در مسیر اشتباه توصیف کند.

نکته دیگر در مورد عملکرد اتحادیه اروپا تشدید و تمدید تحریم‌های ایران توسط این اتحادیه به بهانه موهوم نقض حقوق بشر است که همین چند ماه پیش اتفاق افتاد و کشورهای عضو اتحادیه‌ اروپا تصمیم گرفتند تحریم‌های ایران را به مدت یک سال، تا ۱۳ آوریل ۲۰۱۸ تمدید کنند.

این موضوع را شورای اتحادیه‌ اروپا روز سه‌شنبه (۱۱ آوریل/۲۲ فروردین) اعلام کرد. این تحریم‌ها ممنوعیت‌های مسافرتی و مسدود کردن دارایی‌های ۸۲ شهروند ایران را شامل می‌شوند. دارایی‌های یک سازمان نیز همچنان مسدود می‌ماند. افزون بر این، اتحادیه‌ اروپا تأکید کرد که صدور کالاهایی به ایران ممنوع است که می‌توانند برای سرکوب و کنترل مردم به کار گرفته شوند. اتحادیه‌ اروپا در این بیانیه مدعی نقض سنگین و پایدار حقوق بشر در ایران شده بود و کسانی که مشمول این مجازات‌ها هستند، جزو مقامات بلندپایه‌ امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌روند.

اما نکته مهم‌تر در این زمینه هدف راهبردی اروپا در این نوع تعاملات است که بسیار زیرکانه‌تر از راهبرد تیم تازه کار حاکم بر کاخ سفید است و سفر موگرینی به ایران همانگونه که دفتر وی درآستانه سفرش به ایران اعلام کرد در همین راستا قابل ارزیابی است و آن تفاوت استراتژی اروپا و امریکا برای تغییر در ایران است.

هفته گذشته نشریه امریکایی فارین افیرز در تحلیلی با بررسی راهبردهایی که امریکا علیه براندازی نظام جمهوری اسلامی در طول ۳۸ سال اخیر از قبیل حمله نظامی، ترور رهبران یا بهره‌گیری از جریان‌های داخلی نظیر سلطنت‌طلب‌ها، منافقان، فتنه سبز، به کار گرفته همه را ناموفق ارزیابی کرده و تنها راه را دنباله‌روی امریکا از اروپا برای تغییر در ایران از طریق دیپلماسی دانسته و می‌نویسد: «اگر ایالات متحده خواهان ایجاد یک نظام دوستانه‌تر و مطیع‌تر در ایران است، باید به جای استفاده از ابزاری که مستلزم صرف خون و مال است، از ابزارهایی استفاده کند که کارآیی آن در درازمدت اثبات شده است.

امروز، اتحادیه اروپا بر مبنای توافق هسته‌ای ساز و کار برای تعامل با تهران بر سر سایر اقدامات مخرب تهران، از جمله حمایت از تروریسم، نقض حقوق بشر و برنامه موشکی ایجاد کرده است. هم بروکسل و هم پایتخت‌های اصلی اروپا برلین، پاریس، رم، برخی کانال‌های گشوده با تهران برای بحث درباره این موضوعات دارند. نماینده ارشد اتحادیه اروپا در امور خارجه، فدریکا موگرینی در همین زمینه گفت: «ما همیشه به دنبال زمینه‌های مشترک هستیم.

ما معتقدیم که همواره راه‌حل‌هایی وجود دارد که بازی با حاصل جمع صفر (برد- باخت)نیست» و این تلاش‌ها همین حالا هم ثمر داده، به نحوی که حتی محافظه‌کارترین عناصر جمهوری اسلامی هم همکاری با اروپا را پذیرفته‌اند.» فارین افیرز آنگاه نتیجه می‌گیرد که این نمونه‌ای است که باید دنبال شود و واشنگتن باید از اهرمی که در اختیار دارد برای سوق دادن ایران به سوی تغییر سیاست‌هایش استفاده کند.

اکنون این دسته از نمایندگان هم به‌خاطر رفتار حقارت‌آمیزشان باید پاسخگوی ملت باشند و هم به دلیل عدم درک عمق راهبرد اروپایی‌ها در تغییر مورد انتظار در ایران و فراتر از آنها؛ این مدعیان و سران اصلاحات و تنظیم‌ کنند فهرست امید هستند که باید پاسخگوی معرفی نمایندگانی اینچنینی باشند که متأسفانه به یمن ارقام میلیاردی و زدوبندهای پنهان زمینه‌ای را ایجاد کرده‌اند که شأن و اعتبار نظام اسلامی اینگونه مخدوش شود.
 
کلمات کلیدی : سلفی نمایندگان+موگرینی+تحلیف+مراسم تحلیف+تحلیف روحانی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.