کد مطلب: 481870
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۵۳
هفته نامه امین جامعه نوشت: يکي از راهکارهايي که ميتواند تأثير زيادي در شفافسازي، سوءتفاهمزدايي و بازکردن گره زوجين داشته باشد، در زوجدرماني آنچه مورد قبول است، آن است که مسئله زوجها مشکل فردي نيست، بلکه مشکل ميانفردي است. در اين رويکرد، فنون مختلفي استفاده ميشود که ازجمله آنها ميتوان فن انعکاس و روز همراهي را نام برد. يکي از راهبردها براي پيشگيري و اصلاح طلاق عاطفي اين است که مفهوم کار براي زندگي يا زندگي براي کار را دقيق تعريف کنيم.
دکتر گرامي مشاور و مدرس دانشگاه، درباره راهکارهاي طلاق عاطفي ميگويد: اينکه خداوند در قرآن فرموده است: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا»؛ مفاهيم مختلفي را ميتوان از اين آيه استنباط کرد که يکي از کاربردهاي عملي اين آيه در فرايند زندگي اين است که ما باهم باشيم و حول محور هدفهاي تعالي مشترک باهم تلاش کنيم که اين مهم خود در پيشگيري و اصلاح طلاق عاطفي در خانوادهها مؤثر است. دومين راهبردي که ميتوان براي پيشگيري و اصلاح طلاق عاطفي به آن اشاره کرد، اين است که مفهوم کار براي زندگي يا زندگي براي کار را دقيق تعريف کنيم.
وي ميافزايد: معمولا افراد زماني را براي کار و ابزار زندگي بهجاي خود زندگي گرفتهاند و هسته اصلي زندگي را فراموش کردهاند. گرامي عنوان ميکند: در خانوادههايي که حداقل امکانات را براي باهم بودن بهتر استفاده ميکنند، درواقع به خود زندگي توجه کردهاند؛ ولي متأسفانه بسياري از خانوادهها با دعوا و نزاع دنبال تهيه ابزار زندگي بهصورت افراطگونه هستند که اين خود باعث ميشود ابزار زندگي مانع ارتباط اصيل و واقعي اعضا باهم باشد.
وي اضافه ميکند: سومين راهبردي که ميتوان براي پيشگيري و اصلاح طلاق عاطفي به آن اشاره کرد، اين است که ما به انواع زندگي در خانوادهها توجه داشته باشيم. در يک خانواده چهار نوع زندگي وجود دارد؛ زندگي والديني که شامل زن و شوهر و فرزندان است، زندگي زنوشوهري، زندگي فرزندان و زندگي شخصي؛ يعني هرکسي خودش براي خودش باشد.
وي بيان ميکند: در خانوادههايي که استقلال انواع زندگي بهطور منطقي معنا دارد، خودبهخود طلاق عاطفي خود را نشان نميدهد؛ ولي خانوادههايي که فکر ميکنند هميشه در کنار هم بودن بهمعناي باهم بودن است، اين خود عدم استقلال زيرمجموعه را دچار اشکال و زمينه بحثوجدلها را فراهم ميکند و فاصلهها بهتدريج خود را بروز ميدهند. اين مشاور چهارمين راهکار براي پيشگيري و اصلاح طلاق عاطفي را برنامه منظم، منسجم در خانوادهها عنوان کرده و ميافزايد: برنامهها بايد طوري اتخاذ شوند که فرصت مشارکت و باهم بودن فراهم شود. وي با اشاره به پنجمين راهکار، ميگويد: ما بايد با وظايف و نقشها در خانوادهها آشنا شويم که يک فرزند نقش دانشآموز، خواهر، برادر، فرزندي، دايي، خاله و عمه را دارد. وقتي ما در خانواده فرزندان را به يک جنبه از زندگي (فقط نياز آموزشي) توجه داديم، خودبهخود زمينه طلاق عاطفي فراهم شده و براي حل بايد فرزندان را بهسوي زندگي آماده کرد، نه شغل.
گرامي اظهار ميکند: سعي کنيم جلساتي بهشکل شورايي در خانوادهها با حضور کل اعضا و بدون حضور تلويزيون ترتيب دهيم تا به روابط انساني توجه شود و هرکسي از خودش و ديگران صحبت کند. همچنين قضاوتهاي تند به افراد نشود تا افراد بتوانند راحت تعامل کنند؛ زيرا در گذشته ما بهخاطر فعاليتهاي شغلي و خانوادگي، بيشتر فرصت باهم بودن داشتهايم و امروزه اين نيازها را بايد در قالب اينگونه تعاملات بيشتر معنا کنيم.
وي ادامه ميدهد: اينکه ما در خانواده عبادت جمعي داشته باشيم، دعاها را باهم بخوانيم، فعاليتهاي اعتقادي را باهم انجام دهيم، ارتباط بيشتر و بيشتر ميشود و جدا شدن از يکديگر معنايي ندارد. وي توجه به مشاورهدرماني با نگاه مشاور و خانوادهدرماني با نگاه خانوادهدرماني و زوجدرماني را از ديگر راهکارهاي پيشگيري و اصلاح طلاق عاطفي ذکر کرده و اشاره ميکند: در بعضي موارد براي حل اين مشکل بايد به متخصص مربوطه مراجعه کنيم که خود يکي از راهکارها است.
کلمات کلیدی : طلاق + خانواده + زندگی مشترک