نظر منتشر شده
۴۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 139528
اندر مصائب پزشکی این زمانه
درددل بینندگان الف: سعید حسینی، 25 دی 90
اين متن توسط يكي از بينندگان الف براي انتشار و اثربخشي به (info@alef.ir) ارسال شده است. بينندگان مي توانند درددل¬ها و شكايتهاي خود از عملكرد دستگاه هاي حكومتي را با ارائه اسناد معتبر براي انعكاس در بخش «درد دل بينندگان» به (info@alef.ir) ارسال فرمايند
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۵۲
سالها پیش وقتی در یکی از بهترین دانشگاههای دولتی تهران در رشته پزشکی قبول شدم، در همان ابتدای کار با انبوهی از مطالب درسی حفظی مواجه شدم و آن موقع فکر می کردم که حتما برای آینده و طبابت حفظ جزء به جزء همه این مطالب لازم است.

کمی که پیش رفتم و وارد بیمارستان شدم مجددا با انبوهی از دروس بالینی مواجه شدم که برای من باز حفظی بود و دروس قبلی نیز به کنار گذاشته شد. وارد دوره کارورزی (انترنی) که شدم دیگر کاملا آزاد بودم و وظیفه اصلی ام انجام آن قسمت از کارهای بیمار بود که به صلاحدید دستیار (رزیدنت) مافوق به من واگذار می شد که در اغلب موارد کاملا بیهوده بود. از آنجاکه بیشتر کارهای اصلی بیمار توسط رزیدنت مربوطه انجام می شد خودبخود، انترن از حداقل آموزش نیز به دور می ماند.

بیشترین کار من در دوره انترنی همراهی مریض در مواقع اعزام به بیمارستانهای دیگر بود که آنهم کاملا صوری بود. می ماند بعضی بخشها که به علت علاقه بعضی از اساتید انترنها را بیشتر درگیر می کردند و برای آنها کلاس جدا هم می گذاشتند. در کل دلبخواهی بود اگر استاد یا رزیدنت (که معمولا سرش شلوغ است و وقت زیادی ندارد) می خواست، انترن در آن بخش به مهارتش اضافه می شد وگرنه کسی از استاد بازخواست نمی کرد. در آخر ماه هم که نمره عملی معمولا به همه داده می شد و ارزیابی خاصی صورت نمی گرفت چون این انترن باید برود بخش دیگر و انترنهای جدید هم بیایند اینجا. امتحان تئوری هم که خیلی سخت نبود. آخر سر هم کسی بررسی نمی کرد که این فردی که الآن به عنوان پزشک وارد جامعه می شود آیا از صلاحیت کافی برخوردار است، صرف گذراندن یک سری بخشها به صورت صرفا حضور در آن بخش و کشیک دادن در آن کافی بود. (کشیکها را هم میتوانستیم بفروشیم!). انترنی که تمام شد و وارد جامعه شدیم دیدیم که اوضاع با داخل بیمارستان فرق می کند و دیگر کسی نیست که کارهای اصلی بیمار را انجام دهد و ما هم آنچنان مهارتی نداریم، تازه باید از صفر شروع کنیم.

بعد از دوره سربازی در امتحان دستیاری شرکت کردم و در یکی از بهترین و معروفترین بیمارستانهای اطفال تهران به عنوان دستیار شروع به کار کردم. در ابتدا با چنان بار کاری مواجه شدم که مدتها در شوک بودم، چون مثل یک کارگر، من به عنوان دستیار سال یک باید همه کارهای مریض را انجام بدهم. اساتید محترم هم فقط بیماران را از مطب جهت بستری می فرستادند و حداکثری کاری که بعد از ظهر و شب می کردند جواب دادن به تلفنی بود که فقط بعضی وقتها بهشان می شد.

حالا هرچقدر هم بیمار بدحال باشد من که یکبار هم سراغ ندارم استاد که بیمار به اسم او در بیمارستان بستری می شود، بعد از ظهر یا شب به بیمار سرزده باشد حتی بیماری که فوت شده. صبحها هم که اساتید هرموقع دلشان بخواهد به بیمارستان تشریف می آوردند حتی می توانستند نیایند و رزیدنت یا دستیار فوق تخصص (فلو) ویزیت بیمار را انجام دهند. بعضی اساتید که در بیمارستان خصوصی هم مشغول بکار بودند صبح زود ویزیت می کردند و بعد بیمارستان خصوصی می رفتند.

در یکی از بخشها که استاد خیلی وقتها نمی آمد از بیمارستان باید هر روز موبایل خانم دکتر را می گرفتیم تا اگر جواب داد، تکلیف بیمار را مشخص کنیم که مرخص هست یا نه. به نظر من که راحتترین کار دنیا استادی بیمارستانهای آموزشی است. صبح هر موقع دلت خواست بیمارستان می روی، در گزارش صبحگاهی خواستی شرکت می کنی، نخواستی نمیکنی، بعد از ظهر هم تا دیروقت مطب می روی که بیشتر مریضهایش از همین بیمارستان سرچشمه می گیرند. سالی هم چند تا مقاله به کمک رزیدنتها و فلوها در مجلات خارجی چاپ می کنی. اگر هم بیمار بدحال داشتی که بستری میکنی و شما شب راحت می خوابی، بیمارستان و رزیدنت کار مریض را انجام می دهند. حتی اگر شکایت هم بشود از رزیدنت می شود نه از استاد. البته این شرح حال همه اساتید نیست و بودند اساتیدی که به خوبی آموزش می دادند و احساس مسؤولیت بیشتری می کردند. اما باز همین هم به خواست خودشان بود و کسی آنها را مجبور به اینکار نمی کرد.

بعد از فارغ التحصیلی به عنوان متخصص اطفال شروع به کار کردم. بعد از مدتی خودم به عینه نتیجه این سیستم را دیدم. در خیلی از موارد بیمار که نزد پزشک به خصوص همکاران پزشک عمومی می رود و با نسخه ای بر می گردد، شما رابطه منطقی بین داروها و مشکلات بیمار نمی بینید همراه با مصرف فوق العاده زیاد آنتی بیوتیکها (چرک خشک کن) و کورتونها (مثل دگزامتازون و بتامتازون). مثلا بیمار سردرد دارد: پنی سیلین، درد شکم دارد: سفیکسیم (چرک خشک کن)، درد دست و پا دارد: دگزامتازون، و.... از ارجاع به پزشک متخصص هم که خبری نیست، بیمار خودش باید تصمیم بگیرد. خیلی موارد هم که اگر پزشک نخواهد اینگونه درمان کند بیمار با اصرار شدید خواستار تجویز آنتی بیوتیک و کورتون است و اگر پزشک تسلیم نشود خوب باید منتظر عواقب آن و کم شدن بیمار مطب باشد. درکل هیچ نظارتی بر نحوه درمان بیمار در مطبها وجود ندارد مگر آنکه شکایتی صورت گیرد و تقریبا پزشک می تواند هر درمانی که به نظرش لازم است انجام دهد. داروخانه ها هم که خودشان مطب زده اند و بیمار ویزیت می کنند، کافی است بیمار دردش را بگوید تا دارویش را بدهند اعم از آنتی بیوتیک، دگزا و...

در بیمارستانها عمده درآمد پزشکان متخصص از کارانه می باشد که در پزشکان غیر جراح مثل متخصصین اطفال این درآمد از بستری بیمار بدست می آید یعنی هرچه مریض بیشتری بستری کنند و بیمار را بیشتر نگه دارند، درآمدشان بیشتر خواهد بود. ناگفته پیداست که این وضعیت درحال حاضر باعث بستری بیش از حد بیمار به طرز تأسف آوری رسیده که هزینه زیادی را از بیمارستان و پرستار می گیرد و داروهای مصرفی هم که عمدتا آنتی بیوتیکها هستند بودجه کشور را مصرف می کند که تعداد زیادی چون ماده اولیه شان از خارج تأمین می شود، دلار نیز مصرف می کنند. بستری بی جهت می تواند باعث عفونت بیمارستانی نیز بشود که درمانشان اغلب سخت تر است. مصرف بی جهت آنتی بیوتیکها می تواند باعث مقاومت میکروبی بشود. عوارض خود آنتی بیوتیکها شامل عوارض کبدی، کلیوی و پوستی و گاه شوک می باشد و در کل خطرناکترین داروها هستند. نیازی به یادآوری نیست که مصرف آنتی بیوتیک در ایران نسبت به استاندارد جهانی به طرز تأسف آوری بالاست.

بستری بی رویه بیمار در خیلی موارد باعث می شود که به علت پر بودن تختها بیماری که نیاز واقعی به بستری دارد نتواند در آن بیمارستان بستری شود و راهی بیمارستانهای دیگر شود. همچنین وقتی با توجه به کمبود معمول پرستار بخش پر باشد، بیمار بدحال مراقبت خوب پرستاری دریافت نخواهد کرد. نحوه درمان بیماران بستری نیز خیلی بهتر از سرپایی نیست و اکثر قریب به اتفاق بیماران آنتی بیوتیک می گیرند گاهی دوتا و سه تا. در اینجا هم هیچ نظارتی دیده نمی شود و تا وقتی بیمار شکایت نکرده، پزشک به هرنحو که صلاح بداند درمان می کند. یعنی یکبار هم از وزارت بهداشت یا مقامات علمی ذی صلاح پرونده یک بیمار بررسی نمی شود که آیا درمان درست بوده یا نه؟ در بسیاری از موارد یک خط از پزشک در پرونده راجع به شرح بیماری و نحوه درمان دیده نمی شود، همه چیز موقع ترخیص نوشته می شود.

من به مسؤولین بهداشت و درمان پیشنهاد می کنم به عنوان طرح پایلوت در یک بیمارستان کوچک که معمولا تختها پر است، کارانه را از پزشکان بردارند و در عوض در مدت انجام این طرح حقوق آنها را به اندازه متوسط کارانه شان پرداخت کنند یعنی بستری کردن یا نکردن تأثیری در درآمدشان نداشته باشد، آنوقت میزان اشغال تختها را مجددا بررسی کنند. مسائل فوق مطمئنا در شهرستانها کم و بیش جریان دارد و محدود به تهران و بیمارستانهای بزرگ نمی شود.

در خاتمه یادآوار می شوم که پزشکان بسیاری نیز وجود دارند که منطقی دارو تجویز می کنند، منطقی بیمار بستری می کنند و معتقدند که روزی دست خداست.
 
یک پزشک
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۰:۴۱:۱۸
توصیه من به این همکار عزیز این است که با توجه به این که در زمان های دور گذشته در این رشته تحصیل کرده اند یک بازنگری بر درس اخلاق پزشکی داشته باشند و دوباره مطلب خود را تصحیح کنند. (605785) (moderator19)
 
محمد م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۹:۴۹:۲۶
آقای پزشک
برای پدر بیمارم باهزار مصیبت از بیمارستان میلاد وقت پزشک متخصص مغز و اعصاب (استاد دانشگاه بودند) وقت گرفتم.
بیمارسان میلاد معمولا پذیرای بیماران قشر متوسط و پایین و اغلب کارگر جامعه هست.
برخورد این استاد دانشگاه متخصص در شان خودش و اسمش نبود.
بعد از تجویز عکسبرداری MRI قرار شد برای ادامه مداوا به مطبشان مراجعه کنیم (دقیقا فردای آن روز چون از شهرستان امده بودیم و نوبت ویزیت دکتر در بیمارستان هفته بعد بود)
وقتی وارد مطب شدیم به پای ما ایستاد با ما دست داد و خوش و بش کرد
فکر می کنی چرا؟ مگه ما عوض شده بودیم؟
نه برادر بخاطر 18 هزار تومانی بود که می خواست بگیرد.
برای هر بار مراجعه(چه معاینه بکند چه نکند) 18هزار تومان می گرفت
در عرض سه بار مراجعه در یک هفته 54 هزار تومان گرفت
شما بگو این مساله رو کجای کتاب اخلاق پزشکیت جای میدی؟ (606473) (moderator19)
 
محمد میانجی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۱۳:۴۲:۳۱
در شهر ما - میانه - پزشکی هست حدود 85 ساله به نام دکتر آقاسی!
پزشکی فوق العاده متخصص در تمام زمینه ها و به تمام معنی طبیب که پزشکان متخصصان استان و کسانی که می شناسندش روی تشخیصش حرفی نمی زنن.


اصل مطلب :
زن و فرزندان این آقا سالهاست که آمریکا هستند و خودش فقط و فقط به عشق خدمت به محرومان اینجاست

ساعات کاری 9 صبح تا 21 شب
حق ویزیت پزشک عمومی می گیرد( برای گرفتن وقت ویزیت خیلی ها حاضرن 100هزار تومان بدهند)
از بی بضاعت ها ریالی نمی گیرد
از بیماران لاعلاج ریالی نمی گیرد
خودش وقت ویزیت تنظیم می کند و شماره می دهد تا مبادا کسی نوبتش را نفروشد
صبح هنگام دادن وقت ویزیت، نوبت های اول را به از راه دور آمده ها(اغلب روستائیان عزیز) و بیماران پیر و زنان کودک به دوش می دهد.

به تمام معنی به سوگند سقراطی اش پایبند (607244) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۱۴:۵۸:۱۱
تندیسش را باید ساخت (607400) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۰۱:۳۸:۰۷
از شما و کسانی که از ایشان تقدیر کردید ، ممنونم ولی آن سوگند نامه ، مربوط به بقراط است نه سقراط (608440) (moderator19)
 
طباطبایی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۰۷:۴۵:۵۳
بقراط صحیح است. (608564) (moderator19)
 
محمد میانجی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۱۱:۰۱:۰۹
دوستان عزیز ! حق با شماست
اما فرقی هم نداره حالا چه بقراط باشه چه سقراط
مهم اینه که پزشکان در کشور ما زود فراموشش می کنند (608948) (moderator19)
 
معصومه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۰۴ ۱۴:۰۲:۱۱
به نظر من ایشان با خدا معامله کرده اند نه با سقراط
خداوند پشت و بناهش (623374) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۸ ۰۸:۲۷:۵۱
البته من پزشک نیستم ولی محمد آقا خودت همیشه با ارباب رجوع یک جور برخورد میکنی پزشک هم آدم است و آدمیزاد همیشه در یک حال نیست و امّا راه حل : تنها آموزش مداوم میتواند این مشکل که در کل جامعه وجود دارد حل کند وگرنه بانک و بیمارستان و شهرداری و بقالی و کلانتری ندارد و همه جا برخورد مناسب با ارباب رجوع کیمیاست (610980) (moderator19)
 
محمد م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۸ ۱۱:۵۸:۴۶
حرف شما متین
اما آموزش رو کی باید بده؟
همین آقا خودش استاد دانشگاه تهران هستند
الگوی هزاران دانشجو هستند (611540) (moderator19)
 
یک ناپزشک
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۲۰:۲۷:۲۲
جناب یک پزشک ایشان حرف ایشان کاملا منطقی و درست است اصلا این مصیبت به بیمارستانهای آموزشی محدود نمیشود متاسفانه در بسیای از بیمارستانها (نمونه همین بیمارستان نفت اهواز) پزشگ هرگاه بخواهد می آید می رود کسی پاسخگو نیست . اصلا می خوای به هیچکس پاسخگو نباشی درامد بالا داشته باشی و همه جا پز بدهی برو پزشکی بخون (606498) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۱:۳۸:۳۹
اصلاح نمایید، بلکه به کام یک پزشک خوش بی آید! (606700) (moderator19)
 
رضا
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۸:۰۲:۳۵
آقا یا خانم دکتر من خودم کادر بیمارستان و کارمند علوم پزشکی هستم.همه اون چیزی که ایشون نوشتن رو به عینه دیدم.تازه وضع خیلی بدتر از اینهاست.حالا چرا باید مطلبشون رو تصحیح کنن؟بهتر نیست پزشکان ایرانی اخلاق پزشکی رو رعایت کنن.با حذف کارانه هم به شدت موافقم. (606752) (moderator19)
 
یک پزشک
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۹:۱۰:۵۴
اخلاقی نبودن دیدگاه ها و نظرات و برخورد ایشان به معنی صحیح نبودن آنچه که نوشته اند نیست.
توصیف ایشان از آنچه دیده می شود صحیح است، برداشت و تفسیر، نحوه حل مسئله و تنبلی ایشان در حل مسئله که با ...نالیدن همراه شده اشتباه است.

پزشک فقط مسئول درمان و جسم بیماران نیست. بلکه مسئول فرهنگ سلامت جامعه، عملکرد همکاران خود و روح و روان جامعه هم هست.

من در متن ایشان بجز تنبلی ... هیچ تلاشی برای اصلاح موارد فوق ندیدم.
امیدوارم با این توضیحات دوستان و آن همکار نویسنده مقاله بیشتر متوجه شده باشند (606816) (moderator19)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۱-۲۵ ۲۰:۳۵:۴۴
وقتی میگن "حرف حق تلخ است."
اینجا مصداق پیدا میکنه (4255860) (alef-11)
 
حسن
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۰:۴۵:۰۹
طبق تجربیات خودم و اطرافیانم در ایران، اروپا و امریکا، پزشکان ایران باهوش ترین، مجرب ترین و بهترین پزشکان دنیا هستند. نمیدانم علتش هم چیست؟
برخی آن را به تجربیات آنها در جنگ نسبت می دهند.

در هر صورت اگر بودجه کافی برای توسعه دانش و ابزار پزشکی هم در ایران وجود میداشت، یقیین دارم ایران سرآمد دنیا در پزشکی میشد.


گرچه مخالف دید کاسبکارانه برخی از آنها نیز نیستم.
البته پزشک باید آن قدر سیر باشد و ثروتمند، تا افکارش درگیر این موضوعات نباشد. چرا که او با زندگی و جان مردم سر و کار دارد.


یک بیمار سرطانی. (605787) (moderator19)
 
حسن
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۲۱:۳۸:۲۸
ویرایش:

گرچه مخالف دید کاسبکارانه برخی از آنها نیز "هستم". (606541) (moderator19)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۲:۰۲:۰۹
به شدت با نظر نویسنده موافقم، چون زخم خورده تجویزهای بسیار نادرست پزشکان متخصص هستم.
مورد 1) برای یک بیماری نه چندان خاص، پیش 10 (یا بیشتر) متخصص رفتیم، هر کدامشان هم یک تجویز و در برخی موارد متضاد یکدیگر دادند. آخر سر پس از یک سال، یک حکیم سنتی و یک استاد الهی به دادمان رسید و با گیاهان دارویی و توسلات معنوی کارمان راه افتاد.

مورد 2) یکی از بستگان، استخوان درد در ناحیه مچ دست پیدا کرده بود، مدت چند ماه به پزشکهای متخصص مراجعه کرد و از بس چرک خشک کن دادند، وزنش شاید 10 کیلو کم شد، آخر سر یک پزشک ماهر در مشهد، دردش را فهمید، چیزی که هیچ ارتباطی با چرک خشک کن نداشت. (605880) (moderator19)
 
پزشک عمومی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۲:۰۶:۲۳
به عنوان یک پزشک عمومی عرض می کنم؛

تجریه تحصیلی من با این همکار متخصص اطفال بسیار مشابه است ولی به نظر من لابی گری مالی در نظام سلامت سبب افزایش ناهمگون درآمدها شده است که آن هم از وجود رابطه پولی پزشک و بیمار ناشی شده است.

اگر رابطه مالی پزشک بیمار قطع و دولتمردان کریمه از محل درآمدهای انبوه نفتی و مالیاتی نظام ارجاع را برقرار فرمایند، این مشکل حل خواهد شد.

شایان ذکر است که در نظام پزشک خانواده فعلی که در روستاها و بعضی از شهرهای کوچک اجرا میشود این مهم نادیده انگاشته می شود (عدم تناسب درآمد بسیار ناهمگون)

دلیل اصلی مقاوت در اصلاح نظام سلامت کشور بعد از کوتاهی دولتمردان به نظر اینجانب پزشکان متخصص ذی نفع در نظام سلامت هسنتد که بیشتر به فکر درآمد صنف تخصصی خود هستند! و تصمیم گیران نظام سلامت کشور را بی شک متخصصین تشکیل می دهند !! شک نکنید.

در دل بسیار است ولی ....... هیچ وقت کوتاهی بسیاری از اساتیدم را در کم فروشی علمی !!! و آموزش این نکنه کلیدی که بیماران را چطور باید به نتخصصین محترم ارجاع نمود فراموش نمی کنم

در آخر اینکه یادمان نرود ...................

پزشکان عمومی در بسیاری از موارد برای بقا !!! مجبور به خود فروشی علمی هستند !!!! استاد!!!!

تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل (605886) (moderator19)
 
دانشجوی رزیدنت سال آخر خارج از کشور
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۲:۴۰:۳۸
با سلام
از آنجایی که من در خارج از این مشغول به تحصیل هستم و سالی یک تا دو بار به ایران می آیم و با مراکز پزشکی ایران همکاری می کنم.به این دوستمان که به نظر من در بعضی موارد بسیار هدایت شده مطلب نوشته اند عرض می کنم پزشکی در ایران بسیار در سطح مطلبی است و نظام آموزش پزشکی نیز در ایران بسیار صحیح و کامل است و در نظام سلامت و به خدمت گرفتن پزشکان مشکل داریم که همین باعث مشکلاتی در استان ها و شهرستان ها شده.
دوست عزیز خدا را شکر کن وزارت بهداشت بسیار سرسختانه مقابل ورود پزشک بی سواد به مملکت رو گرفته،به دانشجویان به خوبی خدمات می دهد ولی ممکنه که در بعضی از موارد هم صحبت شما درست باشه....... (605927) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۳:۲۶:۰۳
آدم منصفي يك گزارش از زندگي(برخي از) اين عزيزان تهيه كند تا ببينيم شرافت و اخلاق حرفه اي تا كجاست. در ميان دوستان و آشنايان يك پرس و جوي ساده انجام دهيد تا واقعيت ملموس موجود در جامعه مشخص گردد. نگاهي به بيماران بستري در بيمارستانهاي دولتي و خصوصي بيندازيذ حجم نارضايتي را ببينيد استانداردهاي موجود را در عمل و نه در نوشته با استانداردهاي معمول جهاني مقايسه كنيد. سري به بيمارستانهاي تامين اجتماعي در استانها بيندازيد كه به راحتي از لحاظ رتبه بندي به واسطه عدم حصور پزشكان به درمانگاه تبديل شده اند و ...... (605995) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۳:۳۲:۳۷
اینجانب دخترم را پیش 3 تا دکتر بردم که بهبودی حاصل نشد تا اینکه چهارمی تشخیص آبله مرغان داد. شکایت به کجا باید برد؟ (606008) (moderator19)
 
حسن
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۵:۲۰:۳۱
متاسفانه چیزی که به وفور شاهد آن هستیم رفتار غیر اخلاقی قشر پزشکان با بیماران میباشد آیا کسی وجود دارد در این قشر که به بساز بفروشی روی نیاورده باشد؟ (606190) (moderator19)
 
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۷:۳۷:۰۵
جامعه پزشکی بسیار مظلوم واقع شده،چون عده کمی از پزشکان سابقه بسیاری از پزشکان و دلسوزان جامعه پزشکی را خدشه دار کرده اند (606382) (moderator19)
 
بابک
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۸:۰۶:۳۸
برادر عزیز اگر به کسی ظلم شده اول بیماران هستند.دوم کادر درمانی بیمارستانها بغیر از پزشکان شامل آزمایشگاه-پرستاری-رادیولوژی و ... سوم 2-3 درصد پزشکانی که واقعا رسالت خودشون رو به نحو احسن انجام میدهند. (606755) (moderator19)
 
حسن
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۱۹:۵۸:۳۲
اگر به جامعه پزشکان ظلمی شده از طرف اکثریت این قشر میباشد ضمن اینکه انکار نمیکنم در این قشر انسانهای والایی وجود دارند اما متا سفانه تعدادشان بسیار بسیار کم میباشد (610114) (moderator19)
 
ر.م
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۱۷:۳۵:۴۶
با همه این حرف ها به نظر من علم پزشکی در کشور ما پیشرفتی بسیار شگفت انگیز داشته و حتی از بسیاری از کشورهای صاحب سبک در بخش های مختلف پزشکی پیشرفته تر شده است (606380) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۲۱:۲۹:۴۵
به نام خدا.بنده به عنوان دانشجوی رشته پزشکی فکر می کنم که یه مقدار بعضی از دوستان تند می روند و شاید هم به علت اشنا نبودن با سیستم است اما بعضی از گفته های همکارمون رو تایید می کنم. (606533) (moderator19)
 
مریض قدیمی
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۲۳:۳۳:۰۱
عزیزم شما هنوز مانده که فارغ التحصیل بشی و مردم را درک کنی ولی مطمئن هستم به سوگند پزشکی حتما وفادار خواهی ماند. (608246) (moderator19)
 
آرمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۵ ۲۲:۳۴:۲۹
با سلام خدمت همه دوستان.بنده هم بعنوان يك پزشك عمومي ضمن تاييد نظر همكارانم بايد يك موضوع را عنوان كنم..
بنده فارغ التحصيل دانشكده پزشكي اهوازم.سال 1374دوره ام را به اتمام رساندم.اساتيد آنزمان بدون استثنا در آموزش دانشجويان كم نميذاشتند..خدا از همه چيز آگاه است بعضي از آنها شب ساعت 3 و 4 بامداد سرزده وارد بخش ميشدند تا مچ پزشكان آينده را بگيرند.شخصا هنگام گزارش صبحگاهي در حضور 150 نفر از دانشجويان و اساتيد بعلت سه شبانه روز نخوابيدن و انجام كارهاي مربوط به 22 بيمار بستري شده بيهوش شدم!!!
وقتي چندنفر از حضار ميخواهند منو سردست بلند كنند يكي از اساتيد دستور ميدهد كه پاهايش را بگيريد و بكشيد بيرون از سالن كنفرانس.چون كسي كه با جان مردم سروكار دارد حق ندارد از شدت خستگي بيهوش شود!!!!

وباز شخصا ملاحظه كردم كه يك دانشجو را بخاطر 4واحد بيماريهاي زنان بمدت دو سال نگه داشتند...
روالي كه دوستمان توضييح دادند متاسفانه در سالهاي اخير باب شده..كه البته با درآمدهاي پزشكان رابطه مستقيم دارد.ولي اين دليل نميشود كه بخاطر پول سلامتي مردم را به خطر بندازيم....بنده با 15 سال سابقه كار بعنوان كارمند رسمي ماهيانه 635هزارتومان حقوق دارم واين يك واقعيت محضه كه وجود دارد
هر انساني كه به خدا و روز قيامت ايمان داشته باشد و معتقد به حساب و كتاب قيامت باشد نبايد درآمد ناكافي را دليلي براي انجام كارهاي ناشايست بداند
خداوند همه ما را به راه راست هدايت نمايد... (606576) (moderator19)
 
REZA
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۰:۳۳:۰۶
بسمه تعالی
به نظر من مشکلات اموزشی ذکر شده در مطلب بالا با اجرای شیوه ی نوین اموزش پزشکی که اخیرا در برخی دانشگاه های علوم پزشکی اجرا می شود حل خواهد شد
ان شا الله (606666) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۲۰:۱۴:۳۴
برادر جان! شیوه نوین آموزشی با حضور این اساتید که بیشتر وقت و انرژیشون رو میزارن واسه مطب خصوصیشون هیج دردی دوا نمبکنه. مشکل اصلی تمام وقت نبودن کار اساتید دانشگاههای علوم پزشکیه. از 8-9 صبح تا یازده و نیم دوباره صبح (!!) در بیمارستان اموزشی و اونوقت از دو بعد ازظهر تا یازده دوازده شب در مطب خصوصی!! این درد ماست... (607915) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۰:۵۶:۰۱
با سلام خدمت شما پزشک پزشک محترم.
اینجانب کارشناس رادیولوژی می باشم.
که معمولا سهمی حدود 100 هزارتومان از کارانه بیمارستان عایدمان می شد در مقابل کارانه 20 ملیونی پزشک رادیولوژی بخشمان و یا در مقابل کارانه 300 هزارتومانی پرستار.در ضمن به یمن مجلس و تصویب قانون خدمات کشوری شغل ما از مشاغل سخت و زیان اور خارج شد. نه حق اشعه و نه کاهش ساعت کاری و نه مرخصی و نه بازنشستگی.
جدیدا مدیر بیمارستان کارانه ما را بر اساس پرکیس و تعداد بیمارانمان می دهد یعنی ما باید دعا کنیم مردم دست و پایشان بشکند هی بیایند و ما از انها عکس بگیریم شاید کارانمان بشود 50 هزارتومان (606676) (moderator19)
 
متعجب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۲۳:۲۱:۲۵
دادا بیمارستان شما کجاست که یک پزشک رادیولوژی 20 نومن درامد دارد؟با کارانه سونوگرافی هر بیمار متوسط 1500 تومان و هر رادبوگرافی 250 تومان و هر ام ار ای 5000 تومان و هر سی تی 1500 تومان حساب کنید یک پزشک در ماه چقدر باید بیمار ببیند. (610464) (moderator19)
 
ولوله
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۰۹:۴۲:۴۹
دست به کاری زنید که قصه سر اید.

همش درسته بگین چیکار کنیم؟ (606853) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۱۳:۰۳:۰۳
دکتر جان درد دل ما رو خیلی خوب گفتی.(یه پزشک عمومی جوان) (607129) (moderator19)
 
xxx
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۱۷:۳۷:۰۸
سلام جناب پزشک. من یک اینترنم....
واقعا برای همه کسانی که تحت سیستم اموزشی پزشکی قرار دارند متاسفم.
مسلما شما سالهاست که فارغ التحصیل دوره عمومی هستین، اما همچنان سیستم با قدرت هرچه بیشتر به ادامه مسیر مشغول است، بدون اینکه کوچکترین تغییری داشته باشد.... (607661) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۱۰-۲۶ ۲۱:۵۳:۵۳
عیب مهم وبزرگ عدم وجود سیستم پزشک خانواده است
نه این طرح بیهوده پزشک روستاکه فقط اتلاف وقت وهزینه است (608076) (moderator19)
 
یک پزشک منطقه محروم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۷ ۲۱:۴۱:۳۹
متاسفانه کسی به فکر سلامت جامعه نیست من یک پزشک با 25 سال سابقه ماهیانه 650000 هزار تومان حقوق می گیرم البته مبلغی که در حکم استخدامی قید شده 740000 هزار تومان است که تفاوت دو عدد فوق بیمه ومالیات است حالا چطور با این حقوق می تونیم زندگیی را بچرخانیم بنابراین مجبورم در کلینیک های خصوصی در ساعات اداری کار کنم یا پزشک متخصصی که پول ناچیزی از بیمارستان دریافت میکند مجبور است زیر میزی از بیمارش بگیرد اگر بخواهید حکم سال 90 را برایتان ارسال میشود تا ببینید که از کرگر سر میدانی هم کمتر حقوق میگیرم سه ماه گذشته لطفی شامل حالم شد و47000 تومان کارانه دریافت کردم دود این سیاستهای غلط به چشم مردم می رود (610309) (moderator19)
 
پزشك متخصص
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۸ ۱۳:۰۶:۴۰
سلام. بنده پس ازگذراندن حجم بسيارسنگين دروس وهزينه هاي سرسام آور وشب نخوابيهاپزشك شدم شما ميدانيد كسي كه پزشكي قبول ميشه ومدت زيادي تلاش ميكنه اولا از هوش وتلاش زيادي نسبت به ساير ين بر خورداره آيا بايد حقوق 600هزار تومن بگيره !بخدا نگهبان بي سواد اداره از من بيشتر ميگيره ..هيچ مسووليتي هم نداره ..توقع جامعه و خانواده از او به عنوان دكتر ندارند ...بعداز 7سال ديگه 4سال درس خوندم وبدبختي كشيدم متخصص شدم حالا ميگويند بايد ضريب كا بگذراني يعني 3تا4سال ديگه با حقوق 500الي600هزار تومن در حال حاضر 43سالمه و2تا فرزند دارم زندگي ام نمي چرخه برم گدايي كنم بهتره آخه اين چه حرفايي هست كه مي فرماييد وزارت بهداشت حقوق دريافتي رسمي رابازبيني كنه ...من كه اعتقادي دارم مجبور به چه كاري شوم..پزشكان مظلوم ترين قشر جامعه هستند كه نتيجه زحماتشون راذره اي نميچشند.ترا به تمام مقدسات عالم فكري بحال ما كنيد.... (611702) (moderator19)
 
حقانی مقدم بیزه ای
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۰۱ ۰۰:۲۴:۲۱
سلام .من یک طرح می دهم تا مشکل همه کارمندان دولت از جمله پزشکان حل شود.:دولت باید تصویب کندکه :
حقوق همه خدماتی ها 1میلیون
کارمندان همه ادارات معمولی 1/5 میلیون
معلمان .پرستاران 2 تا2/5 میلیون.
پزشکان عمومی 3 تا4 میلیون.
متخصصان وا ستادان 5 تا 10میلیون.
هیئت دولت هم با مجلسیها 12 میلیون .

اینجوری همه عادلانه کار می کنند ومزد می گیرند و فساد هم کم می شود وهمه مردم هم راضی می شوند و درهای جهنم هم بسته می شود. (615614) (moderator22)
 
ریاضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۸ ۲۱:۳۴:۰۶
من در درمانگاهی در حاشیه یکی از شهرهای غرب کشور کار می کنم مردم ساعت 4و5صبح می ایند جلوی درب درمانگاه اتیش روشن می کنند واز سرما می لرزند تا ساعت 8 که در را باز می کنند وبرای کشیدن یک دندان که توانایی مالی ندارند در مطبهای خصوصی بکشند باید این همه درد سر وعذاب تحمل نمایند واقعا منظره رقت انگیزی است پیر مرد یا پیرزنی بخاطر کشیدن دندانی باید سینه پهلو بکند چون امکانات برای سرویس دهی همه نیست ودندانپزشک هم بیشتر به فکر رفتن به درمانگاهای خصوص است چون حقوقش از یک بهورز کمتر است (612705) (moderator19)
 
درد دل یک پزشک
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۸ ۲۳:۴۵:۱۰
یک پزشک
شما که ایران و خارج رو با هم مقایسه می کنید.حقوق پزشک توی همه دنیا در رده بالایی قرار داره چون استرس و مسولیت بالایی دارن ولی در ایران اندازه یه تایپیست در سیستم دولتی به پزشک عمومی حقوق میدن پس تناسب درسی که خوانده شده و مسولیت شغلی چه میشود اگر باور ندارید فیش حقوقی خودم و کارگر خدماتی مرکزی که مشغول بکار بودم رو میزارم هر دو 450000 تومن .در حالیکه در آمریکا ویزیت پزشک عمومی 90 دلار است اینکه سیستم بیمه ما ضعیف است را تاوانشو هم پزشکان می دهند هم مردم در ثانی در امریکا و تمامی کشورهای اروپایی چیزی به عنوان دو سال طرح نداریم که در ایران داریم من نمیدونم مگه مهندسان ما از تحصیل رایگان دولتی استفاده نمی کنن که طرح ندارن اونا رو هم با حقوق 300000 تومنی بفرستن مناطق عملیاتی مثل عسلویه...
بخدا ما از اول عمرمون شاگرد اول بودیم بیچاره شدیم تا پزشک شدیم ولی همیشه میگم اگه به عقب برگردم به هیچ عنوان پزشکی نمیخونم چون نه شان خودشو داره نه درآمد داره هیچی نداره. این حرف من نیست حرف خیلی از پزشکان دور و ورمه که میشناسم. (612934) (moderator19)
 
یوسف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۰-۲۹ ۰۰:۳۹:۳۹
مهندسان به اندازه مدتی که در دانشگاه از تحصیل رایگان استفاده می کنند تعهد خدمت دارند ، یعنی کسی که 4 سال دوره کارشناسی رو گذرونده 4 سال تعهد خدمت داره یعنی اگر شما به همین اندازه تعهد خدمت داشتید بیچاره بودید (حداقل 7سال) (613022) (moderator19)
 
علی
United States
۱۳۹۰-۱۰-۲۹ ۲۲:۱۵:۳۵
ایکاش اول میدانستی بعد حرف میزدی.تعهد خدمت را همه دارند به میزان سالهای تحصیل و... اما طرح رشته های پزشکی موضوعی دیگر است . (614309) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۰۱ ۰۹:۳۷:۱۷
• نامه به وزیر بهداشت درمان و اموزش پزشكی در خصوص تعمیم بیمه طلایی فرهنگیان به كاركنان دانشگاه های علوم پزشكی سراسر كشور

http://mukkurdistan.mihanblog.com/post/518 (615849) (moderator22)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۱-۱۹ ۱۹:۰۴:۴۰
سلام به همه دوستان
برای همه شما که با این مشکلات ومصایب هنوز پر توان و پر تلاش در خدمت مردم هستین سپاسگزاری میکنم و قابل ذکر میدونم که بگم امروز توی کشور ما همه بخشها دچار ضعف مدیریت و اموزش هستند و این مشکلات مختص نظام سلامت نیست اما چون کار شما با جان انسان سر و کار داره بیشتر این مشکلات حائز اهمیت میشه امیدوارم خودتون باعث بشین اساتید نتونن کم کاری کنن یعنی مطالبات خودتون رو بالا ببرید براحتی نذارین اساتید از زیر کار اموزش در برن در نهایت تویکشوری که همه چیز سیاسی اداره میشه انتظاری بهتر از این نمیشه داشت (647988) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۱۶ ۰۱:۱۴:۰۱
واقعن عالییت ونجات دهنده (3868828) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.