نظر منتشر شده
۸۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 126783
انحراف بزرگ در سیاستگذاری علمی کشور
دکتر ناصر انصاری پور، محقق فوق دكتري سرطان شناسي- انگلستان
تصمیم اشتباه روسای دانشگاه های ایرانی در تحریم الزویر، تحریم محققان ایرانی است و مانعی بزرگ در رشد علمی کشور ایجاد خواهد کرد.
تاریخ انتشار : شنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۰ ساعت ۰۶:۴۵
هفته گذشته خبری بر روی خروجی خبرگزاری ایرنا قرار گرفت که به شدت نا امید کننده و آزار دهنده بود: «پايگاه علمي الزوير تحريم شد».
 
بنا بر طرح ارائه شده توسط فرهاد رهبر رئیس دانشگاه تهران و راي اكثریت روساي دانشگاه ها و اعضاي بلندپایه وزارت علوم به آن، هیات ممیزي دانشگاه ها درصورت مشاهده مقالات علمي در پایگاه علمی الزویر، امتیاز پدیدآورندگان را منفي و صفر قلمداد خواهد كرد.

رئیس محترم دانشگاه تهران (دانشگاه مادر کشور) فرموده اند که فرستادن مقالات علمی برای چاپ از طرف اساتید ایرانی به ژورنالهای خارجی به منزله "ساخت قصر علمي بیگانگان توسط خشت هاي دانشمندان ایراني است" و "این بنا با تحریم كردن دانشمندان كشور فرو مي ریزد".

دراین خصوص توجه به نکات زیر روشنگر است:

۱. الزویر (Elsevier) یک ناشر بین المللی است که حدود ۲۰۰۰ ژورنال یا مجله علمی را به چاپ می رساند و اغلب این ژورنال ها ضریب تأثیر(Impact factor) بالایی دارند. یعنی به طور تقریبی از هر شش ژورنال علمی در دنیا، یکی از آنها توسط این ناشر به چاپ می رسد.

۲. افرادی که کمترین اطلاعی درباره چاپ مقاله علمی دارند می دانند كه مقالات باید به صورت مستقیم به ژورنال مورد نظر فرستاده شود و ناشر (همچون الزویر) هیچ گونه دخالتی در چاپ یا عدم چاپ ندارد. در نتیجه تحریم یک ناشر کاری کاملا غیر منطقی و عقلی است چون در این صورت حدود ۲۰۰۰ ژورنال علمی را تحریم کرده ایم.

۳. بر اساس آخرین آمار از مؤسسه اطلاعات علمی (ISI) ایران در سال ۲۰۰۸ از کل مقالات علمی چاپ شده در دنیا، ۱.۰۲درصد را به خود اختصاص داده است که در جای خود ستودنی است اما طبق تحلیل رئیس دانشگاه تهران، در عرصه بین المللی، بیگانگان مشغول ساختن ۹۹ درصدی "قصر" ما هستند و ما فقط یک درصد برای بیگانگان "خشت" تولید کرده ایم!

۴. به نظر می رسد هدف دیگر از این تحریم در نگاه رئیس دانشگاه تهران، گرایش اساتید داخلی به چاپ مقالات خود در ژورنالهای داخلی باشد. این هدف با این وسیله یعنی تحریم الزویر دست نایافتنی است چون:

اولا اساتید برای شناساندن خود و ایران در جامعه علمی دنیا که حق مسلم و وظیفه آنهاست ترجیح می دهند که تحقیقات خود را به ژورنال های خارجی ارسال کنند.

ثانیاً متاسفانه ایران هنوز در خیلی از رشته ها ژورنالهایی صاحب نام و بین المللی ندارد که بتوان به آنها رجوع کرد و دست رد بر معادل های بیگانه آن زد.

ثالثاً در تمام کشور های دنیا تحقیقات حساس و نسبتاً محرنامه وجود دارد که بطور منطقی نتایج آن قابل چاپ نیست. پس برای مابقی تحقیقات که ویژگی امنیتی ندارند، چاپ کردن نتایج در ژورنال های داخلی و خارجی که به راحتی برای همگان قابل دسترس است، علی السویه می باشد.

رابعاً محدود کردن فضای علمی کشور به داخل ایران یعنی خود تحریمی که دقیقاً خواسته شوم دشمنان این کشور است و این یعنی بازی كردن در پازل بیگانگان معاند.

خامساً از افتخارات ما ایرانیان این است که در دوره شکوفایی بعد از اسلام، ما تولید کننده و منتشر کننده علوم روز بوده ایم و به عنوان مثال به تدریس کتاب قانون ابن سینا در دانشگاه های اروپایی در قرون گذشته می بالیم. بنابراین چطور با تحریم کردن بیش از ۲۰۰۰ ژورنال اثرگذار بین المللی به منافع ملی و اعتلای نام ایران اسلامی کمک کرده ایم؟

۵. نکته بسیار حائز اهمیت و به زعم بنده انحراف بزرگ در اینجا است که رؤسای دانشگاه های کشور فراموش کرده اند که یکی از برگ های زرین دوره پس از انقلاب اسلامی، تولید علم روز افزون و فزاینده دانشمندان ایرانی است. به اذعان همین بیگانگان، ایران اسلامی رتبه اول در رشد تولید علم را داراست که بزرگترین مؤلفه آن تعداد مقالات چاپ شده در ژورنالهای بین المللی است. به عنوان مثال در سال ۲۰۰۳ سهم ایران در تولید علم در جهام ۰.۲۹ درصد بوده اما طی فقط پنج سال با رشدی غرورانگیز به ۱.۰۲ درصد رسیده است كه به اذعان دوست و دشمن، رشدی فوق العاده است.

جالب تر اینجاست که گویا مدیران علمی کشور به آرمان ها و سیاستهای کلی نظام توجه ندارند و توصیه های مکرر آیت ا... خامنه ای رهبر حکیم انقلاب اسلامی (که به تازگی هم در جمع مردم کرمانشاه نیز تکرار کرده اند) را نمی شنوند که رشد علمی حاصل از تلاش اساتید متعهد در تولید مقالات قوی بین المللی را همیشه تأیید و تصدیق کرده اند و مرزشکنی علم و فناوری در ایران را دستاورد بزرگ انقلاب و تنها مسیر استقلال و اعتلای ایران می دانند.

۶. نکته آخر هم این که آیا در جمع رؤسای دانشگاه های کشور و مسئولین وزارت علوم که متناسباً از نخبگان علمی کشورهستند، کسی نبود که به این پیشنهاد، واکنش جدی و موثر نشان دهد؟!

جامعه علمی کشور امیدوار است و قویا انتظار دارد خبر تحریم پايگاه علمي «الزوير» توسط دانشگاه های ایران، به شدت تکذیب شود و خداوند متعال رشد بالنده و غرور آفرین علم و فناوری در ایران عزیز را از خطر این تصمیم انحرافی و خطرناک حفظ فرماید.

* محقق فوق دکتری سرطان شناسی، انگلستان
 
Alireza
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۷:۳۶:۳۸
با سلام

من دانشجوی رشتهٔ نانوتکنولوژی هستم در مقطع دکترا. می‌خواستم بگم که وقتی‌ ما در رشته‌هأی که در ایران افراد متخصص نداریم یا خیلی کم هستن ، یکی‌ ازبهترین روشها برای اینکه ایراد کارمان مشخص شود این است که به ژورنال‌های خارجی‌ بخصوص آنهایی که اعتبار بالایی دارند مقاله خودمان را عرضه کنیم و آنها کار ما را نقد میکنند و این خود باعث پیشرفت در علم داخل کشور میشود. متأسفانه با این قانون جدید ما داریم رشد علمی خودمان را کند میونیم که ناخواسته یا خواسته در جهت منافع دشمنان ایران می‌باشد. امیدوارم که خبر فوق تکذیب شود. با تشکر علیرضا استرالیا (514783) (moderator4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۷:۵۶:۱۷
با سلام
بنده به عنوان فردی اکادمیک، حرف شما را رد نمی کنم
اما چند نکته حائز اهمیت است :

1- وقتی شما به عنوان دانشجوی دکتری از پول بیت المال تحصیل می کنید و در زمینه تکنولوژی های برتر مثل نانو و هوافضا تحقیقات انجام می دهید با به ثبت رساندن مقاله خود در مجلات خارجی عملا نتیجه تحقیقات و زحمات چندین ساله خود را رایگان در اختیار خارجی هایی قرار می دهید که این تکنولوژی ها مساله روز آنهاست.
فی الواقع شما اینجا با پول بیت المال محقق مجانی برای آنهایید.

2-الزام دانشگاهها برای دانشجویان دکتری در جهت به ثبت رساندن آثار خود در مجلات خارجی جای تامل دارد.

3- اکثر مقاله های ثبت شده تحت عنوان ISI در همین همسایگی ما (هند و پاکستان) اتفاق می افتد، آن هم با دریافت پول و بدون هیچ پشتوانه علمی.

4- بالاخره در کشور ما هم از جایی باید شروع کنیم تا کشورمان را به عنوان کشوری دانش پژوه به جهان معرفی کنیم.
اما در این راه باید هوشمندانه و بابرنامه گام برداریم نه انتحاری !

تحریم الزویر درواقع تحریم خودمان است و لا غیر. (516479) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۰۹:۳۸
واقعا باعث تاسف است. (514799) (moderator4)
 
Faraz
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۱۵:۲۵
شنیدن این خبر برای بنده به عنوان یک محقق بسیار عجیب بود. اما دوستان فراموش نکنیم که ما در سرزمین تصمیمهای بدون تفکر زندگی می کنیم. (514801) (moderator4)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۳:۰۷:۰۴
دمت گرم چه اصطلاح قشنگ و با مسمائی (515126) (moderator1)
 
یک دانشگاهی
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۲۹:۰۱
سلام
با تشکر از سایت الف که در این هیاهوی سیاسی یک مطلب پرمحتوی علمی منتشر کرد. از آقای دکتر نیز تشکر میکنم.کاری به این تصمیم بچه گانه و انجام نشدنی ندارم (هیچ یک از دانشگاهها هم این تصمیم را جدی نخواهند گرفت) ولی نکته حائز اهمیت این است در تمام کارهایمان از روی عجله و با سطح نگری و اطلاعات نادرست تصمیمات کلان گرفته و سیاست گزاری میکنیم. و لایه کارشناسی کاملا حذف شده است
کاشکی مدیران ما در لایه اجرایی به جای سیاسی کاری دنبال کار اجرا و کارشناسی میرفتند (514813) (moderator4)
 
سلمان
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۲۲:۳۰:۰۳
هیچ کس؟ بنده که در دانشگاه آزاد تحصیل می‌کنم دیگه مجله‌ی السویر جزو مجلاتی نیست که می‌شه ازش مقاله دانلود کرد !!!!!!!! (518682) (moderator19)
 
یک عضو هیئت علمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۴۱:۱۲
نقد صحیحی است. این تصمیم گیری نیازمند بازنگری است. امیدوارم مورد توجه تصمیم گیران قرار گیرد. (514818) (moderator4)
 
رهگذر
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۴۶:۴۷
امان از جو گیری! (514824) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۴۷:۰۱
وقتی رووسای دانشگاه در عمرشان یک مقالۀ علمی نخوانده اند چه میفهمند الزویه چیست ؟ (514825) (moderator1)
 
یک دانشگاهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۵۱:۵۱
ایشان میخواهد رییس دانشگاه آزاد هم بشود، نه؟؟!! (514841) (moderator1)
 
مهدی
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۸:۵۵:۱۵
واقعا باعث شرمندگی است، فکر کنم هیچ کدوم از این ها یه مقاله معتبر ندارن! (514849) (moderator1)
 
Malaysia
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۹:۱۸:۰۴
این دقیقا مصداق بارز خود گوییم و خود خندیم و خود مرد هنرمندیم. (514867) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۹:۱۹:۳۵
برای این اساتید محترم که این تصمیم رو گرفتن متاسفم.
تاره فهمیدیم که چرا سطح آموزش پایه در دانشگاهها اینقدر پایینه. (دلیلش اینه که چون از نظر اعتقادی کتابها و مقالات چاپ شده این ناشر رو دوست نداشتن طبیعتا آنها رو مطالعه نمی کردن و این طبیعتا باعث افت علمی شده که صد البته قابل قبول هست)
البته پیشنهاد می کنم تمام کتابهای چاپ این ناشر رو تحریم کنیم حتی دوستان من پیشنهاد میدن اگر کتابی به عنوان منبع از کتابها یا مقالات این ناشر استفاده کرد هم تحریم بشه خوب حالا که همه موافقین بشینیم کتابهای تالیفی دوستان رو که البته اکثرا از انگلستان و کانادا فارغ اتحصیل شدن بخونین.
راستی اینا کتاب تالیفی دارن؟
چند تا مقاله درست و حسابی دارن؟
چند تا رو خودشون نوشتن نه دانشجو های بیچاره که محکوم به اضافه کردن اسم اساتید در مقاله ها هستن؟ (514870) (moderator1)
 
علی
Netherlands
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۹:۴۸:۲۱
مطلب وزینی بود اما لطفا یک نکته باید به آن اضافه شود. امروزه بیش از آن که "تعداد" مقاله اهمیت داشته باشد، "ضریب تاثیر" مقاله مورد نظر است. یعنی توجه به "کیفیت"، جایگزین توجه به "کمیت" مقالات شده است. برای کیفیت مقاله هم شاخص های علمی خاص خود وجود دارد. به عنوان نمونه یکی از شاخصهای کمیت مقاله، تعداد ارجاع به مقاله است. کسی که کمترین آشنایی با موضوع داشته باشد میداند که متوسط تعداد ارجاع به مقالات محققان کشور در مقایسه با محققان خارج کشور در چه وضعیتی است. متاسفانه سایر شاخص ها مثل "ایمپکت فاکتور" یا "اچ ایندکس" هم چندان امیدوار کننده نیستند.
وقتی ادعا میکنیم که تنها با تولید "یک درصد" تولیدات علمی جهان به "ساخت قصر علمي بیگانگان توسط خشت هاي دانشمندان ایراني" مشغولیم باید توجه کنیم که "این بنا با تحریم كردن دانشمندان كشور" فرو نمي ریزد چون متاسفانه کیفیت مقالات تولید شده توسط دانشمندان كشور بسیار بسیار کمتر از "یک درصد" بوده است.
قصد توهین یا کوچک نمایی زحمات ارزشمند دانشمندان بزرگوار كشور را که با زحمات شبانروزی به مجاهدت علمی مشغولند ندارم، بزرگوارانی که زیر دست مدیران سیاسی کار میکنند و هنوز از یک درصد تولید ناخالص ملی هم محرومند قطعا قابل تکریمند. اما مدیران سیاسی دانشگاهها وقتی میخواهند به کار زیردستان عالم خود افتخار کنند باید حد و اندازه نگهدارند و بیش از حد و اندازه افتخار نکنند، که هم عرض خود میبرند و هم عرض دانشمندان عزیز کشور و هم زحمت ما میدارند. (514911) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۰۹:۵۹:۴۲
آیا این واقعا در راه تعالی علم در ایران است؟؟؟ مطمئنا نیست... افسوســــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــس (514924) (moderator4)
 
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۰:۰۴:۳۹
سلام
آقای دکتر رهبر بفرمایند
پیشینه کارشناسی این پیشنهادشان چه بوده است؟
ایشان چه تعداد مقاله چاپ کرده اند؟ و چقدر اهل تحقیق هستند؟
موقعی که منصبی علمی به فردی سیاسی واگذار می شود بیشتر از این انتظاری نیست.

راستی در این نشست راجع به دزدی علمی چه تصمیمی گرفتند؟ به هرحال بنای علم از سوی دانشمندان ایرانی با خشت دزدی که نمی شود. (514929) (moderator1)
 
Netherlands
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۰:۰۶:۲۳
من که نمی فهمم یعنی چی؟ نه به اون شوری شور که شرط دفاع از پایان نامه دکترا در ایران داشتن مقالات آی اس آی است نه به این بی نمکی. بابا اینجور جو زده نمیشه مملکت رو اداره کرد.

من سال 88 مقاله ای را برای داوری برای مجله شریف دانشگاه شریف فرستادم. تازه این هفته یه ایمیل اومده که چکیده تفصیلی هم لازم داریم در حالیکه سال 89 بعد از کلی اذیت شدن همون مقاله رو با انجام برخی از اصلاحات، انگلیسی اش رو برای یک مجله الزویر فرستادم و شش ماه که چاپ شده و منتشر شده.

تازه بگذریم که تا حالا چند مقاله برای نشریات علمی پژوهشی دانشگاه های مختلف تهران و فردوسی فرستادم و بعد از یکسال پیگیری آقایون گفتن مقالات گم شده است!!!

من مخالف جدی مقالات و ارزش دهی محض به آی اس آی هستم ولی اول زیر ساخت ها آماده بشه بعد یکدفعه اینکارها رو بکنن.

راستی بقول یکی از دوستان جالبی اش اینه که یکی از شروط دفاع از تز دکتری داشتن مقاله آی اس آی است (514932) (moderator1)
 
یک دانشجو
United States
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۱:۴۸:۴۰
متاسفانه ژورنال های داخلی بسیار محدود و بسیار بی نظم هستند (516083) (moderator19)
 
Arsh
Germany
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۰:۲۳:۵۶
"نکته آخر هم این که آیا در جمع رؤسای دانشگاه های کشور و مسئولین وزارت علوم که متناسباً از نخبگان علمی کشورهستند، کسی نبود که به این پیشنهاد، واکنش جدی و موثر نشان دهد؟!"
آره اگر واقعا بودند این مصوبه تصویب نمیشد. تمام این روسای دانشگاهها سیاسی و از پایئن ترین سطح علمی دانشگاهها هستند فقط کافیست که تعداد مقالات انها رجوع کنید. (514957) (moderator1)
 
ايوب
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۰:۴۴:۱۹
واقعاً جاي تأسف دارد
هر كس كه براي تنها چاپ يك مقاله علمي زحمت ارسال مقاله به ژورنالي معتبر را كشيده باشد، مي داند الزوير چيست. اين تصميم براي بنده اين معني را دارد كه آقايان مسئولين هيچ كدام تجربه ارسال مقاله نداشته اند و ظاهراً معني كار علمي را نمي دانند.

وقتي كه در احاديث آمده براي كسب علم زحمت رفتن به چين را هم به خود بدهيد، آقايان چطور فكر مي كنند كه علم را محدود به مرزها كنند. به خوبي مي دانيم كه محققات عزيز براي اعتلاي پژوهش خود نياز به مرجع علمي دارند، آيا تحريم متقابل موجب بي اطلاعي از پشرفت ها نمي شود. آيا بايد چرخ را از نو اختراع كرد؟
براي گرفتن پذيرش براي يك مقاله بايد كلي زحمت كشيد تا مجله معتبر مرتبطي پيدا كرد. اين تصمصم به اين معني است كه براي بسياري از مقالات، پيدا كردن ژورنال سخت تر خواهد شد و نتيجه اش كاهش نش مقالات ايراني ها خواهد بود و نتيجه بعدي آن كاهش رنكينگ كشور و دانشگاه ها ...
بر اين بلاهت بايد گرست ... (514983) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۰:۵۵:۰۱
با سلام،
به نظر مي رسد كه كساني كه اين تصميم را گرفتند، عاجز از نوشتن مقاله در مجلات معتبر علمي جهان مي باشند و بنابراين مي خواهند مانع از چاپ مقالات ساير اساتيد در اين مجلات شوند. (514992) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۰:۵۷:۵۲
واقعا تصمیم تعجب برانگیزی بود و تعجب برانگیزتر این بود که جناب آقای دکتر رهبر که خود یک فرد دانشگاهی هستند، چنین پیشنهادی را مطرح کرده اند. در باب این مسئله تناقضات زیر قابل توجه است:
رئیس دانشگاه تهران پیشنهاد کردند که اساتید مقالاتشان را به مجلات داخلی ارسال کنند، اما مشکل اساسی اینجاست که روند داوری در مجلات داخلی بسیار طولانی و بعضا به تعبیر یکی از اساتید همانند سیاه چاله می باشد. بنده مقاله ای را برای یکی از مجلات معتبر داخلی فرستادم و بعد از 18 ماه با پاسخ غیرعلمی داوران که حکایت از عدم تخصصشان در شاخه فعالیت من داشت مواجه شدم و همان مقاله را برای یک مجله بین المللی کاملا تخصصی در زمینه موضوع مقاله فرستادم که ظرف مدت 4 ماه به چاپ رسید. لطفا از اساتید دانشکده فنی دانشگاه تهران تحقیق بفرمایید، عمده مقالاتی که به مجله علمی پژوهشی این دانشکده فرستاده می شود، بدون پاسخ باقی می مانند و تعبیر سیاه چاله برای این مجله تعبیری بسیار مناسب است.
یکی از مهمترین معیارها برای تشخیص میزان تاثیر مقالات ما در ساختن قصر بیگانگان میزان ارجاع به مقالات ما (citation) است. خود کسانی که چنین تصمیمی گرفتند بهتر می دانند که میزان ارجاع به مقالات ارسال شده توسط محققین ایرانی به هیچ وجه متناسب با سهم مقالات چاپ شده ما نیست و شاید بتوان گفت که تنها کمتر از 5 درصد این مقالات دارای ارجاع مناسبی هستند و این نشان می دهد که ما نه تنها 1 درصد بلکه کمتر از 0.05 درصد در ساخت قصر بیگانگان سهم داریم.
بنده از رسانه ها تقاضا دارم تا اقدام به انجام یک نظر سنجی در بین اساتید و دانشجویان دانشگاه متبوع آقای دکتر رهبر بفرمایند تا مشخص شود که تصمیم ریاست این دانشگاه به هیچ وجه با خواسته زیر مجموعه ایشان مطابق نبوده است.
محققین دانشگاهی، روزی را تصور می کنند که به هیچ یک از پایگاههای علمی دسترسی ندارند و آنگاه لازم است با یک درصد خشت خود بسازند و در مقابل خودزنی دوستان تصمیم گیرند، بسوزند و صدایشان هم به هیچ کس نرسد.
(یکی از اساتید دانشگاه تهران) (514997) (moderator1)
 
امير
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۰۴:۳۲
بنده از اعضاي هيات علمي وزارت علوم هستم.
متاسفانه دشمني با ژورنالهاي معتبر بين المللي عمدتا از سوي كساني مطرح ميشود كه توانمندي كمي داشته و تنها قادر به انتشار كارهايي هستند كه كپي كارهاي انجام شده خارجي بوده و تنها در نشريات داخلي با كيفيت پايين به چاپ ميرسند. در تمام دنيا كارهاي نو را توسط چاپ در ژورنالهاي معتبر محك ميزنند كه مستقل از اينكه چه كسي از آن بهره برداري ميكند نشان دهنده به روز بودن و در جبهه علم بودن آن است. اينكه ما توانمندي بهره برداري درست از علم دانشمندانمان را نداريم دليل موجهي بر جلوگيري از انتشار بين المللي آن نيست. (515004) (moderator1)
 
صادق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۰۹:۰۰
متاسفانه از وزیر علوم گرفته تا اغلب روسای دانشگاه‌ها دغدغه‌ای به نام مساله علم و دانش ندارند! دایما نگران آن هستند که به روابط خود با مقامات بالاتر لطمه نزنند! اینکه آقایان دغدغه علم ندارند برای من بدیهی است. زیرا که آقایان روسا و وزیر علم همگی از متوسط دانشگاهی ایران پایین‌ترند و شاید حتی احساس تحقیر از اینکه به لحاظ علمی از میانگین دانشگاه‌های متبوع خود بالاتر نیستند را سالها با خود حمل کرده‌اند تا امروز که شده‌اند پرزیدنت دانشگاه و باد به غبغب می‌اندازند و گمان می‌برند راه آنها درست بوده که به جای علم دایما به دنبال میز و ریاست و مدیریت باشند. (515011) (moderator1)
 
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۱۲:۰۶
از مسئولین محترم سایت الف تقاضا دارم در مورد موضوع زیر نیز مطلبی را منتشر کنید.
وزارت علوم در سالهای اخیر تصمیمی اتخاد نموده بود که به دانشجویان بورسیه، تسهیلات تحصیل در کشورهای انگلیس، آمریکا و کانادا اعطا نشود. این تصمیم در اواخر سال گذشته مورد تجدید نظر قرار گرفت و اعلام شد که دانشجویان بورسیه می توانند برای تحصیل یا انجام فرصت مطالعاتی در تمامی کشورها اقدام نمایند.
این امیدواری بوجود آمد که با یک تصمیم درست جلوی اثرات مخرب یک تصمیم ناسنجیده گرفته شود. اما اخیرا پس از پخش مستندی از شبکه بی بی سی بر علیه رهبر معظم انقلاب مجدداً تصمیم تغییر کرد و در ابتدا به دانشجویان متقاضی تحصیل و انجام فرصت مطالعاتی در انگلستان اعلام شد که کشور دیگری را انتخاب کنند. متعاقب آن کشورهای آمریکا و کانادا نیز با چنین تصمیمی مواجه شدند. جدای از اثرات مخرب این تصمیم، نکته دردآور این است که این قانون عطف به ما سبق شد و کسانی هم که در اداره کل بورس تشکیل پرونده داده بودند و نامه حمایت مالی از اداره کل بورس گرفته بودند و با اطمینان از حمایت وزارت علوم، ماهها درگیر گرفتن پذیرش و تهیه ویزا شدند. در این باب نکات زیر قابل توجه است:
1- وزیر محترم علوم و بسیاری از معاونانشان در دانشگاههای انگلیس، آمریکا و کانادا تحصیل کرده اند و امروز چنین تصمیمی را برای دانشجویان ایرانی اتخاذ کرده اند.
2- این تصمیم و عطف آن به ما سبق بیش از آنکه سبب تحریم این کشورها شود، موجب خسارت مالی، روحی و زمانی بر دانشجویان ایرانی می گردد. پروسه گرفتن پذیرش و تهیه ویزا بسیار وقت گیر و نیازمند حدود 4 تا 8 ماه زمان می باشد.
3- مسئولین وزارت علوم پیشتر اعلام کرده بودند که ما این کشورها را تحریم نکرده ایم بلکه این کشورها پذیرش می دهند اما ویزا نمی دهند، بنابراین وزارت علوم به دانشجویان اعلام کرد که وقت خودشان را بیخود برای گرفتن ویزا تلف نکنند و برای کشور دیگری اقدام کنند. در پاسخ باید گفت که بنده به عنوان کسی که در باب این تصمیم و عطف آن به ماسبق متحمل ضرر شده ام، اکنون با ویزا در خدمت مسئولین وزارت علوم هستم اما بازهم نمی توانم از تسهیلات وزارت علوم استفاده کنم.
خواهشمندم در این زمینه اطلاع رسانی کنید تا شاید فرجی شود. دانشمندان ایرانی هم از خارجی ها سیلی می خورند هم از خودی هایی که اقدام به خود زنی می کنند. سیلی خوردن از خارجی ها چندان دردناک نیست در مقایسه با سیلی های دوستان. (515014) (moderator1)
 
م.ظ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۲۲:۳۶
با سلام
واقعا باعث تاسف است که از بین روسای دانشگا ها هیچکدام به این حرف جناب دکتر رهبر واکنش نشان نداده اند. ضمنا با توجه به باندبازی مجله های داخلی دانشجویان دکری چاره ای جز ارسال مقالات به مجلات خارجی بخصوص الزویر که مجلات متعددی دارد ندارند. و باز جای تاسف از نمره منفی. یعنی اساتید ما که دانشیارند بعد از چند سال مربی می شوند! امیدوارم این تصمیم بسیار سطحی سریعا تکذیب و ابلاغ نشود (515026) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۲۶:۲۹
متاسفانه وقتي كه روساي دانشگاه ها به جاي انتخابي انتصابي باشند نمي توانند منعكس كننده نظر اعضاي هيأت علمي دانشگاه باشند و چون منصوب جناب آقاي وزير هستند بديهي است كه در راي دادن همگي همان نظر آقاي وزير را تكرار مي كنند و اصولا با اين ساختار انتصابي راي گيري بي معني بوده است.
اين تحريم خود كرده دقيقا همان چيزي است كه صهيونيست هاي ملعون براي كشور ما مي خواهند و اين تحريمي براي الزويز محسوب نمي شود چون علي رغم پيشرفت خوب سال هاي گذشته هنوز سهم ما در توليد و انتشار علم در مقايسه با كشورهاي صنعتي بسيار ناچيز است. بلكه اين در حقيقت تحريم محققين جوان و مظلوم داخلي است.

در ضمن با توجه به انتصابي بودن روساي دانشگاه به نظر من وزير قطعا مسئول رفتار اين روسا هستند و لذا به نظر من مجلس شوراي اسلامي بايد اين مورد را دست كم نگيرند و براي اين تصميم هاي عجولانه و غير كارشناسي كه نمونه هاي آن در وزارت علوم بسيار است در اين مورد از وزير توضيح بخواهند. (515029) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۳۱:۳۲
آقای دکتر رهبر، در دانشکده فنی دانشگاه تهران قانونی وجود دارد که دانشجویان دکتری باید حداقل 1 مقاله ISI چاپ شده داشته باشند تا مجوز دفاع برایشان صادر شود. اخیرا هم این تصمیم به 2 مقاله ISI افزایش یافته است. از یک طرف شما یک تصمیم می گیرید و از طرف دیگر زیر مجموعه شما تصمیم متناقض شما را می گیرد. اینها چطور قابل توجیه هستند؟ با توجه به اینکه الزویر بخش بزرگی از مجلات ISI را شامل می شود، چطور می توانید این دو تصمیم متناقض در مجموعه تحت مدیریت خودتان را توجیه کنید؟! (515035) (moderator1)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۳۳:۰۵
فکر کنم این تصمیم به خاطر کمبود بودجه ی دانشگاه ها گرفته شده تا هزینه های مربوط به "گرنت" محققان را که هر ساله مبلغ زیادی از هزینه های دانشگاه ها را تشکیل می دهد کاهش دهند. (515036) (moderator1)
 
سلمان
United States
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۳۸:۱۱
به نظر من هدفی که از این قضیه دنبال میشه ترس از فرار مغزهای نه فقط نخبه، که حتی متوسط هست که داره اتفاق میفته با کمک رزومه سازی که امری شایع در دانشگاههای برتر کشور شده اما راه حل این مسئله خودکشی فکری نیست، تقویت صنعت و تولید و بالا بردن تکنولوژِی در صنعت هست که متناسب با اون نیازمندی به وجود پژوهشگر و طبعا رفع نیاز مالی پژوهشگر میتونه اتفاق بیفته.
مطلب دیگه ضرری هست که از نبود لزویر به محققین وارد میشه، از یک طرف ما ظرفیت دانشگاههای کشور رو برای عقب انداختن رشد ناگهانی نیروی بی کار متخصص (!) بالا میبریم و از طرفی انتظار داریم دانشجوی سطح دکترای مملکت روی علم روز تبادل علمی نداشته باشه! تو این تناقض آشکار هم کشور از لحاظ علمی ضربه میخوره، هم اتلاف عمر برای دانشجو در این سطح رخ خواهد داد و در این حالی هست که نتایج این تصمیم گیری های گردانندگان علمی کشور تنها دو سه سال میتونه آمار رو با ثبات حفظ کنه! (515039) (moderator1)
 
mohammad
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۱:۴۸:۴۸
خبر تحریم این ناشر رو که خوندم یاد ِ یه قسمتی از سریال برره ی مهران مدیری افتادم.


توی اون قسمت مردم برره تصمیم گرفته بودند به دولت وقت اعتراض کنند ولی به جای این که اعتراضشون رو به گوش دولت برسونند، سنگ برداشته بودند و شیشه های خونه های خودشون رو میشکشتند!!!!ا


حالا شده نقل تحریم این ناشر!!!ا


فقط کافی بود مثلا این ناشر به خواسته آمریکا و اتحادیه اروپا ایران رو تحریم کنه و بگه دیگه از ایران مقاله نمی گیریم، اونقت همین آقایان ِ مسئول فریاد ها می زدند که آمریکا فلان است و بهمان و.... (515048) (moderator1)
 
عزیز
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۱۱:۴۲
از اینکه هنوز پس از 5 سال اشتباه یاد نگرفتهاند که با عوام فریبی نمیتوان کار کشور را پیش برد متاسفم...من بعنوان یک دانشگاهی بسیار نگران این دوران بیخردی هستم (515066) (moderator1)
 
توهم !
United States
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۱۴:۲۴
باید در این الزویر را ببندند ! ما علم کاپیتالیستی و امپریالیستی نمیخواهیم ! (515069) (moderator1)
 
مسيح
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۲۱:۱۰
با سلام...نه اقدام روساي دانشگاه و نه محتواي متن نويسنده محترم را نمي پسندم...نويسنده محترم، لطفا متوجه باشيد كه ما درحال حاضر بايد از شاخص هاي كمي به سمتن شاخص هاي كيفي حركت كنيم...تا وقتي افرادي مثل شما افراطي و روساي دانشگاها تفريطي نگاه كنند مساله ي اصلي كه رسالت دانشگاه هاي ماست و اونهم اباد كردن كشور و رفع نياز اول جامعه خودمون رو محقق نمي كنه....
نويسنده محترم و عزيز بنده درمقطع ارشد دانشگاه پلي تكنيك تحصيل ميكنم و دقيقا مي بينم كه دانشگاه (حتي دانشگاه هاي مادر) هدف رو گم كردند و بجاي كاربرد علم در زندگي به فكر ارتقاي شخصي و گروهي اونهم با حل مسايل غيربومي هستند.... (515074) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۲۵:۳۶
اين كار دقيقا مثل اين مي مونه كه يك نفر كاملا عادي بخواد مترو رو با سوار نشدنش تحريم كنه چقدر خنده داره (515082) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۲۶:۲۷
من دانشجوی دکترای صنایع هستم
بعضی از بندهای نقدتان احساسی است و وارد نیست.
شاخص های تولید علم در دنیا اساسا بر مبنای تعداد مقالات و ارجاع ها است.
ما در این شاخص ها رشد کرده ایم ولی اصلا این شاخص ها مهم نیستند!؟!!!
چرا که اگر مقاله ایی مشکل صنایع داخلی را حل کرده باشد تولید علمی است که به ثروت منجر شده است و مقاله خارج از این باب خنده دار است و فقط وقت تلف کردن است مثل خیلی از کشورها از جمله هند و تایوان و چین اینها
بابا تو رو خدا از خواب پاشید این الزویر و اینها کشکه
یک مفدار پارکهای علم و فناوری مراکز رشد و ارتباط صنعت با دانشگاه و اینها را تقویت کنید.
شاخص های علمی و نمایه کردن مقاله در الزویر فقط بدرد این می خورند که بیاییم پز بدیم!!
اینها واقعا پوشالی هستند و تولید دانش بنیان درکشور ارتباطی به تعداد مقالات نمایه شده در الزویر ندارد.
اصولا در خارج از کشور کسی به دنبال چاپ مقاله به صورتیکه در ایران هستیم نیستند. (515083) (moderator1)
 
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۲:۱۲:۵۰
درست است اما آن‌ها دوجانبه كار مي كنند يعني نتايج همان تحقيقات كاربردي خود را در ژورنال هم به چاپ مي رسانند كه در گسترش علم نقش عمده دارد (516123) (moderator19)
 
صادق
Russian Federation
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۳۳:۱۳
افسوس و صد افسوس

بعد از هزار تا دردسر تازه موفق شدم اکسپت مقاله م رو بگیرم و قراره که در یکی از نشریات الزویر منتشر بشه
این یعنی چی!!
حکایت همین تحریم کالاهای خارجیه شده که نمونه مشابه داخلی یا نداره و یا در حد کیفیت اون نیست
بنده روان شناسی خوندم و برخی از تحقیقاتم رو در ایران منتشر کردم که اولا روند بررسی مقاله و اکسپت در ایران بسیار طولانیه و ثانیا اینکه نشریاتی بین المللی نیستند و نتایج پژوهش در جامعه ی بسیار محدود منتشر میشه.
این یعنی انتظار طولانی برای پذیرش مقاله و توزیع محدود مقاله در کشور.
به این دلیل که بسیاری از نشریات علمی پژوهشی ایران چاپ مقاله را فقط محدود به مجله می کنند که حدود 1000نسخه از آن چاپ می شود و حتی در هیچ سایتی هم ارائه نمی شوند که تعداد بیشتری از نتایج مقاله استفاده کنند
نمونه مستند این بحث یکی از مجلات دانشگاه علامه است که در عین اینکه علمی پژوهشی هستند، اما فقط 400 نسخه از آن چاپ می شود که این یعنی بنده ای که چند ماه وقتم برای نوشتن مقاله تلف شده فقط برای عده ی محدودی توانسته ام نتایج خود را اعلام کنم/
اما انتشار مقالات در الزویر که بی شک از برترین ناشرهای دنیا است و البته در تمام دنیا هم بازدید کننده و مخاطب دارد، یعنی نشان دادن نتیجه مقاله ی خود به میلیونها مخاطب و در دسترس بودن آن برای عموم دانشگاهیان دنیا.
به نظرم ما ابراز خود و دنیای وسیع علمی ایرانیان را تحریم کرده ایم و نه الزویر را.
جناب تحریم کنندگان عزیز ما پژوهش می کنیم که بتوانیم نتایج آن را به اطلاع تمامی جوامع علمی برسانیم و انجام دادن پژوهشی که فقط در حد یک دانشکده منتشر شود که نشد کار. این فقط خراب کردن وقت و هزینه است. (515091) (moderator1)
 
رضا
Germany
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۵۶:۲۸
با سلام

با تشکر از دوست عزیزی که زحمت نوشتن این نقد را کشیده اند ... این سیاسیون محترم با این کارشان ما را تحریم می کنند نه آنها را!

به این فکر بودم که از چه راهی می شود، ما ژورنالهای ایرانی را بدیم الزویر چاپ کنه تا میزان ارجاعات بالا بره و به پیشرفت علمی کشور کمک کنه. که متاسفانه با دیدن این خبر مات شدم.

این تصمیم گیرندگان فکر کنم اصلا تا حال یک مقاله هم در مجالات الزویر چاپ نکردند.

با تشکر (515113) (moderator1)
 
m
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۲:۵۹:۲۷
شاید در آزمایشگاه های نظامی و تجاری تحقیقاتی انجام بشه که محرمانه باشه ولی دنیای علم دنیای آزادیه که همه میتونن در اون مشارکت داشته باشن. شمایی که مقاله به مجلات خارجی میفرستید و به زعم خودتون دارید به اونا سرویس رایگان میدید، ببینید در بخش مراجع مقالاتتون به چند تا از مقالات اون ها ارجاع دادید!! ما اگه یک مقاله برای اون مجلات میفرستیم از 20 یا بیشتر مقالات اونها استفاده کردیم که اون یک مقاله رو تدوین نمودیم. پس ما بیشتر سرویس میگیریم تا اینکه سرویس بدیم!!
در ضمن این تصمیمات بازی کردن با چند هزار محقق ایرانی است!! همینجوری هم دید نسبت به ایرانی ها منفی هست و مقالات به سختی پذیرش میشه بعد باید نگران این هم باشیم که هر روز آقایون در وزارت خانه لیست تحریمشون رو افزایش بدن!!
مجلات ایرانی هم که برای خیلی از رشته ها انگشت شما هستن و به سختی میشه به جواب اون ها امیدوار بود!! آقای دکتر رهبر میتونستن ایده های خودشون رو ابتدا در سطح دانشکده و بعد بالاتر آزمایش کنن و مرحله به مرحله جلو برن نه اینکه همه ما رو با این نظریه عجیبشون غافلگیر کنن!! (515117) (moderator1)
 
رحیمی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۳:۰۱:۲۵
بسمه تعالی
با تشکر از سایت الف که به این موضوع مهم که واقعا برای جامعه دانشگاهی جنبه حیاتی دارد پرداخته است.
اول- این مصوبه صراحتا با سند چشم انداز جمهوری اسلامی ایران مغایرت دارد. زیرا ایران باید در تمام زمینه ها قدرت اول منطقه باشد که این مساله کلا ایران را از ورود به مباحث علمی باز می دارد.
دوم- چه توجیهی برای این کار آقای فرهاد رهبر وجود دارد که برای اساتید دانشگاه خط و نشان می کشد و آنها را از منتشر کردن مقاله در سطح جهان محروم می کند؟ مگر وزارت علوم پادگان نظامی است که یک نفر برای بقیه تصمیم بگیرد؟ پس شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی چه کاره هستند؟
سوم- آقای رهبر احتمالا از فرآیند چاپ مقاله در نشریات داخلی اصلا خبر ندارند. به طور متوسط گرفتن پذیرش حدود 2 سال طول می کشد به شرطی که دارای بند پ باشید و یک طوری به سردبیر یا داوران مجله وصل باشید. یک نگاه اجمالی به فهرست مقاله های این مجلات بیندازید و ببینید چقدر از آنها از اساتید بزرگوار عضو هیات تحریریه یا دانشجویان آنها هستند. عموم این مجلات دارای سایت نیستند و وقتی مقاله ای به آنها می دهید سردرگم هستید که بالاخره مقاله شما در چه وضعیتی قرار دارد. اما عموم ژورنال های بین المللی برای خود شانی قائل هستند و همینطور برای پژوهشگران.
چهارم- مثل اینکه وزیر علوم و ریاست دانشگاه های کشور آیین نامه ارتقا را که یک ماه پیش به تمام هیات های ممیزه ابلاغ شده نخوانده اند. بخش هایی از این ایین نامه به دادن امتیاز به عضویت در هیات تحریریه ژورنالهای بین الملی مربوط می شود. بخش هایی از آن نیز به دادن امتیاز به مقالات پر استناد (بین الملی) تعلق می گیرد. اگر اساتید در ژورنال های بین المللی مقاله چاپ نکنند این امتیاز ها را از کجا بگیرند؟؟؟!!!!! (515119) (moderator1)
 
دانشجوی دکتری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۳:۵۸:۲۵
به نظر می رسد که بالاترین آفت علم سیاسی شدن آن است. تصمیمات کارشناسی نشده به ضرر کشور است. (515181) (moderator1)
 
علامه دهر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۴:۰۵:۱۲
بعيد نيست در آينده تمام ناشران علمي جهان توسط ايران تحريم شوند. شنيده بوديم "هنر نزد ايرانيان است و بس" اما نمي‌دانستيم "علم هم نزد ايرانيان است و بس" !!! (515196) (moderator1)
 
استادیار دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۴:۰۵:۴۷
علم به جاری بودنش است اگر تبادل علمی و ارائه نظرات توسط صاحبنظران از همه جای گیتی صورت نگیرد علم مانند آب راکد می گندد، بدیهیست استفاده از ژورنالهای بین المللی برای چاپ مقالات علمی و کامنتهای دیگر داوران بین المللی باعث ارتقاء سطح علمی مقالات خواهد شد. همه چیز را همه گان دانند. بنده نیز بعنوان عضو کوچکی از جامعه علمی کشور خواستار تجدید نظر مدیران ارشد هستم چون ضرری که نظام جمهوری اسلامی ایران از این تصمیم می بیند بیش از سود های تبلیغاتی و سیاسی آن است (515197) (moderator1)
 
حسنی
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۴:۰۷:۴۲
خودمان را تحریم علمی نکنیم

نقدی بر این سیاست است که از این آدرس قابل دسترس است:

http://www.hamshahrionline.ir/news-148830.aspx (515201) (moderator1)
 
ماهان
France
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۴:۲۵:۴۲
تصمیم بسیار نابخردانه ای بود.
البته با پیش آهنگی جناب فرهاد رهبر که نه در الزویر و نه در ژورنال های معتبر، هیچ اثری ندارند، تصمیم عجیبی نیست.
بهترین تصمیم بعد از این افتضاح که معوج بودن افق دید آقایان را نشان می دهد، بازگشت از این تصمیم و عذرخواهی از جامعه علمی است. (515228) (moderator1)
 
حسن شکوهی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۴:۲۷:۳۱
مطمئن باشید که اخیرا مقاله آقایان توسط الزویر برای چاپ تائید نشده است و ایشان برای مقابله به مثل چنین تصمیمی گرفتند ! اگر مشکلشان غیر از این بود سالها قبل چنین تصمصمی میگرفتند!!! (515230) (moderator1)
 
مرتضی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۴:۴۷:۲۹
اعصاب ندارم از دست این کارا !
آخه یکی نیست بگه تو عرصه علم، کارهای از روی عقده با نگرش سیاسی چه نتیجه ای در بر خواهد داشت. (515258) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۵:۰۲:۲۳
بازم شما مطلب بذارید چرا همه دنبال رفتن خارجند (515282) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۵:۳۴:۱۵
هر کسی که اهل تحقیق و پژوهش باشد می داند که با خود تحریمی نمی توانیم مرز های نامحدود علم و دانش را در نوردید. اسا تید و پژوهشگران در شوک و تعجب از این تصمیم کاملا علمی و کارشناسی شده هستند!!! (515317) (moderator1)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۵:۳۸:۱۴
از کسی که تنها یک مقاله اون هم در یک کنفرانس تو ترکیه داره چنین تصمیمی بعید نیست (515320) (moderator1)
 
سعیدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۵:۴۱:۲۳
عجب تصمیم .!!!!... گرفتند این اساتید...لازم است چند نکته گفته شود

1- اساسا مجلاتی که شما مقاله میدهید مٍثلا فیزیک -لیزر ..پس ازبررسی مختلف اگر قرارباشد چاپ کند در خود ژوزنال اصلی پذیرفته می شود ...حالا تعدادی زیادی از این ها به علت قرارداد هایی که بین آنها است در مجلات کتابخانه ای مانند Elsevior یا Siencedirect به صورت انلاین چاپ می کند........

حالا من محقق که در یک ژورنال شیمی یا مهندسی و.. مقاله چاپ می کنم ..مگر می شود یه ژورنال اصلی بگوییم در Elsevior چاپ نکن ..این کاررا انجام بده یانده.....!!!! اساسا پس در مجلات خارجی دیگر نمی شود مقاله داد؟؟؟

2- نکته دیگر اینکه اگر روسای دانشگاه ها این مورد راتصویب کرده اند ....جای شگفتی دارد ...که مشخص می شود آنها حتی یک بارهم مقالات خود را خودشان ننوشته اند ...ودرست می گویند که مقالا ت آقایان را دانشجویان بیچاره تحصیلات تکمیلی و دکترا به زور و .... به نام استاد باید چاپ کنند..... (515326) (moderator1)
 
محمد-عضو هیات علمی دانشگاه
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۵:۴۵:۱۸
چند روزی هست که این خبر در سایتها و وبلاگها دیده می شد و مکرر از سوی اساتید و دانشجویان گفته شد و من واقعا این را یک شایعه از آن سوی مرزها می دانستم و محکم به دوستانم می گفتم که شایعه ای دیگر برای تخریب است و اصلا چنین تصمیمی آن هم از سوی روسای دانشگاه ها بعید است. اکنون که در سایت وزین شما خبرش را دیدم شوکه شدم و فقط می توانم بگویم که متاسفم. برای خودم و جامعه علمی کشور. گویا ما همچنان گرفتار بیماری خودزنی هستیم. باز هم می گویم ایکاش این فقط یک سوء تفاهم خبری باشد، نه بیشتر. (515330) (moderator7)
 
حسین
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۵:۵۶:۵۵
چون نجستند حقیقت ره افسانه زدند! (515341) (moderator1)
 
ناشناس
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۰۲:۱۸
به مسئله رقابت مابين پژوهشگران با سواد و كم سواد كه نميتونن مقالاتشان را در نشريات معتبر كه در بانك ISI سنجيده مي شوند نيز دقت كنيد. با اين كار كليه اساتيد براي بهره بردن از امتياز چاپ مقالاتشون در نشريات داخلي اقدام به چاپ مي كنند كه امكان مقايسه با پژوهشهاي اصيل از ميان ميره . و تصميم گيرندگان براي تحريم سود چاپ مقالاتشون را در نشريات سطح متوسط و ضعيف داخليو را مي برند. مقالاتشون در نشريات معتبر پذيرفته نميشه ولي در نشريات داخلي به سادگي پذيرفته ميشه. شيوه آقاي كردان هنوز در مراكز علمي ما وجود داره الف جون (515346) (moderator1)
 
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۰۴:۳۲
اقایان دانشجو (وزیر علوم) و رهبر(رییس دانشگاه تهران) در راستای بهبود مستمر اموزش و پژوهش نیستند.عملکرد انها و مسوولین دانشگاهها رضایت بخش نیست .فکر میکنم اقای احمدی نژاد اگر مطلع شود قبول نمی کند همانطوریکه در مورد تفکیک کلاسهای خانم ها و اقایان مخالفت نمودند و به وزرای علوم و بهداشت دستور دادند نباید این کار صورت گیرد.قویا تاکید میکنم جلوی کارهای عوام فریبانه جلوگیری شود.ان فعالیتهای که در راستای افزایش توسعه و بهره وری کشور است صورت گیرد نه برای خوشنودی گروهی خاص.
باید دید وسیع و دلسوزانه داشت. (515349) (moderator1)
 
United States
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۱۲:۰۵
ما مردم هم باید تحریم بیگانگان رو تحمل کنیم، هم تحریم خودیهای عاقل:( (515356) (moderator1)
 
علي اکبر
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۱۶:۴۹
من هم اميدوارم که اين خبر تکذيب شود. اين دقيقا يک خود تحريمي است. و کلا هر انسان عالمي را شوکه مي کند.
عجيبترين بخش هم همانطور که ذکر شده اسن است که از طرف ميدران دانشگاههي اين مطلب بيان شده است !!!!
ز سايت شما هم تقاضا دارم که اين مطلب را بيشتر پيگيري کنيد. (515360) (moderator1)
 
م.پ.
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۲۵:۱۲
وقتی که عمده ژورنالهای داخلی به نیازهای کشور مربوط نیستند و دردی از کشور را دوا نمی کنند فکر می کنم بیش از اینکه ما از این تصمیم ضرر کنیم خارجیها ضرر خواهند کرد چرا که خروجی های سیستم کنونی علم و فناوری کشور ما در راستای نیازهای آنهاست.
به هر حال چه در داخل ژورنال بدهیم چه در خارج فرقی نمی کند چون سیستم ارائه مقاله در کشور ما ارتباطی با نیازهای داخلی ما ندارد و شاید اگر در داخل بدهیم فشار اساتید داخلی سبب بشود این ژورنالهای بومی کارامد داخلی واقعا زودتر راه بیفتند

منتهی برای این کار باید فرهنگ سازی کرد و ارام ارام افراد را به سمت ژورنالهای داخلی سوق داد و همچنین باید ژورنالهای با کیفیت داخلی و با داوری منصفانه ایجاد کرد و اقدامات ضربتی نتیجه عکس می دهد.
دولت می توانست با حرکتی تدریجی ضریب این مقالات را در ایین نامه ارتقای اساتید کم کند و اساتید را به این فضا عادت بدهد تا مقاومتهای اینچنینی ایجاد نشود.
جای تاسف است که این مطلب را هم یک فرد با تخصص سرطان شناسی نوشته است که بر اساس نگاه جزء نگر خود داوری کرده است. جا داشت این مطلب را یک کارشناس حوزه سیاستگذاری علم و تکنولوژی می نوشت تا نگاه کل نگرانه تری به مساله داشته باشد. (515371) (moderator1)
 
علي - عضو هيات علمي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۲۵:۴۵
سلام
اگر صحت داشته باشد يك خود زني علمي براي كشور و جامعه علمي است. (515372) (moderator1)
 
مجتبی زارع صفت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۴۸:۴۴
بازهم تصمیم گیری بی منطق همچون 8 سال گذشته
یک دامپزشک برای ریاست دانشگاه شهید چمران اهواز
یک دکترای چینه فسیل برای ریاست دانشگاه فردوسی مشهد
با این مدیریت بسیار ضعیفشان
جای تعجب نیست (515396) (moderator1)
 
میثم
Europe
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۴۹:۰۴
یادمان باشد معیار خوبی برای کنترل فرآیندهای دانشگاهی در اعطای مدارک یا ارتقا همین گونه مجلات هستند وگرنه اگر مجلات داخلی معیار باشند همه ما زد و بندها و باندها را می شناسیم. کافی است کسی مجله داخلی خوانده باشد
ضمنا بنده هنوز موفق به فارغ التحصیلی نشدم زیرا معطل یک مقاله بین المللی هستم!!!! زودتر مرا خلاص کنند خوشحال هم میشوم (515397) (moderator1)
 
علی احمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۶:۵۴:۵۶
یکی نیست به آقای رهبر بگه که:
یک مقاله که تو یه فیلد علمی چاپ میشه، پایان کار نیست. بلکه پله ای هست برای گسترش دانش. اگه میبینین که تو چند سال گذشته، رشد علمی خوبی داشتیم، یک عامل مهمش دسترسی آسون تر به پایگاه های مقاله و دانش در سراسر دنیاست. در واقع بده بستون های علمی باعث پیشرفت علم میشه.
خوبه پیامبر اعظم فرمودند که: "علم را بیاموز، حتی اگر در چین باشد." حالا یکی نیست بفرماید که اگر ما از طرف همین پایگاه علمی تحریم بشیم چی میشه. روابط دیپلماتیک قوی هم که نداریم. اون موقع از "چین" هم نمی تونیم دانش و علم وارد کشور کنیم.
در ضمن، تیتر مطلبو اگه عوض کنین بهتره. چون به نظر میاد که این کار انحراف نباشه. بلکه یه چیز دیگست. خودتون عوضش کنین. (515403) (moderator1)
 
کارشناس ارشد نرم افزار
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۷:۱۷:۳۰
حدس من این است که آقای دکتر رهبر با این برنامه، به دنبال یک هدف است، که برای آن برنامه ریزی بسیاری کرده است، یعنی ارتقاء جایگاه دانشگاه تهران، با جذب مقالات ارزشمند داخلی به نشریات دانشگاه تهران و ارتقاء رتبه ی علمی آنها.
البته قطعا سایر دانشگاه ها هم از این مسئله نفع خواهند برد، اما برنامه ریزی های دانشگاه تهران در مسیری است که سعی در جذب بیشترین مقالات به خود را خواهد داشت. (515417) (moderator1)
 
Korea, Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۷:۱۹:۵۵
من یک دانشجوی مقطع دکترا هستم. بعد از کلی وقت گذاشتن و صحبت با استاتید و مرور اولیه، یک مقاله تهیه کردم و با کلی گشت و گذار در ژورنالها، با توجه به حجم مطالبی که تا کنون برای مقاله خودم آماده کردم تصمیم گرفتم (بهتر دیدم) که اون رو به یکی از ژورنالهای الزویر بفرستم. همین الان هم کلی وقت از دست دادم و دیگه هم وقت ندارم که کارم رو برای ژورنال دیگه ای آماده کنم چون نیاز به بازنگری اساسی در تعداد صفحات، مطالب، عمق مطالب و غیره داره. حالا یک شبه، بزرگان ما چنین تصمیمی گرفتند که واقعا من رو شوکه کرد. سر انتخاب ژورنال کلی با اساتید کلی حرف زده بودم!! آخه فکر این دانشجوی بیچاره رو نمی کنند؟؟!! حداقلا می گفتن از مثلا 3 ماه دیگه چنین چیزی ممنوع میشه که تکلیف خودمون رو بدونیم!!! (515421) (moderator1)
 
محمد جانفدا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۸:۰۳:۴۹
اين تصميم يكي از خنده دار ترين تصميمهاي ممكن و نشان از عمق فاصله ريساي دانشگاه ها و وزير علوم با تحقيق و پزوهش و همچنين با اعضاي هيات علمي است. هر كسي كه شناختي ابتدايي از "الزوير" داشته باشد باشد مي داند كه چاپ مقاله در مجلات اين پايگاه كاري سخت و پر زحمت است و براي يك محقق چاپ در اين مجلات افتخاري بزرگ به حساب مي آيد. توجيه حضرات براي اين تصميم بسيار نابخردانه و در اوج ناپختگي است و مايه شرم تصميم گيرندگان خواهد بود. (515466) (moderator7)
 
شیری-دانشجوی کارشناسی ارشد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۸:۰۴:۳۶
گل بود به سبزه نیز آراسته شد. واقآ با این کار پیشرفت می کنیم!!! (515468) (moderator7)
 
دانشجوی دکتری
United States
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۸:۲۵:۵۰
این عاقبت ورود سیاست به همه عرصه ها بویژه آموزش است انتظار می رود مدیران ما لااقل در سطح دانشگاه، بخاطر تعلق و دلبستگی به میز و مقام از سیاست مداران تبعیت نکنند و لازم است در برابر اینگونه تصمیمات ناپخته مقاومت کنند نه سکوت (515483) (moderator1)
 
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۸:۴۹:۱۰
با سلام
جالب است بدانیم حداقل یک مجله از ایران، مجله ساینتیا از دانشگاه شریف نیز اخیرا توانسته با کسب امتیازات لازم توسط الزویر چاپ شود. حالا ما مجله داخلی خودمان را هم تحریم کردیم؟؟ واقعا برای چنین تصمیمی متاسفم. (515494) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۰۰:۳۴
این نشانه به کارگیری افراد بدون صلاحیت در پست های مهم است. با این استدلال، سایر مجلات خارجی نیز می بایست تحریم گردند. جالب این جاست که شرط فارغ التحصیلی برای دانشجویان دکتر داشتن مقاله در همین مجلات مورد تحریم است!!! (515504) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۰۳:۲۵
با وجود رشد۵۰۰ درصدی تولید علم در کشور چه اندازه رشد صنعتی داشتهایم و چه چشم اندازی برای ان متصور است
دلیل این مطلب این است که نقشه جامع علمی برای کشور وجود ندارد
در حقیقت دانشجویان ما حقوق ماهیانه ۵۰ دلار تحقیقاتی را انجام میدهند که ثمره ان نصیب کشورهای پیشرفته میشود
تحریم نشریات تاثیری یا عدم تحریم تاثیری بر رشد صنعتی کشور ندارد مشکل این است که تحقیقات به سوی هدف خاصی پیش نمیرود ۰ هر بار که موضوعی به اصطلاح بورس شود تحقیقات به ان سمت پیش میرود شاید در این میان استاد ترفیعی بگیرد و دانشجو هم پذیرشی از یکی از دانشگاههای معتبر۰
برای مثال بسیاری از تحقیقات بر روی روشهای عددی در داخل انجام میگیرد ولی حتی برنامه ای برای شروع به تولید یک نرمافزار اجزای محدود ساده نداریم۰ (515508) (moderator1)
 
سهیل
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۱۶:۱۷
به عنوان دانشجوی کارشناسی ارشد و فردی که درگیر پژوهش هم هست از شنیدن خبر واقعا تعجب کردم (515520) (moderator8)
 
سعید
Germany
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۲۰:۰۲
رئیس دانشگاه تهران اول برود و گلی که به سر آموزش دانشگاه زده و کار یک روزه را دو ماهه انجام می دهند جمع کند. آمده اند و یک ساختمان معاونت آموزش را با تعدیل نیرو به حاشیه پارکینگ یکی از ساختمانهای دانشگاه در تقاطع انقلاب و 16 آذر آورده اند، دانشجویان هم باید از صبح در صف بایستند تا کاری ساده و اداری را از چند ساعت تا چند هفته و چند ماه انجام دهند و کسانی هم که دانشنامه می خواهند، به جای یک گردش کار ساده، به قول نوشته ای که همانجا زده شده، حداقل 40 روز منتظر بمانند. ایشان ظاهرا دانشگاه را با مدرسه اشتباه گرفته و حالا هم با این هنرنمایی جدید خواسته تا تعهد اعلای خود را نشان دهد، تصور فرموده اند که ما علممان را از توی کوچه پیدا کردیم و خارجی ها همینطور در صف گرفتن اطلاعات ما هستند در حالی که اگر ما خود را کنار بکشیم، این ما هستیم که بازنده می شویم. (515524) (moderator1)
 
Canada
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۲۹:۰۲
باید به حال جامعه ای که بالاترین مرلجع تصمیم گیرنده علمی این گونه فکر می کنند و تصمیم میگیرند تاسف خورد. آخه مگه ما چه گناهی کردیم که باید قربانی شویم. چرا یکی نیست ایناها رو از خواب خرگوشی بیدار کنه. آخه یکی نیست به اینا بگه اصلا ما در برابر پیشرفت های دنیا به حساب می آییم؟ به خدا هر چی سرمون بیاد حقمونه... (515530) (moderator1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۳۸:۲۴
متاسفانه وقتی عده ای بله قربانگو به سمت ریاست دانشگاهها منصوب شوند نتیجه همین است (515538) (moderator1)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۴۷:۳۶
خوبه الان الزویر ما رو تحریم کنه.اونوقت باید به فرهاد رهبر جایزه چهره ماندگار رو داد. (515544) (moderator1)
 
جواد
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۱۹:۵۷:۳۴
عوام زدگي غوغا مي كند. همين آقايان وزير علوم و روساي دانشگاه ها بگويند در ارتقاء رتبه خود چقدر از امتياز پژوهشي مقالات انتشار يافته توسط اين ناشر استفاده كرده اند. يادم نمي رود كه همين چند ماه پيش يكي از همين روساي دانشگاه ها چه پزي مي داد كه قرار است نشريه انگليسي زبان دانشگاه آنها را همين ناشر منتشر كند. (515550) (moderator1)
 
س
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۲۰:۴۳:۳۶
لطفا به CV آقای دکتر فرهاد رهبر در آدرس زیر مراجعه فرمائید
http://dbfm.ut.ac.ir/faculty/cv/fullcv?professorId=14601 (515575) (moderator8)
 
دانشجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۲۲:۱۵:۴۶
جالبه اولین کسی که باید اعتراض میکرد تشکلهایی دانشجوی باید میبودن
ولی نه فکر نکنم تو این تشکلها کسی بدونه الزویر چی هست (515645) (moderator19)
 
مهیار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۷-۳۰ ۲۲:۵۱:۵۹
من دانشجوی ترم 2 ارشد هستم ولی ترم اول بدلیل اتمام قرارداد دانشگاه با این سایت نتونستم از مقالاتش استفاده کنم و الان هم به دلیل این تصمیم نابخردانه مسئولین . تا کی باید ما چوب جوزدگی مسئولین رو بخوریم. (515664) (moderator19)
 
منادي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۰۰:۰۵:۴۸
يكي از معاونين وزارت علوم شخصي است كه تا شش ماه پيش كه به عنوان رئيس دانشگاه .. فعاليت مي كرد نه تنها از دوران دكتري خويش مقاله اي نداشت بللكه بعد آز آن هم كار پژوهشي درستي ارائه ننمود . طبيعي كه ايشان پستي را اشغال نموده كه توانايي تشخيص جايگاه يك مقاله علمي را ندارد و با اينگونه تصميمات جامعه علمي را دچار بهت و حيرت مي نمايد. ايشان فقط با سياسي كاري به دنبال غوغا سالاري و عوام فريبي بود. (515715) (moderator19)
 
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۲:۱۸:۰۳
تو کشوری که یه شبه یک دانشگاه به چه عظمت به نام دانشگاه علوم پزشکی ایران منحل می شود و کسی صداش هم در نمی آید و نمایندگان به اصطلاح متخصص و متعهد مجلس هم پس از چند روز وانمود به مخالفت با موضوع به کل قضیه را فراموش می نمایند، دیگر چه انتظاری می توان داشت که سایر تصمیمات علمی درست اتخاذ گردد (516134) (moderator19)
 
کیانوش سوزنچی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۳:۱۳:۴۲
از شهید چمران نقل شده است که : " من اعتقاد دارم که تقوا مقدم بر تخصص است. ولی می گویم که هرکه بدون تخصص مسئولیتی را قبول کند بی تقوی است"
امروزه مشکل ما در تمام سطوح مملکت بی تقوی بودن است.
این مصوبه نشانگر غفلت ( یا جهل)صادر کنندگان آن به موضوع و همچنان خود بزرگ بینی آنان نسبت به موضوع تولید علم است. انشالله خداوند همه مسئولین و ما را به راه راست هدایت فرماید
حدیث : " ذکات العلم نشره" را به زمان مکان و ملیت محدود ننموده اند. (516184) (moderator19)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۳:۲۲:۱۱
سلام
باید گفت که رئیس دانشگاه تهران حق وتو داره و با یه دلیل همه این دلایل رو وتو میکنه (516196) (moderator19)
 
سید محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۱۳:۳۷:۳۶
سلام دوستان
خیلی واقعا از شنیدن این خبر متاسف شدم. منابع علمی مثل آب که یک منبع حیاتی محسوب میشه وجودش لازم و حیاتیه. مثل اینه که بگی من از امروز آب نمی خورم، خوب خودت میمری بدبخت.الان همینتور میشه خودمون ضرر میکنیم. با ارزش ترین و معتبرترین منابع علمی در این پایگاه وجود داره که تمام محققان تشنه این مقالات و کتابهاش هستند.
بابا یکی به دادمون برسه (516224) (moderator19)
 
امین
۱۳۹۰-۰۸-۰۱ ۲۳:۳۴:۱۶
به کدام سمت و سو می رویم؟
آیندگان در مورد ما چه فکری می کنند؟! (516697) (moderator19)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۰۸-۰۳ ۰۷:۵۶:۳۲
اساتید بزدگوار در مکتب اسلام جهت علم آموزی هیچ محدودیتی نیست شما اصلا تا حالا ار مجلاتی کخ تحریم کرده اید استفاره تموره اید (517745) (moderator19)
 
علی
Netherlands
۱۳۹۰-۰۸-۰۴ ۱۵:۰۳:۵۲
امیدوارم مسئولین هر چه سریعتر تصمیم اخذ شده را بازنگری نمایند. در بسیاری از رشته های دانشگاه ضروری است با این ناشر همکاری داشت. (518515) (moderator19)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.