توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 374157
پرچم دار تولید قزل آلا در دنیا کدام کشور است؟
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۰
رئیس سازمان شیلات گفت: ایران پرچم دار تولید قزل آلا در آب های شیرین دنیا است از این رو به هر نحو ممکن باید از پرورش دهندگان و زنجیره صنعت قزل آلا حمایت کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، حسن صالحی رئیس سازمان شیلات با اشاره به مشکلات پرورش دهندگان قزل آلا و گلایه های آنها از صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیان کرد: طی چند سال گذشته ورود بیماری VHSبه مزارع استان های غربی کشور خساراتی را به پرورش دهندگان وارد نموده که در این راستا دو سازمان اعم از صندوق بیمه و سازمان دامپزشکی هرکدام در راستای چارچوب وظایفشان عمل کردند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به آنکه مراحل بیماری VHS را پشت سر گذرانده ایم، عنوان کرد: تولیدکنندگان سال گذشته نسبت به سال ۹۳ وضعیت بهتری داشتند به طوریکه تعدادی از پرورش دهندگان وارد عرصه تولید شدند و امسال نیز تعداد دیگری از تکثیر دهندگان قزل آلا بعد از تاییدیه سازمان دامپزشکی کار را آغاز نمودند.

وی با اشاره به اقدامات اساسی در راستای جلوگیری از شیوع بیماری در مزارع قزل آلا بیان کرد: خوشبختانه با هماهنگی های صورت گرفته میان سازمان دامپزشکی و شیلات ،مدیریت و نظارت مناسبی در خصوص واردات تخم چشم زده از کشورهای مبدا صورت گرفته است .

صالحی با بیان اینکه تکثیر تخم چشم زده در دستور کار سازمان شیلات قرار گرفته،افزود: از دو سال گذشته سیاست تولید و تکثیر تخم چشم زده در دستور کار سازمان قرار گرفته تا بتوانیم در آینده ای نزدیک وابستگی به واردات را قطع کنیم.

وی ادامه داد: خوشبختانه در این زمینه تعدادی از پرورش دهندگان با شرکت های صاحب نام خارجی وارد مذاکره شدند به طوریکه هم اکنون این امر را با شرکت های فرانسوی، کانادایی، آمریکای شمالی و نروژی ها دنبال می کنند و براین اساس امیدواریم سالانه از میزان واردات تخم چشم زده کاهش یابد.

*** ایران پرچم دار تولید قزل آلا در دنیا

رئیس سازمان شیلات با بیان اینکه پرچم دارتولید قزل آلا در آب های شیرین در دنیا هستیم، گفت: به هر نحو ممکن باید از پرورش دهندگان و زنجیره صنعت قزل آلا حمایت کنیم چرا که به عنوان پرچم دار تولید قزل آلا حاضر نیستیم که به سهولت آن را از دست دهیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پیش بینی تولید قزل آلا بیان کرد: سال گذشته میزان تولید قزل آلا به کمک تشکل های آبزی پروری استان ها حدود ۱۴۰ هزار تن برآورد شده ، گرچه امسال نمی توان رقم صحیح را تخمین زد اما به جرات می توان گفت که امسال تولید با افزایش ۱۰ درصدی همراه خواهد بود.

*** افزایش صادرات قزل آلا به روسیه در دستور کار است

وی با اشاره به روند صادرات قزل آلا یادآور شد: امسال براساس توافقات صورت گرفته با روسیه، محموله هایی از قزل آلا وارد این کشور شد که مورد تایید و پسند این بازار قرار گرفت.

صالحی ادامه داد: افزایش صادرات قزل آلا به بازار جدید روسیه نیازمند پروسه طولانی مدت است که امیدواریم با توجه به پسند بازار سهم بیشتری از این محصول را جذب کند.

گفتنی است که قراردادهای خوبی در این زمینه با روسیه به امضا رسیده که امیدواریم این روند به مرور افزایش یابد.

*** افزایش ۸ درصدی صید در آب های بین المللی

وی با اشاره به آنکه قسمت عمده صید در نیمه فصل دوم سال بدست می آید، گفت: اولین صید میگو در مرداد ماه در استان بوشهر آغاز می شود و برداشت ماهیان اصلی استخوانی دریای خزر از اواسط مهرماه شروع می شود.

رئیس سازمان شیلات با اشاره به کاهش صید ماهیان استخوانی یادآور شد: سال گذشته برداشت ماهیان استخوانی در دریای خزر به سبب بحث های تغییر اقلیم و تفاوت شراط آب و هوایی نسبت به سال پیش از آن و مهاجرت ماهیان برای تخم ریزی با کاهش مواجه شده است.

وی ادامه داد:جبران کاهش صید ماهیان دریای خزر با صید در آب های بین المللی، فراساحلی و صید دراعماق جبران شده به طوریکه بیش از ۶۰۰ هزار تن انواع ماهیان صید شده که در مقایسه با سال ماقبل خود ۷ الی ۸ درصد افزایش داشته از این رو پیش بینی می شود که امسال نیز برداشت در آب های بین المللی افزایش یابد.

*** توسعه مکانیزاسیون کاهش ضایعات را به دنبال دارد

رئیس سازمان شیلات با اشاره به کاهش ضایعات از سفره تا مزرعه اظهار داشت: کاهش ضایعات یکی از بحث های جدی است که طی چند سال گذشته در دستور کار سازمان قرار گرفته است.

صالحی در ادامه افزود: توسعه مکانیزاسیون، تجهیز شناورها به امکاناتی از قبیل نگه داری و انجماد محصول بعد از صید، توسعه بازارهای پیشرفته از جمله اقداماتی است که در راستای کاهش ضایعات در دستور کار قرار گرفته است.

*** تاثیرعرضه مستقیم محصولات شیلاتی در افزایش سهم آن در سبد غذایی

وی با اشاره به راهکارهای مناسب در جهت افزایش سرانه مصرف بیان کرد: سازمان شیلات طی مذاکرات به عمل آمده با شهرداری به توافقات خوبی رسید به طوریکه برای عرضه محصولات شیلاتی بازارهای پیشرفته ای در چند شهرستان ایجاد شده که لازم است این امر در شهرستان های کوچک نیز گسترش یابد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان تصریح کرد: ترویج فرهنگ مصرف ماهی در رسانه ملی، برگزاری جشنواره های شیلاتی و برپایی نمایشگاه های مستقیم کالا و همچنین لزوم کد رهگیری فرآورده های شیلاتی از جمله راهکارهایی است که تاثیر بسزایی در افزایش سهم آبزیان در سبد غذایی مردم دارد.
 
کلمات کلیدی : قزل آلا+صادرات
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.